m
a
r
2 i dag4 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Binging with Babish lagar Turf N' Turf
Inspirerad av Parks and Recreation

I ett avsnitt ur serien Parks and Recreation beställer Ron Swanson in rätten Turf Nx27 Turf - en rejäl tallrik med bara massa kött. För att fira att han har passerat hela sex miljoner följare ger sig Binging with Babish på att återskapa rätten. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Alla sätt du kan tillaga en burgare på
Finns tydligen 42 olika

Om du trodde att de enda sätten man kunde tillaga en burgare på var att antingen steka den eller grilla den har du fel. Tydligen kan man göra på 42 olika vis, som den här videon visar. Hur gör du? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Får det lov att vara lite sushi-korv?
Allt kan bli korv, om man bara vill

Om man har en köttkvarn och lite fjälster är det bara fantasin som sätter gränserna när det gäller vad som kan bli korv. Ovan sushi-korv, nedan Big Mac-korv och massa annat. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar Dubbel Bic Mac
Och Jalapeño Cheese Fries

Om du gillar Big Mac men tycker att den är lite för pluttig till storleken kommer här en nyhet som kanske glädjer. Idag lanseras nämligen Dubbel Big Mac som ger dig dubbelt så mycket kött. Tyvärr snålar man fortfarande med bara en ostskiva så nyheten skulle nog må bra av en grillorder där man lägger till två extra ostskivor som placeras mellan varje kött. Till denna skapelse kan man även få nästa nyhet - Jalapeño Cheese Fries. Det är precis vad det låter som - pommes garnerade med jalapenosar och chili cheese-sås. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Edward Blom gör köttbullar
Tillsammans med Nisse Hallberg

I det här klippet är det upp till kamp om vem som gör bäst köttbullar - Edward Blom eller Nisse Hallberg? Bonusklipp nedan. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Mark bjuder Bill Gates på köttlös burgare
Och snackar köttlös framtid

I det här klippet från Mark Rober snackas det bland annat om köttlösa burgare och en som investerat i ett sådant företag är Bill Gates. Därför ser Mark till att laga till just en växtbaserad burgare till karln. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Ont om bacon i spår av värmebölja
Brist på gris i affärerna

Kommer ni ihåg sommaren 2018? Det var väldigt, väldigt varmt och eftersom bönder fick brist på foder så tvingades många slakta sina grisar trots att de inte ville. Nu så här ett och ett halvt år efter att vi satt och svettades på semestern får vi se effekten i våra affärer. – Läget har varit ganska kaotiskt faktiskt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt unikt. Det finns inget kött på lager så att allt som kommer fram går ju direkt ut till hyllorna eller till charkproduktion, säger Majsan Pense kategoriansvarig vid Coop Sverige till Sveriges Radio. Men enligt Majsan är det inte bara torkan från 2018 som påverkar. Svinpest i Kina, ökad efterfrågan på svenskt griskött och lång julledighet påverkar också. Det finns fortfarande griskött att köpa i butikerna, men allt som finns i lager åker direkt ut till butikerna vilket gör att det ibland är brist och slut på hyllorna. Så räkna inte med rea på bacon på ett tag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
2019

Svensk jul vs syriansk jul
Vad skiljer?

De flesta har nog ganska så bra koll på hur en svensk jul ser ut. Det är skinka, köttbullar, prinskorv, Kalle, Karl-Bertil och sen runda av med lite politiska oenigheter över pralinerna ingen vill ha i chokladasken. Men hur ser en syriansk jul ut? Och en finsk jul? Mauri har tagit reda på det och jämfört med det vi kanske är vana vid. Tumnagel
-8kg
+
Bobby Green
0

Trazan & Banarne blir familjemusikal
Drar ut på turné nästa år

Nästa år fyller Lasse Åberg 80 år och hans band Electric Banana Band firar i samma veva 40 år. Båda två kommer att firas genom familjemusikalen Trazan & Banarne - Banankontakt som drar ut på turné med start i Konserthuset i Örebro lördagen den 3 oktober 2020. I musikalen kommer man att få se karaktärerna Trazan Apansson och hans polare Banarne men även de nya figurerna som består av ondskefulla och giriga Fröken Öken, den oberäkneliga Herr Kameleont och den köttätande växten Roger. Allt ackompanjeras av Electric Banana Bands legendariska låtar. Biljetter hittas på länken nedan. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0

Coop börjar sälja Beyond Sausage
En växtbaserad korv

Coop började sälja Beyond Burger i sina butiker i maj i år. Nu i veckan lanseras nästa produkt på samma tema - Beyond Sausage. Precis som burgarna är det här växtbaserade grejer, fast i detta fall utformat som korv istället. Den ska vara lika god som om den vore gjord av fläskkött och den innehåller ingen soja eller gluten. Proteinet i korven kommer från ärtor, bondbönor och ris och färgen kommer från frukt- och grönsaksjuice. För att tuggmotståndet och saftigheten ska infinna sig har man petat in kokosolja och potatisstärkelse. En förpackning kommer att kosta runt 85 kronor. Hojta gärna till om ni ser dessa i butik! Bonusklipp nedan. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
12kg
+
Roger Åberg
0

Farideh fixar laxburgare
Gott!

Ibland vill man inte att burgare ska innehålla kött eller något som liknar kött, och man kanske har tröttnat på halloumi för en stund. Då kan man ju alltid slänga in lite lax i burgaren! Det är precis vad Farideh gör här. Receptet har ni på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green
0

Burgerdudes rankar världens 50 bästa burgare
Sverige har många bra

Borta är den tid när vi endast fick nöja oss med gatukök om vi ville ha en burgare. Över hela landet har det öppnat ställen med riktigt bra burgare och dessa hittar ständigt på nya saker för oss att mumsa på. Nu är det grym kvalitet på kött och övriga ingredienser som gäller och inte prefabbade frysta gråa biffar med noll smak. Burgerdudes som är Sveriges största burgarsajt fyllde precis fem år och under denna tid har de recenserat över 400 stycken burgarställen i 50 olika länder. För att fira milstolpen har de rankat vilka de tycker är de 50 bästa burgarna i hela världen och i Sverige är dessa följande: Hela Sverige: Bastard Burgers Höganäs: Garage Bar Göteborg: Burgersson Växjö/Kalmar: Grilleriet Västerås: RibHaus Stockholm: Franky’s, Bun Meat Bun, Barrels, Funky Chicken Food Truck och Flippinx27 Burgers. Resten av listan hittar ni på länken nedan. Saknar du något ställe får du gärna fylla på bland kommentarerna. Tumnagel
220kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Karotter från Le Creuset med Star Wars-tema
May the plommonspäckad fläskkarré be with you

Le Creuset presenterar nu en rätt så kul samling med grytor och karotter med Star Wars-tema. Du kan alltså låta steken koka i Han Solos kista (450 dollar) eller köttfärssåsen puttra under Darth Vaders ansikte. Allting släpps den 1 november och du kan se på länken nedan vad som kommer att erbjudas. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Kött-expert testar kött
Vilket kostar mest?

Angie Mar kan det här med kött och hon har bland annat skrivit boken Butcher and Beast: Mastering the Art of Meat. I det här klippet testar hon lite olika bitar för att avgöra vilken av dem som är dyrast. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen!

Så kom den äntligen igen - köttbullens dag! En av världens bästa grejer att sätta i sig, och idag kan du göra det hela dagen utan att någon tittar snett på dig. Så, skippa tacosen i afton och unna dig en redig tallrik med köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och saltgurka. Till detta ett stort glas kall mjölk. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Kan hängmörning rädda billigt kött?
Kul experiment

Vanligtvis brukar man hängmöra finare och dyrare köttbitar eftersom det tar såpass lång tid, och då vill man att det ska vara värt det i slutändan. Men om man köper billigt kött och sedan hängmörar - kan processen göra så att det smakar som dyrt? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Styckdetaljer med Babish
Lite skola

I det här klippet från Binging with Babish får vi lära oss lite mer om kött och om de olika styckdetaljerna. Det här kanske gör det enklare nästa gång du står där framför köttdisken och stirrar. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Peter Parkers Larb
Köttsallad

I Spider-Man: Homecoming äter Peter Parker thai-mat tillsammans med Aunt May och beställer då Larb - en köttsallad. Här återskapar Binging with Babish just detta, komplett med klibbris-pudding. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Kött som ser ut som grönsak
Kalkonmorot!

Allt är inte kött som glimmar. Eller är det? Här ger sig Arbyx27s på att få lite kalkonbröst att se ut som morötter. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida