m
a
r
3 i dag2 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror

Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök. Tumnagel
143kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

McDonald's presenterar McPlant
100 procent växtbaserad burgare

McPlantTM är en helt ny plattform för växtbaserade burgare från McDonaldx27s och den första ut är den som heter just McPlant. Det är en burgare vars "biff" består av hundra procent växter. Just nu genomförs ett pilottest av McPlant på restauranger i Linköping och Helsingborg. Målet är att lansera burgaren på alla McDonaldx27s restauranger i Sverige framöver. Biffen ska ha välbalanserade toner av umami, bra tuggmotstånd och "samma" textur som kött. Den steks tillsammans med övriga burgare på stekhällarna. Ska bli spännande att testa, eller vad tycker ni? Tumnagel
159kg
+
Bobby Green
0

Det här är Burger Kings nya stil
Flörtar med 70-talet

Burger King har gjort om hela sin varumärkesidentitet. Den gamla lanserades 1999 och har således fått leva i 22 år, men nu är det alltså dags för något nytt. Även fast man i det nya flörtar med 70-talet. Den nya loggan har hämtat inspiration från den logga man använde sig av under nästan 40 år. Dock ska den ha fått sig ett mer modernt uttryck och en helt ny tillhörande visuell värld. Med start imorgon kommer den nya loggan och varumärkesidentiteten att börja rullas ut och under våren kommer inredning och skyltar att bytas ut på alla restauranger runt om i landet. Tumnagel
243kg
+
Bobby Green
0

Ny matserie med Tareq Taylor
Kommer snart till SVT

Tareq Taylors matresa är just vad det låter som - en matresa med krögaren och TV-kocken Tareq. Med sig på resan som går till hemlandet Jerusalem har han även sin bror Zafer och sin pappa Seif. Här ska det smakas på mat från Mellanöstern och Seif tar med sina söner till sin favoritrestaurang där världens bästa hummus ska finnas. Programmet har premiär den 12 januari. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0
2020

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Skicka en julöl till någon du tycker om
Gratis

J-dagen är en dansk tradition som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna. Denna tradition tog Falcon till Sverige för tio år sedan och deras tappning av den har blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till restauranger i staden. Detta går ju som ni säkert vet inte riktigt att genomföra i år, men man ville ändå göra något. Därför drog man igång sajten nedan där du kan skicka en "flaskpost" med en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till nära och kära runt om i landet. Det hela är gratis och det enda du behöver göra är att fylla i namn och adress och eventuell hälsning. Sen dekoreras flaskan med mottagarens namn och skickas iväg. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Stillastående flygplan blev pop-up-restaurang
FUllbokat efter 30 minuter

Singapore Airlines har två stycken Airbus A380 som står parkerade på Changi Airport och som inte får flyga på grund av pandemin. Så vad göra? Flygbolaget bestämde sig för att använda dem som restauranger och satte upp bokningsbara datum den 24 och 25 oktober. På bara en halvtimme var båda fullbokade. Folk är alltså väldigt sugna på att stänga in sig i ett flygplan och äta mat på utfällbara bord. Fyra stycken olika nivåer på käket serveras och precis som i vanliga fall kan du få ekonomiklass eller förstaklass på grejerna med priser från 39 till 474 dollar. Endast hälften av flygplanets stolar var bokningsbara för att man skulle kunna hålla avstånd. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så blåser Elizabeth glas till finrestauranger
Imponerande hantverk

Elizabeth Lyons är glasblåsare på More Fire Glass Studio och där skapar hon tillsammans med sina kollegor exklusiva glas-produkter anpassade för de lite finare restaurangerna. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Här finns Skandinaviens största romsamling
Hos Cane Rum Society i Stockholm

Nyöppnade Cane Rum Society i Hagastaden, Stockholm, ska ha Skandinaviens största romsamling med ett sortiment på över 1200 olika typer av rom. Både mat och dryck på restaurangen är influerad av de karibiska köket och bakom stället står romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten/romentusiasten Duane Shepherd. "Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom." Stället ligger på Ninni Kronbergs gata 1. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Jul på Liseberg ställs in
Inget kul utan jul

2020 är officiellt inställt innan året ens är över. Nu meddelar Liseberg att det inte blir något Jul på Liseberg i år och det är ju förstås väldigt tråkigt. Att knata runt där bland alla upptända träd och dricka varm choklad är något speciellt. Men det sätter alltså coronan stopp för i år. Andreas Andersen som är vd på Liseberg säger följande: "Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen." Har man bokat julbord på nöjesparkens restauranger påverkas man dock inte av detta beslut. Tumnagel
49kg
+
Bobby Green
0

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet

Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

McDonald's tar avsked till engångsplasten
Med serenad där plasten är instrument

Från och med september kommer McDonaldx27s att fasa ut plastsugrören på alla sina restauranger. Man kommer även successivt att byta ut plastbrickorna mot brickor gjorda av havsplast istället. För att lyfta detta har man gjort en avskedsserenad med de utgående engångsartiklarna som instrument, framförd av sångtrion Solala. Tumnagel
205kg
+
Bobby Green
0

Buda hem ett eget glas på favoritkrogen
Stötta restaurangbranschen

Carlsberg Sverige tillsammans med över 800 stycken svenska krogar har gått samman för att stötta restaurangbranschen i pandemin genom att lansera Stammisglaset. Det går ut på att lokala restauranger, barer och krogar i Sverige har fått ett varsitt unikt glas som auktioneras ut på Tradera. Vinnaren av varje budgivning får ett glas med sitt namn ingraverat på sin favoritkrog. Så när du går dit nästa gång har du ett alldeles eget glas att dricka ur. Alla bud som samlas in kommer också att dubblas av Carlsberg (upp till en miljon kronor) och pengarna ska gå direkt tillbaka till branschen. Budgivningarna avslutas nu på söndag och du kan spana in alla på länken nedan. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Stora "badringar" ska få folk att hålla avstånd
Restaurang i USA testar ny grej

På restaurangen Fish Tales i Ocean City, Maryland har man nu infört ett gäng ganska så speciella bord till gästerna för att de ska hålla korrekt avstånd till varandra. Det handlar om ett rullbord som försetts med vad som mest kan liknas vid en stor "badring" som verkar vara en innerslang till lastbilsdäck. Detta gör att man får sitt egna lilla privata område att hänga runt på samtidigt som man kan leka lite "radiobil" och försöka välta all dryck kompisen har på sitt bord. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du IKEAs köttbullar hemma
Nu när restaurangerna är stängda

Är du sugen på IKEAs köttbullar nu när de är stängda finns det räddning. IKEA i Storbritannien postade nämligen receptet på deras ikoniska köttbullar häromdagen, IKEA-style. Så nu är det bara att köpa lite köttfärs och börja rulla. Smaklig spis! PS, ”double cream” betyder helt enkelt riktig grädde. Tumnagel
262kg
+
Roger Åberg
0

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ica presenterar konceptet Icanders
Erbjuder måltidslösningar och restaurang

Den första april öppnar Icanders i Mood-gallerian i Stockholm. Det är Icas nya koncept för måltidslösningar, måltidsbutik och restaurang. Här ska man kombinera den klassiska lanthandeln med en modern restaurang. Kunderna ska kunna sitta och äta i restaurangmiljö, ta en take away eller köpa några av Icas egna varor. Anders Svensson som är vd för Ica Sverige säger följande: "Kunderna letar efter enkla och snabba måltidsalternativ, och genom att öppna Icanders i ett av det mest konkurrensutsatta lägena i Sverige kan vi få ytterligare fart i att utveckla måltidslösningar. Allt fler Ica-butiker startar restaurang och Icanders kommer också ge oss ytterligare erfarenheter inom det området." Delar av konceptet planeras att öppna på fler platser i landet i anslutning till Ica-butiker. Namnet Icander känner ni kanske igen, det är en seriefigur som Ica tog fram 1971. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Wisby lager nu som alkoholfri
Och på burk

Gotlands bryggeri släpper nu två versioner till av sin lager, där en version är samma dryck som tidigare fast på burk. Den finns på Systembolagets beställningssortiment i 12-pack och kostar 17.90 burken. Den alkoholfria versionen är kanske intressantare, i alla fall om det de säger om den stämmer. – Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri. Den alkoholfria versionen ska gå att hitta på restauranger från och med i dag. Tumnagel
133kg
+
Roger Åberg
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Ett dygn hos en sushirullband-restaurang
Snabbt och gott

Här får vi hänga med Kazuhiro Maeno som är restaurangchef på Sushiro i Singapore och lära oss hur köket och personalen jobbar för att få ut det bästa de bara kan på rullbandet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida