m
a
r
3 i går54 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Saudiarabien bygger hotell på oljeplattform
Om man vill turista till havs

Saudiarabiens Public Investment Fund (PIF) kommer att investera i ett hotellbygge till havs där det är tänkt att turister ska bo på en ombyggd oljeplattform. Resorten kallas för "The Rig" och de tre hotellen på plattformen kommer att ha 800 rum för uthyrning tillsammans. Sammanlagt kommer resorten att uppta en yta på 150.000 kvadratmeter och även inkludera elva restauranger, berg-och-dalbana, pariserhjul, vattenrutschbana, go cart-bana, bungy jump-torn, flera pooler, scener och annat. När The Rig kommer att vara färdigbyggt och börja kunna ta emot turister finns det än så länga inga uppgifter om. Här nedan hittas en reklamfilm för det hela. Tumnagel
71kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Foodboats kan komma till Stockholm
Säljer mat från vattnet

Efter foodtrucks kommer nu foodboats till Stockholm. Det är den grönblå majoriteten som i nästa års budget vill utreda frågan om båtserveringar. Idén kommer från Italien där det i flera italienska städer finns flytande restauranger som serverar mat. Tanken är att båtarna både ska ha fasta platser och kunna tuffa runt när det behövs. De ska kunna lägga till vid kajer och vid promenadstråk. Trafikkontoret, exploateringskontoret och Stockholm Hamnar har fram till nästa sommar på sig att utreda frågan. Vad tror ni om idén? Klippet visar en foodboat i Washington för några år sedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Vinet Pasqua Hey French släpps
Har tidigare bara funnits på restaurang

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didnx27t) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

En av Indiens bästa gastropubar
Ligger i Mumbai

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till Woodside Inn i Mumbai som ska vara en av landets bästa gastropubar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Eminem öppnar restaurang
Heter givetvis Mom's Spaghetti

I Eminems låt Lose Yourself från 2002 rappar han bland annat om Momx27s Spaghetti. Nu tar han detta vidare eftersom han idag öppnar en restaurang i Detroit som fått just namnet Momx27s Spaghetti. Det här är dock inte första gången, 2017 fixade han ett pop-up-ställe som serverade just spaghetti vid konsertlokalen The Shelter i Detroit. Förra året gjordes samma sak då han ville bjuda vårdpersonal som jobbade med corona-drabbade på mat. Nu blir det tidigare konceptet alltså en riktig restaurang och där ska man kunna få "spaghetti, meatballs, spaghetti with meatballs, or no meatballs, and the s’ghetti sandwich". Förutom maten finns det på övervåningen en butik kallad The Trailer som är inspirerad av filmen 8 Mile. Där kan man köpa Eminem-kläder och annat relaterat till artisten. Restaurangen ligger på 2131 Woodward Ave., Detroit, MI. Bonusklipp nedan. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lyxigaste burgare hittills
McSelection Bearnaise

Idag lanserar McDonaldx27s en ny burgare som de hävdar är deras lyxigaste hittills. Den heter McSelection Bearnaise och den består av en ny tjockare och saftigare nötköttbiff på 150 gram med bearnaisesås, rostad lök, ost, sallat, rökig lökkräm, tunna pommes pinnes i ett rostat bröd med vallmo- och sesamfrön. Tillsammans med Scan har man tagit fram köttet som har en annan malningsgrad vilket ska ge en tjockare textur och mer smak. Burgaren kommer att finnas på restaurangerna fram till den 8 november. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Nya Michelin-stjärnor till sverige
Fyra nya restauranger fick plats i guiden

Årets Guide Michelin har släppts och i den kan man se att fyra svenska restauranger har fått nya stjärnor. Restaurangerna som nu kan flasha med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Den enda restaurangen i Sverige som tidigare hade tre Michelin-stjärnor, Frantzén i Stockholm, fick behålla dessa i årets guide. Enligt guiden finns det nu en trestjärnig, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga restauranger i Sverige. Tumnagel
118kg
+
Frode Wikesjö
0

Sista dagen på McDonalds första svenska restaurang
Vila i frid McDonalds Kungsgatan 4

I söndags stängde McDonalds ner sin första svenska restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen öppnade sina portar 27 oktober 1973 och hade alltså serverat burgare i nästan 48 år när det var dags för stängning söndagen 22 augusti. Jag besökte själv restaurangen för första gången någon gång på 1980-talet när jag som liten semestrade i Stockholm med familjen. Både jag och youtubern Jonas Strandberg tog givetvis tillfället i akt att även besöka restaurangen på dess sista dag i söndags. Jag hann dit precis innan man stängde dörrarna klockan 18:00 och var en av de sista kunderna som fick mig en Big Mac serverad på restaurangen. Redan på måndag morgon började man skruva ner skyltarna utanför restaurangen. Vad det kommer att bli för verksamhet i lokalen framöver finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett klipp från när Jonas Strandberg tog sitt sista meal på McDonalds Kungsgatan 4 och här ovan hittas en bild på mig innan jag gjorde detsamma. Tumnagel
91kg
+
Wille Wilhelmsson
0

McDonalds första restaurang i Sverige stänger
Idag går en epok graven

Idag, 22 augusti, stänger McDonalds sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen var den första McDonalds-restaurangen som öppnade i Sverige och den slog upp sin portar 27 oktober 1973. Anledningen till att restaurangen stänger ner beror på att McDonalds inte anser att nya investeringar i restaurangen kommer att bli lönsamma. Joachim Knudsen, vd McDonalds Sverige, säger i en kommetar: "Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner." Det är den femte restaurangen i Stockholms innerstad som stängs ner sedan 2018. De senaste fem åren har 23 stycken McDonalds-restauranger i stadskärnor runt om i Sverige stängts skriver Fastighetsvärlden. Istället har McDonalds satsat på bland annat drive-thru-restauranger. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Visby får en MAX-restaurang med takterass
A burger with a view

Burgar-kedjan Max kommer nu att öppna en ny restaurang i Visby där gästerna har möjlighet att sitta på taket och käka sin mat. Takterassen är även försedd med ett pådragbart tak vilket dras på om det skulle regna. Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX, säger om Max nybyggda restaurang i Visby: "Vår nya restaurang här i Visby liknar inget annat vi öppnat tidigare eftersom den är specialbyggd efter tomten, men vi erbjuder så klart samma service som vanligt med bil- bord- och entréservering, drive-in och expresskassor. Jag gillar framförallt takterrassen som öppnar upp för möjligheten att njuta av våra burgare med utsikt över ringmuren och havet. Det blir helt enkelt en MAX-upplevelse utöver det vanliga." Max nya restaurang i Visby ligger Scheelegatan 10, samma adress som den tidigare restaurangen hade, och har plats för 200 gäster. Tumnagel
161kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
250kg
+
Roger Åberg
0

McDonalds första maskot gör comeback i Japan
Donken firar 50 i år i Japan

I år är det 50 år sedan McDonalds slog upp portarna till sin första restaurang i Japan. Detta firar man bland annat genom att återinföra McDonalds första maskot Speedee på en del av snabbmatskedjans förpackningar. Speedee användes som logotyp på en del McDonalds-restauranger fram tills det klassiska "Golden Arches"-M:et blev standardlogotyp för McDonalds-restauranger 1962. Speedee fungerade senare som en slags maskot för restaurangerna men ersattes 1967 av clownen Ronald McDonald. Idag har McDonalds runt 2900 restauranger i Japan och dessa kommer att servera mat i Speedee-förpackningar från i slutet av maj till augusti i olika perioder. Tumnagel
139kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror

Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök. Tumnagel
178kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

McDonald's presenterar McPlant
100 procent växtbaserad burgare

McPlantTM är en helt ny plattform för växtbaserade burgare från McDonaldx27s och den första ut är den som heter just McPlant. Det är en burgare vars "biff" består av hundra procent växter. Just nu genomförs ett pilottest av McPlant på restauranger i Linköping och Helsingborg. Målet är att lansera burgaren på alla McDonaldx27s restauranger i Sverige framöver. Biffen ska ha välbalanserade toner av umami, bra tuggmotstånd och "samma" textur som kött. Den steks tillsammans med övriga burgare på stekhällarna. Ska bli spännande att testa, eller vad tycker ni? Tumnagel
159kg
+
Bobby Green
0

Det här är Burger Kings nya stil
Flörtar med 70-talet

Burger King har gjort om hela sin varumärkesidentitet. Den gamla lanserades 1999 och har således fått leva i 22 år, men nu är det alltså dags för något nytt. Även fast man i det nya flörtar med 70-talet. Den nya loggan har hämtat inspiration från den logga man använde sig av under nästan 40 år. Dock ska den ha fått sig ett mer modernt uttryck och en helt ny tillhörande visuell värld. Med start imorgon kommer den nya loggan och varumärkesidentiteten att börja rullas ut och under våren kommer inredning och skyltar att bytas ut på alla restauranger runt om i landet. Tumnagel
243kg
+
Bobby Green
0

Ny matserie med Tareq Taylor
Kommer snart till SVT

Tareq Taylors matresa är just vad det låter som - en matresa med krögaren och TV-kocken Tareq. Med sig på resan som går till hemlandet Jerusalem har han även sin bror Zafer och sin pappa Seif. Här ska det smakas på mat från Mellanöstern och Seif tar med sina söner till sin favoritrestaurang där världens bästa hummus ska finnas. Programmet har premiär den 12 januari. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0
2020

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Skicka en julöl till någon du tycker om
Gratis

J-dagen är en dansk tradition som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna. Denna tradition tog Falcon till Sverige för tio år sedan och deras tappning av den har blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till restauranger i staden. Detta går ju som ni säkert vet inte riktigt att genomföra i år, men man ville ändå göra något. Därför drog man igång sajten nedan där du kan skicka en "flaskpost" med en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till nära och kära runt om i landet. Det hela är gratis och det enda du behöver göra är att fylla i namn och adress och eventuell hälsning. Sen dekoreras flaskan med mottagarens namn och skickas iväg. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0

Stillastående flygplan blev pop-up-restaurang
FUllbokat efter 30 minuter

Singapore Airlines har två stycken Airbus A380 som står parkerade på Changi Airport och som inte får flyga på grund av pandemin. Så vad göra? Flygbolaget bestämde sig för att använda dem som restauranger och satte upp bokningsbara datum den 24 och 25 oktober. På bara en halvtimme var båda fullbokade. Folk är alltså väldigt sugna på att stänga in sig i ett flygplan och äta mat på utfällbara bord. Fyra stycken olika nivåer på käket serveras och precis som i vanliga fall kan du få ekonomiklass eller förstaklass på grejerna med priser från 39 till 474 dollar. Endast hälften av flygplanets stolar var bokningsbara för att man skulle kunna hålla avstånd. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så blåser Elizabeth glas till finrestauranger
Imponerande hantverk

Elizabeth Lyons är glasblåsare på More Fire Glass Studio och där skapar hon tillsammans med sina kollegor exklusiva glas-produkter anpassade för de lite finare restaurangerna. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Här finns Skandinaviens största romsamling
Hos Cane Rum Society i Stockholm

Nyöppnade Cane Rum Society i Hagastaden, Stockholm, ska ha Skandinaviens största romsamling med ett sortiment på över 1200 olika typer av rom. Både mat och dryck på restaurangen är influerad av de karibiska köket och bakom stället står romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten/romentusiasten Duane Shepherd. "Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom." Stället ligger på Ninni Kronbergs gata 1. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Jul på Liseberg ställs in
Inget kul utan jul

2020 är officiellt inställt innan året ens är över. Nu meddelar Liseberg att det inte blir något Jul på Liseberg i år och det är ju förstås väldigt tråkigt. Att knata runt där bland alla upptända träd och dricka varm choklad är något speciellt. Men det sätter alltså coronan stopp för i år. Andreas Andersen som är vd på Liseberg säger följande: "Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen." Har man bokat julbord på nöjesparkens restauranger påverkas man dock inte av detta beslut. Tumnagel
49kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida