m
a
r
2 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Gourmetversion av M&Ms
Inte helt enkelt att göra tydligen

Här ger sig Claire på att göra en gourmetversion av de klassiska M&M-kulorna. Men att få till de perfekt visade sig inte vara helt enkelt. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Idag öppnar ett bageri för hundar
Dog Bakery Stockholm

Stockholm är först ut i Norden med en ny trend - ett bageri enbart för hundar. Här är allt gott som finns på hyllorna speciellt bakat för hundar. Allt bakas på plats och det finns inga konserveringsämnen, salt eller socker i grejerna. Istället smaksätter man med bland annat jordnötssmör och sockerfritt äppelmos. Ägaren till bageriet heter Nicoletta Andersson och så här säger hon om idén. " Vi har som tradition i familjen att alltid baka bullar när någon är sjuk. När vår hund Charlie stukade tassen ville jag kunna skämma bort henne precis som resten av familjen. Det var där idén kring ett hund-bageri kom." Förutom bakverk till hundarna finns även hund-öl och hund-hamburgare. Till ägarna av djuren finns kaffe och även något gott till, men fokus ligger som sagt på hundarna. Tumnagel
-22kg
+
Bobby Green
0

Marabou lanserar ny chokladserie
Darkmilk

Marabou presenterar nu en ny produktserie med chokladkakor och den heter Darkmilk. Precis som det låter så handlar det om mörk mjölkchoklad. Den kommer i varianterna Darkmilk Original, Darkmilk Roasted Almonds och Darkmilk Salted Caramel och varje kaka väger 85 gram. Lanseras i butik denna vecka. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Kebab, kebab, kebab

Här går man runt och tror att idag är en helt vanlig höstig onsdag, men så är det ikke! Idag är det nämligen kebabens dag och ni vet vad det betyder?! Ät så mycket kebab ni orkar. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Klart du ska blanda till dig en GT i helgen
Här är två vinnande recept

I söndags avgjordes tävlingen Sveriges bästa Gin & Tonic. Här kommer de vinnande recepten så att du själv kan blanda till dig samma drinkar nu i helgen. Det var både hemmafixare och bartenders som tävlade mot varandra och vann gjorde Örjan Westerlund respektive Aron Larsson Firouzbakhsh. Örjans skapelse heter Last night in Sweden och innehåller bland annat en skvätt IPA medan Arons heter Pink on Pink och den hade bland annat picklade rabarber i sig. Recepten hittar ni i pressmeddelandet nedan. Hoppas det smakar! Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Glassen Calippo nu som karamell
Nyhet från Candy People

Candy People har tagit några av våra mest populära glassar och gjort dem till godis, ni har säkert sett påsarna 88:an och Nogger i hyllorna. Nu presenteras även klassikern Calippo i detta format. Calippo Cola Drops är små hårda karameller som ska smaka som den klassiska isglassen som säkert många kommer ihåg. Lanseras som så mycket annat gott vecka 38. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Balla ur med Minttus nya smak
Gör en freakshake

Minttu har en spexig serie med olika smaker som de kallar för Twist. Nu lanseras en ny och den har smak av karamell och kola. Om man vill kan man med den blanda till en så kallad "freakshake" och recept på just detta har ni här nedan. • 50 ml Minttu Twist • 50 ml Mjölk • 2 skopor vaniljglass • 1 skopa is Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig så som donuts, kakor, marshmallows eller godis. Finns på Systembolaget nu och för en flaska på 50 centiliter får man betala 149 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Dim Sum för 3000 personer
Frank får jobba lite

I det senaste avsnittet av A Frank Experience får Frank veta vad som krävs för att servera Dim sum till 3000 personer på en av Nordamerikas största restauranger. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Stark mat i Indien
Gott!

Har ni vevat i er en Vindaloo på en indisk restaurang någon gång så vet ni vad stark mat är. Indien är inte fega när det gäller kryddning och här får vi hänga med till Bangalore och Hyderabad på lite smaktest. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nudeltillverkning i Taiwan
Dra och sträck

I det här klippet får vi bekanta oss med hur nudlar blir till på ett traditionellt vis i Taiwan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Delicato + Nöt-Crème = sant
Fika på nästa nivå

Delicato och Nöt-Crème vill verkligen inte att mina sommarkilon ska försvinna då de nu presenterar Delicato Kondisbit med Nöt-Crème och Nöt-Crème Delicatoboll. Det är två mumsiga saker för sig som man nu har parat ihop till någon alldeles episkt. Den förstnämnda hittar du bland fikabrödet i mataffären medan den andra är en pralin som kommer att finnas bland lösgodiset. Pralinen lanseras på Hemmakväll imorgon medan andra butiker snällt får vänta till vecka 38. Det är också då som kondisbiten hittar ut i butik. Men den som väntar på något gott... Tumnagel
158kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Pakistan
Det här äter man i staden Karachi

The Food Ranger har varit och besökt staden Karachi i Pakistan för att se vad som finns att äta om man är ute på gatorna där. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Alex lär sig göra dumplings
Helen betygsätter

Alex fick en utmaning och det var att lära sig att göra grymma dumplings på bara en dag. Han drar till den ikoniska restaurangen Dumpling Galaxy där kocken Helen visar hur han ska göra, för att efter det försöka sig på maträtten själv. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Här föddes burriton
Häng med till Chihuahua

I det här avsnittet av Todos Los Tacos får vi hänga med till Chihuahua - en delstat i Mexiko som är födelseplatsen till burriton. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Styckdetaljer med Babish
Lite skola

I det här klippet från Binging with Babish får vi lära oss lite mer om kött och om de olika styckdetaljerna. Det här kanske gör det enklare nästa gång du står där framför köttdisken och stirrar. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

New Yorks bästa burgare
Strictly Dumpling guidar oss till dem

Det här med hamburgare är ju faktiskt väldigt gott och numera kan man ju få en helt ok burgare lite överallt. Men var ska man gå om man vill ha det där lilla extra? Till New York tydligen. I klippet ovan får vi nämligen följa med Mike från YouTube-kanalen Strictly Dumpling när han åker runt i New York för att visa några av de bästa hamburgarna som man kan äta där. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Greta Thunberg samarbetar med The 1975
Spelar in Introt till deras nästa platta

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har slagit sig samman med det brittiska popbandet "The 1975" och spelat in ett intro som kommer att dyka upp på bandets kommande album. Introt heter kort och gott "The 1975" och där snackar Thunberg om klimatet med en lugn musikslinga som bakgrund. Ni kan lyssna på det hela i klippet här ovanför. Tumnagel
-25kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart är det Ölets Dag
Vem tar du helst en öl med?

Den 17 juli är en stor dag - då är det nämligen Ölets Dag. Detta ska givetvis firas genom att hälla ned en eller ett par stycken iskalla öl i strupen. Gärna med en vän eller så. Inför dagen har branschorganisationen Sveriges Bryggerier dock gjort en undersökning för att se vem vi allra helst skulle vilja dricka öl med om vi fick välja fritt. Högst upp på listan hittar vi, trumvirvel, Leif GW Persson. Han följs av Kung Carl XVI Gustaf och statsminister Stefan Löfven. 1) Leif GW Persson 2) Kung Carl XVI Gustaf 3) Stefan Löfven 4) Jimmie Åkesson 5) Zlatan Ibrahimovic 6) Mia Skäringer 7) Annie Lööf 8) Kronprinsessan Victoria 9) Ebba Busch Thor 10) Mikael Persbrandt Vilken kändis hade du tagit en öl med om du fick välja? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Vem har bäst fisk-tacos i staterna?
All The Tacos testar

I det här avsnittet från All The Tacos besöker man ett gäng olika ställen som serverar fisk-tacos för att se vilken av dem som är allra bäst. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Glass i spunnet socker
Som en Burrito!

Glass går alltid hem. Här är en variant som jag i alla fall aldrig har sett tidigare - glass som rullas in i ett täcke av spunnet socker. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Glass i stora lass
Coolhaus började med en food truck

I det här klippet från Eater får vi lära känna Coolhaus - ett glassföretag som började med en food truck men som nu gjort sig välkända över hela USA. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

John lagar till lite Gazpacho
Gott i värmen

Det är bra varmt på många ställen i vårt avlånga land och då är det nog många som vill svalka sig med något. Ett "hett" tips är Gazpacho - den kalla grönsakssoppan. Perfekt att veva i sig när hettan är outhärdlig. Här visar John ett recept man kan göra. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Fyra nivåer av friterad kyckling
Inspiration till helgen?

Kyckling på fredag heter det ju, så det kanske man ska laga till idag, eller i helgen. Här får vi se fyra stycken olika nivåer av friterad kyckling - från amatör till expert. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Alla sätt du kan tillaga en potatis på
Bästa knölen!

Man kan verkligen göra mycket saker med potatis. Här ger sig Amiel Stanek på att tillaga knölen på så många vis det bara går, och det blir till slut 63 olika. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Breaking Bad-frukost med Binging with Babish
förbättrar receptet lite

I avsnitt tio ur säsong två av Breaking Bad gör Jesse en något klumpig frukost till Jane. Denna återskapas här, dock med ett något förbättrat recept. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida