m
a
r
2 i dag68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

59 stycken olika sätt att tillaga ägg på
Kan vara bra att veta

Kokt eller stekt. Så brukar mina ägg se ut. Men det finns givetvis fler sätt att tillaga dessa på, och här visar Bon Appétit hela 59 stycken. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu

Nu kommer ytterligare ett alternativ för den som vill ha en 100 procent vegansk burgare som liknar kött till både smak och utseende. Denna är från Hälsans Kök och den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Proteinet kommer från soja och vete. Incredible Burger som nyheten heter ska finnas i frysdiskarna nu och kan tillagas direkt från förpackningen eller efter att den har fått tina lite. En burgare väger 113 gram och den innehåller 183 kcal, 9,2 gram fett, 17 gram protein, 5 gram fiber och 1 gram salt per 100 gram. En förpackning som innehåller två stycken biffar kostar 37 kronor. Uppdatering I en tidigare version av artikeln skrev vi att en burgare väger 226 gram, en burgare väger 113 gram och det är två i varje förpackning. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Massa chips blir till
Ute i det fria

Här får vi se när ett gäng chips blir till så långt bort man kan komma från en industriell fabrikslokal. Och som vanligt är det inte bladen som friteras, utan potatisen. Bonusklipp nedan. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0
2018

Ett nytt sätt att tillaga burgare
Sushimästare tipsar

Ben och Brent från Prime Time har hälsat på sushimästaren Masa i hans restaurang Tetsu där han visar ett nytt sätt att tillaga burgare. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

100 nya McDonald's-restauranger inom 5 år
Stor expansion i Norden

Nu presenterar McDonaldx27s en expansionsplan och den har som ambition att man inom fem år ska ha öppnat 100 stycken nya restauranger i Norden. Om tio år ska den siffran istället vara 200. Sverige är den största marknaden i gruppen och i Norden ska expansionen skapa upp till 5000 stycken nya jobb. Christer Åberg som är koncernchef på McDonaldx27s Norden säger följande: "Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna, med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden." Man investerar även i att uppgradera befintliga restauranger. Köken byggs om för tillagning på beställning och fler och fler ställen får digitala skärmar från var man beställer maten själv. Thomas Kelly som är VD på McDonaldx27s i Sverige säger följande: "Gästernas förväntningar förändras och vi utvecklas med våra gäster för att erbjuda en relevant och modern upplevelse. Vi började nyligen med bordsservering, något som gästerna verkligen uppskattat. Nästa steg är att erbjuda våra gäster möjlighet till hemleverans, vilket gör McDonald’s i Sverige ännu mer tillgängligt och samtida." Tumnagel
-115kg
+
Bobby Green
0
2017

Så får du till köttbiten - varje gång
Basics with Babish lär oss

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till Entrecôte och Mellangärde eller skirt steak som man också säger på bästa sätt. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater
Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0
2016

Anthony har en regel när det kommer till kött
Låt det vara!

Det största misstaget folk gör när de steker på en köttbit är att de inte låtar den vila först innan de börjar skära i den. Det kan få förödande konsekvenser och det bästa du kan göra är alltså att vänta ett par minuter och bara låta det vara. Resten kommer att sköta sig själv alldeles utmärkt. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Sällsynta traditionella nudlar
Endast 300 personer vet hur man gör dem

Att säga att alla nudlar är likadana och att de smakar samma är fel. Det finns mängder med olika recept och tillagningssätt. De här traditonella Suomian-nudlarna är även lite speciella, för det sägs att endast 300 stycken personer vet hur man gör dem. De har producerats i byn Nanshan i över 300 år nu och här får vi se hur det hela går till. Tumnagel
170kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay jagar, styckar och lagar vildsvin
Följ köttets resa från skog till tallrik

Klipp där Gordon Ramsay åker till Georgia för att jaga, stycka och tillaga ett vildsvin. Som man kanske kunde räkna ut från rubriken så innehåller klippet både jakt och styckning så om man tycker det är äckligt så kanske man skall låta bli att titta på klippet. Om man vill bara vill titta på tillagningen av vildsvinet så kan man spola fram till 06:30. Tumnagel
120kg
+
Frode Wikesjö
0

Kock lagar till dödlig blåsfisk
Sasaki har 45 års erfarenhet

För att få servera Fugu (blåsfisk) i Japan måste kocken ha ett särskilt tillstånd eftersom om den tillagas fel så kan den som äter den dö. Om kocken Sasaki är den som förberett maten kan man nog vara lugn, han har nämligen hanterat fisken i 45 år nu. Tumnagel
197kg
+
Bobby Green
0

Miniature Space lagar nudlar
Minimala såklart

Miniature Space visar ytterligare en rätt som man garanterat inte kommer att bli mätt på. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Snubbar tillagar en köttbit direkt på kolet
Dirty-style

Den amerikanska matskribenten och historiken Josh Ozersky mötte upp sin kompis Greg Denton som är kock på Ox Restaurant i Portland för att tillaga lite "Dirty Steak". På med lite salt och släng köttet direkt på kolet, vilket till en början kanske inte låter så smarrigt men titta bara på resultatet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dave Arnold pratar om Maillardreaktionen
Det som händer med köttet när du tillagar det

När proteinet och sockret i köttet reagerar med varandra skapas något som kallas för Maillardreaktion och det är denna som ger köttet dess bruna färg och rostade smak. För att demonstrera detta tar Dave Arnold från Museum of Food and Drink fram en blåslampa och tillagar en köttbit som har framför sig, tills den blir helt perfekt. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Kock lagar till en smarrig omelett
Katt övervakar tillagningen

Här får vi se när en snubbe lagar till en Omurice - japansk risomelett. Allt medan hans katt håller koll på grejerna. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0
2015

Snubbe gör sushi som ser ut som riktiga fiskar
Katt blir förvirrad

En snubbe bestämde sig för att skoja till sushi-middagen lite genom att forma den inköpta maten till små fiskar. Något som definitivt hans katt verkade uppskatta, och säkert även gästerna som bjöds på det också. Tumnagel
152kg
+
Bobby Green
0

Den här smarta ugnen gör allt jobb åt dig
Känner igen maten du stoppar in i den

June Intelligent Oven lovar att vara precis vad den heter - intelligent. Den är uppkopplad, appanpassad och har till och med en kamera inbyggd i sig som ser vad du stoppar i den och då känner igen vad det är. Allt du behöver göra efter det är att trycka på "Ok" så drar tillagningen igång. Hur det fungerar ser du i videon här ovan. Ugnen finns inte att köpa riktigt än men det går att reservera en. Prislappen ligger på 1 495 dollar. Tumnagel
38.9°
+
Bobby Green

Hamburgarna som knappast mättar
Miniature Space lagar pytteburgare

Miniature Space fortsätter att producera roliga klipp där det tillagas mat i miniformat. På menyn står det i dag hamburgare. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Bosch lanserar ny serie ugnar
Serie 8 ska fixa maten själv, typ

Bosch har försökt fixa till gränssnittet på sin nya Serie 8 och satt ett vred i mitten av ugnen med en rund skärm i mitten och två på sidan. Bosch lovar att ugnen ska kunna ordna perfekt tillagning om man matar in vad som finns i ugnen, om det väl fungerar får vi ta dem på orden på. De har en PerfectBake-funktion som mäter fuktigheten i ugnen när man bakar och ställer in tid och temperatur från vad den sensorn känner av. Den billigaste kostar 14990 kr och fläskar du på och betalar 27490 kr får du inte bara en varmluftsugn med pyrolys och stektermometer utan även mikro och ångfunktion. Jag har precis köpt mig en ugn och antalet vackra ugnar växer inte direkt på trän så ur den synvinkeln är den här serien lite extra välkommen. Kommer i butik i april. Tumnagel
114kg
+
Roger Åberg
0

Mat-Tina berättar hur du lyckas med fisk
Fina fisken

Mitt fiskintag består för det mesta av ett par Omega 3-piller och jag vet att jag borde äta mer fisk. Men det blir aldrig av för jag vet typ inte hur jag ska göra, men tack vare Tina vet jag nu lite mer. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Lasagne med ramen-nudlar
Ramensagna

I det här avsnittet av People Cooking Thing visar kocken David Chang oss hur man gör en lasagne med ramen-nudlar. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
2014

Helgrillning av gris med hjälp av eldvägg
Enormt bygge

I den här videon visar ChefSteps upp deras bygge Wall of Fire. Det är en stor samling med tunnor ihopsvetsade med varandra, som sedan fylldes med ved och tuttades på för att kunna helgrilla grisar. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Kock gör nudlar för hand
Skicklig

Det är alltid kul att titta på folk som är duktiga på sitt yrke och Tatsuru Rai hör sannerligen till den kategorin. Här visar han hur han går tillväga för att göra nudlar för hand. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

En månad med Soylent

Matersättningspulvret Soylent har jag skrivit om förr. Dess innehåll skulle kunna ersätta all mat du stoppar i dig, och istället ser du bara till att sänka en tillbringare med sånt här varje dag. Du ska få i dig allt du behöver, och slippa tänka på det här med matinköp och tillagning. Fungerar det verkligen? The Verge testade en månad och det här är resultatet. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida