m
a
r
5 i går56 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon

Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare. Tumnagel
150kg
+
Bobby Green
0

Lär dig lite mer om Wagyukött
Intressant

I det här klippet snackar Adam Ragusea lite om historian, vetenskapen och smaken på Wagyukött. Har du inte testat än rekommenderar jag att du gör det! Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Så styckar man fram luffarbiffen
Möraste detaljen efter filén

Flat iron steak, eller Luffarbiff som vi säger här i Sverige, är en styckningsdetalj av nötkött som sitter på bogbladet. Näst efter filén är biffen den möraste köttdetaljen på ett djur. Här får vi lära oss hur man styckar fram den ur ett stort köttstycke. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Gräsbetat kött vs kornmatat kött
Vad är skillnaden?

I det här klippet går The Bearded Butchers igenom vad skillnaden mellan gräsbetat och kornmatat kött är. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Play-Doh för vuxna!
Doftar bland annat gummi och grillat kött

Vi är nog många som är uppvuxna med lekleran Play-Doh och även om jag inte fokuserade så mycket på vad den luktade när jag var liten verkar det finnas många som gjorde just det. För nu lanseras nämligen Play-Doh for Grown Ups och i denna serie finns sex stycken olika dofter som ska attrahera det äldre gardet. Dessa är Overpriced Latte (kaffe), Mom Jeans (nytvättat), Grill King (grillat kött), Dad Sneakers (gummi), Spa Day (blommor) och Lord of the Lawn (nyklippt gräs). Vilken av dessa gillar ni mest? Och vad hade ni gärna velat att Play-Doh skulle dofta om ni fick ta fram en egen lukt? Tumnagel
61kg
+
Bobby Green
0

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Patty melt med George Motz
Allt man behöver här i livet

Ny dag, ny hamburgervideo från George Motz. Och eftersom det är gott så kör vi även detta klipp. Här är det "den perfekta" patty melten som står på menyn. Något att trycka i helgen kanske? Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Växtbaserade färsen Beyond Mince snart i Sverige
Släpps den 26 oktober

Beyond Meat lanserar nu sin färs Beyond Mince här i Sverige. Den är framtagen för att ha samma textur, formbarhet och smak som animalisk färs. Med denna ska du alltså enkelt kunna ersätta färsen i din köttfärssås eller i dina köttbullar. Den är fri från gluten, soja, GMOs och kolesterol och har ett proteininnehåll på 15 procent. Släpps i utvalda Coop-butiker och på nätet från och med den 26 oktober. Tumnagel
343kg
+
Bobby Green
0

Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv

Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet

Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

Köttkniv gjord av kött
Köttig!

Här ger sig The King of Random på att göra en kniv av kött för att sedan skära kött med den. Tumnagel
46kg
+
Bobby Green
0

Astronaut-köttbullar
Något för NASA och SpaceX?

YouTube-kanalen Sous Vide Everything fick för sig att testa att göra astronaut-köttbullar. Först gjordes bullarna som sedan frystorkades och sedan "väcktes" till liv igen. Bonusklipp nedan. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Hur säker är en SawStop-såg?
Klingan stoppar innan den tar dina fingrar

Ni har säkert tidigare sett klipp där man demonstrerar såna där sågklingor som automatiskt stannar på ett ögonblick om de skulle känna av att dina fingrar är på väg att bli köttsallad. Här får vi se ytterligare ett sådant klipp i slow motion som visar hur säkra dessa sågar är och hur de fungerar vilket är ganska fräsigt faktiskt. Tumnagel
304kg
+
Bobby Green
0

Så tillagar du en köttbit
Gör rätt så blir det gött

I det här klippet får vi lära oss hur man tillagar en köttbit i stekpanna, om man nu inte redan kunde det. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Nils Oscar återlanserar dubbel-IPAn Hop Yard
Med finslipat recept

Öltillverkaren Nils Oscar återlanserar nu klassikern Hop Yard som släpptes för första gången 2010. Det är en dubbel-IPA som förutom generösa mängder humle nu får ett finslipat recept och ny grafik på etiketten. Ska passa bra att dricka bara som den är eller till grillat kött eller lagrad hårdost. Finns att köpa nu. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Nya fabriker för Beyond Meat i Europa
Växtbaserat kött kommer bli billigare i Sverige

Vi har tidigare skrivit om Beyond Meat som är ett foodtechbolag som tar fram växtbaserat kött. De presenterar nu två stycken nya fabriker i Europa - något som bland annat kommer att leda till lägre priser på produkterna här i Sverige. De nya fabrikerna ligger i Nederländerna och den första som ligger i Zoeterwoude är redan igång, den andra som kommer ligga i Enschede öppnar i slutet av året. I Sverige finns Beyond Meats produkter i flera olika butiker och det är väl främst hamburgarna och korvarna som säljs. Proteinet kommer från ärtor som sedan blandas med kokosolja och potatisstärkelse. Färgen kommer från rödbetor. Tumnagel
147kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det National Burger Day!
Fira köttpuckens dag!

Okej, det är inte International Burger Day idag utan National Burger Day. Men det är fortfarande en dag där man hyllar hamburgaren och det vill man ju vara med på såklart. Själv blir det nog ett par patty melts med rökt ost för att fira. Hur firar ni? Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Biff-pastrami hos Interstellar BBQ
Ser ganska så gott ut

Om man vill ha lite mumsig biff-pastrami är det tydligen Interstellar BBQ i Austin, Texas man ska besöka. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du IKEAs köttbullar hemma
Nu när restaurangerna är stängda

Är du sugen på IKEAs köttbullar nu när de är stängda finns det räddning. IKEA i Storbritannien postade nämligen receptet på deras ikoniska köttbullar häromdagen, IKEA-style. Så nu är det bara att köpa lite köttfärs och börja rulla. Smaklig spis! PS, ”double cream” betyder helt enkelt riktig grädde. Tumnagel
262kg
+
Roger Åberg
0

Så känner du igen bra kött
Styckmästaren Benny berättar

Scans styckmästare Benny Granqvist har hängt lite med Matgeek för att snacka kött och lära ut vad man ska tänka på när man köper kött. Tumnagel
64kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lagar Turf N' Turf
Inspirerad av Parks and Recreation

I ett avsnitt ur serien Parks and Recreation beställer Ron Swanson in rätten Turf Nx27 Turf - en rejäl tallrik med bara massa kött. För att fira att han har passerat hela sex miljoner följare ger sig Binging with Babish på att återskapa rätten. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Alla sätt du kan tillaga en burgare på
Finns tydligen 42 olika

Om du trodde att de enda sätten man kunde tillaga en burgare på var att antingen steka den eller grilla den har du fel. Tydligen kan man göra på 42 olika vis, som den här videon visar. Hur gör du? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Får det lov att vara lite sushi-korv?
Allt kan bli korv, om man bara vill

Om man har en köttkvarn och lite fjälster är det bara fantasin som sätter gränserna när det gäller vad som kan bli korv. Ovan sushi-korv, nedan Big Mac-korv och massa annat. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar Dubbel Bic Mac
Och Jalapeño Cheese Fries

Om du gillar Big Mac men tycker att den är lite för pluttig till storleken kommer här en nyhet som kanske glädjer. Idag lanseras nämligen Dubbel Big Mac som ger dig dubbelt så mycket kött. Tyvärr snålar man fortfarande med bara en ostskiva så nyheten skulle nog må bra av en grillorder där man lägger till två extra ostskivor som placeras mellan varje kött. Till denna skapelse kan man även få nästa nyhet - Jalapeño Cheese Fries. Det är precis vad det låter som - pommes garnerade med jalapenosar och chili cheese-sås. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green
0

Edward Blom gör köttbullar
Tillsammans med Nisse Hallberg

I det här klippet är det upp till kamp om vem som gör bäst köttbullar - Edward Blom eller Nisse Hallberg? Bonusklipp nedan. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Mark bjuder Bill Gates på köttlös burgare
Och snackar köttlös framtid

I det här klippet från Mark Rober snackas det bland annat om köttlösa burgare och en som investerat i ett sådant företag är Bill Gates. Därför ser Mark till att laga till just en växtbaserad burgare till karln. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Ont om bacon i spår av värmebölja
Brist på gris i affärerna

Kommer ni ihåg sommaren 2018? Det var väldigt, väldigt varmt och eftersom bönder fick brist på foder så tvingades många slakta sina grisar trots att de inte ville. Nu så här ett och ett halvt år efter att vi satt och svettades på semestern får vi se effekten i våra affärer. – Läget har varit ganska kaotiskt faktiskt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt unikt. Det finns inget kött på lager så att allt som kommer fram går ju direkt ut till hyllorna eller till charkproduktion, säger Majsan Pense kategoriansvarig vid Coop Sverige till Sveriges Radio. Men enligt Majsan är det inte bara torkan från 2018 som påverkar. Svinpest i Kina, ökad efterfrågan på svenskt griskött och lång julledighet påverkar också. Det finns fortfarande griskött att köpa i butikerna, men allt som finns i lager åker direkt ut till butikerna vilket gör att det ibland är brist och slut på hyllorna. Så räkna inte med rea på bacon på ett tag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida