m
a
r
2 i dag3 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
En av novembers bästa dagar

Ni kanske åt det i somras men det är ju alltid härligt om man kan få in lite sommarkänsla även på hösten. Idag är det nämligen smörgåstårtans dag och smäller man då i sig lite sånt så kanske man minns de varma dagarna och får en lite ljusare tillvaro. Vad vill du att det ska vara i en smörgåstårta? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Köpenhamn
Finns det något annat än Rød pølse?

Mark Wiens reser över hela världen och testar mat som man kan köpa på gatan. Nyligen var han i vårt grannland Danmark och spanade in vad som erbjuds om man befinner sig i Köpenhamn. Har du några favoriter därifrån? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kladdkakans dag!
Unna dig något kladdigt

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det kladdkakans dag! Så uppmärksamma detta fantastiska bakverk lite extra idag och var inte blyga för att ta backning både en och två gånger. Och glöm inte grädden! Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Salty Caramel Chocoffee Stout
Ny öl från Brutal Brewing

En helt vanlig iskall pilsner kan ju vara gott men det finns ju annat i ölväg också. Brutal Brewings senaste skapelse Salty Caramel Chocoffee Stout är väl kanske inte för alla antar jag men i alla fall ett nytt tillskott till den breda öl-paletten som finns idag. Den är kolsvart till färgen, ofiltrerad och brygd på bland annat kakaonibs, kaffe, karamelliserad mjölk och lite salt. Ölen lanseras den 1 december och har artikelnummer 3421003. En flaska rymmer 33 centiliter, alkoholhalten är på 9,4 procent och priset ligger på 36,90 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Därför är avocado så dyrt
I USA

En kompis var i Mexiko tidigare i år och där växer avocado vilt över hela landet. På ett ställe fanns det så mycket att de som sålde frukt och grönt på gatan delade ut avocados gratis. Så ser det inte riktigt ut i USA där priserna för härligheten bara ökar. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Fyra olika sätt att göra varm choklad
Det är dags nu

Det är svinkallt och för att på något vis kunna tina upp kroppen lite i alla fall kan man marinera den med varm choklad. Här visar Joshua Weissman hur man gör det på bästa sätt. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Så får du till riktigt krispiga potatisar
Gott!

Om man har bestämt sig för att göra krispiga potatisar så ska de banne mig vara krispiga också! Inget halvfjös som upplevs som en vattnig potatisbulle från skolans bamba. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Sommar-Gruyère i Alperna
Mums!

Schweiz har verkligen allt. Banker, höga berg, choklad och ost. Det man behöver här i livet alltså. En av ostarna är Gruyère. Alexandre Murith och hans familj har gjort osten i de schweiziska alperna i fem generationer nu, och här får vi en liten inblick i deras vardag. De tillverkar Gruyère dx27Alpage och den gör man bara en gång om året, på sommaren. Bonusklipp nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
168kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Hurra!

Det har nu gått hela nio år sedan man instiftade Räkmackans dag som infaller just idag den 14 oktober. En perfekt ursäkt att äta just detta till sen lunch, mellanmål och middag idag. Var äter man den bästa räckmackan enligt er? Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0

Sugrör av pasta borde ju vara en geni-idé
Nu finns de att köpa

Klimatkrisen är ett faktum och vi människor väljer att fokusera på rätt konstiga saker under en kris. En sån sak är sugrör, vi använder sjuka mängder plast i förpackningar varje dag men just sugrören ska utrotas. På många ställen ersätts de med sugrör av papp vilket är en dålig idé. En bättre idé om man ska suga i sig söta saker är att ha sugrör av godis, riktigt gott! Bamburör är också härligt, speciellt i en kokosdrink. Nu kommer också Stroodles som är sugrör av pasta. Tänk en lång makaron typ. Fördelarna är att det är relativt billigt (eller borde kunna vara), det är miljövänligt och de håller ungefär en timme vilket borde räcka för att hinna suga i dig din dricka. Ett brittiskt företag har börjat sälja dem och de är tyvärr lite dyra fortfarande, 13 pund för 100 stycken. Och pasta-trista i färgen, den borde ju gå att lösa. Tumnagel
129kg
+
Roger Åberg
0

Tut i luren! Idag är det Kanelbullens dag!
Fika till lunch och middag!

Idag är det fredag och det ska givetvis firas. Denna vecka extra mycket eftersom det idag även råkar vara kanelbullens dag! Då är det helt okej att skippa lunchen och istället trycka i sig 3-4 stycken bullar fyllda med kanel. Sen går man vidare mot eftermiddagens mellanmål och där sänker man även 1-2 stycken bullar bara för att. Middagen består mest lämpligt av 4-5 stycken kanelbullar - gärna några med sån där glasyr på. Smaklig fika! Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Billiga burgare i Harlem
Mo’s Burgers är ett måste i stadsdelen

I det här klippet från Munchies får vi besöka Mo’s Burgers i Harlem och här har Mo Robinson Jr. serverat burgare i över 30 år från sin vagn på gatan. Han har även andra goa grejer och vagnen står alldeles utanför frisören han också driver så när man har ätit kan man även få sig en ny frisyr. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Går det att återskapa Kewpie-majonnäs?
Esther försöker

Om ni inte har testat Kewpie så tycker jag att ni ska göra det. En lite äggigare majo som passar utmärkt till burgare och massa annat, jag har den på det mesta. Här får vi se när Esther testar en majonnäs-maskin och ger sig på att försöka återskapa just Kewpie. Jag köper min på Willys. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Här är Virgil Ablohs IKEA-kollektion
Säljstart 1 november

IKEA har börjat samarbeta med riktigt roliga företag och personer och det kanske mest hypade samarbetet är det med Virgil Abloh. Virgil är hetast i den manliga mode-världen just nu, dels för hans jobb för Louis Vitton men kanske främst för hans egna märke Off-White som bland annat samarbetar med Nike. Att Virgil och IKEA gör saker tillsammans har varit känt länge och man har bland annat släppt lite mattor som tog slut extremt fort. Nu har vi fått datum och mer information om resten av kollektionen, som heter Markerad. Personligen älskar jag den gröna gräsmattan (1295 kronor) och kvittomattan (599 kronor). Övriga kollektionen består av lite möbler men också av lite andra udda produkter. Den bakgrundsbelysta Mona Lisa-tavlan (699 kronor) är rolig, verktygssetet (99 kronor) är oväntat, det extremt prisvärda påslakan/örngotts-paketet för 249 kronor och kuddfodralet för 99 kronor är stilrent och avskalat men jag går inte riktigt igång på kassarna (99 respektive 129 kronor) eller klockan (299 kronor) även om det är roligt med skuggan. Möbelserien är lite oväntat i sin stil och består av ett vitrinskåp (1795 kronor), en dagbädd (1790 kronor för stommen och 1000 kronor för klädseln), en stol i massiv bok för 1195 kronor, ett bord i massiv björk för 2695 kronor och en spegel för 1495 kronor. Jag gillar att alla delar verkligen har IKEA-priser. Säljstart är 1 november och sakerna kommer att finnas i begränsad upplaga i Kungens Kurva, Barkarby, Bäckebol, Kållered, Malmö och Helsingborg. Det kommer inte att gå att köpa detta online. Tumnagel
66kg
+
Roger Åberg
0

Här ska man äta på fyllan i Amsterdam
Mmm Bitterballen

Om man är ute och svirar i Amsterdam är det tydligen detta man ska trycka in i ansiktet när attackhungern infinner sig. Ett måste är såklart Bitterballen. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Gourmetversion av M&Ms
Inte helt enkelt att göra tydligen

Här ger sig Claire på att göra en gourmetversion av de klassiska M&M-kulorna. Men att få till de perfekt visade sig inte vara helt enkelt. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Idag öppnar ett bageri för hundar
Dog Bakery Stockholm

Stockholm är först ut i Norden med en ny trend - ett bageri enbart för hundar. Här är allt gott som finns på hyllorna speciellt bakat för hundar. Allt bakas på plats och det finns inga konserveringsämnen, salt eller socker i grejerna. Istället smaksätter man med bland annat jordnötssmör och sockerfritt äppelmos. Ägaren till bageriet heter Nicoletta Andersson och så här säger hon om idén. " Vi har som tradition i familjen att alltid baka bullar när någon är sjuk. När vår hund Charlie stukade tassen ville jag kunna skämma bort henne precis som resten av familjen. Det var där idén kring ett hund-bageri kom." Förutom bakverk till hundarna finns även hund-öl och hund-hamburgare. Till ägarna av djuren finns kaffe och även något gott till, men fokus ligger som sagt på hundarna. Tumnagel
-27kg
+
Bobby Green
0

Marabou lanserar ny chokladserie
Darkmilk

Marabou presenterar nu en ny produktserie med chokladkakor och den heter Darkmilk. Precis som det låter så handlar det om mörk mjölkchoklad. Den kommer i varianterna Darkmilk Original, Darkmilk Roasted Almonds och Darkmilk Salted Caramel och varje kaka väger 85 gram. Lanseras i butik denna vecka. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Kebab, kebab, kebab

Här går man runt och tror att idag är en helt vanlig höstig onsdag, men så är det ikke! Idag är det nämligen kebabens dag och ni vet vad det betyder?! Ät så mycket kebab ni orkar. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Klart du ska blanda till dig en GT i helgen
Här är två vinnande recept

I söndags avgjordes tävlingen Sveriges bästa Gin & Tonic. Här kommer de vinnande recepten så att du själv kan blanda till dig samma drinkar nu i helgen. Det var både hemmafixare och bartenders som tävlade mot varandra och vann gjorde Örjan Westerlund respektive Aron Larsson Firouzbakhsh. Örjans skapelse heter Last night in Sweden och innehåller bland annat en skvätt IPA medan Arons heter Pink on Pink och den hade bland annat picklade rabarber i sig. Recepten hittar ni i pressmeddelandet nedan. Hoppas det smakar! Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida