m
a
r
3 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Crème brûlée-munkar
Mums med gofika!

Fabian Von Hauske jobbar på Wildair och Contra i New York och nyligen var han i Munchies testkök för att vispa ihop något riktigt smarrigt - Crème brûlée-munkar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Ozzy Osbourne släpper gin
På PET-flaska

Umida Group AB har ingått ett samarbetsavtal med Ozzy Osbourne och tillsammans kommer de att släppa en gin. Det är en klassisk London Dry Gin på 47 procent som fått namnet Ozzy Osbourne The Ultimate Gin. 1986 släppte Ozzy plattan The Ultimate Sin så det är det namnet man har lekt med. Ginen kommer i en PET-flaska på 700 milliliter och kommer att kosta 299 kronor. Lanseras på alla Systembolag den 1 december. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
lördag

Jimmy Kimmel mumsar starka kycklingvingar
Klarar han hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av pratshowvärden Jimmy Kimmel som fick svara på diverse intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag

Så blir Maker's Marks bourbon till
Buteljerar 24 miljoner flaskor om året

I det senaste avsnittet av Dan Does åker Daniel till Makerx27s Mark för att se hur deras bourbon blir till. I fabriken som har funnits i 60 år tillverkas 24 miljoner stycken flaskor varje år så det är lite ruljans på grejerna. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0
tisdag

Gin inspirerad av Natthimlen
Har smak av jasmin och viol

Hendrickx27s presenterar nu den andra upplagan ur serien "Cabinet of Curiosities" och det är Lunar Gin. Den är inspirerad av natthimlen och har smak av jasmin och viol. Här finns även angelikarot, kummin och enbär. Ska dofta tallbarr och kaprifol. Flaskan rymmer 70 centiliter, ginen innehåller 43,4 procent alkohol och för en flaska får du betala 470 kronor. Artikelnumret är 41018. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0
måndag 20 september

Ny färdig cocktail från Hernö Gin
Det här är Martinez!

Den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails är Martinez!. Här har man blandat Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter. Det är twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet. Martinez! släpps i en upplaga om 1250 stycken flaskor den 27 september klockan 10.00. Flaskan är på 500 milliliter, alkoholhalten på 35 procent och på prislappen står det 482 kronor. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
lördag 18 september

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
-180kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 17 september

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
torsdag 16 september

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Stauning Rye på Systembolaget
Ung whisky från Danmark

Stauning är ett whiskymärke från Danmark. Nu har deras Stauning Rye släppts på Systembolaget och den ska fungera lika bra som den är eller i drinkar. Företaget grundades av nio stycken vänner som alla har en passion för whisky, men ingen kunskap om hur man producerar den. Målet har dock alltid varit att göra whisky i världsklass. Stauning Rye är av klassisk amerikansk stil med 51% råg och 49% korn. Alex Munch som är en av grundarna till Stauning Whisky säger följande: "Vi tråkar inte ut vår whisky med lång lagring på fat för att uppnå en viss ålder. Whisky som inte har något att dölja vågar visa sig naken för världen. Vi är bara intresserade av modernisering om det ger vår whisky en bättre karaktär, annars håller vi fast vid den gamla traditionen. Vi eldar under våra kopparpannor, vi golvmältar lokal säd och använder torv från Jylland. Vi producerar småskaligt. Det vi däremot inte gör är att lagra ihjäl vår whisky, vi vill att fatkaraktären ska addera men inte ta över alla subtila smaker i vår new make. Det är lite som med het sås, rätt mängd förhöjer smaken men blir det för mycket brinner det mest i munnen." Du hittar whiskyn på länken nedan. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0
onsdag 15 september

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Saturnus presenterar årets glögg
Snart är det jul igen!

Den första snön har fallit i Sverige och snart är det dags att börja koka glögg, typ. Nu presenterar Saturnus deras glögg för i år och det är alkoholfria Vintermojito som kan drickas både kall eller varm. Kanel, ingefära, kardemumma och pomerans ska blandas med smakerna limejuice och mynta. Kommer på 50-centilitersflaska till dagligvaruhandeln från och med slutet av oktober. Något pris har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0
tisdag 14 september

Nya Michelin-stjärnor till sverige
Fyra nya restauranger fick plats i guiden

Årets Guide Michelin har släppts och i den kan man se att fyra svenska restauranger har fått nya stjärnor. Restaurangerna som nu kan flasha med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Den enda restaurangen i Sverige som tidigare hade tre Michelin-stjärnor, Frantzén i Stockholm, fick behålla dessa i årets guide. Enligt guiden finns det nu en trestjärnig, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga restauranger i Sverige. Tumnagel
118kg
+
Frode Wikesjö
0
lördag 11 september

I dag är det kebabens dag
Och Stockholm är en bättre kebabstad än Malmö?

I samband med att det är kebabens dag i dag så har köpekebabmärket Schysst käk genomfört Sveriges största kebabundersökning. I den undersökningen kom de bland annat fram till att TikTok-användare älskar kebab, vitlökssåsen krossar allt motstånd och att de som äter kebab i sängen oftast äter en kebab med bröd på en torsdag. Undersökningen, som gjordes i samarbete med YouGov, visar att svenskarna helst äter helst en kebabtallrik tillsammans med pommes och vitlökssås och att 83 procent av svenskarna anser att det är såsen som gör kebaben. Endast 43 procent känner dock att de bli glada eller väldigt glada när de tänker på att de ska äta kebab. En punkt som kan få en att ifrågasätta undersökningens validitet är den att Stockholm ska vara en bättre kebabstad än Malmö. Du hittar hela undersökningen via länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 10 september

Burritos - California Style
Ge mig!

Här visar Babish hur man gör burritos på kaliforniskt vis och det ser ju inte alls så dumt ut. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0
torsdag 9 september

Så vevar du ihop en vegansk ceviche
Gott!

Här visar kocken Jorge García oss hur han gör en vegansk ceviche samtidigt som han lär oss skillnaden mellan lime och citron. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
onsdag 8 september

Nu kommer Lakritsfabrikens adventskalender
Deras femte kalender med 720 gram lakrits

Lakritsfabriken har sedan 2017 släppt en adventskalender varje jul och i år fortsätter den traditionen. Bakom varje lucka gömmer sig 30 gram lakrits med olika smaker. Lakritsen i kalendern är gluten- och gelatinfri. Adventskalendern finns att köpa hos ett antal återförsäljare: Åhléns, Apotea, Delitea, BlueBox, Coolstuff, Partykungen.se, Treakel, Adlibris, Ninas Mat, Apoteket AB, Lakritsroten samt Bagaren & Kocken. Tumnagel
113kg
+
Hugo Engström
0
tisdag 7 september

Nu kommer växtbaserad fisk till svenska butiker
Hooked lanserar Toonish

Det svenska foodtech-företaget Hooked lanserar nu sin första växbaserade fiskprodukt i svenska butiker. Det handlar om produkten "Toonish" vilket är en växtbaserad tonfisk som är gjord på certifierad soja- och veteprotein, solrosolja och alger. Toonish-rörorna kommer att säljas i de tre smakerna tomat, tomat & chili samt tomat & vitlök. I ett pressmeddelande skriver Hooked att man även jobbar på att ta fram ett växtbaserat laxsubstitut. Hookeds Toonish kommer att börja säljas i Coops och CityGross butiker, över stora delar av Sverige, via Mathem samt i utvalda Ica- och Hemköpbutiker. Tumnagel
87kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Full smakstyrka - låg alkoholhalt
Nya öl från Brutal Brewing

Alkohol ger mycket av smaken men det är kanske inte alltid man vill ha så starka drycker. Brutal Brewings senaste grej Taste-A-Lot är en helt ny typ av öl som lovar att leverera full smakstyrka trots att den bara innehåller 2,7 procent alkohol. Det släpps en Hoppy Lager, en Pilsner och en IPA. Sofia Andersson som är produktchef på Brutal Brewing säger följande: "Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla. Ett öl att njuta av tillsammans med mat eller för att bara unna sig i stunden. Taste-A-Lot framställs genom en unik metod där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Smakprofilerna från malten och humlen får utvecklas betydligt mer. Det kombineras sedan med en alkoholfri brygd för att nå rätt alkoholhalt. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl." Taste-A-Lot lanseras i dagligvaruhandeln från och med den här veckan. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0
fredag 3 september

Nya veganska röror från Quorn
Chicken Curry Style & Tuna Style ska efterlikna "originalen"

Quorn lanserar nu två färdiga röror: Chicken Curry Style & Tuna Style. De ska som namnen antyder efterlikna klassisk kycklingcurry- och tonfiskröra. Rörorna är helt veganska och passar enligt Quorn bra till exempelvis mackor, bakad potatis eller som salladstillbehör. Nyheterna ska finnas i kyldisken hos butiker v.36 och en förpackning som innehåller 125 gram röra kostar 26 kr. Tumnagel
88kg
+
Hugo Engström
0

Alkoholfritt ekologiskt mousserande vin
På smalburk

Om man känner för lite mousserande vin men inte vill ha alkohol och dessutom inte så mycket kanske denna på burk kan passa? Det är Oddbird som idag lanserar en helt ny ekologisk mousserande blanc de blancs i slim can från Frankrike på Systembolaget. Vinet består av 100 procent ekologisk Chardonnay som odlats i Languedoc-Roussillon i Frankrike. Smaken ska vara frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, honung, lime och en viss örtighet. Burken är på 250 milliliter, kostar 28 kronor och har artikelnummer 19041. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör du den perfekta blåbärspajen
Dränk därefter i vaniljsås

Paj kan vara något av det bästa som finns, speciellt söta pajer som man kan låta bada i vaniljsås. För ni vet väl att det heter vaniljsås med paj och inte paj med vaniljsås? En mumsig sådan, som hon hävdar är den perfekta, får vi se bagaren Stacey Mei Yan Fong vispa ihop här. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0
torsdag 2 september

Ostfyllda Gougères
Dominique Ansel fixar

Har du ätit Gougères någon gång? Det är små ostbollar typ och de är svingoda. Här får vi se när Dominique Ansel fixar till ett gäng sådana som han även fyller med ost, för ost kan man aldrig få för mycket av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
tisdag 31 augusti

Äpple och kanel i årets Juleskum
Mer juligt än förra årets blåbär

Juleskum är ett sånt där godis som jag äter några bitar av varje år lite för att man måste, men andra verkar älska det. Förra årets smak var inte så juliga blåbär, men i år kör man lite mer traditionsenligt när man bjuder på Juleskum med smak av äpple och kanel. Smaken lanseras redan i början av september men kommer nog dyka upp i mer rimliga butiker under hösten. Det är trots allt bara sensommar än så länge. Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0
måndag 30 augusti

Vi äter i genomsnitt 60 korvar om året
Män äter dock mycket fler korvar än kvinnor

Kantar Sifo har på uppdrag av Circle K undersökt hur svenskarnas korvvanor ser ut i en undersökning. Enligt denna så äter svensken i genomsnitt 60 stycken korvar om året. Det verkar dock vara stor skillnad på korvkonsumtionen mellan män och kvinnor. Enligt undersökningen så åt män i genomsnitt 72 stycken korvar om året medan kvinnornas korvkonsumtion landade på i genomsnitt 47 korvar om året. 7 av 10 svenskar (73%) äter korv minst ett par gånger i månaden och var femte (21%) uppger att de äter korv ett par gånger i veckan. Hur många korvar äter du om året ungefär? Svara gärna på vår enkät nedan Tumnagel
104kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Det här är Frederikkes Marabou-variant
Lakrits, hallon och karamell

Marabou hade runt nyår en tävling där folk fick föreslå nya varianter på Marabous chokladkakor och sedan dess har vi sett två olika vinnare. Innan har vi fått se den lite experimentella smaken popcorn och fikavarianten brownie, kokos och kaffe. Nu är det dags för den tredje och sista och denna ska bli en permanent smak i utbudet som det verkar. Skaparen är Frederikke och smaken är saltlakrits, kanderade hallon och karamell. – Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar! 136.578 personer deltog i tävlingen som alltså har resulterat i tre vinnare. Tumnagel
78kg
+
Roger Åberg
0
torsdag 26 augusti

Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet

Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor. Tumnagel
124kg
+
Hugo Engström
0
onsdag 25 augusti

Sista dagen på McDonalds första svenska restaurang
Vila i frid McDonalds Kungsgatan 4

I söndags stängde McDonalds ner sin första svenska restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen öppnade sina portar 27 oktober 1973 och hade alltså serverat burgare i nästan 48 år när det var dags för stängning söndagen 22 augusti. Jag besökte själv restaurangen för första gången någon gång på 1980-talet när jag som liten semestrade i Stockholm med familjen. Både jag och youtubern Jonas Strandberg tog givetvis tillfället i akt att även besöka restaurangen på dess sista dag i söndags. Jag hann dit precis innan man stängde dörrarna klockan 18:00 och var en av de sista kunderna som fick mig en Big Mac serverad på restaurangen. Redan på måndag morgon började man skruva ner skyltarna utanför restaurangen. Vad det kommer att bli för verksamhet i lokalen framöver finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett klipp från när Jonas Strandberg tog sitt sista meal på McDonalds Kungsgatan 4 och här ovan hittas en bild på mig innan jag gjorde detsamma. Tumnagel
91kg
+
Wille Wilhelmsson
0
måndag 23 augusti

Hernö gin smaksatt med trattkantareller
Och ängssyra

Varje höst sedan 2016 har det varit dags för Hernö High Coast Terroir Gin i begränsad upplaga. Precis som alltid i Hernös gin så är det enbär, lingon och älgört i, men självklart är det även något annat för att göra årets upplaga lite unik. I år har man valt trattkantareller och ängssyra. – Det som är intressant är att trattkantarell bidrar med kryddiga toner. Dessa balanseras upp bra av fräschören från ängssyra, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin. Spännande! Årets version har premiär 25 augusti, alltså på onsdag, och säljs endast i några hundra flaskor. Tumnagel
77kg
+
Roger Åberg
0
söndag 22 augusti

McDonalds första restaurang i Sverige stänger
Idag går en epok graven

Idag, 22 augusti, stänger McDonalds sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen var den första McDonalds-restaurangen som öppnade i Sverige och den slog upp sin portar 27 oktober 1973. Anledningen till att restaurangen stänger ner beror på att McDonalds inte anser att nya investeringar i restaurangen kommer att bli lönsamma. Joachim Knudsen, vd McDonalds Sverige, säger i en kommetar: "Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner." Det är den femte restaurangen i Stockholms innerstad som stängs ner sedan 2018. De senaste fem åren har 23 stycken McDonalds-restauranger i stadskärnor runt om i Sverige stängts skriver Fastighetsvärlden. Istället har McDonalds satsat på bland annat drive-thru-restauranger. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson
0
söndag 15 augusti

Elijah Wood mumsar starka kycklingvingar
Klarar Frodo hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av skådespelaren Elijah Wood som fick svara på intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
109kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 6 augusti

Matt Damon mumsar starka kycklingvingar
Klarar Jason Bourne hettan?

Kycklingvingar är brutalt gott om de görs rätt, så nu har jag sagt det. På tal om kycklingvingar så gästades det senaste avsnittet av Hot Ones, där kändisar äter starka kycklingvingar, av skådespelaren Matt Damon. Tumnagel
112kg
+
Frode Wikesjö
0
tisdag 3 augusti

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson
0
måndag 2 augusti

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström
0
tisdag 20 juli

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg
0
fredag 16 juli

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö
0
tisdag 13 juli

Pang Pang släpper öl med whiskeyvibb
Rolig crossover, typ

Pang Pang har släppt en ny och rätt rolig suröl som de kallar för Tully. När jag först hörde om storyn och sedan smakade den fattade jag ingenting. En öl som lagrats på whiskeyfat som smakar ananas? Hur går det ihop? Men Tully försöker bli kompis med Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish, en whiskey som delvis har lagrats på romfat. Och då är ju en öl som smakar ananas som har lagrats på whiskeyfat rätt logiskt. Eller jag vet inte. Det är ganska så krystat men gott är det. Jag gillar suröl och den här är inte för sur men samtidigt inte för fjösig. Och ananas är en frukt som funkar fint i suröl tycker jag och Pang Pang lyckas hålla ihop det fruktiga med något som faktiskt känns öligt. Tully börjar säljas 19 juli på bolaget och är rackarns dyr, 45 spänn för 250 milliliter vilket motsvarar 60 spänn för en 33:a. Tumnagel
68kg
+
Roger Åberg
0
fredag 9 juli

Ed Sheeran gästar Hot Ones
Perfect

Det är dags för Ed Sheeran att gästa Hot Ones och då får vi se om engelsmannen klarar av att äta starka kycklingvingar samt svara på frågor kring hans karriär och liv. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö
0
tisdag 6 juli

Så här skummar man mjölk
För goda kaffedrinkar

James Hoffmann är ett litet kaffegeni som är oerhört nördig. Men han är också bra på att förklara saker och på ett vettigt sätt berätta hur man ska göra något. Här ger han sig på hur man ångar mjölk. Den första regeln som väldigt få baristor verkar ha lärt sig är att mjölken aldrig ska bli varmare än 65 grader. Sen så ska så klart mjölken få bubblor i sig och få en bra textur, men det får ni kolla in videon för att lära er! Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du stekt ris hemma
Utan wok och annat fuskigt

Stekt ris, eller fried rice, kan vara magiskt gott. Alex har i en serie filmer försökt lära sig hemligheten. I det senaste avsnittet använder han det han lärt sig till att göra en omgång stekt ris fast på ett sätt som man faktiskt kan göra hemma. Som bonus får vi veta hur man ångar jasminris. Tumnagel
98kg
+
Roger Åberg
0
måndag 5 juli

På besök hos Oppigårds
Hej Hedemora!

Briljanta David Kringlund har begett sig till Hedemora för att besöka Oppigårds bryggeri. Här får han så klart träffa grundaren Björn Falkeström och prata om ölkultur och bryggeriet som han har byggt upp från grunden. Tumnagel
127kg
+
Roger Åberg
0
söndag 4 juli

Joshua Weisman lagar IKEAs köttbullar
Fast bättre

YouTube-kocken Joshua Weisman antar sig här utmaningen att tillaga IKEAs köttbullar hemma fast bättre. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö
0
fredag 2 juli

Chokladkakan som tar 150 timmar att göra
Seriös sak

Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på! Tumnagel
117kg
+
Roger Åberg
0
onsdag 30 juni

Ett 1776-pack öl tack!
Pabst Blue Ribbon firar nationaldag

Det är snart nationaldag i USA och det måste ju Pabst Blue Ribbon fira. Det gör man genom att skapa ett 1776-pack med öl, helt enkelt för att nationen grundades 1776. Nu kommer tyvärr inte detta att säljas till allmänheten, men man kommer tydligen att släppa ett 99-pack som ska gå att köpa. Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg
0

James May lär sig behandla sin wok
Av School of Wok

En klassisk wokpanna kräver lite arbete för att få den så effektiv som möjligt. Här har vi ett klipp där James May får lära sig vad man ska göra första gången man använder sin wok och hur man sedan behandlar den på bästa vis. Tumnagel
89kg
+
Frode Wikesjö
0
måndag 21 juni

Glassen Sitting Bull får behålla sitt namn
Men får ny förpackning

Det svenska glassföretaget Triumf Glass fick förra året motta en del kritik då vissa ansåg att deras glass "Sitting Bull" fått ett stereotypiskt namn. Nu har företaget utrett namnet på glassen och beslutat sig för att behålla det. Företaget uppger dock att man har designat om glassens paket. När de nya paketen skickas ut från fabriken i september kommer de att ha fått ett nytt utseende. Triumf Glass marknadschef Felix Müntzing säger till SVT Väst: "Det vi upplevde att folk reagerade mest på var användningen av figuren i kombination med förpackningen. Vi har gjort om designen och tonat ned den kopplingen nu." Här ovan kan ni kolla in Sitting Bulls nuvarande förpackning. I SVT Västs inslag nedan syns en bild på den nya förpackning och där kan ni även lyssna på när Felix Müntzing snackar lite om namnet på glassen. Tumnagel
61kg
+
Wille Wilhelmsson
0
fredag 18 juni

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
86kg
+
Frode Wikesjö
0
onsdag 16 juni

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0
onsdag 9 juni

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken

Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag. Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg
0
måndag 7 juni

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
250kg
+
Roger Åberg
0
fredag 28 maj

Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?

Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen? Tumnagel
-36kg
+
Roger Åberg
0

Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten

Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University. Tumnagel
78kg
+
Wille Wilhelmsson
0
torsdag 27 maj

McDonalds första maskot gör comeback i Japan
Donken firar 50 i år i Japan

I år är det 50 år sedan McDonalds slog upp portarna till sin första restaurang i Japan. Detta firar man bland annat genom att återinföra McDonalds första maskot Speedee på en del av snabbmatskedjans förpackningar. Speedee användes som logotyp på en del McDonalds-restauranger fram tills det klassiska "Golden Arches"-M:et blev standardlogotyp för McDonalds-restauranger 1962. Speedee fungerade senare som en slags maskot för restaurangerna men ersattes 1967 av clownen Ronald McDonald. Idag har McDonalds runt 2900 restauranger i Japan och dessa kommer att servera mat i Speedee-förpackningar från i slutet av maj till augusti i olika perioder. Tumnagel
139kg
+
Wille Wilhelmsson
0
onsdag 26 maj

Brooklyn Brewery släpper Spritz på burk
Geni eller fail?

I dag regnar det och längtet efter en spritz är på rekordlåga nivåer. Men när solen skiner och man är ledig kan det vara fantastiskt med en Aperol Spritz eller en Campari Spritz. Nu kommer det på burk från Brooklyn Brewery och om den är god är det genialiskt, men jag är försiktigt skeptisk. Brooklyns version är inte Aperol spritz på burk utan en maltbaserad produkt som genomgår bryggning. Fördelen med det är att det inte är en sockerbomb på samma nivå som en vanlig spritz, faktiskt halva mängden kalorier. Ska bli intressant att testa! Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0
måndag 24 maj

Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info

Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor. Tumnagel
84kg
+
André Stray
0
fredag 21 maj

Oves gatukök utsett till årets korvkiosk
Goa korvar på Västkusten

Korvakademien har ännu en gång utsett årets korvkiosk och i år tillfaller den äran Oves Gatukök i Sävedalen lite utanför Göteborg. I nomineringen till att just Oves vann Årets korvkiosk i år står det bland annat: "Denna korvkiosk har hållit högsta klass ända sedan starten i början på 1950-talet. Nu liksom då ringlar sig köerna långa till detta populära gatukök. Dragningskraften står att finna i det som heter ”goa korvar” i kombination med ”gôtt mos”" Korvakademien har funnits sedan 1991 och delar förutom priset till Årets korvkiosk även ut priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog samt Korvakademiens Hederspris. Tumnagel
216kg
+
Wille Wilhelmsson
0
torsdag 20 maj

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0
onsdag 19 maj

Tio kylda kaffedrinkar
Perfekt under sommaren!

Kaffe är gott, även på sommaren. Man kan så klart göra en islatte, men det finns en massa andra varianter som man också kan göra. Här får vi se hur man gör en hel hög olika kalla kaffedrinkar, de flesta av dem är väldigt enkla att göra och tål att prövas. I tur och ordning får vi se isespresso, shakerato, iscappuccino, islatte, frappé, cappuccino Freddo, cold brew, nitro cold brew, affogato och espresso tonic. Dricker du kallt kaffe? Vilken är din favorit? Tumnagel
101kg
+
Roger Åberg
0

Göteborg fyller 400 år
Bjuder på halv special och jubileumsbakelse

6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special! Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida