m
a
r
67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
14kg
+
Roger Åberg
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Handgjorda tallrikar för fin-restauranger
Inte bara maten spelar roll

På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Pinchos godisläsk lanseras nu i butik
Finns som Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt

För ett tag sedan lanserade restaurangkedjan Pinchos en egen godisläsk i samarbete med Dirtwater Fox Brewery. Det hela började när man förra året, den 1 april, skrev på sina sociala medier och skojade att man skulle släppa några av kedjans mest populära alkoholfria drinkar på burk. Men folk tog det inte som ett skämt utan uppmanade mest att man skulle göra detta på riktigt. Så blev det och efter att ha sålts på restaurangerna ett tag släpps nu läsken även i vanliga butiker. Smakerna är Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt. Smakerna är veganska, ekologiska, innehåller bara fyra ingredienser, inga färgämnen och ingen av dem har någon koffein i sig. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Hotellet som ser ut som en gitarr har öppnat
Hård rock!

Seminole Hard Rock Hollywoods expansion är nu färdigbyggt och öppnat. Det handlar om ett gitarrformat hotell som inte liknar något annat, eller ja, en gitarr då. 1,5 miljard dollar kostade bygget och den spektakulära fasaden bjuder på en ljusshow utan dess like. På toppen av byggnaden finns en laser som förlänger "strängarna" upp i skyn. På insidan finns ett stort vattenfall som är synkat med musik, flera restauranger, ett stort poolområde, konsertscener och mycket mer. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

McDonald's öppnar i Skellefteå igen
Tolv år senare

2007 stängde McDonaldx27s i Skellefteå sin restaurang. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. Innan dess avvecklades även restaurangen i Piteå. Men nu gör Skellefteå en comeback efter tolv år eftersom man idag slår upp portarna till en ny restaurang. På stället erbjuds bordsservering och möjlighet till laddning av elbil. Franchisetagare är Roland Edin. McDonaldx27s kommer de närmaste fem åren att öppna omkring 40 stycken nya restauranger i Sverige. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Gothia Towers får ett fjärde torn
Så här kommer det att se ut

Just nu finns det tre stycken höga byggnader, eller torn om man så vill, vid Liseberg, Korsvägen och Västlänken-bygget i Göteborg. 2025 ska det dock vara fyra torn på platsen och nu får vi reda på hur det nya kommer att se ut. Byggnaden kommer att bjuda på 400 stycken hotellrum, restauranger, kontor, mötesytor och en stor terass med plats för 1200 personer. Ritat byggnaden har arkitektfirman Tham & Videgård gjort. Tumnagel
153kg
+
Bobby Green
0

Knivarna New Yorks bästa restauranger använder
Tillverkade för hand av Will

I det här klippet från Eater får vi träffa Will Griffin som driver Griffin Bladeworks. Han tillverkar kockknivar till några av de bästa restaurangerna i New York och här får vi se lite hur dessa blir till. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

VM i falafel återvänder till Malmö i år
Den 14 december för att vara exakt

Tidigare i år stod det klart att falafel-VM inte skulle hållas under sommaren i år. Nu har arrangörerna meddelat att VM-tävling blir av den 14 december istället. Dock kommer tävlingen inte vara öppen för allmänheten i år utan allt kommer avgöras i restaurangen Lokal 17:s nya studiokök i Malmö. Precis som förra årets mästerskap kommer tävlingen att avgöras i olika omgångar och vill man följa tävlingen kommer man kunna göra det via en liveström på nätet. Detta blir andra året i rad som världsmästerskapet i falafel hålls i Malmö och förra året vann Yusef Houji från Nordisk Falafel i Köpenhamn mästerskapet. Tumnagel
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Coca-Cola Signature Mixers finns nu i Sverige
Piffa till spriten med Cola

I våras skrev vi om Coca-Cola Signature Mixers som är cola-mixar du ska blanda ut med mörk sprit. Nu lanseras dessa i Sverige i utvalda restauranger och barer och det finns fyra stycken olika att välja mellan - Smoky Notes, Spicy Notes, Herbal Notes och Woody Notes. Flaskorna innehåller ingen alkohol och ska vara goda att dricka precis som de är också om man inte vill ha alkohol till. Läs vilken man ska blanda med vad i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Liseberg har ett nytt hotell på gång
En upplevelse i klass med nöjesparken

Ända sedan 2013 har det snackats om att Liseberg skulle bygga ett upplevelsehotell och en inomhus-vattenpark. I januari 2017 sa politikerna ja till planerna och nu i veckan godkände Lisebergs styrelse kalkylen för projektet. Det nya hotellet kommer att heta Grand Curiosa Hotel och ligga vid Södra entrén. Det kommer att ha 457 stycken rum och sägs vara en upplevelse i klass med nöjesparken. Det kommer att finnas en rutschkana mellan våningsplanen och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 inne i restaurangen som kommer att ha 790 sittplatser och 130 uteplatser. Det kommer även att finnas en takbistro med 220 sittplatser och 180 uteplatser. Planen är att öppna hotellet i god tid till Lisebergs 100-årsjubileum som äger rum 2023. Bygget drar igång nu i höst och den totala investeringen för hotellprojektet är 1,17 miljarder kronor. Tumnagel
210kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dim Sum för 3000 personer
Frank får jobba lite

I det senaste avsnittet av A Frank Experience får Frank veta vad som krävs för att servera Dim sum till 3000 personer på en av Nordamerikas största restauranger. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Restaurangen i berget
Bra utsikt

I den schweiziska staden Weissbad ligger restaurangen Berggasthaus Aescher-Wildkirchli. Den skiljer sig lite från den man brukar vara van vid eftersom den är inbyggd i ett berg. Hit kommer du endast efter att ha åkt linbana och sedan hajkat sista biten. Men det ser ut att vara värt det, för den här utsikten är svårslagen. Att käket sedan verkar bra är ju inte heller så dumt. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Stark mat i Indien
Gott!

Har ni vevat i er en Vindaloo på en indisk restaurang någon gång så vet ni vad stark mat är. Indien är inte fega när det gäller kryddning och här får vi hänga med till Bangalore och Hyderabad på lite smaktest. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på världens sjätte bästa restaurang
Central i Lima

I Perus huvudstad Lima ligger Central Restaurante som har utnämnts till världens sjätte bästa restaurang. Där ser kocken Virgilio Martínez till att hitta det bästa Peru kan erbjuda när det kommer till olika ingredienser och han jobbar med över 300 stycken. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Alex lär sig göra dumplings
Helen betygsätter

Alex fick en utmaning och det var att lära sig att göra grymma dumplings på bara en dag. Han drar till den ikoniska restaurangen Dumpling Galaxy där kocken Helen visar hur han ska göra, för att efter det försöka sig på maträtten själv. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Mauri letar efter sveriges bästa taco
Är Ygeman bäst?

Få saker är så svenskt som en hederlig svennetaco. Jag hade för ett tag sedan en diskussion där jag tyckte att man borde öppna en restaurang som serverade svennetacos fast bättre. En helt värdelös idé. Hur som helst så har Mauri gett sig ut på jakt efter Sveriges bästa taco, bland annat hemma hos Ygeman som levererar en riktigt klassisk svensk tacos fast med banan och ananas. Han testar även en fisktaco och en helt ny variant. Hur gör du din taco? Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg
0

Årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic
Tävling i höst

Nu är finalisterna i Sveriges Bästa Gin & Tonic korade och den 1 september kommer tre stycken professionella bartendrar och tre hemmamixare att göra upp i finalen på takbaren Capital i Stockholm. De tre finalisterna som jobbar som bartenders är: Aron Larsson Firouzbakhsh, 26 år från Stockholm, bartender på Corner Club Christopher Kirkwood, 28 år från Malmö, bartender på Restaurang Paddy’s Erik Nilsson, 26 år från Jönköping, bartender på Den Småländska Kolonin De tre hemmafixarna är: Sofus Stille, 31 år från Göteborg, butikskommunikatör Malin Håkansson, 45 år från Karlshamn, kundtjänstchef Örjan Westerlund, 49 år från Stockholm, provningsledare och spritboksförfattare Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Världens minsta McDonald's har öppnat
Endast för bin

Något som ni kanske inte hade koll på är att några av McDonaldx27s restauranger här i Sverige har bikupor ståendes på taket. Det började som ett lokalt initiativ och har sedan spridit sig mer och mer. För att uppmärksamma detta har McDonaldx27s tagit hjälp av miniatyrbyggaren Nicklas Nilsson som skapat denna lilla restaurangen anpassad för bin. Den auktionerades iväg nu i veckan och såldes till slut för 100.000 kronor - pengar som gick till Ronald McDonald barnfond. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida