m
a
r
4 i dag1 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia

Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!

Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Idag är det Internationella champagnedagen!
Tut i luren!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas. Som av en händelse är det även internationella champagnedagen idag så om man vill kan man ju skåla i denna dryck. Grattis på fredag! Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
367kg
+
Bobby Green
0

I Japan finns det nu yoghurt med tomatsmak
Är detta verkligen okej?

Vissa saker gör man inte. Som att lansera en yoghurt med tomatsmak. Men det är precis vad det japanska företaget Morinaga Milk har gjort och världen blir aldrig mer sig lik. Yoghurten ska alltså smaka som den klassiska grönsaken och det finns även små bitar av tomat i sörjan. Skulle du vilja testa? Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Smarrigt!

Lillelördag och räckmackans dag! Svårslaget helt klart. Så unna dig själv en riktigt god räkmacka idag och fira att det bara är cirka tio månader kvar till värmen är här igen. Grattis på onsdag! Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Patty melt med George Motz
Allt man behöver här i livet

Ny dag, ny hamburgervideo från George Motz. Och eftersom det är gott så kör vi även detta klipp. Här är det "den perfekta" patty melten som står på menyn. Något att trycka i helgen kanske? Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Växtbaserade färsen Beyond Mince snart i Sverige
Släpps den 26 oktober

Beyond Meat lanserar nu sin färs Beyond Mince här i Sverige. Den är framtagen för att ha samma textur, formbarhet och smak som animalisk färs. Med denna ska du alltså enkelt kunna ersätta färsen i din köttfärssås eller i dina köttbullar. Den är fri från gluten, soja, GMOs och kolesterol och har ett proteininnehåll på 15 procent. Släpps i utvalda Coop-butiker och på nätet från och med den 26 oktober. Tumnagel
339kg
+
Bobby Green
0

Stillastående flygplan blev pop-up-restaurang
FUllbokat efter 30 minuter

Singapore Airlines har två stycken Airbus A380 som står parkerade på Changi Airport och som inte får flyga på grund av pandemin. Så vad göra? Flygbolaget bestämde sig för att använda dem som restauranger och satte upp bokningsbara datum den 24 och 25 oktober. På bara en halvtimme var båda fullbokade. Folk är alltså väldigt sugna på att stänga in sig i ett flygplan och äta mat på utfällbara bord. Fyra stycken olika nivåer på käket serveras och precis som i vanliga fall kan du få ekonomiklass eller förstaklass på grejerna med priser från 39 till 474 dollar. Endast hälften av flygplanets stolar var bokningsbara för att man skulle kunna hålla avstånd. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Villa Villekulla i pepparkaksform
Pippi Långstrump fyller 75 i år

Snart är det jul och därför presenterar nu Annas Pepparkakor årets julnyhet och det är Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla. Anledningen är för att Pippi fyller hela 75 år i år och detta ska givetvis firas. Vill man inte bygga huset finns även en burk med Pippi-kakor att knapra på. Nyheterna har gjorts i samarbete med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen och en del av intäkterna går till initiativet Pippi of Today som stöttar flickor på flykt. Släpps i butik nästa vecka. Innebär nyheterna att man ska byta ut julmusten mot sockerdricka i år kanske? Tumnagel
164kg
+
Bobby Green
0

Här finns Skandinaviens största romsamling
Hos Cane Rum Society i Stockholm

Nyöppnade Cane Rum Society i Hagastaden, Stockholm, ska ha Skandinaviens största romsamling med ett sortiment på över 1200 olika typer av rom. Både mat och dryck på restaurangen är influerad av de karibiska köket och bakom stället står romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten/romentusiasten Duane Shepherd. "Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom." Stället ligger på Ninni Kronbergs gata 1. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green
0

Burrito Pop - en hållare för din burrito
Onödig pryl du inte visste att du behövde

Tycker du att det är lite för slabbigt att äta burriton eller kebaben direkt ur aluminiumfolien? Då måste du ju bara skaffa dig en Burrito Pop. Det är en hållare i termos-format som du förvarar din mat i och när det är dags att ta sig en tugga skruvar du bara på botten och låter härligheten dyka upp. Du slipper kladdet och kan i samma veva hålla maten varm om du är långsam när du äter. Kan tyckas vara en helt onödig pryl men eftersom den redan dragit in en kvarts miljon kronor på Kickstarter verkar folk anse att det här är en briljant idé. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata chili cheeseburgaren
Slafsig men verkar god

Burgarekonstnären George Motz visar här vad han tycker är den ultimata chili cheeseburgaren. Kommer inte vinna pris för vackraste skapelse, men man äter ju med munnen eller hur? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess

Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv

Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör." Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det nationella tacodagen!
Och kanelbullens dag!

Inte nog med att det är söndag och snart dags att börja jobba igen - idag är det nationella tacodagen! Och kanelbullens dag! Man kan ju avsluta veckan på sämre vis. Om det råder lite brist i fantasin kring hur du ska göra tacosen har Sofiero samlat ett gäng recept från svenska folket här. En knasighet du hittar där är bland annat tacobullen som känns given denna dag. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Ny Glubbel från Blossa
Denna gång med rött vin

För ett år sedan skrev vi om Blossas nyhet Sparkling & Spices Citrus. Det är en "glubbel" - glögg blandat med bubbel alltså. Nu presenteras den nya smaken Sparkling & Spices Classic Red och här har man valt att blanda glöggkryddorna med rött vin istället. Ska fungera som mingeldryck, till förrätten eller bara som en kontrast till den varma glöggen. Förra veckan testade jag själv att blanda Blossas senaste glögg med champagne och det visade sig också vara en riktigt trevlig kombo. Så vill man inte ha något färdigblandat kan man ju göra på det viset också. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Spjutfiske i Australien
Anrikt sätt att fiska på

Att fiska med spjut hör inte till vanligheterna idag. Tim McDonald ägnar sig dock åt det, och han är troligtvis en av de bästa i världen på just detta. Här får vi hänga med honom till Brisbane där han är på jakt efter fläckig kungsmakrill. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kaffets dag!
Hylla det svarta guldet

Idag är det inte bara en väldigt dimmig och grå tisdag utan även kaffets dag! Det kanske kan liva upp lite för den som gillar det svarta guldet. Hur dricker du ditt kaffe? Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Burrata i italienska Apulien
Mumma!

Burrata är en krämig mozzarella med gräddig fyllning som är svårt att få nog av. Perfekt som förrätt. Här får vi hänga med till den italienska regionen Apulien för att se hur osten blir till där. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green
0

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0