m
a
r
3 i dag5 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
82kg
+
Bobby Green
0

Här säljs croissant-taco

Kul hybrid

Bageriet Vive La Tarte i San Francisco har något så bisarrt som en croissant-taco på menyn. Men vad är det egentligen? Precis vad det låter som. En något mindre söt croissant som man fyllt med klassiska taco-ingredienser och det hela verkar faktiskt inte så dumt.
Läs mer om Mat, croissant-taco, hybrid, Food Insider, mat, wtf, Vive La Tarte
79kg
+
Bobby Green
0

Esther testar gjutjärnspannor

Hur mycket bättre är den dyrare?

Här får vi se när Esther testar en gjutjärnspanna som kostar 195 dollar och en som kostar 30 dollar - vad är det för skillnad mellan dessa egentligen?
Läs mer om Mat, Eater, Esther, gjutjärnspannor, matlagning, testa, stekpanna
66kg
+
Bobby Green
0

Ät burgaren upp och ner

Annars gör du "fel"

Det här snacket kommer ett par gånger varje år känns det som men eftersom Food Insider bemödat sig med att göra en ny video kring ämnet kör vi det igen. Ät din burgare upp och ner så får du en trevligare upplevelse. Varför? Jo, eftersom x22kronanx22 aka toppbrödet är tjockare än x22hälenx22 aka bottenbrödet så absorberar detta kött- och dressingsaf
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, upp och ner, burgare, äta, gott
-61kg
+
Bobby Green
0

Tullamore har tagit fram en Hen-drink

Drick PK

Kvinnor och män upplever smak på olika sätt. För att göra upp med daterade smak-normer presenterar Tullamore D.E.W. nu därför en Hen-drink. Det hela har baserats på forskning om sensorik tillsammans med sensorik-forskaren Johan Swahn. Sen har drinken tagits fram av bartendern Josephine Sondlo. Basen i drinken innehåller bland annat kallbryggt Sench…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Hen-drink, drink, Tullamore D.E.W., PK
83kg
+
Bobby Green
0

Mozzarellasticks med Marinarasås

Ge mig!

Mozzarellasticks är en mycket bra uppfinning som alltid funkar bra som en belöning till kroppen. Här visar Farideh hur du vevar ihop egna med lite tillhörande Marinarasås.
Läs mer om Mat, Mozzarellasticks, Marinarasås, recept, Munchies, gott, mums
91kg
+
Bobby Green
0

Ny gin från In Flames

Och en tillhörande tonic

Det svenska metalbandet In Flames har släppt inte mindre än sex stycken olika giner (jag har missat alla) och nu är det dags för den sista i serien att göra entré. Den här kallar man för IKON No.13 och tillsammans med den släpps även en tonic framtagen av Ekobryggeriet. Ginen är av klassiskt stuk med inslag av enbär, koriander, citronskal, kanel, k…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, In Flames, gin, IKON No.13, sprit, gott, tonic, Ekobryggeriet
121kg
+
Bobby Green
0

Brooklyn Brewery presenterar alkoholfri öl

Det här är Special Effects

Alkoholfri öl har funnits länge men det är först på senare år den, i mitt tycke, har fungerat som alternativ. Det är numera inte förenat med pest att ta några öl utan alkohol för att man tycker att det är gott - perfekt när man exempelvis ska köra hem från festen och inte vill stå i ett hörn och dricka ljummet kranvatten. Nu presenterar Brooklyn Br…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, alkoholfri, Brooklyn Brewery, Special Effects
75kg
+
Bobby Green
0

Alkoholfri strong ale

Nytt påhitt från Mariestads Bryggeri

En så kallad strong ale förknippar man troligtvis med en kraftig öl berikad med massa alkohol. Så är inte fallet när det kommer till Mariestads nyhet - den fortfarande kraftig men alkoholfri. Ölen finns att köpa på Systembolaget nu och så här säger Richard Bengtsson som är bryggmästare på Spendrups Bryggerier: x22Jag inspireras av hur samhället ut…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Mariestads, Mariestads Bryggeri, strong ale, Mariestad Strong Ale Alkoholfri
90kg
+
Bobby Green
0

Naturen är James mataffär

Här finns massa gott

James Gop är grundaren av företaget Heirloom Fire som skapar event med vad naturen har att erbjuda som fokus. Man grillar vilt och tillagar rätter på saker man plockat ute i skogen. I det här klippet får vi reda på lite mer hur man jobbar.
Läs mer om Mat, mat, James Gop, natur, käk, Heirloom Fire, event, hipster
88kg
+
Bobby Green
0

Baconexpert testar bacon

Bacon är bäst!

Idag är det 1 december men istället för pepparkakor tycker jag att alla trycker i sig lite bacon. Låt er därför inspireras av följande klipp.
Läs mer om Mat, baconexpert, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon, bacon
86kg
+
Bobby Green
0

Kryddig och fruktig Whisky från Mackmyra

Det här är Moment Karibien

Moment Karibien är namnet på Mackmyras senaste single malt-whisky. Den är ett samarbete med romproducenten Plantation Rum och whiskyn ska vara delvis slutlagrad på romfat från Barbados och Jamaica. Smaken ska vara kryddig och fruktig med inslag av rom, oloroso och ekig vanilj. Moment Karibien finns i en begränsad upplaga i Systembolagets beställni
Läs mer om Sprit, Mackmyra, whisky, Moment Karibien, sprit
95kg
+
Bobby Green
0

Bill Burr hälsar på Hot Ones

Ett starkt besök

Det är tydligen många som velat att komikern Bill Burr ska komma till Hot Ones och äta starka kycklingvingar och nu har han varit där och svettats.
Läs mer om Mat, Hot Ones, kycklingvingar, Bill Burr, mat, kyckling, starkt, musikgrupp
97kg
+
Bobby Green
0

Claire gör en lyxigare version av snabbnudlar

Tar något längre tid än originalet

Glöm de där nudelpaketen för fyra kronor som du levde på under studenttiden, satsa istället på att fixa till en lyxigare version och få lite flärd här i livet. Claire visar hur du ska göra.
Läs mer om Mat, Bon Appétit, snabbnudlar, gourmet, Claire
88kg
+
Bobby Green
0

Brylépudding på pinne

Efterrätt på annat vis

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Sugar Coated träffar Rebecca Fany Gerson som jobbar på La Newyorkina och som är riktigt vass på att göra Paleta.
Läs mer om Baka, Eater, Paleta, baka, gott, brylépudding
84kg
+
Bobby Green
0

Mumsig burktomat hos Pastificio Gentile

Grym att ha på pizzan

Företaget Pastificio Gentile i Gragnano tillverkar pasta, olivolja och mumsig tomat på burk. När Frank Pinello var i Neapel sist passade han på att hälsa på dem i slutet av deras burktomatsäsong och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, mat, tomat, Munchies, Pastificio Gentile, burktomat
89kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du chilensk havsaborre

Som den serverades i Jurassic Park

I det här avsnittet av Binging with Babish får vi se hur man gör chilensk havsaborre. Den här rätten serverades i allas vår favoritrulle Jurassic Park och är kanske något man borde göra ikväll?
Läs mer om Mat, jurassic park, havsaborre binging with banish
75kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Motörhead släpper rom

Mera sprit från heavy metal-legendarerna

Heavy metal-bandet Motörhead har ännu en gång lånat ut sitt namn till en sprittillverkare och den här gången handlar det om att kränga rom. Nästa månad kommer Motörhead Premium Dark Rum att börja säljas på Systembolaget via företaget Umidas dotterbolag Brand For Fans rapporterar Dagens Industri. I ett pressmeddelande skriver Umbida: x22Den nya pro…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, motörhead, rom, whisky, sprit, merch, brand for fans
80kg
+
Bobby Green
0

Maten på Charlie Browns Thanksgiving

Binging with Babish lagar

I julspecialen A Charlie Brown Thanksgiving lagade Snobben til en rejäl middag som Binging with Babish här återskapar.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Charlie Brown, Thanksgiving, mat, matlagning, Snobben
96kg
+
Roger Åberg
0

I Japan kan du få 5x kött på din Whopper

Rimligt!

Om du gillar Whopper och gillar kött kan du passa på att åka till japan. 29 november är det nämligen Good Meat Day i Japan, helt enkelt för att datumet är 11/29. 11 ser ut som x22iix22 som betyder x22brax22, 2 kan uttalas som x22nix22 och 9 som x22kyuux22 och niku betyder helt enkelt kött. Så 29 november är braiga köttdagen. Hur som helst väljer
Läs mer om Hamburgare, Burger King, kött, japan
102kg
+
Bobby Green
0

Baileys och Chokladfabriken släpper chokladask

Endast för vuxna över 20 år

En sak man självklart förknippar med julen är chokladasken. Hos många står nog den röda och den gula uppradade men som ni säkert vet finns det andra alternativ. Nu presenterar Baileys och Chokladfabriken en ask som de tagit fram tillsammans. I asken finns nio stycken praliner med fem stycken olika smakkombinationer av Baileys Original, Baileys Choc…
Läs hela artikeln
Läs mer om Choklad, Chokladfabriken, Baileys, chokladask, choklad, ask, jul
82kg
+
Bobby Green
0

Köttfrossa på gatorna i Pakistan

Vill testa allt

Mark Wiens har varit i Pakistan och frossat i all god gatumat som erbjuds där. Tydligen hit man ska åka om man älskar att frossa i kött.
Läs mer om Mat, Pakistan, gatumat, kött, gott, Mark Wiens
82kg
+
Bobby Green
0

Pizza med Marmite på

Finns hos Yard Sale Pizza i London

Yard Sale Pizza är en pizzeria i London som startades av tre stycken kompisar. Från början gjorde de maten på en bakgård men nu huserar man i en lokal i stan och vevar ihop riktigt uppskattad stenungsbakad pizza. Frank Pinello åkte dit för att testa och bland annat fick han smaka på en specialitet - pizza med Marmite på.
Läs mer om Mat, pizza, Munchies, Yard Sale Pizza, London
128kg
+
Bobby Green
0

Få en pushnotis när öl släpps på Systembolaget

Bra för att hålla koll på småpartier

Det är alltid kul med små partier av spännande öl som släpps. Men det är kanske inte lika kul att ha koll på när det sker, vilket säkerligen leder till att många missar att handla när väl grejerna finns att köpa. Det vill tjänsten ping.beer hjälpa dig med. Gå in via länken nedan, tillåt att tjänsten skickar notiser till dig och invänta nästa släpp.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, pushnotis, öl, ölsläpp, Systembolaget, notiser, push, påminnelse
67kg
+
Bobby Green
0

Läsk som smakar lussebulle

Nu är det jul igen

Julen bjuder på många härliga smaker, däribland lussebullar. En nybakad sådan med ett glas julmust är inte alls dumt, men det var så man gjorde förr - nu ska man dricka bullen istället. Det är i alla fall vad Hornstull Centrum och Soda Nation tycker när de nu presenterar uppföljaren till läsken som smakade semla. Den här smakar alltså lussebulle oc…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, lussebulle, läsk, Hornstulls Lusseläsk, Soda Nation
60kg
+
Bobby Green
0

Bubbel i kolfiberflaska som matchar din Bugatti

Men drick inte när du kör

Bugatti har nu tillsammans med Champagne Carbon tagit fram champagnen EB.01. I flaskan finns en blandning av 90 procent chardonnay-druvor och 10 procent pinot noir och som ni kan se matchar flaskan bra till en svart Chiron. Har du inte bilen kanske du ändå vill pryda din vinkällare med flaskan. Alexandre Mea som är vd för skumpaföretaget säger följ…
Läs hela artikeln
Läs mer om Champagne, bubbel, Bugatti, ?B.01, Champagne Carbon EB.01, champagne
44kg
+
Roger Åberg
0

Ny maskin fixar drinken eller ölen från kapsel

Jag är skeptisk

Att göra kaffe från kapslar är ju väldigt bekvämt och blir oftast helt ok. Nu kommer Keurig, som gör just kaffemaskiner, med en kapselmaskin fast för drinkar. Perfekt för alkoholisten som tröttnat på att blanda grogg. Basen i systemet är så klart kapslarna som innehåller alla smaker i koncentrerad form och all sprit såklart. Maskinen tillför seda…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, drink, öl
86kg
+
Bobby Green
0

Så gör du nachos till 100 stycken personer

Man vet aldrig när det kan behövas

Nachos är riktigt bra när du ska bjuda någon på käk. Det går aldrig att göra för mycket och skulle man inte äta upp allt på en gång är det bara att frossa loss dagen efter igen. Det kanske inte är så ofta du behöver göra till 100 stycken personer, men om det skulle hända någon gång tipsar Cliff om hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Eater, nachos, gott, många
139kg
+
Bobby Green
0

Mer vegetariskt hos OKQ8

Burgare och korv

Nu för tiden handlar man inte tändstift och olja på macken, utan korv. Visst hälls det lite drivmedel i bilar utanför, men butikerna är fyllda med folk som hellre vill hälla saker genom munhålet. Nu presenterar OKQ8 fler vegetariska alternativ på sina ställen, och det rör sig om en korv och en burgare. Vegoburgaren har en puck som bland annat best…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, OKQ8, vegetariskt, mat, macken, bränsle, käk, krubb, burgare, korv
82kg
+
Bobby Green
0

Den mousserande glöggen är tillbaka

Gott?

Det börjar lacka mot glöggtider och då kanske man vill skoja till det lite för att bryta traditionerna en aning. Gillar man bubbel kanske Glöet kan vara något? Det är ett mousserande vin med de klassiska glöggkryddorna i sig och som väntat ska man dricka det iskallt. Lanseringen skedde 2016 och nu är flaskan alltså tillbaka på Systembolaget igen. P…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, glögg, bubbel, Glöet, mousserande, dryck, vin, jul, juletid, smak
106kg
+
Bobby Green
0

Så skär man världens dyraste skinka

Expert karvar Jamón Ibérico

Man kan inte skära Jamón Ibérico hur som helst utan det krävs ett proffs för att det hela ska bli rätt. Här får vi se hur man ska göra.
Läs mer om Mat, Munchies, skära, skinka, Jamón Ibérico, gott
111kg
+
Bobby Green
0

Nudelexpert gör Soba-nudlar

Mums!

En del mat är konst och här får vi se när en nudelexpert från grunden fixar till delikata Soba-nudlar.
Läs mer om Mat, nudlar, mat, gott, Soba, Japan, mums
136kg
+
Bobby Green
0

Unik rosa choklad från Fazer

Produceras av ruby-kakaobönor

Idag börjar Fazer att sälja Pure Ruby. Det är en rosa choklad som produceras av ruby-kakaobönor och det sägs vara världens mest sällsynta choklad. Chokladen är en egen sort som har egenskaper från mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Tillverkningen sker på Fazers chokladfabrik i Vanda utanför Helsingfors. x22Ruby-chokladen får sina karaktär…
Läs hela artikeln
Läs mer om Choklad, Fazer, choklad, Fazer Pure Ruby, sällsynt, exklusivt
90kg
+
Bobby Green
0

Så odlas rysk kaviar i USA

Intressant

Marshallberg Farms odlar kaviar från rysk stör och ser sedan till att förpacka innan det är dags för oss konsumenter att avnjuta den. I det här klippet får vi lära oss hur det hela går till.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, rysk, rom, gott, odling
93kg
+
Bobby Green
0

Billiga tacos i Mexico City

Mums!

I det här avsnittet av Todos Los Tacos får vi se vilken tacos som är bäst att äta ute på Mexico Citys gator. Billigt är det också!
Läs mer om Mat, Munchies, tacos, Mexico City, mums, gott, mat
87kg
+
Bobby Green
0

Björngryta från Red Dead Redemption 2

Binging with Babish lagar

I Rockstars senaste spel Red Dead Redemption 2 kan man förutom att skjuta pangpang med revolvrar även göra annat cowboymässigt - som att äta gryta med vildkött över öppen eld. Här får vi se när Binging with Babish lagar till en gryta med hjort- kanin och björnkött i. Har ni ätit björn någon gång? Det gjorde jag när jag var i Transsylvanien. Smakad
Läs mer om Mat, Binging with Babish, björngryta, Red Dead Redemption 2
103kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kladdkakans dag!

Äntligen är det dags igen!

Även om det är grått och trist ute idag så är det inte vanlig tråkig onsdag för det. Det är nämligen kladdkakans dag idag och det är ju verkligen något som lyser upp i höstmörkret. Så se till att fika loss på detta fantastiska bakverk idag och glöm inte att man får ha både glass och grädde till om man vill.
Läs mer om Fika, tut i luren!, kladdkakans dag, fika, gott
79kg
+
Bobby Green
0

Har du ätit på Nobu någon gång?

Jag blev sugen nu

Hos restaurangkedjan Nobu är det sushi som gäller och kvaliteten är högsta prioritet. Både välrenommerade kockar och kändisar vallfärdar till ställena för att mumsa på skapelser som har ganska saftiga priser men som sägs vara värda varenda krona. Har du ätit på Nobu någon gång och vad tyckte du i så fall?
Läs mer om Restaurang, Eater, Nobu, restaurang, sushi, mat, gott, kedja
107kg
+
Bobby Green
0

Ny ofiltrerad öl från Falcon

Lanseras den 1 december

Den 1 december lanserar Falcon den nya ölen Pilgrim. Det är en ofiltrerad och ekologisk lager med en något lägre alkoholstyrka. Att den är ofiltrerad ska framhäva de naturliga smakerna i malten, jästen och humlen. Rhys Powell som är bryggmästare på Carlsberg Sverige säger följande: x22Falcon Pilgrim är vårt sätt att addera en ny dimension till en …
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Falcon, öl, Falcon Pilgrim, ekologisk, lager
93kg
+
Bobby Green
0

Beställer mat från restaurang med uselt betyg

Modigt

Om man ska äta på restaurang man inte varit på tidigare så brukar i alla fall jag kolla runt lite på nätet innan för att se hur deras meny ser ut och hur tidigare gäster upplevt stället. Är betyget uselt hade jag valt ett annat ställe, men inte den här snubben. Han letade upp restaurangen med sämst betyg där han bodde och köpte med sig lite mat hem
Läs mer om Restaurang, betyg, uselt, restaurang, äta, modigt
86kg
+
Bobby Green
0

Öl med smak av äpple och kanel

Nytt från Brutal Brewing

Nu presenterar Brutal Brewing en ny öl i serien Raw Law. Den heter Cinnamon Apple Brown Ale och precis som namnet avslöjar har den inslag av äpple och kanel. Idén bakom kommer från bryggaren Calle som när han gjorde äpplepaj började tänka på hur man skulle få ner de smakerna i en öl. Alkoholprocenten ligger på 6,6 och ölen lanseras den 3 december.
Läs mer om Öl, Brutal Brewing, öl, Cinnamon Apple Brown Ale, Raw Law, nyhet
82kg
+
Bobby Green
0

Esther testar tryckkokare med rökfunktion

Går det att få till gott grillat inomhus?

Alla har inte möjligheten att kunna grilla även om det borde vara en mänsklig rättighet. Men om man ändå vill komma så nära det går kanske en sån har manick kan vara något? Det är en tryckkokare som man även kan röka mat i, vilket känns som ett bättre alternativ till att göra upp en brasa på vardagsrumsgolvet eller att köra igång gasolgrillen i hal
Läs mer om Mat, Eater, Esther, tryckkokare, matlagning, testa
79kg
+
Bobby Green
0

Galna skaldjur i Kina

Rejäla krabbor

The Food Ranger har festat loss på lite skaldjur i den kinesiska staden Guangzhou och det var inga smågrejer han fick in på tallriken direkt.
Läs mer om Mat, skaldjur, Kina, The Food Ranger, mat, krabba
73kg
+
Bobby Green
0

Konditor bygger sockertorn

Slår sedan sönder det

Rebecca DeAngelis hälsar på konditorn Jansen Chan som tidigare var arkitekt. Hans kunskapar därifrån hjälper honom dock i sitt nya arbete, där han ofta bygger höga bakverk.
Läs mer om Baka, sockertorn, Eater, Jansen Chan, konditor
97kg
+
Bobby Green
0

Gör din egna GT-glögg

Swedish Tonic släpper Christmas Spices

Swedish Tonic presenterar nu en tonic med smaker från julen. Den heter Christmas Spices och innehåller förutom kinabark, agavesirap, handpressad lime, apelsin, citron, citrongräs, kryddpeppar och enbär även stjärnanis, kanel och nejlika. Med denna ska du alltså kunna få till en liten GT-glögg. Ta din favoritgin, lite av den här tonicen, värm de båd…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Swedish Tonic, Christmas Spices, jul, krydda, GT-glögg
82kg
+
Bobby Green
0

Bästa köpcentrum-maten i Hollywood

Finns massa gott

När man tänker på ställen att få sig lite bra mat är troligtvis inte köpcentrum det första som dyker upp i skallen, i alla fall inte hos mig. Men självklart finns det och de här ska vara de bästa i Hollywood.
Läs mer om Restaurang, köpcentrum, mat, Hollywood, bästa, gott, äta
104kg
+
Bobby Green
0

Ett nytt sätt att tillaga burgare

Sushimästare tipsar

Ben och Brent från Prime Time har hälsat på sushimästaren Masa i hans restaurang Tetsu där han visar ett nytt sätt att tillaga burgare.
Läs mer om Hamburgare, Eater, hamburgare, Masa, Prime Time, burgare, tillagning
45kg
+
Bobby Green
0

Snubbe recenserar mat i duschen

Så kan man också göra

Man kan recensera mat på massa olika vis. Jake Browne har bestämt sig för att göra det i duschen. I sitt senaste avsnitt testar han lite köttfärspaj. Fler recensioner finns på länken nedan.
Läs mer om Mat, Jake Browne, mat, recensera, duschen, duscha, gott
134kg
+
Bobby Green
0

Goose Islands öl kommer till Sverige

ett av USA:s främsta hantverksbryggerier

Goose Island Brewerys öl kommer nu till Sverige. Dock inte hela sortimentet som innehåller 45 stycken olika öl utan de man tagit in är Goose Honkers Ale, Goose IPA och Goose 312 Urban Wheat Ale. Alla ska finnas att köpa nu och du kan läsa mer om trion i pressmeddelandet nedan.
Läs mer om Öl, öl, Goose Island, nyhet, hantverksbryggeri, Goose Island Brewery
95kg
+
Bobby Green
0

Kaka i pralin

Ser gott ut!

Sugar Coated är en ny serie från Eater och i det här första avsnittet får vi hänga med konditorn Rebecca DeAngelis som besöker Stick With Me Sweets där hon träffar Susanna Yoon som gör små underverk man ska stoppa i munnen.
Läs mer om Baka, Eater, Sugar Coated, fika, baka, gott, serie, pralin
87kg
+
Bobby Green
0

Halloweenbakelse med Baileys

Magnus Johansson visar hur

Det är Halloween-tider och därför hög tid att göra olika saker med pumpa i. Baileys har tillsammans med dessertmästaren Magnus Johansson tagit fram den här bakelsen som ska smaka just pumpa, morot, havtorn och givetvis Baileys då. Man kommer att sälja den på konditoriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm mellan den 29 oktober och 4 november men du kan o
Läs mer om Baka, Halloween, Halloweenbakelse, Baileys, Magnus Johansson, baka, bakelse
95kg
+
Bobby Green
0

Mackmyra presenterar ny ekologisk gin

Släpps imorgon

Förra hösten släppte Mackmyra sin första gin. Jag gillade den så det ska bli kul att testa den här nyheten som släpps imorgon. Det är en ny ekologisk gin som man kallar för Lab Distillery Organic Gin. Den är skapad och tillverkad i Lab Distillery by Mackmyra som ligger utanför Gävle. Designen på flaskan står Acne för. Smaken ska vara mjuk och välba…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Mackmyra, gin, Lab Distillery Organic Gin, ekologisk
91kg
+
Bobby Green
0

Bubbel och rödtjut på tillfälligt besök

Kommer till Systembolaget i november

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old, Dom Ruinart Blanc de Blancs och rödvinet Cheval des Andes lanseras snart tillfälligt i Systembolagets ordinarie sortiment. Den förstnämnda är en elegant champagne som ska passa bra till maträtter med mycket smak, härnäst har vi en champagne som tillverkats av endast chardonnaydruvor och sist ut är rödvinet från …
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Moët Hennessy, dryck, Systembolaget, Champagne
68kg
+
Bobby Green
0

Mattys nya perfekta cheeseburgare

Säger sig ha förbättrat receptet

2014 gjorde Matty Matheson ett klipp med Munchies där han visade hur han gör den perfekta cheeseburgaren. Nu har han förbättrat receptet och är tillbaka med samma grej igen.
Läs mer om Hamburgare, Munchies, Matty Matheson, cheeseburgare, hamburgare
70kg
+
Bobby Green
0

Grisar som fötts upp på Cannabis

Hur smakar det?

På Moto Perpetuo Farm får grisarna bland annat lite Cannabis-växter att tugga i sig. De blir inte höga av det men tydligen ska detta påverka hur köttet sen smakar. Prime Time har testat.
Läs mer om Mat, grisar, Cannabis, gräs, uppfödning, mat, kött, smak
78kg
+
Bobby Green
0

Matty gör en Bologna Bowl

Vad är det?

I det här klippet får vi se när Matty Matheson lagar till en Bologna Bowl, men vad är det egentligen? Jo, du tar några skivor av den italienska korven Mortadella, en skiva ost, ett ägg och sedan slänger du in allt i mikron. Perfekt frukost? Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, Bologna Bowl, Matty Matheson, mat, gott, Mortadella
169kg
+
Bobby Green
0

Delicato presenterar Delicatokalendern

Har 25 stycken luckor

Delicato gillar att göra saker lite annorlunda och det är ju rätt så kul. För att utmana den klassiska chokladasken x22allax22 äter på jul lanserade man förra hösten Delicatoasken. Den blev en sån succé att den kommer att dyka upp i år igen. Och inte nog med det, man släpper även den här - Delicatokalendern. En julkalender fylld med mini-versioner …
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Delicato, Delicatokalender, jul, julmys, fika
89kg
+
Bobby Green
0

Mackor i olika prisklasser

Från 6 till 180 dollar

BuzzFeed-grabbarna har testat mackor i olika prisklasser för att se vad det är för skillnad mellan dem, och är en macka för 180 dollar verkligen värd så mycket pengar?
Läs mer om Mat, mackor, vs, BuzzFeed, skillnad, mat
131kg
+
Bobby Green
0

Tenacious D äter starka kycklingvingar

Vet fortfarande hur man rockar

I över 20 år har Tenacious D rockat loss. Jack Black har de senaste åren svävat iväg i skådespeleriet men han vet fortfarande hur man gör när man rockar. Nu har han och Kyle Gass som utgör bandet hälsat på Sean Evans för att äta lite kycklingvingar och snacka om allt möjligt. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, kycklingvingar, Tenacious D, mat, kyckling, starkt, musikgrupp
95kg
+
Bobby Green
0

Sheldon testar lite litauisk mat

Inte helt vanligt i USA

Sheldon från Eaters Cooking in America har besökt Mama Papa Lithuania Restaurant i Kalifornien för att få smaka lite mat som inte är så vanligt i USA.
Läs mer om Mat, Eater, Mama Papa Lithuania Restaurant, litauisk, mat, restaurang, gott
90kg
+
Bobby Green
0

Brässerad fläsksida med Kimchi Pete

Kimchi som tillbehör

Här får vi se när x22Kimchi Petex22 tillagar lite brässerad fläsksida som han sedan lindar in i lite Kimchi innan det åker in i munnen.
Läs mer om Mat, Munchies, Kimchi Pete, brässerad fläsksida, mat, gott
76kg
+
Bobby Green
0

Esther testar mjukglassmaskin

Värd pengarna?

I det här avsnittet ur Eaters The Kitchen Gadget Test Show testar Esther en mjukglassmaskin från Cuisinart. Maskinen kostar omkring 1.000 kronor men är den värd det?
Läs mer om Glass, Eater, Esther, mjukglassmaskin, mjukglass, glass, maskin
99kg
+
Bobby Green
0

Brooklyn Brewery presenterar Defender IPA

Har tropiska smaker i västkuststil

Brooklyn Brewery presenterar nu den nya ölen Defender IPA. Den ska ha tropiska smaker i västkuststil och receptet ska komma från den världskände bryggmästaren Garrett Oliver. Inspirationen kommer från amerikanska västkust­stilen av IPA och smakerna ska vara en blandning av ananas, stenfrukt och citrus. Garrett säger följande: x22För mig var det vi…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Brooklyn Brewery, Defender IPA, öl, nyhet
100kg
+
Bobby Green
0

Honungsglaserade lammkotletter

Salam visar hur hon gör sina

Salam Dakak driver restaurangen Bait Maryam som ligger i Dubai och här visar hon sin alldeles egna specialrätt - honungsglaserade lammkotletter.
Läs mer om Mat, Salam Dakak, Munchies, lammkotlett, mat, gott, honungsglaserat
133kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kanelbullens dag!

Fika hela dagen!

Idag är det minsann ingen vanlig dag för idag är det nämligen kanelbullens dag! Det innebär att du utan att någon tittar snett på dig kan trycka i dig 4-5 stycken bullar vid fikat idag, istället för bara en.
Läs mer om Fika, kanelbulle, kanelbullens dag, fika, gott, mums, kanel, bulle
92kg
+
Bobby Green
0

Vasa Bryggeris senaste läsk smakar skumtomte

Perfekt komplement till julmusten

För två år sedan lanserade energidryckstillverkaren Nocco en burk fylld med något som skulle smaka skumtomte. Eller i deras fall skum tomte. Det gjorde den faktiskt, och folk gillade den skarpt. Nu satsar Vasa Bryggeri på samma koncept, dock inte genom att lansera en energidryck utan istället en vanlig läsk som ska smaka som det klassiska godiset v…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Vasa Bryggeri, Gammeldags Skumtomte, läsk, läskeblask
137kg
+
Bobby Green
0

Salted Caramel Cheesecake nu även i Sverige

Häagen-Dazs levererar

Jag älskar glass och om jag ska köpa något i en butik blir det oftast Häagen-Dazs. De levererar alltid och så fort jag köper något annat kommer besvikelsen. En vacker dag för längesedan råkade jag köpa smaken som heter Salted Caramel och mitt liv har inte varit sig likt sedan dess. Jag fullkomligt älskar denna och har tryckt alldeles för många lite…
Läs hela artikeln
Läs mer om Glass, Häagen-Dazs, Häagen-Dazs Salted Caramel Cheesecake, glass, gott
84kg
+
Bobby Green
0

Därför är kanadensarna så galna i lönnsirap

Vill ha det på allt, typ

Lucas från Eater har åkt till matstället Sucrerie de la Montagne utanför Montreal i Kanada för att ta reda på varför landets invånare är så galna i lönnsirap.
Läs mer om Mat, Kanada, Eater, lönnsirap, mat, Sucrerie de la Montagne
72kg
+
Bobby Green
0

Metalbandet Korn har släppt kaffe

Det går åt mycket koffein på turnéer

Nu släpper metalbandet Korn inte längre bara singlar och album, utan även kaffe. Korn Koffee heter nyheten och idén kommer från det stora behovet av koffein gänget behöver när de är ute på turné. Tydligen duger inte vilket kaffe som helst utan de ville ha sitt eget. En påse får du för 15 dollar och du hittar den på länken nedan.
Läs mer om Kaffe, Korn, kaffe, metalband, koffein, Korn Koffee
72kg
+
Bobby Green
0

Kaka för 90 dollar?!

BuzzFeed-grabbarna testar

Kakor är en riktigt bra grej och det finns många där ute att välja mellan. Men får man alltid vad man betalar för? Vad är det egentligen för skillnad på en kaka som kostar 1 dollar och en som kostar 90 dollar?
Läs mer om Fika, BuzzFeed, WorthIt, kakor, kaka, dyr, billig
92kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish gör Game Of Thrones-bröd

Får hjälp av Maisie Williams

Här ger sig Binging with Babish på att laga bröd föreställande en jättevarg. Just detta figurerar i Game of Thrones så därför är även skådespelaren Maisie Williams som spelar karaktären Arya Stark i den populära TV-serien med för att hjälpa till.
Läs mer om Baka, Binging with Babish, Game of Thrones, bröd, baka, Maisie Williams
96kg
+
Bobby Green
0

Plura har tagit fram en alkoholfri glögg

Smakar som en glögg ska smaka

Artisten Plura har under de senaste åren gjort sig känd som en man som gärna har ett stort glas vin i näven samtidigt som han lagar god mat. Nu presenterar han en dryck tillsammans med Vinfabriken och den är helt utan alkohol. Det är en glögg på blåbär och svarta vinbär som samsas med massa traditionella julkryddor. x22För mig handlar julen om at…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Plura, glögg, alkoholfri, jul, Vinfabriken
76kg
+
Bobby Green
0

Apotekarnes Årsmust har smak av lakrits

Julkänsla?

Nu är det mindre än tre månader kvar till julafton och det är dags att börja ladda upp med godsaker att ha på det stora julbordet. Julmust är självklart ett måste och nu för tiden finns det ett gäng olika att välja på. Apotekarnes Årsmust bjuder på en ny smak varje år och nu får vi reda på vad man kryddat årets med - lakrits. Ett något annorlunda v
Läs mer om Dryck, årsmust, Apotekarnes Årsmust, lakrits, julmust, smak
73kg
+
Bobby Green
0

Dunkin' Donuts blir bara Dunkin'

Namnbyte på gång

Tidigare i somras stod det klart att Dunkinx27 Donuts konkat här i Sverige och att den som vill ha flottiga flottyrmunkar helt enkelt får handla på andra ställen. Nu har man även bestämt att företaget ska ändra namn. Fokuset ligger inte längre enbart på munkarna utan även på frukost och kaffe. Därför kommer man att byta från Dunkinx27 Donuts till b
Läs mer om Fika, Dunkin' Donuts, Dunkin', namnbyte, fika, munkar, donuts
79kg
+
Bobby Green
0

Hur svårt är det att skära upp en vattenmelon?

50 stycken personer testar

En vattenmelon blir snyggast om man skär upp den i små trianglar, men hur svårt är det egentligen? Här får 50 stycken personer uppdraget och som väntas lyckas inte alla lika bra.
Läs mer om Mat, vattenmelon, skära, frukt, trianglar
92kg
+
Bobby Green
0

Burger Bonanza till helgen

Hos The Flying Elk

Återigen är det dags för The Flying Elk i Stockholm att anordna Burger Bonanza. Nu på söndag från klockan 12.00 kommer restaurangen att erbjuda fem stycken olika sliders - fyra av dessa är klassiker medan en av dem är helt ny. För tre stycken får man betala 270 kronor, fem stycken kostar 435. På länken nedan ser du vilka burgare som erbjuds samt ka
Läs mer om Hamburgare, Burger Bonanza, burgare, hamburgare, The Flying Elk
99kg
+
Bobby Green
0

Riktig glass gjord från grunden

Ser inte helt dumt ut

Det var längesedan jag tyckte att BigPack var det bästa som fanns, nu för tiden finns det så mycket annan god glass att välja mellan. Titta bara på det här klippet så får ni se. Kanske något att veva ihop själv hemma?
Läs mer om Glass, glass, hemgjord, gott, konst
163kg
+
Bobby Green
0

Fanta med smak av blodapelsin

Säljs under en begränsad tid

Det är snart Halloween och inför detta lanseras Coca-Cola en Fanta med smak av blodapelsin. Läsken har funnits i Europa tidigare men kommer nu alltså även hit. Gabriella Björklund som är Brand Manager för Fanta i Sverige säger följande: x22Det är väldigt kul att vi kan erbjuda svenska konsumenter Fanta Blood Orange zero sugar under Halloween. Smak…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Fanta, Fanta Blood Orange, läsk, Halloween, dryck
84kg
+
Bobby Green
0

Travel Man mumsar på fika

Tillsammans med olika kändisar

Fika bör man annars dör man. Här gör Travel Man det tillsammans med en rad olika kändisar på olika platser. Bonusklipp nedan där vi får reda på att Paul Rudd inte är så förtjust i lakrits, men vem är det egentligen?
Läs mer om Fika, Travel Man, fika, godsaker, kändisar
71kg
+
Bobby Green
0

Ytterligare en Jureskogs öppnar nästa månad

Populärt med bubbel till burgaren

Det var i mars tidigare i år som Johan Jureskog öppnade sin allra första egna hamburgerrestaurang Jureskogs på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Redan då sa man att det skulle bli fler ställen och nu får vi reda på att nästa restaurang öppnar på Sveavägen 47 nästa månad. Förutom burgare kan man på stället köpa egenbryggt öl och exklusiva årgångscha…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Jureskogs, restaurang, ny, hamburgare, burgare
279kg
+
Bobby Green
0

Delicatoasken gör comeback

Innehåller en nyhet

2016 skämtade Delicato på Facebook om en utmanare till den klassiska Aladdinasken som många av oss moffar på jul. Det blev så stor uppståndelse kring asken att Delicato lanserade den förra året. Och nu är det dags att följa upp succén med en ny ask, och den innehåller en nyhet. I lådan finns 30 stycken olika klassiska saker att trycka i sig och ny…
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Delicato, Delicatoasken, comeback, fika, gott
94kg
+
Bobby Green
0

Jon Olssons kamoflage-design på burk

Red Bull med nytt mönster

Jon Olsson började samarbeta med Red Bull redan i början av 2000-talet så de har hängt ihop ett bra tag nu. Jons signum när det kommer till design har blivit det kamoflagemönster han ofta använder på sina bilar, det egna väskmärket, prylar och till och med sitt hus. Nu hamnar det även på den klassiska energidrycksburken. För den svenska marknaden …
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Red Bull, Jon Olsson, kamoflage, design, burk
103kg
+
Bobby Green
0

Här gör en maskin burgarna åt dig

Som vanligt, i framtiden

På restaurangen Creator i San Francisco har man tagit hjälp av artificiell intelligens för att skapa sina burgare. En maskin ser till att skiva lök, addera den sås man valt, krydda köttbiten och rosta brödet. Allt personalen gör är att servera dig maten och ta betalt. Framtiden är här?
Läs mer om Hamburgare, burgare, hamburgare, gott, robot, Creator
98kg
+
Bobby Green
0

Claire testar att göra gourmet-Twizzlers

Spännande!

Konditorn Claire försöker sig här på att göra en gourmet-version av det klassiska amerikanska godiset Twizzlers.
Läs mer om Snacks och godis, gourmet, Twizzlers, Claire, konditor
113kg
+
Bobby Green
0

Gatumat för 1 dollar

Billigt!

Om man bara har en ynka dollar på fickan men är hungrig, vad får man då för käk på gatorna runt om i världen?
Läs mer om Mat, gatumat, billigt, dollar, BuzzFeed
168kg
+
Bobby Green
0

Årets Blossa har smak av Limoncello

Och medelhavskryddor

Snart är det jul igen! Blossa presenterar därför året glögg Blossa 18 di Limone. Den har smak av Limoncello och medelhavskryddorna rosmarin, timjan och basilika. Inspirationen kommer från vackra Amalfikusten i Italien. Åsa Orsvärn som är Chief Blender för Blossa säger följande: x22Blossa har sedan 2011 rest runt i världen för att hitta smaker till…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Blossa, glögg, Blossa 18 di Limone, jul, Amalfi
86kg
+
Bobby Green
0

Cliff testar att göra rullad glass

Populärt i Thailand

Jag har sett det på andra ställen men tydligen är den här rullade glassen populär i Thailand. Cliff ger sig här på att försöka göra den själv. Har ni testat någon gång?
Läs mer om Glass, Cliff, glass, rulla
87kg
+
Bobby Green
0

Två nya byttor med Magnum-glass

Börjar säljas denna vecka

För ett år sedan började Magnum att sälja sin glass med klassiska smaker i byttor även här i Sverige. Med start denna vecka utökar man utbudet med smakerna Dark Chocolate & Raspberry och Chocolate & Hazelnut Praline. Den förstnämnda består av av hallongräddglass med bitar av mörk Magnumchoklad sig. Den andra byttan har choklad- och hasselnötsgräddg…
Läs hela artikeln
Läs mer om Glass, Magnum, glass, Magnum Pints, Dark Chocolate & Raspberry, Chocolate & Hazelnut Praline
88kg
+
Bobby Green
0

Räkor på tre olika vis med Meyhem Lauren

Kryddade med cognac

Meyhem Lauren är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till räkor på tre olika vis, alla kryddade med hans favoritdryck - Hennessy-cognac. Recepten hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, Munchies, räkor, Meyhem Lauren, Hennessy Shrimp
95kg
+
Bobby Green
0

Dyra starka såser vs billiga starka såser

Såsexpert testar

Noah Chaimberg är expert på starka såser och här får han jämföra ett gäng dyra med ett gäng billiga för att försöka gissa vilka som tillhör vilken priskategori. Vilken eller vilka favoriter har du när det kommer till starka såser?
Läs mer om Mat, stark, sås, Epicurious, jämförelse, billig, dyr
29kg
+
Bobby Green
0

Ny KÄK-burgare på Circle K

En starkare variant med salsa

På alla hjärtans dag i år presenterade Circle K att man tagit fram en burgare tillsammans med burgarstället KÄK som artisten Petter varit med och grundat. Detta gjorde på något magiskt vis att Circle K helt plötsligt blev Sveriges största hamburgerkedja och man slog på stora trummor kring nyheten. Men burgaren fick blandade reaktioner, mycket på gr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Circle K, KÄK, hamburgare, HKB pebre, nyhet, burgare
87kg
+
Bobby Green
0

Mat på gatorna i marocko

Frukosttur i Marrakech

Food Ranger har varit i staden Marrakech som ligger i Marocko och här tar han med oss på en mättande frukosttur bland allt gott som finns att äta ute på gator och torg.
Läs mer om Mat, Food Ranger, gatumat, Marocko, mat, gott, Marrakech
74kg
+
André Stray
0

9 riktiga ostburgare på 9 timmar

Vilken är den bästa i Minneapolis?

Alex Delany från Bon Appétit åker hela vägen till Minneapolis för att käka på tok för många ostburgare, mer specifikt Jucy Lucy-varianten, på väldigt kort tid för att hitta den bästa burgaren staden har att erbjuda.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, juicy lucy, alex delany
117kg
+
Bobby Green
0

Snyggt formade tårtor

Briljera när det är kalasdags

Med hjälp av 3D-utskrivna silikonformar kan man få till tårtor med rätt så häftiga former. Fler skapelser med skarpa former hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Baka, tårta, bakverk, vackert, gott, silikonformar
175kg
+
Bobby Green
0

Garant presenterar blödande vegan-burgare

Nytt i frysdisken

Mattillverkaren Garant presenterar nu som första aktör i Sverige en vegansk x22blödandex22 burgare i butikernas frysdiskar. Den heter Juicy Vegan Burger och den har sedan i somras funnits att avnjuta på Urban Delis restauranger i Stockholm. Där har den blivit en succé och man väljer därför nu att även sälja den i vanliga butiker. Burgaren är hundr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Garant, Juicy Vegan Burger, hamburgare, fryst, blöder
83kg
+
Bobby Green
0

Adventure Time-special med Binging with Babish

Baconpannkakor!

Adventure Time, eller Äventyrsdags som den heter på svenska, är en animerad amerikansk TV-serie som handlar om en pojke som heter Finn och hans bästa vän Jake som är en hund med magiska krafter. I den här specialaren från Binging with Babish lagar han ihop lite olika maträtter som har figurerat i serien genom åren.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Adventure Time, special, mat, matlagning
121kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!

Middagen är räddad, igen

Oj oj oj. Idag är det ingen vanlig grå tisdag minsann, utan faktiskt kebabens dag! Det måste ju givetvis firas med att lasta in ansenliga mängder av maträtten i munhålet. Vad för typ av kebab föredrar ni?
Läs mer om Mat, Kebabens dag, kebab, mat, fira, tut i luren!
97kg
+
Bobby Green
0

Tacos med sidfläsk

Något att testa på fredag?

I det här avsnittet ur Eaters Cooking in America träffar Sheldon kocken Dominica Rice-Cisneros för att först ta en sväng på marknaden och sedan laga till tacos med sidfläsk. Kul alternativ till den där trötta nötfärsen man tuggat på de senaste 20 åren.
Läs mer om Mat, sidfläsk, tacos, gott, Eater, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Stora kötträtter i olika prisklasser

29 dollar vs 180 dollar

BuzzFeeds Worth It-gäng har varit ute och testat mat igen. Denna gången är det såna där rätter man brukar dela på ett par personer som testas och den billigaste kostar 29 dollar, medan den dyraste går på 180 dollar. Vilken är bäst?
Läs mer om Mat, familjemiddag, BuzzFeed, prisklassiker, mat, pris, vs, Worth It
77kg
+
Bobby Green
0

Cliff gör en jätte-dumpling

Ser gott ut

Dumplings är en av mina favoritsaker att sätta i mig. Jag föredrar dock när de är lite mindre än den som Cliff lagar till här.
Läs mer om Mat, Eater, mat, dumplings, gott, Xiaolongbao
493kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Carlsberg tar fram miljövänligare sexpack

Ska nu limmas ihop

Carlsberg är en av världen största bryggerier för öl och de drar nu sitt strå till stacken för att göra en av sina produkter lite miljövänligare. Det handlar om det klassiska sexpacket som fram tills nu varit paketerat i plast men nu kommer i en lite miljövänligare variant. Den nya lösningen innebär att sexpacken framöver kommer att limmas ihop me…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, carlsberg, sexpack, miljö