m
a
r
1 i dag6 i går48 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

unemployedwineguy testar Aviation gin
Ryan Reynolds-ginen

Skådespelaren Ryan Reynolds har många strängar på sin lyra. En av dem är hans ginmärke Aviation Gin som unemployedwineguy recenserar i följande video. Jag har själv avverkat en flaska och mitt betyg är att det är bra bas-gin att ha hemma i skåpet. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Det här är årets matbluff 2020
Smördeg utan smör

Nu har vinnaren av Årets matbluff 2020 utsetts och "priset" gick till Pop! Bakery Smördeg som inte ens innehåller något smör utan istället solros- och palmolja. Företrädare från företaget säger att denna kommer att bytas ut mot smör från och med vecka 11 men bluffen är redan gjord och priset utdelat. Motiveringen lyder: "Produkten heter smördeg, men innehåller trots detta inte minsta gnutta smör. Det borde förstås inte vara tillåtet, men enligt ett undantag från EU:s regler som Sverige fått till, är det märkligt nog fullt legalt. Landets konsumenter verkar dock ha en helt annan uppfattning. Det visar 21 nomineringar av just olika varianter av smördeg, som vi fått in till Årets matbluff bara under förra året. Av dessa har vi valt ut denna från Pop! Bakery, som är en av de vanligast förekommande i svenska butiker och där smöret har bytts ut mot solros- och palmolja." De övriga finalisterna kan ni hitta här. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Idag är det Internationella popcorn-dagen!
Tut i luren!

Denna tisdag kryddas av att det idag är den internationella popcorn-dagen vilket alltså innebär att det är fritt fram att byta ut dagens middag mot en stor skål med smörpopcorn istället. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Spritz Mixer - nyhet från Schweppes
Drick som den är eller blanda i drink

Schweppes presenterar nu en Spritz Mixer som gör att du ännu enklare kan göra dig en Aperol Spritz eller liknande. Eller en alkoholfri version av den klassiska drinken om du nu skulle vilja det. Drycken har en bitter och sötsyrlig smak av apelsin. Släpps i dagligvaruhandeln och servicehandeln denna vecka. Kommer som 50 centiliter och 150 centiliter och kostar runt 12,50 respektive 23.95 kronor. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Snubbe testar att göra toalettvin
Smakar inte helt oväntat skit

Hört talas om Pruno innan? Inte jag heller. Det är vin som görs i toaletten, och något som fängelsekunder verkar ägna sig åt. Här ser vi när Alex ger sig på att göra en sats och sen testar hur det smakar. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Ben & Jerry släpper efterrätter för hundar
Klart att de också ska få!

Glassmakarna Ben & Jerry verkar inte bara gilla människor utan även hundar. Därför har man skapat två olika smaker som båda passar för hundar. Även om alla hundar inte är laktosintoleranta så är det inte så bra för dem med mjölkprodukter, så hundglassarna är gjorda på andra saker men de verkar goda ändå. För hundar alltså. Tumnagel
-77kg
+
Roger Åberg
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Ny säsong av Arlas Matkanalen
Kändisar lagar mat

På YouTube kör Arla något som de kallar för Matkanalen som är ett program där olika kändisar bjuds in för att laga lite mat tillsammans med någon av de fyra stycken kockarna Klara Lind, Nisse Hallberg, Frida Lund och Filip Poon. Idag är det premiär för säsong fyra och i det första programmet gästar Philippe Cohen. Övriga som kommer att vara med i år är Siri Barje, Sebastian Pettersson, Tan By Klara, Jonas Fagerström, Ludwiq Tjörnemo, Klas Eriksson, Jacob Lamb, Clara Henry och Zeinas kitchen. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

OLW öppnar snacksbutik
Och släpper årets första produkter

OLW har nu öppnat en butik helt dedikerad till snacks och givetvis heter den Snacksbutiken. Butiken ligger i Filipstad där OLW har tillverkat sina snacks sedan 1967. Här ska man förutom att kunna handla snacks även lära sig om produkternas historia. Man presenterar även årets nyheter som ska finnas ute i butik från och med nästa vecka och dessa är OLW super cheez jalapeño, OLW Linschips Ost & jalapeño, OLW Big Cuts Havssalt & Svartpeppar och OLW Linschips Sourcream & Onion (nu veganskt recept). Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

McDonald's presenterar McPlant
100 procent växtbaserad burgare

McPlantTM är en helt ny plattform för växtbaserade burgare från McDonaldx27s och den första ut är den som heter just McPlant. Det är en burgare vars "biff" består av hundra procent växter. Just nu genomförs ett pilottest av McPlant på restauranger i Linköping och Helsingborg. Målet är att lansera burgaren på alla McDonaldx27s restauranger i Sverige framöver. Biffen ska ha välbalanserade toner av umami, bra tuggmotstånd och "samma" textur som kött. Den steks tillsammans med övriga burgare på stekhällarna. Ska bli spännande att testa, eller vad tycker ni? Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Vem levererar Bánh Mì snabbast?
Kock tävlar mot matbud

I serien Taking on Takeout ska någon göra samma mat som beställts via matbud för att se vem som levererar snabbast. Här får vi se kocken Chrissy Tracey vevar ihop Bánh Mì medan klockan tickar. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Ål i gelé
En klassiker i London

Tydligen är det inte fish and chips som är den mest traditionella fiskrätten att smälla i sig i London, utan Jellied eels. Ål i gelé alltså. Det låter ju jättesmarrigt, eller? Tumnagel
20kg
+
Bobby Green
0

En smarrig italiensk macka
Så vackert

Jo men när som helst nu får gärna corona blåsa bort så att man kan bila runt i Italien igen och stanna på trevliga ställen och ta sig en sån här macka. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Vedeldad napolitansk pizza skapad på pickup
Ja tack

I det här klippet från Munchies får vi träffa Eleodoro Lopez som driver Elio’s Wood Fire Pizza. Han har en pickup och på flaket står en ugn som han gräddar napolitanska pizzor i. De nygräddade pizzorna säljer han sedan på gatorna i Los Angeles och de har blivit riktigt populära. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Det här är Burger Kings nya stil
Flörtar med 70-talet

Burger King har gjort om hela sin varumärkesidentitet. Den gamla lanserades 1999 och har således fått leva i 22 år, men nu är det alltså dags för något nytt. Även fast man i det nya flörtar med 70-talet. Den nya loggan har hämtat inspiration från den logga man använde sig av under nästan 40 år. Dock ska den ha fått sig ett mer modernt uttryck och en helt ny tillhörande visuell värld. Med start imorgon kommer den nya loggan och varumärkesidentiteten att börja rullas ut och under våren kommer inredning och skyltar att bytas ut på alla restauranger runt om i landet. Tumnagel
243kg
+
Bobby Green
0

Ny matserie med Tareq Taylor
Kommer snart till SVT

Tareq Taylors matresa är just vad det låter som - en matresa med krögaren och TV-kocken Tareq. Med sig på resan som går till hemlandet Jerusalem har han även sin bror Zafer och sin pappa Seif. Här ska det smakas på mat från Mellanöstern och Seif tar med sina söner till sin favoritrestaurang där världens bästa hummus ska finnas. Programmet har premiär den 12 januari. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Hur äter man kaktus egentligen?
Utan att spetsa sig själv?

På vissa ställen i världen äter man kaktus och det kanske till en början känns lite knepigt, men inte alls. Vet man bara hur man ska plocka dess frukter är det inga problem vilket Adam visar i det här klippet. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

David Kringlund och Emil Åreng testar glögg
God jul!

Både David Kringlund och Emil Åreng är riktigt vassa bartenders och i detta klipp testar de tillsammans lite rolig glögg och kommer fram till vilken de tycker är godast i år. Vilken glögg har du i ditt glas i år? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Stoppa din egen korv
Levla upp julen

Johan visar här hur du stoppar din egen korv vilket alla bör göra nu så här i juletider. Eller så köper man färdig. Men det är roligare att göra själv, kanske. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Het kyckling med Cheetos-smul
Matty Matheson lagar

Det är inte bara nötfärs man kan lägga mellan två bröd och trycka i sig, en del använder sig nämligen av friterad kyckling. Här får vi se Matty Matheson göra en sådan version toppad med lite Flaming Hot Cheetos. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det skumtomtens dag!
Skum tomte smakar gott

Här kommer ett middagstips som heter duga - en låda skumtomtar! Idag är det nämligen detta sega godisets alldeles egna dag vilket givetvis är värt en tut i luren! De vanliga rosa från Cloetta ska det ju vara helt klart, men de chokladdoppade hjärtana i samma serie är inte fy skam de heller. Smakerna ovan är årets nyheter, men i mitt tycke vinner alltid originalet över såna här påhitt. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Afro-brasiliansk gatumat i Oakland
Oumar fixar gött käk

Oumar Diouf driver foodtrucken The Damel varifrån han bland annat serverar mumsig mat som argentinska empanadas, den Senegalesiska rätten Dibi med rostbiff och en Afro-brasiliansk rätt med jätteräkor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

The Food Theorists snackar choklad
Allt är en lögn

Nu runt jul är det nog många som trycker i sig mängder av choklad. Men är det verkligen choklad du smäller i dig? Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

Funky Chicken ska ha Sveriges bästa burgare
Johan och Tim testar om det stämmer

Tidigare i år blev Funky Chicken utnämnda till de som svänger ihop Sveriges bästa burgare av bloggen Burgerdudes. Johan från Matgeek och Tim från Arga Skånska Män tog sig varsin för att se om detta stämmer. Var hittar man Sveriges bästa burgare just nu enligt er? Bonusklipp nedan. Tumnagel
-49kg
+
Bobby Green
0

Bränneribolaget presenterar Guldsnaps
Börjar säljas idag

Bränneribolaget är ett hyfsat nytt svenskt bränneri som idag släpper sin Guldsnaps. Det är en hantverksmässig trippeldestillerad snaps kryddad med pomerans, kanel, pors och kummin. Alkoholhalten ligger på 32 procent. Endast 500 stycken flaskor kommer att säljas och de kostar 450 kronor styck. Hittas på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Det här äter rodd-atleten Jason Caldwell
När han ror i 41 dagar i sträck

Jason Caldwell är långdistans-roddare och i det här klippet får vi reda på vad han äter under sin 41 dagar långa strapats över Stilla havet. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Nobeldagen!
Ät något flådigt till middag idag

Även om falukorv och makaroner är det bästa man kan trycka i sig kan man ju faktiskt spexa till middagen ibland. Idag är det Nobeldagen så varför inte koka till något flådigt i afton? Kanske Slätvarsfilé à la normande som serverades på den allra första Nobelbanketten 1901, eller varför inte Kall fasan med bacon, gåslever, surkål och potatispuré som gästerna fick 1934? Vill du ha mer inspiration finns alla rätter som serverats hittills att finna här. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0