m
a
r
5 i går56 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tut i luren! Idag är det glöggens dag!
Julemys!

Idag är det den 1 december och som av en händelse även glöggens dag. Det kan man ju fira genom att värma på sig en kanna med denna dryck som består av kryddat vin. Hur dricker du din glögg och vad väljer du att ha i koppen? Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kåldolmens dag!
Gör en hipsterversion

Om du funderat på vad du ska laga till middag i afton kommer här ett hett tips - kåldolmar. Det är nämligen sagda dolmes dag idag och det måste ju givetvis firas! Helst med lite krämigt potatismos och rårörda lingon till. Smaklig spis! Vill man göra hipsterkåldomar kan man göra som Tina här ovan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Mjölk över hela världen
Gräddig kamelmjölk lät ju gott

I det här klippet från Food Insider får vi lära oss lite hur man använder mjölk på olika platser i världen. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Tre drinkar på glögg!
Alternativt adventsmys

David Kringlund är en av mina favoriter på YouTube just nu, han gör riktigt trevligt material som inte bara är sprithyllande utan också bidrar med en massa kunskap. Och så är han inte så präktig utan det är viktigast att det blir gott, inte "rätt". Hur som helst så har han blandat till tre olika drinkar med glögg i. Den första är en New York Sour där man i princip har bytt ut bitter och rödvin mot glögg och den andra är en Chicago Fizz där portvinet har fått flytta på sig till förmån för glögg. Den tredje är en variant som jag måste testa, en Glögg Spritz. Helt enkelt en variant på Aperol Spritz men med glögg istället. Denna går utmärkt att göras alkoholfri dessutom, kanske med Codornius ekologiska alkofria. Tumnagel
121kg
+
Roger Åberg
0

Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag

I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon

Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare. Tumnagel
150kg
+
Bobby Green
0

Donuts med Chef John
Mumsigt

Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Lär dig lite mer om Wagyukött
Intressant

I det här klippet snackar Adam Ragusea lite om historian, vetenskapen och smaken på Wagyukött. Har du inte testat än rekommenderar jag att du gör det! Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Leif GW Persson släpper Bubbel
Lanseras idag

Leif GW Persson har lanserat inte mindre än fyra stycken viner. Och det går bra, hans grejer är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Tillsammans med Tegner Spirits & Wine lanserar han nu ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100 procent Chardonnay. Givetvis heter det GW:s Bubbel och det ska ha en doft av citrus med mogen citron och höstmogna äpplen och en hint av smörstekt brioche. Leif säger följande: "Det är något med bubblor som gör att man blir rätt glad. I champagne, och andra mousserande viner – eller ”bubbel” som vi säger i dagligt tal – är det väldigt gott om dem. Upp till en miljon i en vanlig butelj när de är som flest och de förhöjer både smaken på vinet och stämningen hos den som dricker det. Det är utav denna enkla anledning som jag har valt att döpa mitt senaste vin till GW:s Bubbel. Ett vin avsett för det festliga tillfället." Bubblet släpps idag och för en flaska får du betala 109 kronor. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
Äntligen!

Idag är det inte bara fredag den 13:e utan även smörgåstårtans dag vilket givetvis bör uppmärksammas och firas. Så ät loss hela dagen utan att skämmas! Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda munkar med fyllning
Mumma!

Här får vi se när Jonny Shipes bakar ett gäng munkar som han sedan fyller med kanelkräm och sylt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kladdkakans dag!
Hurra!

Idag är det lördag och då får man utan att skämmas trycka i sig mängder med godsaker. Som av en händelse är det idag även Kladdkakans dag så då kan man ju ersätta dagens alla mål med just detta. Bakar ni själva eller köper ni färdig? Och vad har ni till? Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Öl-bryggning hos Nils Oscar
Med David Kringlund

Bartendern och drinkexperten David Kringlund har vi skrivit en del om tidigare. I sitt senaste klipp besöker han bonden Thomas och Nils Oscars bryggeri för att spana in hur det går till att brygga lite öl. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Smarrigt!

Lillelördag och räckmackans dag! Svårslaget helt klart. Så unna dig själv en riktigt god räkmacka idag och fira att det bara är cirka tio månader kvar till värmen är här igen. Grattis på onsdag! Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Patty melt med George Motz
Allt man behöver här i livet

Ny dag, ny hamburgervideo från George Motz. Och eftersom det är gott så kör vi även detta klipp. Här är det "den perfekta" patty melten som står på menyn. Något att trycka i helgen kanske? Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess

Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Burrata i italienska Apulien
Mumma!

Burrata är en krämig mozzarella med gräddig fyllning som är svårt att få nog av. Perfekt som förrätt. Här får vi hänga med till den italienska regionen Apulien för att se hur osten blir till där. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Quesadilla för 4 dollar vs 20 dollar
Vilken är bäst?

Quesadilla är sån där mat som alltid är rätt. Det ska vara massa fyllning, massa ost och massa goda tillbehör att doppa i. Här testar BuzzFeed-gänget hur mycket det skiljer mellan en Quesadilla för 4 dollar och en för 20 dollar. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern

I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Campari och Ekobryggeriet släpper tonic
Kul kombo

Visst, sommaren anses av många vara slut men några fler härliga kvällar kan vi väl få ändå, snälla? Om det nu blir så kan det ju vara trevligt att smutta på något gott i ett glas, och det här verkar vara det. Ekobryggeriet och Campari har slagit sina påsar ihop och tagit fram en tonic som de tycker man ska göra en Campari & Tonic med. Du tar helt enkelt 5 centiliter Campari och 15 centiliter Ekobryggeriets Aperitivo Tonic och häller detta i ett glas du fyllt med is. Garnera med en limeklyfta - klart! Tonicen ska finnas att köpa i välsorterade matbutiker nu. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida