m
a
r
2 i dag61 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
58kg
+
Frode Wikesjö
0
tisdag

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
85kg
+
André Stray
0
torsdag 6 maj

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
289kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten

Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 5 maj

Idag är det internationella kebabdagen
Åtminstone i Sverige

Idag firas den Internationella Kebabdagen i Sverige vilket gör att det kanske kan vara läge att dra en kebab till lunch eller middag ikväll. Hur internationellt firande av dagens kebabdag är går dock antagligen att diskutera. Enligt Svenska Högtider så firas den Internationella Kebabdagen i Sverige 5 maj på grund av att skaparen av den svenska Facebook-sidan "Internationella kebabdagen" fyller år 5 maj. Hur som helst, en kebab sitter ju oftast rätt fint så oavsett hur internationell kebabdagen kan anses vara så kan det ju vara värt att fira ändå. Tumnagel
114kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan vi äta mask till middag
EU godkänner mjölmask som föda

EU har nu godkänt att torkade gula mjölmaskar ska kunna säljas som människoföda i EU:s 27 länder. Det innebär att vi snart kanske kan äta dessa direkt som snacks eller som en av ingredienserna i till exempel kakor, pasta och smoothies. Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat säljs redan i flera EU-länder men efter gårdagens EU-beslut ska det vara fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder. Elva andra typer av insektsbaserad mat väntar på att godkännas i EU och marknaden för insektsbaserad mat spås bli värd runt 4,6 miljarder dollar till 2027. Tumnagel
279kg
+
Wille Wilhelmsson
0
måndag 3 maj

Action Bronson besöker New Yorks bästa pizzeria
Ser gott ut!

Klipp från femte säsongen av F*ck Thatx27s Delicious där Action Bronson besöker vad de anser är en av New Yorks bästa pizzerior. Tumnagel
109kg
+
Frode Wikesjö
0

Kan man göra en måltid av bara potatis?
boil em, mash em, stick em in a stew

Som Sam i Sagan om ringen säger så kan man göra väldigt mycket med potatis. Och i en ny video från NYT Cooking får Sohla El-Waylly utmaningen att laga en måltid med bara potatis. Tumnagel
86kg
+
André Stray
0
fredag 30 april

Nat lagar mat i mikro
En omelett från helvetet

Kan man laga omelett i en mikro? Jajemensan. Ska man göra det? Tok heller! I en ny video från Natx27s what I reckon får vi reda på varför samt se vad för andra mikrorätter man ska undvika. Nej, tacka vet jag aladåb-rätter. Tumnagel
82kg
+
André Stray
0
torsdag 29 april

Nu är årets första färskpotatis här!
Skeppas till äldreboenden

Ett säkert tecken på att det snart är sommar är att den första färskpotatisen är här. I dag plockades de första potatisarna som är frilandsodlade och det gjordes på Bjärehalvön. I vanliga fall så brukar de första potäterna auktioneras ut men i år är läget lite annorlunda. – Premiärpotatisen kommer att stå rykande nykokt på bordet när 150 personer på vård- och omsorgsboendena Fullriggaren i Helsingborg, Ekparken i Göteborg och Älvsjögården i Stockholm firar Valborg. Förhoppningsvis kan vi också fira att vi går mot ljusare tider, där vi kan umgås med barn och barnbarn och varandra igen, säger AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis De här potatisarna åkte i backen 1 mars. – Vi har fått jobba lite extra för att få fram årets primörer, kan man säga. Det var blöta och två plusgrader i jorden när vi satte potatisen den 1 mars. Nu när 60 dagar har gått har vi väl haft fem dagar med tvåsiffrigt här på Bjäre. Det är ju faktiskt svalt, det måste jag säga. Men vi har jobbat hårt med fiberväv och Swift är en potatissort som tål ganska kall jord, så det har klarat sig. Det känns fint att få leverera färskpotatisen till våra äldre, hälsar potatisodlarna på Bjäre. Jag ser verkligen fram emot att få koka lite färskpotatis och snart finns de i butik! Tumnagel
200kg
+
Roger Åberg
0
måndag 26 april

Så använder man en AeroPress
Enkelt att göra gott kaffe

I förra veckan skrev vi om att James Hoffmann gått igenom AeroPressen och nu har det kommit en ny video där han helt enkelt förklarar hur han brygger en kopp med den coola manicken. Jag köpte en i förra veckan och måste säga att jag älskar den. Det är enkelt, kaffet blir lent och härligt och det är minimalt med stök. Nedan finns ett antal andra sätt att använda AeroPressen. Skillnaderna är inte så stor, det är mest finlir. I första videon nedan får vi se uppfinnaren själv göra en kopp som har vill att den ska göras. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Hur är det att äta som en riktigt kräsen person?
Mauri undersöker

Uppdrag: Mat har släppt en ny video och den här gången besöker Mauri tre riktigt kräsna svenskar för att se hur de lever. Tumnagel
76kg
+
André Stray
0

Chokladmousse av gamla avokados
Hmmm....

Att köpa avokados och sedan märka att de fått mogna lite väl länge när man ska göra sin guacamole är alltid lite sunkigt. Men istället för att ignorera dem tycker NPR att du kan göra chokladmousse av dem istället. Blanda dem bara med lite godsaker och kakao sen har du en mousse redo till efterrätten. Tumnagel
84kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 23 april

Tutti Frutti fyller 100 år som godis
Firar det med lite nya smaker

I år firar Tutti Frutti 100 som godis och det uppmärksammar Fazer genom att släppa två nya smaker på Tutti Frutti som påsgodis och tre nya smaker för de som föredrar lösgodis. De nya Tutti Frutti-påsarna kommer i en Dumlekola-version och en variant som kallas för "Sunny Fruits". De nya lösgodisvarianterna blir "Tutti Frutti Combos Jordgubb/Banan", "Tutti Frutti Combos Sour" samt "Tutti Frutti Combos Päron/Melon". De nya Tutti Frutti-smakerna kommer att dyka upp i butik under vecka 19. En påse "Dumle Seasonal Tutti Frutti" kommer att kosta cirka 25 kronor medan en påse "Tutti Frutti Sunny Fruits" kommer att kosta cirka 21 kronor. Tumnagel
123kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Gör din egen gyros
Kör den i kebabsnurra

YouTube-kocken Joshua Weissman släppte i går ett nytt klipp där han visar hur man kan få till en smaskig gyros i hemmet. Nu är det ju så att han kör gyrosen i sån där kebansnurra vilket de flesta sannolikt inte har i köksskåpet men det går ju att köra i ugnen eller grillen också och fortfarande smaka ganska bra. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö
0
torsdag 22 april

Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror

Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök. Tumnagel
177kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Lär dig göra egna tortillas
Levla upp fredagstacosen

I morgon är det fredag och enligt svensk lagstiftning måste tacos serveras. Om du är less på Santa Marias tortillas och är sugen på att testa något nytt så kan du kika på ChefSteps nya video där vi får lära oss att göra en variant av vetetortillas hemma. Tumnagel
73kg
+
André Stray
0
måndag 19 april

James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren

AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni? Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg
0
fredag 16 april

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
92kg
+
André Stray
0

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg
0
torsdag 15 april

Sluta göra olika Oreos, tack!
En fejkhälsning från Oreo-chefen

Oreos är rackarns goda och man kan utan problem klämma en hel förpackning på en sittning. Givetvis är det den vanliga versionen som gäller, men Oreo har ballat ur en aning när det kommer till att erbjuda olika varianter av kakan. Så pass att Oreo-chefen* bestämt sig för att tala ut. *Klart det inte är. Tumnagel
82kg
+
André Stray
0

Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck

Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till. Tumnagel
221kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 14 april

Fredrika har fixat Marabous nya smak
Brownie, kokos och kaffe

Förra året höll Marabou en tävling där folket fick ge förslag på nya smaker. I januari släppte man smaken popcorn och nu är det dags för smak nummer två. Det är Fredrika som har kommit på smaken brownie, kokos och kaffe eller as we call it in Sweden - fika! Den nya smaken är på 185 grams-förpackning och kommer i butik 10 maj. Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0

Kopparbergs börjar göra vodka
Smaksatt så klart

Kopparberg är kända för sin cider men förra året gav man sig på att smaksätta gin. Nu är det vodka som står på tur och självklart är det smaksatt. Premiärsmaken är jordgubb och lime. Är man lat funkar det att blanda den med soda och garnera med jordgubbar och lime (så klart) men annars föreslår Kopparberg att man gör en vodka mojito på den. I med mynta, jordgubbar, limejuice och sockerlag i ett highballglas och se till att det blandas. Sedan på med is, vodka och sodavatten. Finns från och med i dag på beställningssortimentet för 249 spänn. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg
0

Taco Truck släpper fler produkter i butik
Ja tack!

Taco Truck är den foodtruck som startade foodtruck-trenden, i Stockholm i alla fall, och sedan en tid har man lite produkter i vanliga matvarubutiker. Älskar verkligen deras Chipotle Mayo och Chipotle Salsa, rekommenderas varmt. Kommer dessutom i bra förpackning som går att återanvända till dressing och egna såsblandningar. Hur som helst så släpper man nu lite nya produkter. Två olika sorters chips (salted white corn och beet root corn), två sorters kryddmixar (classic space och smokey spice) samt majstortillas finns nu i butik. Priserna är 15 spänn för kryddmixarna, 28 respektive 33 spänn för chipsen och 35 spänn för tortillas. Allt finns att köpa på MatHem och majstorillas finns även att köpa på ICA och Hemköp. Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 13 april

Veva ihop en hollandaisesås på en minut
Mikael Göransson visar hur

Förra vecka körde vi ett klipp där Mikael Göransson visade hur man redde ihop "världens snabbaste" bearnaisesås. Den här veckan är han tillbaka med ett klipp där han visar hur man kan göra en äkta Hollandaisesås på en minut. Göransson använder sig vare sig av vattenbad eller tekniken med sous vide för hollandaise. Istället har han tagit en stavmixer till hjälp och varför han gör det kan ni kolla in här ovanför. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Dome är en ny pizzaugn från Gozney
Kan den slå Zio Ciro?

Dome är en ny vedeldad utomhusugn från Gozney. Det första man tänker på när man ser den är kanske antalet goda pizzor man kan göra i den men den funkar självklart även för andra maträtter som kräver lite värme. Ugnens dimensioner är 660mm x 630mm x 732mm och väger ungefär 58 kilo. Dome kommer släppas i två varianter, en som endast är vedeldad och en som man även kan värma upp med gas. Den vedeldade ugnen kostar 1 099 euro medan den som även kan använda gas kommer kosta 1 269 euro. Ugnen lanserades i ett fåtal regioner förra månaden och kommer börja säljas i Europa inom kort. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Frode Wikesjö
0
måndag 12 april

Folk gillade inte ölen Kitty Butthole
Folk är så känsliga

En kompis till mig beställde en öl med det fina namnet Kitty Butthole, producerad av Skellefteå Bryggeri. Han fick den till butik och hämtade ut den men i kassan blev han stoppat. Han fick helt enkelt inte köpa den eftersom den var säljstoppat på grund av namnet. Vi var så klart tvungna att kolla om det stämde, och det gjorde det. Enligt Systembolaget har det kommit in incidenter till Systembolaget sedan den lanserades förra veckan. Namnet anses väcka anstöt och är nu säljstoppat tills dess namnet är korrigerat. Inget kul ska man få ha. Vad tycker ni, tramsigt eller korrekt? Tumnagel
-272kg
+
Roger Åberg
0

Festis presenterar sommarens smaker
Peach Mango och Kiwi Pineapple

Man kan väl säga att sommaren är någorlunda runt hörnet och inför den så har Festis presenterat två nya smaker som vi kommer att kunna börja avnjuta redan den här veckan. Det handlar om Peach Mango som kommer att ha smak av persika och mango samt den sockerfria Kiwi Pineapple där man kombinerat smaken av kiwi-frukt och ananas. Tumnagel
93kg
+
Wille Wilhelmsson
0
fredag 9 april

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 6 april

Så gör du McDonalds fiskburgare hemma
Fast god då

Joshua Weissman ger sig här på McDonalds "klassiska" fiskburgare och gör sin egen version. Som till skillnad mot McDonaldsversionen verkar riktigt, riktigt härlig. Tumnagel
71kg
+
Roger Åberg
0
söndag 4 april

Jeffrey Dean Morgan äter starka kycklingvingar
Klarar Negan hettan?

Nästa kändis att sätta sig i den heta stolen (fast hemifrån) och mumsa på starka kycklingvingar är Jeffrey Dean Morgan och så här såg det ut. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö
0
torsdag 1 april

Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?

Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Melleruds släpper en Mästarpilsner
Tillsammans med Årets Kock 2020

Det har blivit en tradition att Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med chefsbryggmästaren i Spendrups utvecklingsbryggeri. Förra året var det Ludwig Tjörnemo som kammade hem titeln och nu presenteras hans öl - Mästarpilsner. Ölen kommer för första gången att släppas i Systembolagets beställningssortiment och detta kommer att ske i begränsad upplaga från den 12 april. Kommer både med alkohol (5,0 %) och som alkoholfri. Pilsnern ska dofta mustig malt och smaka blommigt. "Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut." Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
onsdag 31 mars

Vi dricker påskmust som aldrig förr
Dubblering på 15 år

Musten introducerades i början av 1900-talet som ett alkoholfritt alternativ till öl och nu älskar vi musten. Vi trycker i oss 40 miljoner liter must om året nu för tiden och majoriteten av det är runt jul. Men påsken har också tagit plats i statistiken och de senaste åren har drickandet ökat från 4,5 till 10 miljoner liter. Med tanke på att säsongen för påskmust är två veckor och för julmust två månader så är det rätt imponerande siffror. Apotekarnes Påskmust är den som säljer mest och Carlsberg, som gör den musten, säger att det är det sockerfria alternativet som ökar mest. 2019 ökade den sockerfria med 57 procent, förra året 41 procent och i år med 48 procent. Försäljningen har tredubblats på fem år. Carlsberg säger att de har tomt på lagret i Falkenberg så det lär bli rekord i år också. Men det finns miljontals liter hos handlarna så det finns ingen anledning till panik. Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0
tisdag 30 mars

Så gör du en riktigt bra pad thai
Ambitiöst men görbart

Pad thai kan vara fantastiskt och bara helt ok beroende på vart man beställer den. Joshua Weissman visar här upp hur man gör en äkta pad thai hemma och du behöver gå till din lokala asiatiska affär för att hitta lite specialare, men det verkar som att man blir belönad med råge i slutändan. Har du provat att göra pad thai hemma? Blev det bra? Om det blev bra, vilket recept använde du? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0
måndag 29 mars

100-timmars-lasagne
Klar till helgen!

Jag måste bli bättre på lasagne och sprang därför på denna goding. Det är Alvin Zhou som verkligen, verkligen tar tid på sig för att göra sin lasagne men det ser och andra sidan magiskt ut. Kanske lite för avancerat för mig just nu, men vackert att titta på och inspirerande. Och kolla äggulorna! Helt sjukt gula. Vilket är ert bästa lasagnetips? Tumnagel
107kg
+
Roger Åberg
0
fredag 26 mars

Ny rökig whisky lanseras på Systembolaget
Bunnahabhain Toiteach A Dhà

Nu lanseras Bunnahabhain Toiteach A Dhà i begränsad upplaga på Systembolaget. Det är en rökig whisky från det anrika whiskydestilleriet Bunnahabhain på ön Islay på Skottlands västkust. Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder "rökig nummer två" och den är uppföljare till originalet Toiteach. Whiskyn ska dofta tjära, choklad, halm och nötter och smaka lakrits, tobak, läder, torkade aprikoser och ha en uppfriskande gräsighet. För en flaska på 700 milliliter får man betala 499 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
torsdag 25 mars

Tut i luren! Idag är det våffeldagen!
Hurra!

Löning och våffeldagen?! Kan det bli bättre? Troligtvis inte, så belöna er själva med ett tjog våfflor idag. Gärna dekorerade med grädde, vaniljglass och drottningsylt. Eller varför inte spexa till det med lite kaviar? Inte Kalles då alltså. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0
onsdag 24 mars

Knasiga burgartillbehör från Amazon
Kock recenserar

Här får vi se när kocken Joe Sasto testar sju stycken olika burgartillbehör man kan köpa på Amazon. Vettiga eller bara skräp? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0
tisdag 23 mars

Stockholms Bränneri släpper färdig Dry Martini
Tillsammans med Spriteriet

Dry Martini är en av världens mest ikoniska cocktails. Nu har Stockholms Bränneri tillsammans med Charlotta Berggren från Spriteriet tagit fram en skandinavisk tolkning av klassikern som är färdigblandad och redo att avnjutas direkt med lite is, en oliv eller en bit citronzest. Den består av Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth. Calle Wikner på Stockholms Bränneri säger följande: "Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini!" Släpps på Systembolaget den 30 mars och för en flaska på 500 milliliter får man betala 266 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0
måndag 22 mars

Fast Food Chemistry bygger en Big Mac
Består av 54 stycken ingredienser

Om man skulle vilja göra en Big Mac hemma och att den ska bestå av allt McDonaldx27s trycker i burgaren bör man spana in Fast Food Chemistrys video innan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
fredag 19 mars

Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00. Tumnagel
-99kg
+
Bobby Green
0

Brooklyn Brewery släpper Palenque
Syrlig med stänk av lime och salt

Brooklyn Brewery släpper nästa fredag en trevlig öl i Systembolagets tillfälliga sortiment. Endast 840 flaskor kommer att finnas att köpa och Sverige är det enda landet utanför USA som får ölen. Palenque är en syrlig öl som säljs på 750 ml-flaska och som är rätt stark, 8,7 procent. Man verkar ha velat få ner upplevelsen av tequila i en flaska, för i ölen hittar vi key lime, lite salt och så är den lagrad på mezcal-fat. Låter det knäppt och konstigt? Det är det faktiskt inte utan ölen är inte så sur och mezcal-känslan finns där men tar inte över. Jag fick chansen att prova den med Toast Skagen och det funkade fint, typ allt som man gärna lägger till lite citron till fungerar nog den här ölen till. Grillad lax hade nog varit en höjdare. Suröl kan ju verka lite udda och konstigt, men när jag frågar Garrett Oliver, som är bryggmästare på Brooklyn Brewery, om det positiva och negativa med suröl spinner han iväg och kommer fram till att de enda som tycker suröl är konstigt är förståsigpåare som tänker åt andra. Den bittra smaken gillar inga barn, men surt gillar alla barn så den smaken finns där för alla sedan länge enligt Garrett. Jag förstår vad han menar men tänker att på samma sätt som vi växer upp och börjar gilla vissa smaker så växer vi ifrån andra smaker, varav sur är en. Som tur är så är inte Brooklyns Palenque en irriterande sur öl utan frisk och balanserad och ett spännande tillägg till viss mat. Börjar som sagt säljas på bolaget nästa fredag (26 mars) och kostar 149 kronor för en pava. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg
0
torsdag 18 mars

Tre nya glasspinnar från 3 Vänner
Ska finnas i butik nu

I slutet på februari förra året presenterade glasstillverkaren 3 Vänner glass på pinne efter att bara ha erbjudit detta i burk tidigare. Då lanserade man smakerna Chokladtryffel, Gräddkola, Mjölkchoklad & Nötter, Choklad, Hallon & Vit Choklad, Nötter & Kolasås (Vegan) och Mintchoklad (Vegan). Nu presenterar man tre stycken nya pinnar och dessa är Mandarin & YogurtChoklad, Kex & Choklad och Lakrits & Hallon. Alla tre nyheter ska finnas i butik från och med denna vecka. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar mat utanför ett gym
Måste dock gymma först

Det har blivit dags för en femte säsong av matlagningsprogrammet F*ck Thatx27s Delicious där artisten Action Bronson står för kockandet. I det första avsnittet drar han till ett gym och fixar lite käk. Först måste han genomlida ett träningspass dock. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dakota åt bara Mountain Dew-mat i tre dagar
Inget att rekommendera

Amerikaner i synnerhet verkar väldigt förtjusta i den koffeinhaltiga läskeblasken Mountain Dew och ska ha det till allt. Men i allt? Dakota Deady bestämde sig för att använda läsken att göra mat med och ha i mat under tre dagars tid och så här såg det ut. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0
onsdag 17 mars

Pistonhead fyller tio år
Firar med jubileumsölen X-edition lager

För att fira att man nu fyllt tio år lanserar Pistonhead jubileumsölen X-edition lager. Det här ska vara en kraftfull lager som ska ha en frisk och tropisk humleblommighet. Ska finnas på Systembolaget nu. Vidare har Pistonhead Foundation dragit igång en presenttävling för att stötta svenskt musikliv. Här ska man motivera varför just du eller ditt crew/kollektiv/band/sammanslutning/innersta cirkel förtjänar den aktuella presenten. Hur tävlingen går till ser ni här. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0
tisdag 16 mars

Grosshandlar-cook along
Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg

Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0
lördag 13 mars

Tut i luren! Idag är det mazarinens dag!
Tantfika hela dagen!

Det bästa med bakverket mazarin är att det har inte bara en utan två dagar tillägnad till sig. Den 10 januari och den 13 mars och det sistnämnda är ju idag. Så om du av någon anledning missade att fira mazarinen i januari kan du göra det idag, förslagsvis genom att sänka ett sexpack av de små liven eller varför inte ge dig i kast med att baka själv? Bonusklipp nedan. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0
fredag 12 mars

Tut i luren! Idag är det alla korvars dag!
Ät alla korvar!

Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det alla korvars dag! Detta måste ju givetvis uppmärksammas då korv kan vara en av världens bästa uppfinningar. Själv ska jag lyxa till det med några kokta och smörtungt pulvermos som middag ikväll. Hur firar ni denna episka dag? Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Quesabirria-tacos hos La Santa Torta
Ser sjukt gott ut

La Santa Torta är en av Oaklands mest populära food trucks när det kommer till Quesabirria-tacos. Här får marinerat kött koka riktigt länge tills det faller isär, och sen serveras detta på en stekt tortilla med klassiska tillbehör. Ska smaka som det gör i Mexiko och en annan blev ju hyfsat vrålsugen på detta just nu. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0
torsdag 11 mars

Framtidens jordbruk
Vertikal odling och utan jord

Tekniken går framåt och i framtiden kanske inte jordbruken ser ut som de alltid har gjort. Här får vi en liten inblick i metoder som kanske kommer att ta över mer och mer. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0
onsdag 10 mars

Ramlösa lanserar funktionsvatten
Berikat med vitaminer och antioxidanter

Ramlösa Funktionsvatten är en nyhet som kommer i tre versioner - Fokus, Vitamin och Balans. De börjar rullas ut i butik från och med denna vecka och det man kan vänta sig är kolsyrat vatten som berikats med vitaminer, antioxidanter och energi från naturen. Thom Ståhl som är varumärkeschef på Ramlösa säger följande: "Konsumenterna efterfrågar ett funktionsvatten som står för det naturliga och hälsofrämjande, och som inte känns konstgjort. Ramlösa har försett svenskarna med naturligt mineralvatten i flera hundra år. Vi är otroligt glada över att presentera tre nya produkter där det funktionella innehållet – från koffein till vitaminer – har naturligt ursprung." En burk som är på 33 centiliter kostar runt 24 kronor. Tumnagel
13kg
+
Bobby Green
0

Utahs första lagliga whiskey sedan 1800- talet
Kommer snart till Systemet

Nu kommer snart bourbon från det första lagliga destilleriet i Utah sedan förbudstiden till Sverige. Det är High West Destillery som lanserar deras American Prairie Bourbon den 10 mars. Den beskrivs som en komplex blandning av straight bourbon på majs, råg och kornmalt. Lagringen sker på fat i mellan två och tretton år och alkoholhalten ligger på 46 procent. Whiskeyn ska dofta smörkaramell och vanilj och ha smak av ek, torkade frukter, kryddor, läder, nötter och karamelliserade äpplen. Priset för en flaska är 549 kronor. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0
tisdag 9 mars

O.P. Anderson firar 130 år
Med specialutgåva enligt originalrecept

År 1891 skapades O.P. Anderson Aquavit av Olof Peter Andersons son, Carl August, som en hyllning till fadern. Det är nu hela 130 år sedan. För att fira detta släpper man en akvavit enligt originalrecept i begränsad upplaga och denna kallar man för O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary Edition. Den ska passa lika bra på påskbordet som till den väl tilltagna grosshandlarlunchen. Jonas Odland som är Aquavit Master Blender på O.P. Anderson säger följande: "Den stora skillnaden med jubileumsutgåvan är att den har en högre alkoholhalt, hela 44%. Genom åren har man valt att sänka alkoholhalten av olika anledningar, men i ursprungsreceptet, som man faktiskt också kan se i bakgrunden på etiketten av flaskan, är det alltså denna högre alkoholhalt. Att receptet inte rörts på 130 år, bortsett från alkoholhalten, är något som jag är mycket stolt över. Det var en fantastisk kryddblandning som såg dagens ljus 1891 och att ta hand om det receptet är ju att få vårda det svenska dryckesarvet. Det är extra kul att vi sedan några år har ett eget destilleri i Matfors med kryddpannor i koppar som liknar de som ursprungligen användes. Vi använder också bara ekologiska råvaror till O.P. vilket stämmer bra med hur det var 1891 då man inte börjat använda konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel." Finns i Systembolagets beställningssortiment nu och för en flaska på 700 milliliter får man betala 299 kronor. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0
måndag 8 mars

Explorer presenterar flädergin
Snart är sommaren här!

Explorer presenterar nu en sommargin som fått smak av fläder. Den ska passa bra både som ingrediens i en cocktail eller som en helt vanlig gin och tonic. Smaken ska förutom fläder vara citronskal och enbär. Alkoholhalten ligger på 37,5 procent. För en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 224 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Retrokulor tillbaka i lösvikten
Syrliga och salta kulor

Minns ni de här hårda kulorna som kom i en förpackning om sex stycken där alla låg på rad? Dessa kom från Karamellpojkarna och det fanns massa olika smaker att välja mellan. Nu återlanserar Candy People godiset bland lösvikten fast i tvåpack. Smakerna är syrligt eller salt och de ska finnas ute i butik nu. Tumnagel
192kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida