m
a
r
2 i dag5 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Kött-expert testar kött
Vilket kostar mest?

Angie Mar kan det här med kött och hon har bland annat skrivit boken Butcher and Beast: Mastering the Art of Meat. I det här klippet testar hon lite olika bitar för att avgöra vilken av dem som är dyrast. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen!

Så kom den äntligen igen - köttbullens dag! En av världens bästa grejer att sätta i sig, och idag kan du göra det hela dagen utan att någon tittar snett på dig. Så, skippa tacosen i afton och unna dig en redig tallrik med köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och saltgurka. Till detta ett stort glas kall mjölk. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Kan hängmörning rädda billigt kött?
Kul experiment

Vanligtvis brukar man hängmöra finare och dyrare köttbitar eftersom det tar såpass lång tid, och då vill man att det ska vara värt det i slutändan. Men om man köper billigt kött och sedan hängmörar - kan processen göra så att det smakar som dyrt? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Styckdetaljer med Babish
Lite skola

I det här klippet från Binging with Babish får vi lära oss lite mer om kött och om de olika styckdetaljerna. Det här kanske gör det enklare nästa gång du står där framför köttdisken och stirrar. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Peter Parkers Larb
Köttsallad

I Spider-Man: Homecoming äter Peter Parker thai-mat tillsammans med Aunt May och beställer då Larb - en köttsallad. Här återskapar Binging with Babish just detta, komplett med klibbris-pudding. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Kött som ser ut som grönsak
Kalkonmorot!

Allt är inte kött som glimmar. Eller är det? Här ger sig Arbyx27s på att få lite kalkonbröst att se ut som morötter. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Köttlösa burgare gör upp i duell
Max vs Burger King

Rätt Rätt har testat Max Delifresh Plantbeef och Burger King Rebel Whopper för att se vilken av de två köttlösa nyheterna som han tycker bäst om. Vilken är din favorit? Tumnagel
64kg
+
Bobby Green
0

Idag är det internationella burgardagen
Tut i luren!

Om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska äta till lunch, mellanmål och middag idag kommer här svaret - burgare! Idag är det nämligen Internationella burgardagen och detta måste man ju givetvis fira med en burgare eller fyra. Hur ser din perfekta skapelse ut? Vad kör du för bröd, kött (veg?) och saker på? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Max presenterar köttburgare utan kött
Delifresh Plant Beef lanseras idag

Den hetaste trenden inom burgarvärlden just nu är biffar som ser ut som kött, som smakar som kött, men som inte är kött. Nu hakar Max på detta med en egenutvecklad burgare gjord på växtbaserat protein. Man kallar den för Delifresh Plant Beef och från och med idag ska du kunna få den till alla Grand Deluxe-burgare. Man presenterar även en helt ny burgare som heter Delifresh Plant Beef Signature. Biffen innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige. Tumnagel
191kg
+
Bobby Green
0

Beyond Burger ska nu finnas på Coop
Rullar ut denna veckan

Med start denna vecka börjar den växtbaserade burgaren Beyond Burger att säljas i Coops butiker. Den ska alltså ha samma eller liknande konsistens och smak som kött, och den innehåller varken soja eller gluten. En förpackning som innehåller två stycken burgare kommer att kosta omkring 65 kronor. Ser ni burgarna i andra butiker får ni gärna hojta till. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Burger Kings köttlösa burgare släpps imorgon
Lanseras på åtta utvalda restauranger

I början av april gick Burger King ut och berättade att de skulle börja med köttlösa burgare baserade på växter vid sidan om sina köttalternativ. I slutet av april stod det klart att dessa skulle erbjudas på alla Burger Kings i USA och frågan blev då såklart - när kommer dessa till Sverige? Svaret är, imorgon. Åtta stycken utvalda restauranger i Stockholm (Vasagatan, Odenplan, Medborgarplatsen, Gamla Stan), Göteborg (Avenyn, Järntorget) och Malmö (Gustav Adolfs Torg, Triangeln) kommer då att börja servera Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King som båda är helt fria från kött men som ändå ska smaka och kännas som kött. Senare i sommar kommer Unbelievable-burgarna att finnas på samtliga Burger Kings ställen. Tumnagel
347kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket alkohol försvinner vid matlagning?
DEt beror på hur du tillagar

Att veva ner en pava vin i köttfärssåsen eller liknande är ofta magiskt, men man kanske inte vill bli full när man äter den. Men blir man det? Alkoholen dunstar väl när den ligger där i grytan och värms upp? Adam Ragusea berättar här hur det ligger till. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Wagyu-kött i Japan
Riktigt bra

Om du äter kött och inte har testat Wagyu än rekommenderar jag starkt att göra det - helt otroligt mycket smak och rätt tillagat helt fantastiskt gott. Här kommer ett klipp som säkerligen kan få det att vattnas i munnen för en del personer. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tacos med Alligatorbengädda
Tips inför fredag

Imorgon är det fredag och då vet ni vad som gäller - tacos såklart! Men skippa den vanliga trötta köttfärsen den här gången och gör lite tacos med Alligatorbengädda istället. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Rosécider från Cidrerie Stassen gör comeback
Snart är det sommar!

På sommaren grillar man gott och dricker gott. En del tycker då att rosécider kan vara mumsigt att hälla in i munnen. För två år sedan lanserade cidertillverkaren Cidrerie rosécidern Stassen Stassen Cidre Cuvée Rosé och den blev då en succé. Nu gör den comeback men denna gång handlar det inte om en begränsad upplaga. Det är en exklusiv mousserande cider gjord på unika belgiska äpplen med rött fruktkött. Den är halvtorr och ska ha en uppfriskande smak med inslag av smultron och sommarblomster. Finns att köpa i Systembolagets beställningssortiment nu och för en flaska får du betala 59:90 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Babish försöker återskapa Ribwich
Köttig macka från The Simpsons

Ribwich är precis vad det låter - en sandwich med ribs på. En utsökt skapelse i The Simpsons som Homer beställer en gång. Nu har Binging with Babish försökt att återskapa den magnifika mackan och så här såg det ut. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Rubbade stekar över öppen eld
Ett besök på Maydan

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Prime Time besöker Ben och Brent Mellanöstern-restaurangen Maydan där man lagar till all mat över en stor eld i mitten av rummet. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu

Nu kommer ytterligare ett alternativ för den som vill ha en 100 procent vegansk burgare som liknar kött till både smak och utseende. Denna är från Hälsans Kök och den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Proteinet kommer från soja och vete. Incredible Burger som nyheten heter ska finnas i frysdiskarna nu och kan tillagas direkt från förpackningen eller efter att den har fått tina lite. En burgare väger 113 gram och den innehåller 183 kcal, 9,2 gram fett, 17 gram protein, 5 gram fiber och 1 gram salt per 100 gram. En förpackning som innehåller två stycken biffar kostar 37 kronor. Uppdatering I en tidigare version av artikeln skrev vi att en burgare väger 226 gram, en burgare väger 113 gram och det är två i varje förpackning. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Tasty gör comeback på McDonald's
Lanserar även burgare med srirachamajonnäs

Jag har verkligen svårt för McDonaldx27s Tasty-burgare. Ibland kan jag bli sjukt sugen på den och ibland är det verkligen det sista jag skulle beställa. Den lanserades redan 2003 men har varit borta från menyn ett tag, för att nu göra comeback igen. Vi får se om det blir ett köp nästa gång när jag är där. Extra svårt att välja blev det dock eftersom firman även presenterar nyheten Hot Sriracha. Den lanseras också nu och eftersom jag älskar heta saker kanske det kommer att slinka ner en sådan här också. Den ingår i McSelection och förutom en srirachamajonnäs som är gjord på chilifrukt, vinäger och vitlök innehåller burgaren bataviasallad, cheddarost, rostad lök, bacon och ett nytt bröd som McDonaldx27s bara beskriver som "gott". Både Tasty och Hot Sriracha går att få som full flex vilket innebär att du kan få dem med kyckling, kött eller med en vegetarisk puck. Tumnagel
47kg
+
Bobby Green
0

Räktacos i Mexiko
Let's put another shrimp on the barbie!

Idag är det fredag igen och förutom att dansa ska man äta tacos. Kanske ska man balla ur helt och hållet och välja räkor istället för köttfärs? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ny vegansk barnburgare hos Max
Och ny Lyxshake

Igår skrev vi om att ett veganskt alternativ är på väg ner i McDonaldx27s Happy Meal. Hamburgerkedjan Max har haft växtbaserade måltider för barn i tio år och presenterar nu en nykomling - Veggie Burger. Det är en växtbaserad burgare med sesambröd, äggfri vegansk majonnäs och sallad. Förutom burgaren släpper man en ny Lyxshake med smaken chokladtiramisu. Den innehåller förutom smak av tiramisu mjukglass, mjölk, chokladsås, crispy chocolate-strössel och vispgrädde. Sist men inte minst får vi reda på att burgaren BBQ Dream gör ett återbesök. Den går att få med nötkött, kyckling eller halloumi. Burgaren som fås i ett briochebröd innehåller lökringar, rökig barbecuesås, mild majonnäs och saltgurka. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay bedömer köttbitar
Tillagade av NBA-legendarer

Basket-legendarerna Shawn Marion och Caron Butler har lagat till varsin köttbit som Gordon Ramsay sedan betygsätter. Kommer han att spotta ut maten? Eller skälla ut de båda? Titta på klippet så får du svaret. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Snabb hängmörning av burgarkött
Något att testa hemma?

Grabbarna från Prime Time testar att göra en snabb hängmörning av lite kött för att sedan göra burgare av detta tillsammans med proffset Chris Kronner. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Impossible Burger 2.0 smakar ännu mer kött
Den köttfria burgaren blir bättre

Om du älskar kött men vill dra ned på det fast ändå äta något som smakar kött är det inte helt lätt. Nu börjar det dock dyka upp alternativ och du som vill sätta tänderna i en blodig burgare har haft Impossible Burger framför dig. Nu har den uppdaterats till version två och den ska nu smaka ännu mer kött än tidigare. Man ska nu även kunna ersätta vanlig köttfärs med detta och få samma känsla på köttfärssåsen ändå. Den nya färsen är gjord med sojaprotein istället för veteprotein som det var tidigare. Det här ska ge mer köttig textur på grejerna. Den första restaurangen som kommer att servera Impossible Burger 2.0 är Border Grill på hotellet Mandalay Bay i Las Vegas och det från och med idag. I slutet av året börjar burgaren att säljas i vanliga mataffärer i USA. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0

Vietnamesisk revbensstek
Ångad, grillad och friterad

I det här avsnittet av Prime Time får vi hänga med Ben och Brent när de spanar in en spännande vietnamesisk rätt. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida