m
a
r
1 i dag66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
86kg
+
Frode Wikesjö
0
onsdag

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
95kg
+
Roger Åberg
0
onsdag 9 juni

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
129kg
+
Roger Åberg
0

Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken

Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag. Tumnagel
119kg
+
Roger Åberg
0
måndag 7 juni

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
240kg
+
Roger Åberg
0
fredag 28 maj

Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?

Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen? Tumnagel
-35kg
+
Roger Åberg
0

Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten

Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University. Tumnagel
76kg
+
Wille Wilhelmsson
0
torsdag 27 maj

McDonalds första maskot gör comeback i Japan
Donken firar 50 i år i Japan

I år är det 50 år sedan McDonalds slog upp portarna till sin första restaurang i Japan. Detta firar man bland annat genom att återinföra McDonalds första maskot Speedee på en del av snabbmatskedjans förpackningar. Speedee användes som logotyp på en del McDonalds-restauranger fram tills det klassiska "Golden Arches"-M:et blev standardlogotyp för McDonalds-restauranger 1962. Speedee fungerade senare som en slags maskot för restaurangerna men ersattes 1967 av clownen Ronald McDonald. Idag har McDonalds runt 2900 restauranger i Japan och dessa kommer att servera mat i Speedee-förpackningar från i slutet av maj till augusti i olika perioder. Tumnagel
137kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 26 maj

Brooklyn Brewery släpper Spritz på burk
Geni eller fail?

I dag regnar det och längtet efter en spritz är på rekordlåga nivåer. Men när solen skiner och man är ledig kan det vara fantastiskt med en Aperol Spritz eller en Campari Spritz. Nu kommer det på burk från Brooklyn Brewery och om den är god är det genialiskt, men jag är försiktigt skeptisk. Brooklyns version är inte Aperol spritz på burk utan en maltbaserad produkt som genomgår bryggning. Fördelen med det är att det inte är en sockerbomb på samma nivå som en vanlig spritz, faktiskt halva mängden kalorier. Ska bli intressant att testa! Tumnagel
127kg
+
Roger Åberg
0
måndag 24 maj

Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info

Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor. Tumnagel
84kg
+
André Stray
0
fredag 21 maj

Oves gatukök utsett till årets korvkiosk
Goa korvar på Västkusten

Korvakademien har ännu en gång utsett årets korvkiosk och i år tillfaller den äran Oves Gatukök i Sävedalen lite utanför Göteborg. I nomineringen till att just Oves vann Årets korvkiosk i år står det bland annat: "Denna korvkiosk har hållit högsta klass ända sedan starten i början på 1950-talet. Nu liksom då ringlar sig köerna långa till detta populära gatukök. Dragningskraften står att finna i det som heter ”goa korvar” i kombination med ”gôtt mos”" Korvakademien har funnits sedan 1991 och delar förutom priset till Årets korvkiosk även ut priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog samt Korvakademiens Hederspris. Tumnagel
212kg
+
Wille Wilhelmsson
0
torsdag 20 maj

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0
onsdag 19 maj

Tio kylda kaffedrinkar
Perfekt under sommaren!

Kaffe är gott, även på sommaren. Man kan så klart göra en islatte, men det finns en massa andra varianter som man också kan göra. Här får vi se hur man gör en hel hög olika kalla kaffedrinkar, de flesta av dem är väldigt enkla att göra och tål att prövas. I tur och ordning får vi se isespresso, shakerato, iscappuccino, islatte, frappé, cappuccino Freddo, cold brew, nitro cold brew, affogato och espresso tonic. Dricker du kallt kaffe? Vilken är din favorit? Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Göteborg fyller 400 år
Bjuder på halv special och jubileumsbakelse

6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special! Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 18 maj

Pripps lanserar en alkoholfri radler
Alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad

Carlsberg Sverige har lanserat Pripps Radler 0,0% vilket är en alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad. serveras iskall. Antingen direkt ur burken, eller i ett glas med mycket is och en citronskiva. Johan Kikas, som är marknadschef för alkoholfritt på Carlsberg, hade detta att säga om ölen: "Radler är en dryck som både uppskattas av öldrickare, och de som hellre väljer andra alternativ. I Pripps Radler 0,0% har vi hittat en fin balans mellan det friska och beska, för de som vill ha ett törstsläckande alkoholfritt alternativ som inte är för sött. Ambitionen är att Pripps Radler 0,0% ska bli en ny alkoholfri favorit för många" Radler-öl är rätt populärt i varmare klimat och är oftast bäst när den serveras iskall. Om denna Pripps-variant är drickbar eller ej återstår se då vi ej provat den ännu. Pripps Radler 0,0% släpptes i butik förra veckan och kostar cirka 13 kronor. Tumnagel
116kg
+
Frode Wikesjö
0
lördag 15 maj

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
46kg
+
Frode Wikesjö
0
tisdag 11 maj

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
85kg
+
André Stray
0
torsdag 6 maj

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
289kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten

Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 5 maj

Idag är det internationella kebabdagen
Åtminstone i Sverige

Idag firas den Internationella Kebabdagen i Sverige vilket gör att det kanske kan vara läge att dra en kebab till lunch eller middag ikväll. Hur internationellt firande av dagens kebabdag är går dock antagligen att diskutera. Enligt Svenska Högtider så firas den Internationella Kebabdagen i Sverige 5 maj på grund av att skaparen av den svenska Facebook-sidan "Internationella kebabdagen" fyller år 5 maj. Hur som helst, en kebab sitter ju oftast rätt fint så oavsett hur internationell kebabdagen kan anses vara så kan det ju vara värt att fira ändå. Tumnagel
112kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan vi äta mask till middag
EU godkänner mjölmask som föda

EU har nu godkänt att torkade gula mjölmaskar ska kunna säljas som människoföda i EU:s 27 länder. Det innebär att vi snart kanske kan äta dessa direkt som snacks eller som en av ingredienserna i till exempel kakor, pasta och smoothies. Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat säljs redan i flera EU-länder men efter gårdagens EU-beslut ska det vara fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder. Elva andra typer av insektsbaserad mat väntar på att godkännas i EU och marknaden för insektsbaserad mat spås bli värd runt 4,6 miljarder dollar till 2027. Tumnagel
279kg
+
Wille Wilhelmsson
0
måndag 3 maj

Action Bronson besöker New Yorks bästa pizzeria
Ser gott ut!

Klipp från femte säsongen av F*ck Thatx27s Delicious där Action Bronson besöker vad de anser är en av New Yorks bästa pizzerior. Tumnagel
110kg
+
Frode Wikesjö
0

Kan man göra en måltid av bara potatis?
boil em, mash em, stick em in a stew

Som Sam i Sagan om ringen säger så kan man göra väldigt mycket med potatis. Och i en ny video från NYT Cooking får Sohla El-Waylly utmaningen att laga en måltid med bara potatis. Tumnagel
86kg
+
André Stray
0
fredag 30 april

Nat lagar mat i mikro
En omelett från helvetet

Kan man laga omelett i en mikro? Jajemensan. Ska man göra det? Tok heller! I en ny video från Natx27s what I reckon får vi reda på varför samt se vad för andra mikrorätter man ska undvika. Nej, tacka vet jag aladåb-rätter. Tumnagel
82kg
+
André Stray
0
torsdag 29 april

Nu är årets första färskpotatis här!
Skeppas till äldreboenden

Ett säkert tecken på att det snart är sommar är att den första färskpotatisen är här. I dag plockades de första potatisarna som är frilandsodlade och det gjordes på Bjärehalvön. I vanliga fall så brukar de första potäterna auktioneras ut men i år är läget lite annorlunda. – Premiärpotatisen kommer att stå rykande nykokt på bordet när 150 personer på vård- och omsorgsboendena Fullriggaren i Helsingborg, Ekparken i Göteborg och Älvsjögården i Stockholm firar Valborg. Förhoppningsvis kan vi också fira att vi går mot ljusare tider, där vi kan umgås med barn och barnbarn och varandra igen, säger AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis De här potatisarna åkte i backen 1 mars. – Vi har fått jobba lite extra för att få fram årets primörer, kan man säga. Det var blöta och två plusgrader i jorden när vi satte potatisen den 1 mars. Nu när 60 dagar har gått har vi väl haft fem dagar med tvåsiffrigt här på Bjäre. Det är ju faktiskt svalt, det måste jag säga. Men vi har jobbat hårt med fiberväv och Swift är en potatissort som tål ganska kall jord, så det har klarat sig. Det känns fint att få leverera färskpotatisen till våra äldre, hälsar potatisodlarna på Bjäre. Jag ser verkligen fram emot att få koka lite färskpotatis och snart finns de i butik! Tumnagel
203kg
+
Roger Åberg
0
måndag 26 april

Så använder man en AeroPress
Enkelt att göra gott kaffe

I förra veckan skrev vi om att James Hoffmann gått igenom AeroPressen och nu har det kommit en ny video där han helt enkelt förklarar hur han brygger en kopp med den coola manicken. Jag köpte en i förra veckan och måste säga att jag älskar den. Det är enkelt, kaffet blir lent och härligt och det är minimalt med stök. Nedan finns ett antal andra sätt att använda AeroPressen. Skillnaderna är inte så stor, det är mest finlir. I första videon nedan får vi se uppfinnaren själv göra en kopp som har vill att den ska göras. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Hur är det att äta som en riktigt kräsen person?
Mauri undersöker

Uppdrag: Mat har släppt en ny video och den här gången besöker Mauri tre riktigt kräsna svenskar för att se hur de lever. Tumnagel
75kg
+
André Stray
0

Chokladmousse av gamla avokados
Hmmm....

Att köpa avokados och sedan märka att de fått mogna lite väl länge när man ska göra sin guacamole är alltid lite sunkigt. Men istället för att ignorera dem tycker NPR att du kan göra chokladmousse av dem istället. Blanda dem bara med lite godsaker och kakao sen har du en mousse redo till efterrätten. Tumnagel
84kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 23 april

Tutti Frutti fyller 100 år som godis
Firar det med lite nya smaker

I år firar Tutti Frutti 100 som godis och det uppmärksammar Fazer genom att släppa två nya smaker på Tutti Frutti som påsgodis och tre nya smaker för de som föredrar lösgodis. De nya Tutti Frutti-påsarna kommer i en Dumlekola-version och en variant som kallas för "Sunny Fruits". De nya lösgodisvarianterna blir "Tutti Frutti Combos Jordgubb/Banan", "Tutti Frutti Combos Sour" samt "Tutti Frutti Combos Päron/Melon". De nya Tutti Frutti-smakerna kommer att dyka upp i butik under vecka 19. En påse "Dumle Seasonal Tutti Frutti" kommer att kosta cirka 25 kronor medan en påse "Tutti Frutti Sunny Fruits" kommer att kosta cirka 21 kronor. Tumnagel
125kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Gör din egen gyros
Kör den i kebabsnurra

YouTube-kocken Joshua Weissman släppte i går ett nytt klipp där han visar hur man kan få till en smaskig gyros i hemmet. Nu är det ju så att han kör gyrosen i sån där kebansnurra vilket de flesta sannolikt inte har i köksskåpet men det går ju att köra i ugnen eller grillen också och fortfarande smaka ganska bra. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö
0
torsdag 22 april

Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror

Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök. Tumnagel
177kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Lär dig göra egna tortillas
Levla upp fredagstacosen

I morgon är det fredag och enligt svensk lagstiftning måste tacos serveras. Om du är less på Santa Marias tortillas och är sugen på att testa något nytt så kan du kika på ChefSteps nya video där vi får lära oss att göra en variant av vetetortillas hemma. Tumnagel
73kg
+
André Stray
0
måndag 19 april

James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren

AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni? Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg
0
fredag 16 april

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
92kg
+
André Stray
0

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0
torsdag 15 april

Sluta göra olika Oreos, tack!
En fejkhälsning från Oreo-chefen

Oreos är rackarns goda och man kan utan problem klämma en hel förpackning på en sittning. Givetvis är det den vanliga versionen som gäller, men Oreo har ballat ur en aning när det kommer till att erbjuda olika varianter av kakan. Så pass att Oreo-chefen* bestämt sig för att tala ut. *Klart det inte är. Tumnagel
82kg
+
André Stray
0

Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck

Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till. Tumnagel
221kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 14 april

Fredrika har fixat Marabous nya smak
Brownie, kokos och kaffe

Förra året höll Marabou en tävling där folket fick ge förslag på nya smaker. I januari släppte man smaken popcorn och nu är det dags för smak nummer två. Det är Fredrika som har kommit på smaken brownie, kokos och kaffe eller as we call it in Sweden - fika! Den nya smaken är på 185 grams-förpackning och kommer i butik 10 maj. Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0

Kopparbergs börjar göra vodka
Smaksatt så klart

Kopparberg är kända för sin cider men förra året gav man sig på att smaksätta gin. Nu är det vodka som står på tur och självklart är det smaksatt. Premiärsmaken är jordgubb och lime. Är man lat funkar det att blanda den med soda och garnera med jordgubbar och lime (så klart) men annars föreslår Kopparberg att man gör en vodka mojito på den. I med mynta, jordgubbar, limejuice och sockerlag i ett highballglas och se till att det blandas. Sedan på med is, vodka och sodavatten. Finns från och med i dag på beställningssortimentet för 249 spänn. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg
0

Taco Truck släpper fler produkter i butik
Ja tack!

Taco Truck är den foodtruck som startade foodtruck-trenden, i Stockholm i alla fall, och sedan en tid har man lite produkter i vanliga matvarubutiker. Älskar verkligen deras Chipotle Mayo och Chipotle Salsa, rekommenderas varmt. Kommer dessutom i bra förpackning som går att återanvända till dressing och egna såsblandningar. Hur som helst så släpper man nu lite nya produkter. Två olika sorters chips (salted white corn och beet root corn), två sorters kryddmixar (classic space och smokey spice) samt majstortillas finns nu i butik. Priserna är 15 spänn för kryddmixarna, 28 respektive 33 spänn för chipsen och 35 spänn för tortillas. Allt finns att köpa på MatHem och majstorillas finns även att köpa på ICA och Hemköp. Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 13 april

Veva ihop en hollandaisesås på en minut
Mikael Göransson visar hur

Förra vecka körde vi ett klipp där Mikael Göransson visade hur man redde ihop "världens snabbaste" bearnaisesås. Den här veckan är han tillbaka med ett klipp där han visar hur man kan göra en äkta Hollandaisesås på en minut. Göransson använder sig vare sig av vattenbad eller tekniken med sous vide för hollandaise. Istället har han tagit en stavmixer till hjälp och varför han gör det kan ni kolla in här ovanför. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Dome är en ny pizzaugn från Gozney
Kan den slå Zio Ciro?

Dome är en ny vedeldad utomhusugn från Gozney. Det första man tänker på när man ser den är kanske antalet goda pizzor man kan göra i den men den funkar självklart även för andra maträtter som kräver lite värme. Ugnens dimensioner är 660mm x 630mm x 732mm och väger ungefär 58 kilo. Dome kommer släppas i två varianter, en som endast är vedeldad och en som man även kan värma upp med gas. Den vedeldade ugnen kostar 1 099 euro medan den som även kan använda gas kommer kosta 1 269 euro. Ugnen lanserades i ett fåtal regioner förra månaden och kommer börja säljas i Europa inom kort. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Frode Wikesjö
0
måndag 12 april

Folk gillade inte ölen Kitty Butthole
Folk är så känsliga

En kompis till mig beställde en öl med det fina namnet Kitty Butthole, producerad av Skellefteå Bryggeri. Han fick den till butik och hämtade ut den men i kassan blev han stoppat. Han fick helt enkelt inte köpa den eftersom den var säljstoppat på grund av namnet. Vi var så klart tvungna att kolla om det stämde, och det gjorde det. Enligt Systembolaget har det kommit in incidenter till Systembolaget sedan den lanserades förra veckan. Namnet anses väcka anstöt och är nu säljstoppat tills dess namnet är korrigerat. Inget kul ska man få ha. Vad tycker ni, tramsigt eller korrekt? Tumnagel
-272kg
+
Roger Åberg
0

Festis presenterar sommarens smaker
Peach Mango och Kiwi Pineapple

Man kan väl säga att sommaren är någorlunda runt hörnet och inför den så har Festis presenterat två nya smaker som vi kommer att kunna börja avnjuta redan den här veckan. Det handlar om Peach Mango som kommer att ha smak av persika och mango samt den sockerfria Kiwi Pineapple där man kombinerat smaken av kiwi-frukt och ananas. Tumnagel
93kg
+
Wille Wilhelmsson
0
fredag 9 april

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 6 april

Så gör du McDonalds fiskburgare hemma
Fast god då

Joshua Weissman ger sig här på McDonalds "klassiska" fiskburgare och gör sin egen version. Som till skillnad mot McDonaldsversionen verkar riktigt, riktigt härlig. Tumnagel
71kg
+
Roger Åberg
0
söndag 4 april

Jeffrey Dean Morgan äter starka kycklingvingar
Klarar Negan hettan?

Nästa kändis att sätta sig i den heta stolen (fast hemifrån) och mumsa på starka kycklingvingar är Jeffrey Dean Morgan och så här såg det ut. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö
0
torsdag 1 april

Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?

Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Melleruds släpper en Mästarpilsner
Tillsammans med Årets Kock 2020

Det har blivit en tradition att Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med chefsbryggmästaren i Spendrups utvecklingsbryggeri. Förra året var det Ludwig Tjörnemo som kammade hem titeln och nu presenteras hans öl - Mästarpilsner. Ölen kommer för första gången att släppas i Systembolagets beställningssortiment och detta kommer att ske i begränsad upplaga från den 12 april. Kommer både med alkohol (5,0 %) och som alkoholfri. Pilsnern ska dofta mustig malt och smaka blommigt. "Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut." Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
onsdag 31 mars

Vi dricker påskmust som aldrig förr
Dubblering på 15 år

Musten introducerades i början av 1900-talet som ett alkoholfritt alternativ till öl och nu älskar vi musten. Vi trycker i oss 40 miljoner liter must om året nu för tiden och majoriteten av det är runt jul. Men påsken har också tagit plats i statistiken och de senaste åren har drickandet ökat från 4,5 till 10 miljoner liter. Med tanke på att säsongen för påskmust är två veckor och för julmust två månader så är det rätt imponerande siffror. Apotekarnes Påskmust är den som säljer mest och Carlsberg, som gör den musten, säger att det är det sockerfria alternativet som ökar mest. 2019 ökade den sockerfria med 57 procent, förra året 41 procent och i år med 48 procent. Försäljningen har tredubblats på fem år. Carlsberg säger att de har tomt på lagret i Falkenberg så det lär bli rekord i år också. Men det finns miljontals liter hos handlarna så det finns ingen anledning till panik. Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 30 mars

Så gör du en riktigt bra pad thai
Ambitiöst men görbart

Pad thai kan vara fantastiskt och bara helt ok beroende på vart man beställer den. Joshua Weissman visar här upp hur man gör en äkta pad thai hemma och du behöver gå till din lokala asiatiska affär för att hitta lite specialare, men det verkar som att man blir belönad med råge i slutändan. Har du provat att göra pad thai hemma? Blev det bra? Om det blev bra, vilket recept använde du? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0
måndag 29 mars

100-timmars-lasagne
Klar till helgen!

Jag måste bli bättre på lasagne och sprang därför på denna goding. Det är Alvin Zhou som verkligen, verkligen tar tid på sig för att göra sin lasagne men det ser och andra sidan magiskt ut. Kanske lite för avancerat för mig just nu, men vackert att titta på och inspirerande. Och kolla äggulorna! Helt sjukt gula. Vilket är ert bästa lasagnetips? Tumnagel
107kg
+
Roger Åberg
0
fredag 26 mars

Ny rökig whisky lanseras på Systembolaget
Bunnahabhain Toiteach A Dhà

Nu lanseras Bunnahabhain Toiteach A Dhà i begränsad upplaga på Systembolaget. Det är en rökig whisky från det anrika whiskydestilleriet Bunnahabhain på ön Islay på Skottlands västkust. Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder "rökig nummer två" och den är uppföljare till originalet Toiteach. Whiskyn ska dofta tjära, choklad, halm och nötter och smaka lakrits, tobak, läder, torkade aprikoser och ha en uppfriskande gräsighet. För en flaska på 700 milliliter får man betala 499 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
torsdag 25 mars

Tut i luren! Idag är det våffeldagen!
Hurra!

Löning och våffeldagen?! Kan det bli bättre? Troligtvis inte, så belöna er själva med ett tjog våfflor idag. Gärna dekorerade med grädde, vaniljglass och drottningsylt. Eller varför inte spexa till det med lite kaviar? Inte Kalles då alltså. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0
onsdag 24 mars

Knasiga burgartillbehör från Amazon
Kock recenserar

Här får vi se när kocken Joe Sasto testar sju stycken olika burgartillbehör man kan köpa på Amazon. Vettiga eller bara skräp? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0
tisdag 23 mars

Stockholms Bränneri släpper färdig Dry Martini
Tillsammans med Spriteriet

Dry Martini är en av världens mest ikoniska cocktails. Nu har Stockholms Bränneri tillsammans med Charlotta Berggren från Spriteriet tagit fram en skandinavisk tolkning av klassikern som är färdigblandad och redo att avnjutas direkt med lite is, en oliv eller en bit citronzest. Den består av Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth. Calle Wikner på Stockholms Bränneri säger följande: "Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini!" Släpps på Systembolaget den 30 mars och för en flaska på 500 milliliter får man betala 266 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0
måndag 22 mars

Fast Food Chemistry bygger en Big Mac
Består av 54 stycken ingredienser

Om man skulle vilja göra en Big Mac hemma och att den ska bestå av allt McDonaldx27s trycker i burgaren bör man spana in Fast Food Chemistrys video innan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
fredag 19 mars

Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00. Tumnagel
-99kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida