Quantcast
m
a
r
2 i går58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Buda hem ett eget glas på favoritkrogen
Stötta restaurangbranschen

Carlsberg Sverige tillsammans med över 800 stycken svenska krogar har gått samman för att stötta restaurangbranschen i pandemin genom att lansera Stammisglaset. Det går ut på att lokala restauranger, barer och krogar i Sverige har fått ett varsitt unikt glas som auktioneras ut på Tradera. Vinnaren av varje budgivning får ett glas med sitt namn ingraverat på sin favoritkrog. Så när du går dit nästa gång har du ett alldeles eget glas att dricka ur. Alla bud som samlas in kommer också att dubblas av Carlsberg (upp till en miljon kronor) och pengarna ska gå direkt tillbaka till branschen. Budgivningarna avslutas nu på söndag och du kan spana in alla på länken nedan. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Stora "badringar" ska få folk att hålla avstånd
Restaurang i USA testar ny grej

På restaurangen Fish Tales i Ocean City, Maryland har man nu infört ett gäng ganska så speciella bord till gästerna för att de ska hålla korrekt avstånd till varandra. Det handlar om ett rullbord som försetts med vad som mest kan liknas vid en stor "badring" som verkar vara en innerslang till lastbilsdäck. Detta gör att man får sitt egna lilla privata område att hänga runt på samtidigt som man kan leka lite "radiobil" och försöka välta all dryck kompisen har på sitt bord. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du IKEAs köttbullar hemma
Nu när restaurangerna är stängda

Är du sugen på IKEAs köttbullar nu när de är stängda finns det räddning. IKEA i Storbritannien postade nämligen receptet på deras ikoniska köttbullar häromdagen, IKEA-style. Så nu är det bara att köpa lite köttfärs och börja rulla. Smaklig spis! PS, ”double cream” betyder helt enkelt riktig grädde. Tumnagel
262kg
+
Roger Åberg
0

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ica presenterar konceptet Icanders
Erbjuder måltidslösningar och restaurang

Den första april öppnar Icanders i Mood-gallerian i Stockholm. Det är Icas nya koncept för måltidslösningar, måltidsbutik och restaurang. Här ska man kombinera den klassiska lanthandeln med en modern restaurang. Kunderna ska kunna sitta och äta i restaurangmiljö, ta en take away eller köpa några av Icas egna varor. Anders Svensson som är vd för Ica Sverige säger följande: "Kunderna letar efter enkla och snabba måltidsalternativ, och genom att öppna Icanders i ett av det mest konkurrensutsatta lägena i Sverige kan vi få ytterligare fart i att utveckla måltidslösningar. Allt fler Ica-butiker startar restaurang och Icanders kommer också ge oss ytterligare erfarenheter inom det området." Delar av konceptet planeras att öppna på fler platser i landet i anslutning till Ica-butiker. Namnet Icander känner ni kanske igen, det är en seriefigur som Ica tog fram 1971. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Wisby lager nu som alkoholfri
Och på burk

Gotlands bryggeri släpper nu två versioner till av sin lager, där en version är samma dryck som tidigare fast på burk. Den finns på Systembolagets beställningssortiment i 12-pack och kostar 17.90 burken. Den alkoholfria versionen är kanske intressantare, i alla fall om det de säger om den stämmer. – Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri. Den alkoholfria versionen ska gå att hitta på restauranger från och med i dag. Tumnagel
133kg
+
Roger Åberg
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Ett dygn hos en sushirullband-restaurang
Snabbt och gott

Här får vi hänga med Kazuhiro Maeno som är restaurangchef på Sushiro i Singapore och lära oss hur köket och personalen jobbar för att få ut det bästa de bara kan på rullbandet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Cody Auger
Ett besök på hans restaurang Nimblefish

Cody Auger driver sushi-restaurangen Nimblefish som ligger i Portland. Här kombinerar han klassisk tillagningsteknik med sina arkitekt-kunskaper och resultaten ser ganska så mumsiga ut. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
12kg
+
Roger Åberg
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Handgjorda tallrikar för fin-restauranger
Inte bara maten spelar roll

På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Pinchos godisläsk lanseras nu i butik
Finns som Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt

För ett tag sedan lanserade restaurangkedjan Pinchos en egen godisläsk i samarbete med Dirtwater Fox Brewery. Det hela började när man förra året, den 1 april, skrev på sina sociala medier och skojade att man skulle släppa några av kedjans mest populära alkoholfria drinkar på burk. Men folk tog det inte som ett skämt utan uppmanade mest att man skulle göra detta på riktigt. Så blev det och efter att ha sålts på restaurangerna ett tag släpps nu läsken även i vanliga butiker. Smakerna är Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt. Smakerna är veganska, ekologiska, innehåller bara fyra ingredienser, inga färgämnen och ingen av dem har någon koffein i sig. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Hotellet som ser ut som en gitarr har öppnat
Hård rock!

Seminole Hard Rock Hollywoods expansion är nu färdigbyggt och öppnat. Det handlar om ett gitarrformat hotell som inte liknar något annat, eller ja, en gitarr då. 1,5 miljard dollar kostade bygget och den spektakulära fasaden bjuder på en ljusshow utan dess like. På toppen av byggnaden finns en laser som förlänger "strängarna" upp i skyn. På insidan finns ett stort vattenfall som är synkat med musik, flera restauranger, ett stort poolområde, konsertscener och mycket mer. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

McDonald's öppnar i Skellefteå igen
Tolv år senare

2007 stängde McDonaldx27s i Skellefteå sin restaurang. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. Innan dess avvecklades även restaurangen i Piteå. Men nu gör Skellefteå en comeback efter tolv år eftersom man idag slår upp portarna till en ny restaurang. På stället erbjuds bordsservering och möjlighet till laddning av elbil. Franchisetagare är Roland Edin. McDonaldx27s kommer de närmaste fem åren att öppna omkring 40 stycken nya restauranger i Sverige. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Gothia Towers får ett fjärde torn
Så här kommer det att se ut

Just nu finns det tre stycken höga byggnader, eller torn om man så vill, vid Liseberg, Korsvägen och Västlänken-bygget i Göteborg. 2025 ska det dock vara fyra torn på platsen och nu får vi reda på hur det nya kommer att se ut. Byggnaden kommer att bjuda på 400 stycken hotellrum, restauranger, kontor, mötesytor och en stor terass med plats för 1200 personer. Ritat byggnaden har arkitektfirman Tham & Videgård gjort. Tumnagel
153kg
+
Bobby Green
0

Knivarna New Yorks bästa restauranger använder
Tillverkade för hand av Will

I det här klippet från Eater får vi träffa Will Griffin som driver Griffin Bladeworks. Han tillverkar kockknivar till några av de bästa restaurangerna i New York och här får vi se lite hur dessa blir till. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

VM i falafel återvänder till Malmö i år
Den 14 december för att vara exakt

Tidigare i år stod det klart att falafel-VM inte skulle hållas under sommaren i år. Nu har arrangörerna meddelat att VM-tävling blir av den 14 december istället. Dock kommer tävlingen inte vara öppen för allmänheten i år utan allt kommer avgöras i restaurangen Lokal 17:s nya studiokök i Malmö. Precis som förra årets mästerskap kommer tävlingen att avgöras i olika omgångar och vill man följa tävlingen kommer man kunna göra det via en liveström på nätet. Detta blir andra året i rad som världsmästerskapet i falafel hålls i Malmö och förra året vann Yusef Houji från Nordisk Falafel i Köpenhamn mästerskapet. Tumnagel
121kg
+
Frode Wikesjö
0
Nästa sida