m
a
r
69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
81kg
+
Bobby Green
0

Travel Man mumsar på fika

Tillsammans med olika kändisar

Fika bör man annars dör man. Här gör Travel Man det tillsammans med en rad olika kändisar på olika platser. Bonusklipp nedan där vi får reda på att Paul Rudd inte är så förtjust i lakrits, men vem är det egentligen?
Läs mer om Fika, Travel Man, fika, godsaker, kändisar
78kg
+
Bobby Green
0

Ytterligare en Jureskogs öppnar nästa månad

Populärt med bubbel till burgaren

Det var i mars tidigare i år som Johan Jureskog öppnade sin allra första egna hamburgerrestaurang Jureskogs på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Redan då sa man att det skulle bli fler ställen och nu får vi reda på att nästa restaurang öppnar på Sveavägen 47 nästa månad. Förutom burgare kan man på stället köpa egenbryggt öl och exklusiva årgångscha…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Jureskogs, restaurang, ny, hamburgare, burgare
229kg
+
Bobby Green
0

Delicatoasken gör comeback

Innehåller en nyhet

2016 skämtade Delicato på Facebook om en utmanare till den klassiska Aladdinasken som många av oss moffar på jul. Det blev så stor uppståndelse kring asken att Delicato lanserade den förra året. Och nu är det dags att följa upp succén med en ny ask, och den innehåller en nyhet. I lådan finns 30 stycken olika klassiska saker att trycka i sig och ny…
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Delicato, Delicatoasken, comeback, fika, gott
88kg
+
Bobby Green
0

Jon Olssons kamoflage-design på burk

Red Bull med nytt mönster

Jon Olsson började samarbeta med Red Bull redan i början av 2000-talet så de har hängt ihop ett bra tag nu. Jons signum när det kommer till design har blivit det kamoflagemönster han ofta använder på sina bilar, det egna väskmärket, prylar och till och med sitt hus. Nu hamnar det även på den klassiska energidrycksburken. För den svenska marknaden …
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Red Bull, Jon Olsson, kamoflage, design, burk
98kg
+
Bobby Green
0

Här gör en maskin burgarna åt dig

Som vanligt, i framtiden

På restaurangen Creator i San Francisco har man tagit hjälp av artificiell intelligens för att skapa sina burgare. En maskin ser till att skiva lök, addera den sås man valt, krydda köttbiten och rosta brödet. Allt personalen gör är att servera dig maten och ta betalt. Framtiden är här?
Läs mer om Hamburgare, burgare, hamburgare, gott, robot, Creator
98kg
+
Bobby Green
0

Claire testar att göra gourmet-Twizzlers

Spännande!

Konditorn Claire försöker sig här på att göra en gourmet-version av det klassiska amerikanska godiset Twizzlers.
Läs mer om Snacks och godis, gourmet, Twizzlers, Claire, konditor
108kg
+
Bobby Green
0

Gatumat för 1 dollar

Billigt!

Om man bara har en ynka dollar på fickan men är hungrig, vad får man då för käk på gatorna runt om i världen?
Läs mer om Mat, gatumat, billigt, dollar, BuzzFeed
159kg
+
Bobby Green
0

Årets Blossa har smak av Limoncello

Och medelhavskryddor

Snart är det jul igen! Blossa presenterar därför året glögg Blossa 18 di Limone. Den har smak av Limoncello och medelhavskryddorna rosmarin, timjan och basilika. Inspirationen kommer från vackra Amalfikusten i Italien. Åsa Orsvärn som är Chief Blender för Blossa säger följande: x22Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att hitta smaker till…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Blossa, glögg, Blossa 18 di Limone, jul, Amalfi
85kg
+
Bobby Green
0

Cliff testar att göra rullad glass

Populärt i Thailand

Jag har sett det på andra ställen men tydligen är den här rullade glassen populär i Thailand. Cliff ger sig här på att försöka göra den själv. Har ni testat någon gång?
Läs mer om Glass, Cliff, glass, rulla
89kg
+
Bobby Green
0

Två nya byttor med Magnum-glass

Börjar säljas denna vecka

För ett år sedan började Magnum att sälja sin glass med klassiska smaker i byttor även här i Sverige. Med start denna vecka utökar man utbudet med smakerna Dark Chocolate & Raspberry och Chocolate & Hazelnut Praline. Den förstnämnda består av av hallongräddglass med bitar av mörk Magnumchoklad sig. Den andra byttan har choklad- och hasselnötsgräddg…
Läs hela artikeln
Läs mer om Glass, Magnum, glass, Magnum Pints, Dark Chocolate & Raspberry, Chocolate & Hazelnut Praline
86kg
+
Bobby Green
0

Räkor på tre olika vis med Meyhem Lauren

Kryddade med cognac

Meyhem Lauren är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till räkor på tre olika vis, alla kryddade med hans favoritdryck - Hennessy-cognac. Recepten hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, räkor, Meyhem Lauren, Hennessy Shrimp
95kg
+
Bobby Green
0

Dyra starka såser vs billiga starka såser

Såsexpert testar

Noah Chaimberg är expert på starka såser och här får han jämföra ett gäng dyra med ett gäng billiga för att försöka gissa vilka som tillhör vilken priskategori. Vilken eller vilka favoriter har du när det kommer till starka såser?
Läs mer om Mat, stark, sås, Epicurious, jämförelse, billig, dyr
33kg
+
Bobby Green
0

Ny KÄK-burgare på Circle K

En starkare variant med salsa

På alla hjärtans dag i år presenterade Circle K att man tagit fram en burgare tillsammans med burgarstället KÄK som artisten Petter varit med och grundat. Detta gjorde på något magiskt vis att Circle K helt plötsligt blev Sveriges största hamburgerkedja och man slog på stora trummor kring nyheten. Men burgaren fick blandade reaktioner, mycket på gr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Circle K, KÄK, hamburgare, HKB pebre, nyhet, burgare
87kg
+
Bobby Green
0

Mat på gatorna i marocko

Frukosttur i Marrakech

Food Ranger har varit i staden Marrakech som ligger i Marocko och här tar han med oss på en mättande frukosttur bland allt gott som finns att äta ute på gator och torg.
Läs mer om Mat, Food Ranger, gatumat, Marocko, mat, gott, Marrakech
74kg
+
André Stray
0

9 riktiga ostburgare på 9 timmar

Vilken är den bästa i Minneapolis?

Alex Delany från Bon Appétit åker hela vägen till Minneapolis för att käka på tok för många ostburgare, mer specifikt Jucy Lucy-varianten, på väldigt kort tid för att hitta den bästa burgaren staden har att erbjuda.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, juicy lucy, alex delany
117kg
+
Bobby Green
0

Snyggt formade tårtor

Briljera när det är kalasdags

Med hjälp av 3D-utskrivna silikonformar kan man få till tårtor med rätt så häftiga former. Fler skapelser med skarpa former hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Baka, tårta, bakverk, vackert, gott, silikonformar
174kg
+
Bobby Green
0

Garant presenterar blödande vegan-burgare

Nytt i frysdisken

Mattillverkaren Garant presenterar nu som första aktör i Sverige en vegansk x22blödandex22 burgare i butikernas frysdiskar. Den heter Juicy Vegan Burger och den har sedan i somras funnits att avnjuta på Urban Delis restauranger i Stockholm. Där har den blivit en succé och man väljer därför nu att även sälja den i vanliga butiker. Burgaren är hundr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Garant, Juicy Vegan Burger, hamburgare, fryst, blöder
83kg
+
Bobby Green
0

Adventure Time-special med Binging with Babish

Baconpannkakor!

Adventure Time, eller Äventyrsdags som den heter på svenska, är en animerad amerikansk TV-serie som handlar om en pojke som heter Finn och hans bästa vän Jake som är en hund med magiska krafter. I den här specialaren från Binging with Babish lagar han ihop lite olika maträtter som har figurerat i serien genom åren.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Adventure Time, special, mat, matlagning
120kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!

Middagen är räddad, igen

Oj oj oj. Idag är det ingen vanlig grå tisdag minsann, utan faktiskt kebabens dag! Det måste ju givetvis firas med att lasta in ansenliga mängder av maträtten i munhålet. Vad för typ av kebab föredrar ni?
Läs mer om Mat, Kebabens dag, kebab, mat, fira, tut i luren!
97kg
+
Bobby Green
0

Tacos med sidfläsk

Något att testa på fredag?

I det här avsnittet ur Eaters Cooking in America träffar Sheldon kocken Dominica Rice-Cisneros för att först ta en sväng på marknaden och sedan laga till tacos med sidfläsk. Kul alternativ till den där trötta nötfärsen man tuggat på de senaste 20 åren.
Läs mer om Mat, sidfläsk, tacos, gott, Eater, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Stora kötträtter i olika prisklasser

29 dollar vs 180 dollar

BuzzFeeds Worth It-gäng har varit ute och testat mat igen. Denna gången är det såna där rätter man brukar dela på ett par personer som testas och den billigaste kostar 29 dollar, medan den dyraste går på 180 dollar. Vilken är bäst?
Läs mer om Mat, familjemiddag, BuzzFeed, prisklassiker, mat, pris, vs, Worth It
77kg
+
Bobby Green
0

Cliff gör en jätte-dumpling

Ser gott ut

Dumplings är en av mina favoritsaker att sätta i mig. Jag föredrar dock när de är lite mindre än den som Cliff lagar till här.
Läs mer om Mat, Eater, mat, dumplings, gott, Xiaolongbao
482kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Carlsberg tar fram miljövänligare sexpack

Ska nu limmas ihop

Carlsberg är en av världen största bryggerier för öl och de drar nu sitt strå till stacken för att göra en av sina produkter lite miljövänligare. Det handlar om det klassiska sexpacket som fram tills nu varit paketerat i plast men nu kommer i en lite miljövänligare variant. Den nya lösningen innebär att sexpacken framöver kommer att limmas ihop me…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, carlsberg, sexpack, miljö
71kg
+
Bobby Green
0

Drinkar med Frank the Mixologist

Skål!

James träffar här Frank the Mixologist som rör ihop ett par smarriga drinkar. Eller?
Läs mer om Dryck, Munchies, Frank the Mixologist, drinkar, gott
77kg
+
Bobby Green
0

Kan man göra korv av ramen?

Prime Time testar

Ben och Brent från Eaters Prime Time har fått en utmaning - att göra varsin ramen-korv. Går det? Klart, allt går om man bara vill.
Läs mer om Mat, mat, Eater, Prime Time, korv, ramen
99kg
+
Bobby Green
0

Gin och tonic utan alkohol

Kan det vara något?

Gordonx27s presenterar nu Non-Alcoholic Gin & Tonic. Det är en färdigmixad dryck som alltså ska smaka som en GT, men som inte har någon alkohol i sig. Eller ja, 0,5 procent ligger den på. Finns att köpa på Systembolaget nu och för en flaska på 250 milliliter får man betala 18,90 kronor.
Läs mer om Dryck, Gordon's, Gordon's Non-Alcoholic Gin & Tonic
26kg
+
Bobby Green
0

Ingrosso, Alesso och Pontare öppnar restaurang

Alla rätter har grönkål som bas

Kale & Crave är en ny restaurang i Stockholm med fokus på hälsosam mat. Som namnet avslöjar är grönkål favoriten, och alla rätter har faktiskt denna grönsak som bas. Bakom stället står Sebastian Ingrosso, Alessandro x22Alessox22 Lindblad och Vincent Pontare. Alla tre säger sig ha blivit hälsonördar efter att ha upptäckt hur mycket bättre de mår när…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Kale & Crave, restaurang, hälsomat, Sebastian Ingrosso, Alesso, Vincent Pontare
101kg
+
Bobby Green
0

De gör bäst Gin & Tonic i Sverige

Kopiera vinnarnas recept

Schweppes tävling om vem som gör den bästa gin & tonicen i Sverige är nu avgjord och som vinnare står bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Mihail vann med sin x22Electric GTx22 och Christoffer med sin x22Afternoon GTeax22. Vill du veva ihop dessa själv så finns recepten i pressmeddelandet nedan. Juryns motiveringar lät …
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, GT, gin & tonic, bäst, Mihail Mihaylov, Christoffer Ek, drink, dryck, gott
195kg
+
Bobby Green
0

Tekniskt fel hos O'boy - pulvret slut i butik

Systemkollaps

Katastrof! Ox27boy har tekniska problem vilket gör att man inte har kunnat skicka ut det klassiska chokladdryckspulvret till butiker, och på många hyllor runt om i landet är det nu tomt på platsen där förpackningarna brukar finnas. När det finns att köpa igen finns det ingen prognos på, vilket har föranlett till en mindre systemkollaps i landet. De…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, O'boy, chokladpulver, dryck, problem, pulver, systemkollaps, kaoz
181kg
+
Bobby Green
0

Burger King drar igång en grillförsäkring

Grillförbud nästa sommar = gratis burgare

Över hela landet blev det i somras grillförbud till följd av torkan. Nästa sommar kan det bli likadant om vi har otur, men då står Burger King redo. De presenterar nämligen nu en grillförsäkring som kommer att ge dig gratis burgare om det blir totalt grillförbud även nästa sommar. Intäkterna från försäkringen går till frivilliga brandkåren. Burger …
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Burger King, grillförsäkring, burgare, grillförbud, hamburgare, Grillsurance
83kg
+
Bobby Green
0

Analys av 50 år med Coca Cola och Pepsi-reklam

Så har rivalerna marknadsfört sig

I det här klippet analyserar ett par reklamexperter 50 år av reklamkampanjer mellan ärkerivalerna Coca-Cola och Pepsi.
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Pepsi, reklam, vs, expertanalys, rivalitet
88kg
+
Bobby Green
0

Så får du till en perfekt patty melt

Kött, bröd och ost i symbios

Patty melt är en populär sak att sätta i sig. Det kan väl enklast beskrivas som en köttmacka och något som liknar en hamburgare fast utan hamburgerbröd. I det här klippet berättar och visar Chris Kronner hur du får ihop en riktigt god sådan.
Läs mer om Mat, Munchies, patty melt, mat, gott, hamburgare, köttmacka
104kg
+
Roger Åberg
0

Så här styckar man en tonfisk

För sushi

Här får vi se hur man styckar en tonfisk på bästa sätt om man vill få ut de finaste delarna på rätt sätt. Som bonus får vi lära oss lite japanska, får lite knivkunskap och lite allmänt rolig information. Sevärt!
Läs mer om Sushi, tonfisk, japan, sushi, stycka, fisk
32kg
+
Bobby Green
0

Oreos med smak av kycklingvingar

Och Wasabi

Nu har väl ändå livsmedelskoncernen Mondelez International blivit tokiga? Oreo har nämligen lanserats med smaker av kycklingvingar och Wasabi i Kina, och världen är sig aldrig mer lik. Om dessa tokigheter kommer att släppas utanför landet är oklart, men det är helt okej med mig om de stannar där de är.
Läs mer om Fika, Oreo, smaker, Wasabi, kycklingvingar, wtf, kakor
87kg
+
Bobby Green
0

Magnum lanserar sin första veganglass

Släpps denna vecka

För första gången någonsin lanserar nu Magnum en glass även för veganer. De nya glassarna är helt utan animaliskt innehåll och ska alltså öppna upp för ännu en målgrupp. Smakerna är Magnum Classic och Magnum Mandel. De lanseras både i flerpack och som singlar och med start denna vecka börjar de skickas ut till utvalda butiker. Från vecka 38 ska de …
Läs hela artikeln
Läs mer om Glass, Magnum, vegan, veganglass, Magnum Vegan
228kg
+
Roger Åberg
0

Vi har testat den köttfria burgaren

Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men o…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Phils burger, hamburgare, beyond burger
93kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi

Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar.
Läs mer om Sushi, Eater, sushi, mat, gott, Hirohisa Hayashi
86kg
+
Bobby Green
0

Det här är bästa burgarstället i Montreal

Har även korv och corndogs

I det här avsnittet av Eaters Dining on a Dime besöker Lucas Chez Tousignant som han anser är det bästa burgarstället i Montreal.
Läs mer om Hamburgare, Eater, burgare, hamburgare, Montreal, Dining on a Dime
133kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!

Middagen är räddad

Här går man och tror att det är en helt vanlig torsdag så är det köttbullens dag! Därför måste ju kvällens middag givetvis bestå av hemlagade köttbullar, hemlagat potatismos, lingon, brunsås och saltgurka.
Läs mer om Mat, tut i luren!, köttbullens dag, fira, meatballz
81kg
+
Bobby Green
0

Fanta Instamix kommer tillbaka

Blåbär och vattenmelon erbjuds

Fanta Instamix är ett påhitt som gör att du kan x22förvandlax22 en vanlig Fanta Orange till en annan smak och färg. Mixen lanserades i Sverige 2016 och nu är det dags för återlansering. Nu är det smakerna blåbär eller vattenmelon som gäller. Du hittar Instamix på ICA, Coop, Hemköp, Willys, Hemmakväll, 7eleven och Pressbyrån.
Läs mer om Dryck, Fanta, Fanta Instamix, läsk, blandning
80kg
+
Bobby Green
0

Glass som ser ut som små hundvalpar

Gulligt eller bara konstigt?

I Kina äter man hundar heter det ju. Det gör man tydligen även i Taiwan, fast där är de gjorda av glass. En restaurang i staden Kaohsiung har fått uppmärksamhet för sina glassvalpar som är väldigt realistiska. Fem timmar ska det ta att få till 100 stycken serveringar per dag. Smakerna är choklad, earl grey eller jordnöt.
Läs mer om Glass, Taiwan, glass, valpar, hundvalp, valp, djurfeber
102kg
+
Bobby Green
0

Marcus Samuelsson lagar Kitfo

En traditionell etiopisk rätt

Krögaren Marcus Samuelsson kommer ursprungligen från Etiopien och här får vi se när han tillagar en traditionell rätt från hemlandet.
Läs mer om Mat, Marcus Samuelsson, krögare, Kitfo, mat, kock, Eater
99kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kan du köpa inredning från Dunkin Donuts

Allt auktioneras bort efter flykten från Sverige

Tidigare i sommar gick Dunkinx27 Donuts Sverige i konkurs och man lade mer eller mindre omgående ner hela sin svenska verksamhet. Nu auktioneras inredning från munk-kedjans svenska restauranger ut. Det finns möjlighet att köpa skyltar, dryckeskylar, stolar, bord och annat som fanns på restaurangerna. Skulle du vara sugen på någon av prylarna så
Läs mer om Restaurang, dunkin donuts, auktion, inredning
92kg
+
Bobby Green
0

Historien om den bästa tonfisk-tacon i världen

Kul story!

I den här korta dokumentären får vi höra en rätt så intressant berättelse om en man som blev miljonär, förlorade allt, blev miljonär igen och sedan förlorade allt igen. Efter det köpte han en begagnad varucontainer som han började sälja tacos från, och de ska vara bland de bästa i världen.
Läs mer om Mat, taco, Texas, mat, lunch, gott, tonfisk
140kg
+
Feber
0

Michael Cera mumsar HETA KYCKLINGVINGAR

Mums mums

Skådespelaren Michael Cera är den senaste att hälsa på hos Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och hur det gick kan du se i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Michael Cera, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
111kg
+
Roger Åberg
0

Historien om snabbnudlar

Inte skapade för fattiga studenter

Efter andra världskriget var det inte lyxigt på matbordet i Japan. Amerikanarna tyckte att de skulle göra bröd, men Momofuku Ando tyckte att nudlar var en mycket bättre idé. Det var när han, tack vare sin fru, upptäckte ett sätt att få dem torkade men inte ihopklibbade som snabbnudlarna föddes. Nu blev jag sugen på lite snabbnudlar. Eller lyxig r
Läs mer om Mat, nudlar, snabbnudlar, ramen
-248kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Vagina-öl börjar säljas i Polen

Börjar ÖL-trenden gå för långt?

Det polska bryggeriet The Order of Yoni har börjat sälja ett öl som man säger ska innehålla vätska från underklädsmodellers vaginor. Bryggeriet har tagit hjälp av en gynekolog som samlat in vätska från två modellers vaginor. Ölet började sälja i slutet av förra månaden på vissa utvalda polska barer och restauranger och en flaska av ölet kostar mot…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, polen, vagina, vagina-öl
83kg
+
André Stray
0

Aunty Donna gör pizza hos Dominos

Lite pizzatrams

Den australiensiska humorgruppen Aunty Donna har en möjligtvis smått ohälsosam relation till pizzafranschisen Dominos och har pratat om pizzamakarna flertalet gånger i sin podcast. Det hela har lett till att gänget fick ta en tur till Dominos huvudkontor i Brisbane för att se hur företaget jobbar med pizza och tar tillfället i akt för att försöka
Läs mer om Mat, dominis, aunty donna
135kg
+
André Stray
0

Gourmet-version av Oreos

Går det att göra finversion av kakorna?

Att göra kakor själv är inte precis raketkirurgi, men att göra en gourmet-variant av Oreos kan vara lite lurigt. Trots det tar Claire från Bon Appétit an utmaningen.
Läs mer om Baka, oreos, Bon Appétit
83kg
+
Roger Åberg
0

50 personer försöker filea en fisk

"Den har ögonen kvar!"

Majoriteten av befolkningen i Sverige går och köper kött och fisk i färdiga förpackningar där man knappt fattar att det man sedan äter kommer från ett djur. Det var länge sedan man såg ett grishuvud på ICA, men fiskar ligger ju oftast där i sin helhet. Och fisk serveras ju rätt ofta hel. Så man kan tycka att folk i alla fall har funderat på hur fis
Läs mer om Mat, fisk, filé
122kg
+
Roger Åberg
0

McDonalds hyllar Big Mac med egen peng

Värd en Big Mac, världen över

The Big Mac Index används lite skämtsamt, lite seriöst som ett index för att se hur dyra saker är i ett land. Nu tar McDonalds det där till en ny nivå när Big Mac fyller 50 år. Man börjar helt enkelt med en egen valuta som bara har en peng som är värd precis lika mycket över hela världen: En Big Mac. För att få mynten måste man köpa saker på McDo…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, mcdonalds, big mac
73kg
+
André Stray
0

Hur man gör den perfekta burgaren

ENLIGT VETENSKAP

Hur får man egentligen till den perfekta burgaren med vetenskap? Det försöker Alvin från The Burger Show reda ut tillsammans med Museum of Food and Drink-grundaren Dave Arnold.
Läs mer om Hamburgare, the burger show, vetenskap
218kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Dunkin' Donuts Sverige har gått i Konkurs

No donuts for you!

Det har nu gått fyra år sedan Dunkinx27 Donuts drog igång sin verksamhet i Sverige men tydligen var inte vi svenskar tillräckligt sugna på de amerikanska bakverken. Aftonbladet skriver att Dunkinx27 Donuts Sverige har gått i konkurs och att man förra veckan stängde ner fem butiker och två så kallade x22shop in shopsx22 med omedelbar verkan. Komm…
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Dunkin' Donuts, hejdå, konkurs
81kg
+
Bobby Green
0

Sarah vevar ihop en jordgubbspaj

Ser smarrig ut

Sarah Carey visar här hur du ganska snabbt och enkelt kan baka en paj fylld med jordgubbar. Perfekt sommarfika! Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Baka, jordgubbspaj, fika, baka, gott, Sarah Carey
134kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det ölets dag!

Skål!

Det är nog ganska många som just nu är på semester och en sak man kan ägna sig åt då är att dricka öl. Idag är det dock extra viktigt eftersom det är ölets dag. Skål på er!
Läs mer om Öl, ölets dag, öl, tut i luren
90kg
+
Bobby Green
0

Därför har The Apple Pan amerikas bästa burgare

Originalet sedan 1947

The Apple Pan är en hamburgerrestaurang som öppnade redan 1947. För att förstå burgarkulturen i Los Angeles måste man tydligen äta här, för det var här det hela började. Alvin och hamburgerförfattaren George Motz drog dit och berättar varför du också måste göra det.
Läs mer om Hamburgare, The Burger Show, hamburgare, First We Feast, George Motz, Apple Pan
77kg
+
Bobby Green
0

Funny Or Die lagar mat med Jeff Goldblum

Och en speciell gäst

Funny or Die bjöd in Jeff Goldblum och Bryce Dallas Howard till att stå framför kameran och laga lite mat tillsammans, så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Funny Or Die, Jeff Goldblum, matlagning, mat, gott, lunch
81kg
+
Bobby Green
0

Så lagar Rodney Scott till revben

Gott med grillat!

Rodney Scott är en riktig legend inom grillning och här berättar han och visar hur han grillar revben.
Läs mer om Mat, Rodney Scott, revben, grilla, mat, gott, Eater, legend
100kg
+
Bobby Green
0

Så äter en marinsoldat i fält

Tacos!

I det här klippet från Munchies visar en marinsoldat färdiga mål man kan äta när man ligger ute i fält.
Läs mer om Mat, mat, marin, fält, marinsoldat, Munchies, MRE
106kg
+
Bobby Green
0

Hetare nuggets på McDonald's

Oklart om de kommer till Sverige

Burger King presenterade för några månader sedan ett gäng kryddiga nuggets och McDonaldx27s vill ju såklart inte vara sämre. Därför återlanseras nu Spicy Chicken McNuggets och det är alltså kycklingbitar med en något hetare smak. Till dessa kommer dipsås-nyheterna Spicy BBQ och Aioli. Nuggetsen finns endast under en begränsad period och det är okl
Läs mer om Mat, McDonald's, Spicy Chicken McNuggets, heta, nuggets
51kg
+
Bobby Green
0

Snubbar testar blåa Jurassic World-chips

Ser mögliga ut

Merch kring filmen Jurassic World: Fallen Kingdom är inte bara plastdinosaurier och t-shirts utan även sånt du kan äta. Doritos har släppt Blue Grilled Steak som är ett gäng blåa chips med bbq-smak. De ser verkligen inte goda ut, och eftersom en av snubbarna här tycker att de smakar som en gammal bowlinghall så verkar de inte helt goda heller.
Läs mer om Snacks och godis, Doritos, chips, Jurassic World, WrecklessEating, snacks
96kg
+
Bobby Green
0

Brad och Babish gör grillsås

Perfekt till revben

Andrew Rea som driver YouTube-kanalen Binging with Babish har hälsat på Brad Leone i Bon Appétits testkök för att tillsammans veva ihop en mumsig grillsås.
Läs mer om Mat, grillsås, gott, Bon Appétit, Brad Leone, Andrew Rea, mat, grilla
88kg
+
Bobby Green
0

Så gör man realistiska tårtor

Cake Power bakar loss

Katie Pickens får här en genomgång av Kate Sullivan från Cake Power om hur man gör realistiska tårtor som gör alla glada.
Läs mer om Baka, Eater, tårtor, realistiska, tårta, Cake Power, How To Make It
173kg
+
Bobby Green
0

Gratis alkoholfri bärs i Stockholms skärgård

Ölbåten rycker ut

Att ta sig en kall pilsner när man är ute på sjön är ju alltid trevligt, men sätt dig inte och kör båt samtidigt eller efteråt. Har du inte en båt som är under tio meter och går långsammare än 15 knop är det 0,2 promille som gäller - precis som för bil och motorcykel. Det man kan göra om man ändå vill dricka öl på sjön är givetvis att välja ett alk…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Ölbåten, Carlsberg, öl, Stockholm, båt, skärgård
94kg
+
Bobby Green
0

Traditionell koreansk gatumat

På Gwangjang Market i Seoul

Här får vi hänga med till marknaden Gwangjang Market i Sydkoreas huvudstad Seoul och se vad för mat som erbjuds.
Läs mer om Mat, gatumat, mat, Korea, koreansk, gott, Gwangjang Market, Seoul
93kg
+
Bobby Green
0

Semifreddo med choklad och hasselnöt

Detta räknas som lunch va?

Natasha Pickowicz som är bakverkschef på ställena Flora Bar, Flora Coffee och Café Altro Paradiso i New York gör här en Semifreddo som verkar riktigt god.
Läs mer om Baka, Munchies, Semifreddo, bakverk, gott, fika, baka
80kg
+
Bobby Green
0

Burrito fylld med Flaming Hot Cheetos

Viralmat återskapas

YouTube-kanalen Eating your feed återskapar mat som blivit viral och säkert swishat förbi i dina flöden. Denna gången står en burrito fylld med Flaming Hot Cheetos på menyn.
Läs mer om Mat, Tasty, burrito, Eating your feed, mat
87kg
+
Bobby Green
0

Enorm Porchetta på nötkött

Ett experiment

Vanligtvis består maträtten Porchetta av fläskkött men här ger sig Prime Time istället på att göra en version med nötkött.
Läs mer om Mat, Eater, kött, Porchetta, Prime Time, nötkött
61kg
+
Bobby Green
0

Matgeek smashar burgare

Gör dock fel enligt proffsen

Att smasha sina burgare har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Det innebär att man tar en boll med färs som man rullat ihop, lägger den på en het stekyta och sen pressar bollen med ett ordentligt tryck tills den blir platt. Det gör att alla safter från köttet stannar kvar i burgaren och att man får en härlig x22crustx22 på kanterna. Här får…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Matgeek, smashburgare, burgare, hamburgare, smashing, trend
52kg
+
Bobby Green
0

Halloumi-osten håller på att ta slut

Panik!

The Guardian meddelar nu att det råder brist på halloumi-ost. Osten har ökat markant i populararitet och bönderna har svårt att hinna producera tillräckligt mycket. I Storbritannien har den största leverantören Pittas redan börjat skicka x22nödleveranserx22 av osten till butikerna. Claes Salomonsson som är presschef på Axfood säger till Dagens Nyhe
Läs mer om Mat, halloumi, panik, halloumibrist, ost, ostgate, larm
83kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman tävlar mot kock

Vem kan göra Carpaccio snabbast?

Natalie Portman ligger bakom den nya dokumentären Eating Animals och därför har hon den senaste tiden figurerat i många olika matprogram för att prata om hur hon ser på det här med att äta djur. Nu senast var hon i Bon Appétits kök och tävlade mot kocken Carla om vem som kunde veva ihop en vegansk Carpaccio snabbast.
Läs mer om Mat, Natalie Portman, Carpaccio, kock, duell, Bon Appétit, Carla
115kg
+
Bobby Green
0

Mango Sour - ny öl från Brutal Brewing

Bryggd på färsk mango

Brutal Brewing har en serie med limiterade öl som heter Raw Law och i den presenterar man nu nyheten Mango Sour. Det är en kettle sour öl som är bryggd på bland annat mango. Ölen lanseras den 1 juli och den har artikelnummer 33129-03. Finns att beställa via Systembolagets hemsida, om man inte har vägarna förbi Liljeholmen, PK-huset Norrlandsgatan,…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, Brutal Brewing, Brutal Brewing Mango Sour
65kg
+
Bobby Green
0

Seth Rogen testar snabbmatsburgare

De som finns på "hemliga" menyn

Hamburgerkedjan In-N-Out sägs vara de som började med en x22hemligx22 meny som inte finns på restaurangerna utan som man bara kan ta del av om man vet vad man ska säga till personen bakom disken. Shake Shack och Five Guys har också hoppat på tåget eftersom folk verkar tycka att det är kul att ta något som inte alla vet om. Här testar Alvin och Seth
Läs mer om Hamburgare, First We Feast, The Burger Show, Seth Rogen, burgare, hamburgare, snabbmat
91kg
+
Bobby Green
0

En lyxigare version av Lucky Charms

Claire gör flingorna själv

I USA finns det mängder av knasiga flingor folk sätter i sig till frukost. Några av de mest kända är Lucky Charms, och här försöker konditorn Claire sig på att göra egna fast lite lyxigare.
Läs mer om Baka, Lucky Charms, flingor, gourmet, Bon Appétit
106kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson grillar i Texas

Ge mig allt!

Matty Matheson har åkt till Austin i Texas för att fixa till en ordentlig middag med grillat till sina vänner.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, grilla, mat, gott, Texas
95kg
+
Bobby Green
0

Kaffe-expert gissar vilket kaffe som är dyrast

Och berättar varför det är det

I Epicurious senaste avsnitt av serien Price Points gissar kaffe-experten Dillon Edwards vilka av bönorna han har framför sig som är dyrast och vilka som är billigast.
Läs mer om Kaffe, kaffe, expert, Dillon Edwards, gissa, Epicurious
83kg
+
Bobby Green
0

Grilla korv med hjälp av solen

Bra tips när du är på stranden

Clifford Endo är återigen på stranden och den här gången testar han om man med bara solens hjälp kan grilla lite korv.
Läs mer om Mat, Eater, korv, solen, solugn, mat, Clifford Endo
90kg
+
Bobby Green
0

Så vill Deadpool ha sin pizza

Binging with Babish återskapar

Wade Wilson, eller Deadpool som de flesta nog känner igenom honom som, vill ha sin pizza med ananas och oliver. Här återskapar Binging with Babish just detta för att se om det är något att ha.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Deadpool, pizza, mat, gott
114kg
+
Roger Åberg
0

Hornstull har snickrat ihop en VM-öl

Heter så klart 94

Hornstull och Dunder och Krut har slagit sina påsar ihop och snickrat ihop en VM-öl. Den heter, såklart, 94 och är en x22välhumlad lageröl med smak av tropiska frukter, citrus och lite godisx22. Personligen tycker jag att den smakar som det svenska landslaget, rätt väl ihopsatt men kanske inte riktigt det där friska avslutet som man skulle vilja ha…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, hornstull, dunder och krut, vm, öl
89kg
+
Bobby Green
0

Kryddiga nudlar i New York

Finns hos Xi'an Famous Foods

I det senaste avsnittet av Eaters serie Prime Time besöker värdarna Ben Turley och Brent Young restaurangen Xix27an Famous Foods i New York för att äta deras berömda nudelrätt med sting i.
Läs mer om Mat, Eater, nudlar, New York, Prime Time, Xi'an Famous Foods
86kg
+
Bobby Green
0

Det här gillar Natalie Portman att laga hemma

Ser gott ut

När skådespelaren Natalie Portman står vid spisen hemma är det här hennes favoriträtt att fixa till.
Läs mer om Mat, Munchies, Natalie Portman, favoritmat, hemlagat
135kg
+
Bobby Green
0

Vasa Bryggeri återlanserar Sundsvalls Öl

Har anor från 1858

Bryggeriet Vasa Bryggeri kör mycket på nostalgi och nu återlanserar de varumärket Sundsvalls Öl. Det är lokal klassiker i Sundsvall med omnejd som har anor från 1858. Ölet är ett ekologiskt, ljust och balanserat helmaltsöl som ska ha en frisk och fyllig karaktär. Niclas Nilsson som är vd på VASA Bryggeri säger följande: x22Det är en högtidlig käns…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, Sundsvalls Öl, Vasa Bryggeri
110kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman trycker i sig heta kycklingvingar

Veganska sådana

Skådespelaren Natalie Portman är den senaste att hälsa på hos Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Natalie Portman, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör man salt till fin-restauranger

Intressant

I det här avsnittet ur Eaters serie How To Make får vi reda på hur man tar fram salt till de finaste restaurangerna i New York.
Läs mer om Mat, Eater, salt, restaurang, finsalt
87kg
+
Bobby Green
0

Det här ska du dricka om du är i Budapest

Inte bara vin och öl

Om du råkar befinna dig i Budapest och vill dricka något som är klassiskt för stället är det inte vin eller öl du ska vända dig till, utan istället Pálinka, Unicum eller sodavatten. I det här korta klippet får vi en liten historielektion om dessa tre.
Läs mer om Dryck, dryck, Budapest, tips
136kg
+
Bobby Green
0

Baconsylt att smeta på burgaren

Påhitt från Lådan och Bulleit Bourbon

Det ni ser framför er är en baconsylt skapad av Bulleit Bourbon tillsammans med hamburgerrestaurangen Lådan. Sylten kommer att finnas på Lådans egna sliders från och med imorgon och går också att köpa med sig hem om man vill piffa upp sina egna burgare. Jon Widegren som är grundare av Flippin Burgers och Lådan säger följande: x22Vi tog fram Bullei…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, baconsylt, hamburgare, Bulleit Bourbon, Lådan, tillbehör, gott
92kg
+
Bobby Green
0

Xanté satsar på ny målgrupp med Sour

"sommarens hetaste partystarter"

Under 90-talet hade varumärket Xanté sin storhetstid och det dracks mängder av drinken x22Lennartx22. Nu lanseras Xanté Sour som ska vara utvecklad för att möta en yngre målgrupps behov. Den beskrivs även som x22sommarens hetaste partystarterx22. Den klassiska päronsmaken är kvar men har här som väntat fått sig en syrligare ton med inslag av citron…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Xanté, Xanté Sour, sprit, dryck
88kg
+
Bobby Green
0

Kändisar recenserar pizza

Gänget från filmen Tag

Skådespelarna från den kommande filmen Tag recenserar här pizza från pizzerian Don Antonio. De får dock lite extra hjälp av Sam som råkar knata förbi.
Läs mer om Mat, pizza, kändisar, Tag
134kg
+
André Stray
0

Johnny Knoxville käkar heta kycklingvingar

Snackar bus och vänskap

Hot Ones är tillbaka med en sprillans ny säsong och den första som får smaka på de nya heta kycklingvingarna är ingen mindre än busmästaren Johnny Knoxville.
Läs mer om Mat, johnny knoxville, kycklingvingar, starka, Hot Ones, heta, First We Feast
94kg
+
André Stray
0

Konditor försöker göra gourmet-Skittles

Går det ens att göra?

Bon Appétit har släppt en ny video och den här gången försöker konditorn och matredaktören Claire Saffitz göra en gourmet-variant av den klassiska godissorten Skittles.
Läs mer om Snacks och godis, bon appétit, skittles
125kg
+
Bobby Green
0

Whisky som lagrats på svensk ek

Nyhet från Mackmyra

Mackmyra presenterar nu Moment Svensk Ek 2008 som är en whisky som sedan nationaldagen 2008 lagrats på 100-litersfat av fin svensk ek. 761 stycken flaskor släpps vilket gör serien till Mackmyras mest unika genom tiderna. Whiskyn är en single malt som ska ha en intensiv och kryddig arom med inslag av vanilj. Även rostad ek, tobaksblad och smörkola …
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Mackmyra, whisky, ek, Moment Svensk Ek 2008
83kg
+
Bobby Green
0

Härligt ohälsosamma donuts

Frossa!

Matt Fein från företaget Federal Donuts har hälsat på i Munchies testkök och där visar han hur man gör eclairdonuts med choklad, som sedan doppas i vanilj och därefter rullas i kaksmulor. Verkar helt galet gott, och onyttigt såklart.
Läs mer om Fika, choklad, Munchies, eclair, donuts, munk
136kg
+
Bobby Green
0

Carlsberg lanserar en ofiltrerad lager

behåller råvarornas naturliga smaker

Carlsbergs största nyhet på många år är Carlsberg Unfiltered - en ofiltrerad lageröl. Världspremiären blir här i Sverige och det handlar om en öl där man skippat filtreringsprocessen för att behålla råvarornas naturliga smaker. Den här ska ha ännu tydligare humletoner, fylligare karaktär och större smak än originalet. Ölet kommer att finnas i dagl…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Carlsberg, lager, ofiltrerad, öl, Carlsberg Unfiltered
182kg
+
Bobby Green
0

Stockholms Bränneri släpper ny gin

Med smak av rabarber och rosenblad

Den 5 juni klockan 10.00 kommer Stockholms Bränneri att släppa den första batchen av den nya ginen Pink Gin som ska ha inslag av rabarber och rosenblad. Efter att man har destillerat tillsätter man även vilda lingon för att ge ginen en friskare ton och även en färg som passar. Anna Wikner från företaget säger följande: x22Vi var inspirerade av skä…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Stockholms Bränneri, Stockholms Bränneri Pink Gin, gin, dryck, gott
88kg
+
Bobby Green
0

Sous vide på stranden

Om du saknar grill

Om du inte har en grill eller öppen eld och ändå vill laga lite mat när du är på stranden visar Cliff här hur du istället kan gå tillväga.
Läs mer om Mat, Eater, sous vide, stranden, mat, matlagning, Clifford Endo
75kg
+
Bobby Green
0

Ny glass med smak av öl

Från Danmark

Den danska glasstillverkaren Premier Is och bryggeriet Thisted Bryghus har nu dragit igång ett samarbete och lanserar under en ölfestival som hålls i Köpenhamn nu i helgen en glass med smak av öl. Förutom öl innehåller glassen extrakt från gran, tallskott och björkblad. Den innehåller dock ingen alkohol.
Läs mer om Glass, glass, ölsmak, Premier Is, Danmark, öl, gott, Thisted Bryghus
88kg
+
Bobby Green
0

En hyllning till Arrested Development

Av Binging with Babish

TV-serien Arrested Development är tillbaka och det vill Binging with Babish hylla genom att veva ihop några av familjens favoriträtter.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Arrested Development, mat
88kg
+
Bobby Green
0

Burger King gör donut av Whopper

Är dock inte friterad

Den första juni firar amerikanerna National Doughnut Day där de hyllar den friterade munken som de håller så högt. Burger King hoppar på tåget och kommer därför dagen till ära att servera Whopper Donut. Men det är inte en friterad Whopper som man först kanske kan tro, utan endast en Whopper med ett klassiskt donut-hål i mitten. Hålets innehåll får …
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Burger King, Whopper Donut, munk, grillad, fika
146kg
+
Bobby Green
0

Nu börjar även Burger King med halloumiburgare

Smakar tydligen bättre än hos Max

Det har tagit ett tag men från och med imorgon börjar även Burger King att servera en halloumiburgare på sina restauranger. Den heter Halloumi King och ska enligt ett smaktest smaka bättre än den Max serverar. Lina Nilsson som är marknadschef på Burger King säger följande: x22Det tog lite tid för oss att få fram den här produkten. Men det var vär…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Burger King, halloumiburgare, burgare, halloumi, ost, Halloumi Kin
84kg
+
Bobby Green
0

Cara visar hur du botar baksmällan med mat

Kolhydratsfest!

Här får vi se när Cara Nicoletti vevar ihop riktigt bra bakismat till några som gick ut lite för hårt kvällen innan.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, bakis, flott, gott