m
a
r
1 i dag53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Gräddmjölk och Kesella dulce de leche
Nyheter från Arla

Gräddmjölk och Kesella dulce de leche
Strupen / Mat

Arla presenterar nu två nyheter i mejerihyllan. Först ut är gräddmjölk som är en produkt som är inspirerad av hur man gjorde förr när man blandade grädde med mjölk. Gräddmjölken som har en fetthalt på 6 % ska vara ett alternativ till vanlig matlagningsgrädde och den är utan tillsatser. Kommer vecka 38.

Den andra nyheten är en dessert i form av Kesella dulce de leche. Den ska bjuda på en krämig kolasmak och antingen äter man den som den är eller så har man den i desserter eller bakverk. Kommer också vecka 38.

Visa
Pressmeddelande
Som det var förr – Arla lanserar gräddmjölk

Nu lanserar Arla Köket gräddmjölk, en produkt inspirerad från förr då man ofta blandade grädde med mjölk. Nu kan du njuta mer av krämiga soppor, gratänger och såser med en lägre fetthalt. Produkten finns i butik från vecka 38.

Gräddmjölkens rötter går tillbaka till den icke-homogeniserade mjölken med grädde som flöt upp och skummades av. Nu lanserar Arla Köket gräddmjölk i en modern tappning med helt naturliga råvaror att använda för såsen, soppan, gratängen eller pajen.

Gjord på endast mjölk och grädde är Arla Köket gräddmjölk en smakrik och naturlig produkt utan tillsatser. Gräddmjölk tillför krämighet i matlagningen och med en fetthalt på 6 % är den ett nytt alternativ till matlagningsgrädde.

– Många kanske minns gräddmjölken med nostalgi och de får nu en traditionell och naturlig basprodukt som är lätt att använda i matlagningen. Arla Köket gräddmjölk har endast två ingredienser, en god smak samt naturlig krämighet för ett lättare alternativ till matlagningsgrädde, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig för Arla Köket.

Arla firar i år 100 år som kooperativ i Sverige och förser svenskarna varje år med nya mejeriprodukter för dagens alla måltider. Nu blickar Arla tillbaka och lanserar en produkt inspirerad från förr.

– Nu lanserar vi två klassiska produkter i en, som snabbt och enkelt kan användas i modern matlagning. Prova gärna gräddmjölk i en krämig kycklinggryta eller en snabb svamppasta, säger Elisabeth Hedenljung.

Produktinformation Arla Köket gräddmjölk

Arla Köket gräddmjölk är gjord på färsk mjölk och grädde och kommer i praktisk tetraförpackning om 3 deciliter. Då gräddmjölken har en låg fetthalt och inte innehåller några tillsatser är den bättre lämpad till vissa maträtter än andra. När du använder dig av syrliga ingredienser som tomat eller citron rekommenderar vi att reda med t.ex. vetemjöl för bästa resultat. Arla Köket gräddmjölk hittas i mejerikylen från vecka 38. Rekommenderat cirkapris är 9-10 kr/st.

Arla lanserar sommarnyhet för desserter - dulce de leche

Smaksatt kvarg blir allt populärare. Nu fyller Arla Köket Kesella 30 år och firar detta genom att lansera en ny trendig smak: dulce de leche som betyder söt mjölk på spanska. Med en krämigt härlig kolasmak är Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche god att njuta som den är, eller i desserter och bakverk. Nyheten finns i butik från vecka 38.

Dulce de leche är en sydamerikansk specialitet vars popularitet i Argentina upphöjt den till nationaldessertstatus. Och trenden har spridit sig – allt fler upptäcker kolasåsens storhet och idag firas den internationella dulce de leche-dagen (11 oktober 2015) även i Sverige.

Traditionellt framställs dulce de leche genom att koka ihop mjölk och socker på svag värme under lång tid, oftast flera timmar. Resultatet blir en ljuvlig kolasås – och nu finns alltså ett enklare sätt att njuta av smaken som är färdig att äta direkt eller använda som ingrediens i desserter och bakverk.

– Trots att det är 30 år sedan Arla lanserade Kesella i Sverige är den populärare än någonsin. Det firar vi med en ny trendig smak, dulce de leche, som blivit stort i den svenska bakvärlden, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Kesella kvarg dulce de leche är tillverkad av naturell kvarg som smaksatts med naturliga råvaror. Med en god kolasmak är den utmärkt att avnjuta som den är eller som ingrediens i efterrätter och bakverk. Nyheten har en fetthalt på 7,5 procent.

– Kvargmarknaden fortsätter att växa och detta beror bland annat på produktens fördelar när det kommer till bakning, men även dess höga proteininnehåll. Prova gärna dulce de leche med kladdkaka eller tillsammans med stekta äpplen, säger Elisabeth Hedenljung.

Produktinformation

Kesella® är ett av Arlas varumärken för kvarg. Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche finns i butik från och med vecka 38. Nyheten lanseras i en förpackning om 250 gram och har ett cirkapris på 14,20 kronor.

Arla Köket Kesella® kvarg finns sedan tidigare som naturell i två olika fetthalter, samt i smaksatta varianter som vanilj, blåbär, citrus och hallon.
94kg
0

Gräddmjölk och Kesella dulce de leche

Nyheter från Arla

Vinet Pasqua Hey French släpps
Har tidigare bara funnits på restaurang

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didnx27t) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till några smarriga poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö
0

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg
0

Ny skatefilm från Vans Skateboarding
Nice To See You

Vans Skateboarding har släppt sin första globala skatefilmen någonsin. Den heter Nice To See You och det är en långfilm skapad från grunden för att lyfta fram Vans globala skate-team. Den berömde Los Angeles-baserade filmskaparen och fotografen Greg Hunt har stått bakom kameran medan åkarna Adelaide Norris, Alexey Krasniy, Breana Geering, Chima Ferguson, Daiki Hoshino, Diego Todd, Digby Luxton, Dustin Henry, Etienne Gagne, Nick Michel, Notis Aggelis, Pedro Delfino, Rio Morishige, Ronnie Sandoval, Shogo Zama, Simon Zuzic, Una Farrar, och Wang Guohua har varit framför den. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Ny singel från Vargas & Lagola
Ain't Leaving Now

Vincent Pontare och Salem Al Fakir, eller Vargas & Lagola som de kallar sig för när de gör musik tillsammans, släpper idag den nya singeln Ainx27t Leaving Now som du kan lyssna på här. Duon beskriver låten som ett släktskap med Julio Iglesias på Rivierans dekadenta 70-tal. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

De tävlar i På spåret 2021
Har premiär 26 november

Den 26 november har den 32:a upplagan av TV-programmet På spåret premiär i SVT, och nu får vi reda på vilka som kommer vara med och leka. Debut gör Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Ina Lundström och Hanna Hellquist men resterande är återvändande namn. Denna gång kommer ett nytt moment få ta plats och det är "Närmast vinner". Det går ut på att de tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I pressmeddelandet nedan ser ni alla som kommer tävla och när, om ni nu inte har koll på dem via bilden här ovan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

En av Indiens bästa gastropubar
Ligger i Mumbai

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till Woodside Inn i Mumbai som ska vara en av landets bästa gastropubar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Festival flyttar in i spårvagn
Way Out Västtrafik

Lördagen den 13 november kommer musikfestivalen Way Out West att göra ett unikt gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar. Då kommer de nämligen tillsammans att arrangera Way Out Västtrafik och några av artisterna som kommer att uppträda på vagnen är Miriam Bryant, Little Dragon, Jens Lekman och Stella Explorer. Men det är inte bara fritt fram att packa vagnen full med folk utan på varje konsert får det endast vara 40 stycken personer. Spelningarna kommer gå att följa utan kostnad via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan och de kostar som en enkelbiljett - 34 kronor. Biljetterna släpps den 22 oktober klockan 10.00 på Ticketmaster. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green
0

Adele har släppt nytt!
Det här är singeln Easy on me

Det var ett tag sedan vi fick höra nytt från Adele, men nu är en ny singel släppt. Den heter Easy on me och är det första släppet från kommande plattan som kommer heta 30. Plattan, och första singeln, handlar mycket om skilsmässan som Adele gick igenom för två år sedan. Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Snart dags för Plantations Single Cask-släpp
Första faten den 28 oktober

Den 28 oktober kommer Plantation att släppa de första fem rom-nyheterna och den 25 november är det dags för ytterligare fem stycken att göra entré. Man har fortsatt att utforska gränserna och erbjuder bland annat rom lagrad på ölfat från Duvel eller bourbonfat från Kentuckydestilleriet Bardstown. Läs om allt som släpps i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Musikvideon till Seinabo Seys nya låt
Gustaf Skarsgård är med

På Seinabo Seys senaste EP finns låten Ix27m Just Mad (Bitch) med, och nu har den fått en officiell musikvideo där Gustaf Skarsgård är motspelare till Seinabo. Videon är regisserad av den Grammisnominerade regissören Nim Kyoung Ran. Imorgon släpps även låten Sweet Life. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det räkmackans dag!
Äntligen

Tänk att en grå oktober-torsdag kan vända helt och bli i princip årets bästa dag när man får reda på att det idag är räkmackans dag! Så skippa ärtsoppan idag och veva istället i er en redigt matig macka överöst med räkor. Glöm inte äggen! Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Det är skitjobbigt att baka surdegsbröd
Men så här gör man!

Surdegsbröd är gott men det är ju väldigt jobbigt att hålla på med det. Att köpa är ju väldigt mycket enklare. Men om du vill baka ditt eget surdegsbröd så är den här guiden med Glenn Lindberg väldigt bra! Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg
0

Smile släpper låt med Robyn
Det här är Call My Name

Bandet Smile som består av Jocke Åhlund (Teddybears, Ceasars ,Les big Byrd och Björn Yttling (Peter Bjorn and John) har släppt ny musik med Robyn. Låten heter Call My Name och du kan lyssna på den här ovan och här nedan. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Ny rocklåt om klimatkrisen
Jack Black och Greta är med på ett hörn

För ett år sedan skrev vi om Nandi Bushell som trummade så grymt att Dave Grohl blev blåst av stolen. Nu har hon tillsammans med Tom Morellos (RATM och Audioslave) son Roman gjort en låt om klimatkrisen. Den heter The Children Will Rise Up! och medverkar gör även Jack Black och Greta Thunberg gör även hon ett kort inhopp. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

Den bästa pizzan i Rom
Har inte ananas =(

I The Pizza Show reser pizzeria-ägaren Frank Pinello runt i världen för att uppleva pizzor på flera olika ställen. Här får vi se när han är i Italiens huvudstad Rom för att försöka hitta vilken pizza som är bäst där. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Ny singel från Band of Horses
Det här är Crutch

Den 21 januari nästa år släpper det amerikanska indierockbandet Band of Horses sin första nya skiva på fem år - Things Are Great. Nu delar de med sig av plattans första singel som heter Crutch. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Artisterna som är klara för Roskilde
Dua Lipa bland andra

Nästa sommar är Roskildefestivalen tillbaka igen och nu meddelar man vilka de första klara artisterna är. Dua Lipa var första namnet att annonseras och hon får bland annat sällskap av Tyler the Creator och Haim. Fler hittas på länken nedan. Festivalen äger rum mellan den 25 juni och 2 juli 2022. Biljetter för de som inte sparat sina sedan de inställda festivalerna släpps på torsdag den 14 oktober från klockan 11.00. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0