m
a
r
2 i dag2 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Idag är det Fössta tossdan i mass
Ät prinsesstårta!

Idag är det Smålands alldeles egna nationaldag eftersom det är "Fössta tossdan i mass". Det är den småländska dialekten firas och då får man äta prinsesstårta med massipan, oavsett var i landet man bor. Grattis till oss! Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Kenan Thompson mumsar heta kycklingvingar
På distans

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö
0

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Äntligen!

Folk började äta semlor redan i december men det är idag, på Fettisdagen, som man egentligen brukar göra det. Men semlor är ju gott så det är väl bara att äta loss i tid och otid om man känner för det. Lite extra idag dock. Hur äter du din semla och vad ska den innehålla? Tumnagel
149kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Runebergsdagen!
Ät en Runebergstårta

En väldigt vettig Feberläsare sa att man aldrig får missa en anledning att äta gott och upplyste om att det idag är Runebergsdagen. Det är en dag då man äter Runebergstårta. Den vanligaste varianten idag är en grov, cylindrisk bakelse gjord på mandel eller hasselnötter och ströbröd som är indränkt i rom eller punsch och garnerad med kristyr och hallonsylt. Dagen har fått sitt namn av Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg som påstås ha ätit en sån här liten bakelse varje dag. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Hemglass lanserar Sandwich Semla
Börjar säljas idag

En del menar att man bara får äta semlor på Fettisdagen som i år inträffar på tisdag den 16 februari. Men så är det ju inte såklart och semlor brukar dyka upp ungefär på nyårsdagen eller i närheten i alla fall. Varje år är det många som försöker vara lite kreativa kring semlan och presentera den i nya versioner, även om originalet alltid är bäst. Nu presenterar Hemglass en version och det är Sandwich Semla. Här har vi två stycken kex med kardemummasmak och mellan dessa ligger det gräddglass med smak av semla och rippel som ska ha smak av mandelmassa. Låter ju inte alls så dumt faktiskt. Ska finnas i Hemglassbilarna från och med idag så ni vet vad ni ska göra när ni hör den klassiska signalen plinga utanför er bostad. Tumnagel
155kg
+
Bobby Green
0

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

En smarrig italiensk macka
Så vackert

Jo men när som helst nu får gärna corona blåsa bort så att man kan bila runt i Italien igen och stanna på trevliga ställen och ta sig en sån här macka. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Donna Summer - This Time I Know It's For Real
Fredagsklassikern

Vi klarade det! Vi har ett nytt härligt år framför oss och det kommer troligtvis att bli det bästa som hänt många på länge. Det tycker jag vi firar med lite Donna Summer. Gott nytt år! Bonus-Donna nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
2020

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Stoppa din egen korv
Levla upp julen

Johan visar här hur du stoppar din egen korv vilket alla bör göra nu så här i juletider. Eller så köper man färdig. Men det är roligare att göra själv, kanske. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det skumtomtens dag!
Skum tomte smakar gott

Här kommer ett middagstips som heter duga - en låda skumtomtar! Idag är det nämligen detta sega godisets alldeles egna dag vilket givetvis är värt en tut i luren! De vanliga rosa från Cloetta ska det ju vara helt klart, men de chokladdoppade hjärtana i samma serie är inte fy skam de heller. Smakerna ovan är årets nyheter, men i mitt tycke vinner alltid originalet över såna här påhitt. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Nobeldagen!
Ät något flådigt till middag idag

Även om falukorv och makaroner är det bästa man kan trycka i sig kan man ju faktiskt spexa till middagen ibland. Idag är det Nobeldagen så varför inte koka till något flådigt i afton? Kanske Slätvarsfilé à la normande som serverades på den allra första Nobelbanketten 1901, eller varför inte Kall fasan med bacon, gåslever, surkål och potatispuré som gästerna fick 1934? Vill du ha mer inspiration finns alla rätter som serverats hittills att finna här. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

YSUB - motsatsen till energidryck
Innehåller hampa som ska få dig att slappna av

Marknaden fullkomligt svämmar över av energidrycker av alla olika slag. Den ena med mer koffein och uppiggande saker i än den andra. Men för den som vill ha en dryck som hjälper till att slappna av då? Det här har de senaste åren blivit väldigt stort utomlands, inte minst i USA. Där blandar man i hampa och CBD (Cannabidiol) för att den som dricker ska få den motsatta effekten jämfört med en energidryck. CBD är en av hundratalet så kallade cannabinoider i cannabis-plantan. Till skillnad från den rusgivande och mer kända substansen THC är CBD inte psykoaktivt och orsakar i sig inget rus. Så istället för att bli superpigg och taggad vaggas man istället in i en slags avslappnad och lugn fas. YSUB är ett nytt finskt märke som vill uppnå den avslappnande effekten med deras kolsyrade Zen Drink. Den innehåller hampafröextrakt (ej några cannabinoider), citronmelissextrakt och kamomillextrakt. I burken finns även vitaminer (niacin, pantotensyra, B6, B12, folsyra, magnesium, jod), socker, naturliga aromer och citronjuice från koncentrat (8%). Efter en bred lansering i Finland vill man nu etablera sig som den första drycken av detta slag i övriga Norden och för tillfället kan du hitta den på fyra stycken olika ställen i Stockholm. Det går även att köpa den på nätet här och här och för en burk får man betala runt 25 kronor. Fler inköpsställen kommer att läggas till allt eftersom. Det ska även komma en sockerfri version av Zen Drink och när det är tillåtet kommer man även att släppa en CBD-dryck. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Pepparkakans dag!
Pippi approves

Vilken härlig dag! Pepparkakan. Denna kryddiga lilla tingest som man inte bara kan ta en av om man väl har börjat. Idag lyfter vi den till skyarna och firar dess existens. Gärna med några liter julmust till. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

All mat borde komma på kabeltrumma
Som den här korven

Man äter ju som ni säkert vet med munnen, men även med ögonen. Därför är det ju trevligt om det man ska plöja in i ansiktet ser aptitligt ut. Och det gör sannerligen den här lilla kabeltrumman med 3,5 meter korv lindad runt sig. Perfekt att ställa mitt på matbordet för att därefter låta gästerna rulla ut önskad längd korv och sen klippa av. Helst med en avbitartång. Korven har en hållbarhetstid på åtta veckor och när den är slut är det bara att köpa en refill och börja rulla ut korv igen. Finns på länken nedan och kostar just nu runt 17 euro. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0

Daniel Radcliffe mumsar heta kycklingvingar
Hemifrån

Årets sista avsnitt av Hot Ones där kändisar äter heta kycklingvingar är här och i det får vi träffa skådespelaren Daniel Radcliffe. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Claire bakar Focaccia
har startat egen kanal

Claire Saffitz har dragit igång en egen YouTube-kanal och i det första avsnittet får vi se henne baka till lite mumsigt Focaccia-bröd. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Drick en öl-dagen!
En julöl kanske?

Denna gråa torsdag lyses upp av det faktum att det idag är "drick en öl-dagen". Så ta tillfället i akt och byt ut glöggen och julmusten mot en kall pilsner ikväll. Eller kanske någon god julöl? Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det glöggens dag!
Julemys!

Idag är det den 1 december och som av en händelse även glöggens dag. Det kan man ju fira genom att värma på sig en kanna med denna dryck som består av kryddat vin. Hur dricker du din glögg och vad väljer du att ha i koppen? Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kåldolmens dag!
Gör en hipsterversion

Om du funderat på vad du ska laga till middag i afton kommer här ett hett tips - kåldolmar. Det är nämligen sagda dolmes dag idag och det måste ju givetvis firas! Helst med lite krämigt potatismos och rårörda lingon till. Smaklig spis! Vill man göra hipsterkåldomar kan man göra som Tina här ovan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Mjölk över hela världen
Gräddig kamelmjölk lät ju gott

I det här klippet från Food Insider får vi lära oss lite hur man använder mjölk på olika platser i världen. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Tre drinkar på glögg!
Alternativt adventsmys

David Kringlund är en av mina favoriter på YouTube just nu, han gör riktigt trevligt material som inte bara är sprithyllande utan också bidrar med en massa kunskap. Och så är han inte så präktig utan det är viktigast att det blir gott, inte "rätt". Hur som helst så har han blandat till tre olika drinkar med glögg i. Den första är en New York Sour där man i princip har bytt ut bitter och rödvin mot glögg och den andra är en Chicago Fizz där portvinet har fått flytta på sig till förmån för glögg. Den tredje är en variant som jag måste testa, en Glögg Spritz. Helt enkelt en variant på Aperol Spritz men med glögg istället. Denna går utmärkt att göras alkoholfri dessutom, kanske med Codornius ekologiska alkofria. Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg
0

Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag

I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon

Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare. Tumnagel
151kg
+
Bobby Green
0

Donuts med Chef John
Mumsigt

Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Lär dig lite mer om Wagyukött
Intressant

I det här klippet snackar Adam Ragusea lite om historian, vetenskapen och smaken på Wagyukött. Har du inte testat än rekommenderar jag att du gör det! Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida