m
a
r
72 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg
0

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö
0

Pang Pang släpper öl med whiskeyvibb
Rolig crossover, typ

Pang Pang har släppt en ny och rätt rolig suröl som de kallar för Tully. När jag först hörde om storyn och sedan smakade den fattade jag ingenting. En öl som lagrats på whiskeyfat som smakar ananas? Hur går det ihop? Men Tully försöker bli kompis med Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish, en whiskey som delvis har lagrats på romfat. Och då är ju en öl som smakar ananas som har lagrats på whiskeyfat rätt logiskt. Eller jag vet inte. Det är ganska så krystat men gott är det. Jag gillar suröl och den här är inte för sur men samtidigt inte för fjösig. Och ananas är en frukt som funkar fint i suröl tycker jag och Pang Pang lyckas hålla ihop det fruktiga med något som faktiskt känns öligt. Tully börjar säljas 19 juli på bolaget och är rackarns dyr, 45 spänn för 250 milliliter vilket motsvarar 60 spänn för en 33:a. Tumnagel
68kg
+
Roger Åberg
0

Ed Sheeran gästar Hot Ones
Perfect

Det är dags för Ed Sheeran att gästa Hot Ones och då får vi se om engelsmannen klarar av att äta starka kycklingvingar samt svara på frågor kring hans karriär och liv. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö
0

Så här skummar man mjölk
För goda kaffedrinkar

James Hoffmann är ett litet kaffegeni som är oerhört nördig. Men han är också bra på att förklara saker och på ett vettigt sätt berätta hur man ska göra något. Här ger han sig på hur man ångar mjölk. Den första regeln som väldigt få baristor verkar ha lärt sig är att mjölken aldrig ska bli varmare än 65 grader. Sen så ska så klart mjölken få bubblor i sig och få en bra textur, men det får ni kolla in videon för att lära er! Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du stekt ris hemma
Utan wok och annat fuskigt

Stekt ris, eller fried rice, kan vara magiskt gott. Alex har i en serie filmer försökt lära sig hemligheten. I det senaste avsnittet använder han det han lärt sig till att göra en omgång stekt ris fast på ett sätt som man faktiskt kan göra hemma. Som bonus får vi veta hur man ångar jasminris. Tumnagel
98kg
+
Roger Åberg
0

På besök hos Oppigårds
Hej Hedemora!

Briljanta David Kringlund har begett sig till Hedemora för att besöka Oppigårds bryggeri. Här får han så klart träffa grundaren Björn Falkeström och prata om ölkultur och bryggeriet som han har byggt upp från grunden. Tumnagel
126kg
+
Roger Åberg
0

Joshua Weisman lagar IKEAs köttbullar
Fast bättre

YouTube-kocken Joshua Weisman antar sig här utmaningen att tillaga IKEAs köttbullar hemma fast bättre. Tumnagel
42kg
+
Frode Wikesjö
0

Chokladkakan som tar 150 timmar att göra
Seriös sak

Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på! Tumnagel
114kg
+
Roger Åberg
0

Ett 1776-pack öl tack!
Pabst Blue Ribbon firar nationaldag

Det är snart nationaldag i USA och det måste ju Pabst Blue Ribbon fira. Det gör man genom att skapa ett 1776-pack med öl, helt enkelt för att nationen grundades 1776. Nu kommer tyvärr inte detta att säljas till allmänheten, men man kommer tydligen att släppa ett 99-pack som ska gå att köpa. Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg
0

James May lär sig behandla sin wok
Av School of Wok

En klassisk wokpanna kräver lite arbete för att få den så effektiv som möjligt. Här har vi ett klipp där James May får lära sig vad man ska göra första gången man använder sin wok och hur man sedan behandlar den på bästa vis. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö
0

Glassen Sitting Bull får behålla sitt namn
Men får ny förpackning

Det svenska glassföretaget Triumf Glass fick förra året motta en del kritik då vissa ansåg att deras glass "Sitting Bull" fått ett stereotypiskt namn. Nu har företaget utrett namnet på glassen och beslutat sig för att behålla det. Företaget uppger dock att man har designat om glassens paket. När de nya paketen skickas ut från fabriken i september kommer de att ha fått ett nytt utseende. Triumf Glass marknadschef Felix Müntzing säger till SVT Väst: "Det vi upplevde att folk reagerade mest på var användningen av figuren i kombination med förpackningen. Vi har gjort om designen och tonat ned den kopplingen nu." Här ovan kan ni kolla in Sitting Bulls nuvarande förpackning. I SVT Västs inslag nedan syns en bild på den nya förpackning och där kan ni även lyssna på när Felix Müntzing snackar lite om namnet på glassen. Tumnagel
61kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
87kg
+
Frode Wikesjö
0

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken

Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag. Tumnagel
120kg
+
Roger Åberg
0

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
249kg
+
Roger Åberg
0

Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?

Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen? Tumnagel
-35kg
+
Roger Åberg
0

Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten

Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University. Tumnagel
77kg
+
Wille Wilhelmsson
0

McDonalds första maskot gör comeback i Japan
Donken firar 50 i år i Japan

I år är det 50 år sedan McDonalds slog upp portarna till sin första restaurang i Japan. Detta firar man bland annat genom att återinföra McDonalds första maskot Speedee på en del av snabbmatskedjans förpackningar. Speedee användes som logotyp på en del McDonalds-restauranger fram tills det klassiska "Golden Arches"-M:et blev standardlogotyp för McDonalds-restauranger 1962. Speedee fungerade senare som en slags maskot för restaurangerna men ersattes 1967 av clownen Ronald McDonald. Idag har McDonalds runt 2900 restauranger i Japan och dessa kommer att servera mat i Speedee-förpackningar från i slutet av maj till augusti i olika perioder. Tumnagel
140kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Brooklyn Brewery släpper Spritz på burk
Geni eller fail?

I dag regnar det och längtet efter en spritz är på rekordlåga nivåer. Men när solen skiner och man är ledig kan det vara fantastiskt med en Aperol Spritz eller en Campari Spritz. Nu kommer det på burk från Brooklyn Brewery och om den är god är det genialiskt, men jag är försiktigt skeptisk. Brooklyns version är inte Aperol spritz på burk utan en maltbaserad produkt som genomgår bryggning. Fördelen med det är att det inte är en sockerbomb på samma nivå som en vanlig spritz, faktiskt halva mängden kalorier. Ska bli intressant att testa! Tumnagel
127kg
+
Roger Åberg
0

Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info

Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor. Tumnagel
84kg
+
André Stray
0

Oves gatukök utsett till årets korvkiosk
Goa korvar på Västkusten

Korvakademien har ännu en gång utsett årets korvkiosk och i år tillfaller den äran Oves Gatukök i Sävedalen lite utanför Göteborg. I nomineringen till att just Oves vann Årets korvkiosk i år står det bland annat: "Denna korvkiosk har hållit högsta klass ända sedan starten i början på 1950-talet. Nu liksom då ringlar sig köerna långa till detta populära gatukök. Dragningskraften står att finna i det som heter ”goa korvar” i kombination med ”gôtt mos”" Korvakademien har funnits sedan 1991 och delar förutom priset till Årets korvkiosk även ut priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog samt Korvakademiens Hederspris. Tumnagel
215kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Tio kylda kaffedrinkar
Perfekt under sommaren!

Kaffe är gott, även på sommaren. Man kan så klart göra en islatte, men det finns en massa andra varianter som man också kan göra. Här får vi se hur man gör en hel hög olika kalla kaffedrinkar, de flesta av dem är väldigt enkla att göra och tål att prövas. I tur och ordning får vi se isespresso, shakerato, iscappuccino, islatte, frappé, cappuccino Freddo, cold brew, nitro cold brew, affogato och espresso tonic. Dricker du kallt kaffe? Vilken är din favorit? Tumnagel
101kg
+
Roger Åberg
0

Göteborg fyller 400 år
Bjuder på halv special och jubileumsbakelse

6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special! Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Pripps lanserar en alkoholfri radler
Alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad

Carlsberg Sverige har lanserat Pripps Radler 0,0% vilket är en alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad. serveras iskall. Antingen direkt ur burken, eller i ett glas med mycket is och en citronskiva. Johan Kikas, som är marknadschef för alkoholfritt på Carlsberg, hade detta att säga om ölen: "Radler är en dryck som både uppskattas av öldrickare, och de som hellre väljer andra alternativ. I Pripps Radler 0,0% har vi hittat en fin balans mellan det friska och beska, för de som vill ha ett törstsläckande alkoholfritt alternativ som inte är för sött. Ambitionen är att Pripps Radler 0,0% ska bli en ny alkoholfri favorit för många" Radler-öl är rätt populärt i varmare klimat och är oftast bäst när den serveras iskall. Om denna Pripps-variant är drickbar eller ej återstår se då vi ej provat den ännu. Pripps Radler 0,0% släpptes i butik förra veckan och kostar cirka 13 kronor. Tumnagel
116kg
+
Frode Wikesjö
0

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
46kg
+
Frode Wikesjö
0

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
85kg
+
André Stray
0

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
289kg
+
Wille Wilhelmsson
0