m
a
r
1 i dag1 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Farideh fixar laxburgare
Gott!

Ibland vill man inte att burgare ska innehålla kött eller något som liknar kött, och man kanske har tröttnat på halloumi för en stund. Då kan man ju alltid slänga in lite lax i burgaren! Det är precis vad Farideh gör här. Receptet har ni på länken nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
174kg
+
Bobby Green
0

Burgerdudes rankar världens 50 bästa burgare
Sverige har många bra

Borta är den tid när vi endast fick nöja oss med gatukök om vi ville ha en burgare. Över hela landet har det öppnat ställen med riktigt bra burgare och dessa hittar ständigt på nya saker för oss att mumsa på. Nu är det grym kvalitet på kött och övriga ingredienser som gäller och inte prefabbade frysta gråa biffar med noll smak. Burgerdudes som är Sveriges största burgarsajt fyllde precis fem år och under denna tid har de recenserat över 400 stycken burgarställen i 50 olika länder. För att fira milstolpen har de rankat vilka de tycker är de 50 bästa burgarna i hela världen och i Sverige är dessa följande: Hela Sverige: Bastard Burgers Höganäs: Garage Bar Göteborg: Burgersson Växjö/Kalmar: Grilleriet Västerås: RibHaus Stockholm: Franky’s, Bun Meat Bun, Barrels, Funky Chicken Food Truck och Flippinx27 Burgers. Resten av listan hittar ni på länken nedan. Saknar du något ställe får du gärna fylla på bland kommentarerna. Tumnagel
219kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Karotter från Le Creuset med Star Wars-tema
May the plommonspäckad fläskkarré be with you

Le Creuset presenterar nu en rätt så kul samling med grytor och karotter med Star Wars-tema. Du kan alltså låta steken koka i Han Solos kista (450 dollar) eller köttfärssåsen puttra under Darth Vaders ansikte. Allting släpps den 1 november och du kan se på länken nedan vad som kommer att erbjudas. Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Kött-expert testar kött
Vilket kostar mest?

Angie Mar kan det här med kött och hon har bland annat skrivit boken Butcher and Beast: Mastering the Art of Meat. I det här klippet testar hon lite olika bitar för att avgöra vilken av dem som är dyrast. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen!

Så kom den äntligen igen - köttbullens dag! En av världens bästa grejer att sätta i sig, och idag kan du göra det hela dagen utan att någon tittar snett på dig. Så, skippa tacosen i afton och unna dig en redig tallrik med köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och saltgurka. Till detta ett stort glas kall mjölk. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Kan hängmörning rädda billigt kött?
Kul experiment

Vanligtvis brukar man hängmöra finare och dyrare köttbitar eftersom det tar såpass lång tid, och då vill man att det ska vara värt det i slutändan. Men om man köper billigt kött och sedan hängmörar - kan processen göra så att det smakar som dyrt? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Styckdetaljer med Babish
Lite skola

I det här klippet från Binging with Babish får vi lära oss lite mer om kött och om de olika styckdetaljerna. Det här kanske gör det enklare nästa gång du står där framför köttdisken och stirrar. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Peter Parkers Larb
Köttsallad

I Spider-Man: Homecoming äter Peter Parker thai-mat tillsammans med Aunt May och beställer då Larb - en köttsallad. Här återskapar Binging with Babish just detta, komplett med klibbris-pudding. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Kött som ser ut som grönsak
Kalkonmorot!

Allt är inte kött som glimmar. Eller är det? Här ger sig Arbyx27s på att få lite kalkonbröst att se ut som morötter. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Köttlösa burgare gör upp i duell
Max vs Burger King

Rätt Rätt har testat Max Delifresh Plantbeef och Burger King Rebel Whopper för att se vilken av de två köttlösa nyheterna som han tycker bäst om. Vilken är din favorit? Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Idag är det internationella burgardagen
Tut i luren!

Om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska äta till lunch, mellanmål och middag idag kommer här svaret - burgare! Idag är det nämligen Internationella burgardagen och detta måste man ju givetvis fira med en burgare eller fyra. Hur ser din perfekta skapelse ut? Vad kör du för bröd, kött (veg?) och saker på? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Max presenterar köttburgare utan kött
Delifresh Plant Beef lanseras idag

Den hetaste trenden inom burgarvärlden just nu är biffar som ser ut som kött, som smakar som kött, men som inte är kött. Nu hakar Max på detta med en egenutvecklad burgare gjord på växtbaserat protein. Man kallar den för Delifresh Plant Beef och från och med idag ska du kunna få den till alla Grand Deluxe-burgare. Man presenterar även en helt ny burgare som heter Delifresh Plant Beef Signature. Biffen innehåller bland annat texturerat soja- och veteprotein och är framtagen och producerad i Sverige. Tumnagel
191kg
+
Bobby Green
0

Beyond Burger ska nu finnas på Coop
Rullar ut denna veckan

Med start denna vecka börjar den växtbaserade burgaren Beyond Burger att säljas i Coops butiker. Den ska alltså ha samma eller liknande konsistens och smak som kött, och den innehåller varken soja eller gluten. En förpackning som innehåller två stycken burgare kommer att kosta omkring 65 kronor. Ser ni burgarna i andra butiker får ni gärna hojta till. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Burger Kings köttlösa burgare släpps imorgon
Lanseras på åtta utvalda restauranger

I början av april gick Burger King ut och berättade att de skulle börja med köttlösa burgare baserade på växter vid sidan om sina köttalternativ. I slutet av april stod det klart att dessa skulle erbjudas på alla Burger Kings i USA och frågan blev då såklart - när kommer dessa till Sverige? Svaret är, imorgon. Åtta stycken utvalda restauranger i Stockholm (Vasagatan, Odenplan, Medborgarplatsen, Gamla Stan), Göteborg (Avenyn, Järntorget) och Malmö (Gustav Adolfs Torg, Triangeln) kommer då att börja servera Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King som båda är helt fria från kött men som ändå ska smaka och kännas som kött. Senare i sommar kommer Unbelievable-burgarna att finnas på samtliga Burger Kings ställen. Tumnagel
347kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket alkohol försvinner vid matlagning?
DEt beror på hur du tillagar

Att veva ner en pava vin i köttfärssåsen eller liknande är ofta magiskt, men man kanske inte vill bli full när man äter den. Men blir man det? Alkoholen dunstar väl när den ligger där i grytan och värms upp? Adam Ragusea berättar här hur det ligger till. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Wagyu-kött i Japan
Riktigt bra

Om du äter kött och inte har testat Wagyu än rekommenderar jag starkt att göra det - helt otroligt mycket smak och rätt tillagat helt fantastiskt gott. Här kommer ett klipp som säkerligen kan få det att vattnas i munnen för en del personer. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tacos med Alligatorbengädda
Tips inför fredag

Imorgon är det fredag och då vet ni vad som gäller - tacos såklart! Men skippa den vanliga trötta köttfärsen den här gången och gör lite tacos med Alligatorbengädda istället. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Rosécider från Cidrerie Stassen gör comeback
Snart är det sommar!

På sommaren grillar man gott och dricker gott. En del tycker då att rosécider kan vara mumsigt att hälla in i munnen. För två år sedan lanserade cidertillverkaren Cidrerie rosécidern Stassen Stassen Cidre Cuvée Rosé och den blev då en succé. Nu gör den comeback men denna gång handlar det inte om en begränsad upplaga. Det är en exklusiv mousserande cider gjord på unika belgiska äpplen med rött fruktkött. Den är halvtorr och ska ha en uppfriskande smak med inslag av smultron och sommarblomster. Finns att köpa i Systembolagets beställningssortiment nu och för en flaska får du betala 59:90 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Babish försöker återskapa Ribwich
Köttig macka från The Simpsons

Ribwich är precis vad det låter - en sandwich med ribs på. En utsökt skapelse i The Simpsons som Homer beställer en gång. Nu har Binging with Babish försökt att återskapa den magnifika mackan och så här såg det ut. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida