m
a
r
4 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Jul på Liseberg ställs in
Inget kul utan jul

2020 är officiellt inställt innan året ens är över. Nu meddelar Liseberg att det inte blir något Jul på Liseberg i år och det är ju förstås väldigt tråkigt. Att knata runt där bland alla upptända träd och dricka varm choklad är något speciellt. Men det sätter alltså coronan stopp för i år. Andreas Andersen som är vd på Liseberg säger följande: "Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen." Har man bokat julbord på nöjesparkens restauranger påverkas man dock inte av detta beslut. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet

Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland. Tumnagel
156kg
+
Bobby Green
0

McDonald's tar avsked till engångsplasten
Med serenad där plasten är instrument

Från och med september kommer McDonaldx27s att fasa ut plastsugrören på alla sina restauranger. Man kommer även successivt att byta ut plastbrickorna mot brickor gjorda av havsplast istället. För att lyfta detta har man gjort en avskedsserenad med de utgående engångsartiklarna som instrument, framförd av sångtrion Solala. Tumnagel
205kg
+
Bobby Green
0

Buda hem ett eget glas på favoritkrogen
Stötta restaurangbranschen

Carlsberg Sverige tillsammans med över 800 stycken svenska krogar har gått samman för att stötta restaurangbranschen i pandemin genom att lansera Stammisglaset. Det går ut på att lokala restauranger, barer och krogar i Sverige har fått ett varsitt unikt glas som auktioneras ut på Tradera. Vinnaren av varje budgivning får ett glas med sitt namn ingraverat på sin favoritkrog. Så när du går dit nästa gång har du ett alldeles eget glas att dricka ur. Alla bud som samlas in kommer också att dubblas av Carlsberg (upp till en miljon kronor) och pengarna ska gå direkt tillbaka till branschen. Budgivningarna avslutas nu på söndag och du kan spana in alla på länken nedan. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Stora "badringar" ska få folk att hålla avstånd
Restaurang i USA testar ny grej

På restaurangen Fish Tales i Ocean City, Maryland har man nu infört ett gäng ganska så speciella bord till gästerna för att de ska hålla korrekt avstånd till varandra. Det handlar om ett rullbord som försetts med vad som mest kan liknas vid en stor "badring" som verkar vara en innerslang till lastbilsdäck. Detta gör att man får sitt egna lilla privata område att hänga runt på samtidigt som man kan leka lite "radiobil" och försöka välta all dryck kompisen har på sitt bord. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du IKEAs köttbullar hemma
Nu när restaurangerna är stängda

Är du sugen på IKEAs köttbullar nu när de är stängda finns det räddning. IKEA i Storbritannien postade nämligen receptet på deras ikoniska köttbullar häromdagen, IKEA-style. Så nu är det bara att köpa lite köttfärs och börja rulla. Smaklig spis! PS, ”double cream” betyder helt enkelt riktig grädde. Tumnagel
262kg
+
Roger Åberg
0

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ica presenterar konceptet Icanders
Erbjuder måltidslösningar och restaurang

Den första april öppnar Icanders i Mood-gallerian i Stockholm. Det är Icas nya koncept för måltidslösningar, måltidsbutik och restaurang. Här ska man kombinera den klassiska lanthandeln med en modern restaurang. Kunderna ska kunna sitta och äta i restaurangmiljö, ta en take away eller köpa några av Icas egna varor. Anders Svensson som är vd för Ica Sverige säger följande: "Kunderna letar efter enkla och snabba måltidsalternativ, och genom att öppna Icanders i ett av det mest konkurrensutsatta lägena i Sverige kan vi få ytterligare fart i att utveckla måltidslösningar. Allt fler Ica-butiker startar restaurang och Icanders kommer också ge oss ytterligare erfarenheter inom det området." Delar av konceptet planeras att öppna på fler platser i landet i anslutning till Ica-butiker. Namnet Icander känner ni kanske igen, det är en seriefigur som Ica tog fram 1971. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Wisby lager nu som alkoholfri
Och på burk

Gotlands bryggeri släpper nu två versioner till av sin lager, där en version är samma dryck som tidigare fast på burk. Den finns på Systembolagets beställningssortiment i 12-pack och kostar 17.90 burken. Den alkoholfria versionen är kanske intressantare, i alla fall om det de säger om den stämmer. – Att skapa ett bra, smakrikt och alkoholfritt öl som har samma smakprofil och karaktär som sin alkoholstarkare förebild är en utmaning och jag kan säg att jag är riktigt stolt över Wisby Lager alkoholfri. Den är nästan lite för bra! Trots att den är alkoholfri har den kvar all smak och kraft som finns i originalet, säger Johannes Obermeier, bryggmästare på Gotlands Bryggeri. Den alkoholfria versionen ska gå att hitta på restauranger från och med i dag. Tumnagel
133kg
+
Roger Åberg
0

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Ett dygn hos en sushirullband-restaurang
Snabbt och gott

Här får vi hänga med Kazuhiro Maeno som är restaurangchef på Sushiro i Singapore och lära oss hur köket och personalen jobbar för att få ut det bästa de bara kan på rullbandet. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Cody Auger
Ett besök på hans restaurang Nimblefish

Cody Auger driver sushi-restaurangen Nimblefish som ligger i Portland. Här kombinerar han klassisk tillagningsteknik med sina arkitekt-kunskaper och resultaten ser ganska så mumsiga ut. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Handgjorda tallrikar för fin-restauranger
Inte bara maten spelar roll

På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Pinchos godisläsk lanseras nu i butik
Finns som Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt

För ett tag sedan lanserade restaurangkedjan Pinchos en egen godisläsk i samarbete med Dirtwater Fox Brewery. Det hela började när man förra året, den 1 april, skrev på sina sociala medier och skojade att man skulle släppa några av kedjans mest populära alkoholfria drinkar på burk. Men folk tog det inte som ett skämt utan uppmanade mest att man skulle göra detta på riktigt. Så blev det och efter att ha sålts på restaurangerna ett tag släpps nu läsken även i vanliga butiker. Smakerna är Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt. Smakerna är veganska, ekologiska, innehåller bara fyra ingredienser, inga färgämnen och ingen av dem har någon koffein i sig. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida