52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Test av de alkoholfria öl-drinkarna
Inga nya favoriter

Test av de alkoholfria öl-drinkarna

Tidigare igår så skrev jag om två stycken drinkar som var baserade på juice och alkoholfri öl. Snabbt skickade Carlsberg över dem så att vi fick testa så här kommer ett litet omdöme.

Den drink jag lyfte fram i artikeln var Almedalen Recovery Drink, en drink med ljus alkoholfri lager, äppeljuice, citron, mango och ingefära. Den drinken hade en behaglig ton av ingefära istället för att den tog över helt och hållet vilket var bra. Men om ingefäran matchade äppeljuicen och resten speciellt bra vet jag dock inte, jag kommer i alla fall inte beställa denna drink. Helt ärligt känns det mest som ett tappert påtvingat försöka att göra en drink med alkoholfri öl som grund och inte som något man faktiskt tycker är gott.

Det kom även ett recept till vid namn Almedalen Erdinger Drink, en drink baserad på alkoholfri veteöl. Denna var klart bättre - kort och gott så smakar det som syrlig citron-saft/juice med lite mynta i och med en viss bismak av öl. Mer "drinkig" men knappast fantastisk.

Att det finns fler alkoholfria alternativ att beställa i baren uppmuntrar vi verkligen, men vi är tveksamma till om ölen verkligen bidrar med någonting här.

Vill ni ändå blanda dessa själva så hittar ni recepten här nedan.

Strupen, Öl, drink, sverige, almedalen, träning
Visa Recepten Recept
Almedalen Recovery Drink2 dl Carlsberg Non Alcoholic
½ mogen mango
1,5 dl nycentrifugerad Royal Gala-juice (kan ersättas med valfri högkvalitativ äppeljuice utan tillsatser)
2 cl färskpressad citron
2 cl vaniljlag (recept nedan)
1/2 finriven eller centrifugerad ingefära

Mixa alla ingredienser, utom ölen, med ett par isbitar i en blender. Bygg på is i högt glas. Fyll upp med Carlsberg Non Alcoholic och rör om.

Vaniljlag (50 cl)
Koka upp 3 dl socker med 3 dl vatten. Snitta två bourbonvaniljstänger på längden och skjud i sockerlagen i ca 30 min. Låt svalna.

Almedalen Erdinger Drink
2 dl Erdinger alkoholfritt veteöl
1 dl färskpressad citron
1 dl Akaciahonung utspädd 1:1 med ljummet vatten
1 näve myntablad

Erdinger alkoholfritt veteöl innehåller bland annat; kolhydrater
protein, vitamin B 12 och antioxidanten polyphenol.

Skaka alla ingredienser, utom ölen, hårt med is i en shaker. Bygg på is i högt glas. Fyll upp med Erdinger alkoholfritt veteöl och rör om. Garnera med en myntatopp. Vill du ha en ännu nyttigare drink kan du ha i en sked vetegräspulver.
79kg 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tors. 30 maj 2013, 15:02
79kg
0

Test av de alkoholfria öl-drinkarna

Inga nya favoriter