2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Gräddmjölk och Kesella dulce de leche Nyheter från Arla
Gräddmjölk och Kesella dulce de leche

Arla presenterar nu två nyheter i mejerihyllan. Först ut är gräddmjölk som är en produkt som är inspirerad av hur man gjorde förr när man blandade grädde med mjölk. Gräddmjölken som har en fetthalt på 6 % ska vara ett alternativ till vanlig matlagningsgrädde och den är utan tillsatser. Kommer vecka 38.

Den andra nyheten är en dessert i form av Kesella dulce de leche. Den ska bjuda på en krämig kolasmak och antingen äter man den som den är eller så har man den i desserter eller bakverk. Kommer också vecka 38.

Strupen, Mat, Arla, gräddmjölk, dulce de leche, Kesella, gott, mejeri, mejeriprodukter
Visa Pressmeddelande Som det var förr – Arla lanserar gräddmjölk

Nu lanserar Arla Köket gräddmjölk, en produkt inspirerad från förr då man ofta blandade grädde med mjölk. Nu kan du njuta mer av krämiga soppor, gratänger och såser med en lägre fetthalt. Produkten finns i butik från vecka 38.

Gräddmjölkens rötter går tillbaka till den icke-homogeniserade mjölken med grädde som flöt upp och skummades av. Nu lanserar Arla Köket gräddmjölk i en modern tappning med helt naturliga råvaror att använda för såsen, soppan, gratängen eller pajen.

Gjord på endast mjölk och grädde är Arla Köket gräddmjölk en smakrik och naturlig produkt utan tillsatser. Gräddmjölk tillför krämighet i matlagningen och med en fetthalt på 6 % är den ett nytt alternativ till matlagningsgrädde.

– Många kanske minns gräddmjölken med nostalgi och de får nu en traditionell och naturlig basprodukt som är lätt att använda i matlagningen. Arla Köket gräddmjölk har endast två ingredienser, en god smak samt naturlig krämighet för ett lättare alternativ till matlagningsgrädde, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig för Arla Köket.

Arla firar i år 100 år som kooperativ i Sverige och förser svenskarna varje år med nya mejeriprodukter för dagens alla måltider. Nu blickar Arla tillbaka och lanserar en produkt inspirerad från förr.

– Nu lanserar vi två klassiska produkter i en, som snabbt och enkelt kan användas i modern matlagning. Prova gärna gräddmjölk i en krämig kycklinggryta eller en snabb svamppasta, säger Elisabeth Hedenljung.

Produktinformation Arla Köket gräddmjölk

Arla Köket gräddmjölk är gjord på färsk mjölk och grädde och kommer i praktisk tetraförpackning om 3 deciliter. Då gräddmjölken har en låg fetthalt och inte innehåller några tillsatser är den bättre lämpad till vissa maträtter än andra. När du använder dig av syrliga ingredienser som tomat eller citron rekommenderar vi att reda med t.ex. vetemjöl för bästa resultat. Arla Köket gräddmjölk hittas i mejerikylen från vecka 38. Rekommenderat cirkapris är 9-10 kr/st.

Arla lanserar sommarnyhet för desserter - dulce de leche

Smaksatt kvarg blir allt populärare. Nu fyller Arla Köket Kesella 30 år och firar detta genom att lansera en ny trendig smak: dulce de leche som betyder söt mjölk på spanska. Med en krämigt härlig kolasmak är Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche god att njuta som den är, eller i desserter och bakverk. Nyheten finns i butik från vecka 38.

Dulce de leche är en sydamerikansk specialitet vars popularitet i Argentina upphöjt den till nationaldessertstatus. Och trenden har spridit sig – allt fler upptäcker kolasåsens storhet och idag firas den internationella dulce de leche-dagen (11 oktober 2015) även i Sverige.

Traditionellt framställs dulce de leche genom att koka ihop mjölk och socker på svag värme under lång tid, oftast flera timmar. Resultatet blir en ljuvlig kolasås – och nu finns alltså ett enklare sätt att njuta av smaken som är färdig att äta direkt eller använda som ingrediens i desserter och bakverk.

– Trots att det är 30 år sedan Arla lanserade Kesella i Sverige är den populärare än någonsin. Det firar vi med en ny trendig smak, dulce de leche, som blivit stort i den svenska bakvärlden, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Kesella kvarg dulce de leche är tillverkad av naturell kvarg som smaksatts med naturliga råvaror. Med en god kolasmak är den utmärkt att avnjuta som den är eller som ingrediens i efterrätter och bakverk. Nyheten har en fetthalt på 7,5 procent.

– Kvargmarknaden fortsätter att växa och detta beror bland annat på produktens fördelar när det kommer till bakning, men även dess höga proteininnehåll. Prova gärna dulce de leche med kladdkaka eller tillsammans med stekta äpplen, säger Elisabeth Hedenljung.

Produktinformation

Kesella® är ett av Arlas varumärken för kvarg. Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche finns i butik från och med vecka 38. Nyheten lanseras i en förpackning om 250 gram och har ett cirkapris på 14,20 kronor.

Arla Köket Kesella® kvarg finns sedan tidigare som naturell i två olika fetthalter, samt i smaksatta varianter som vanilj, blåbär, citrus och hallon.
94kg 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 11 aug 2015, 12:00
Gräddmjölk och Kesella dulce de leche Nyheter från Arla
94kg
0