1 i dag4 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Två ölnyheter från Innis & Gunn IPA och Hopped Bourbon Cask Ale
Två ölnyheter från Innis & Gunn

Det skotska bryggeriet Innis & Gunn har två nya ölnyheter att dela med sig av och dessa är en Hopped Bourbon Cask Ale och en IPA.

Om vi börjar med den förstnämnda så är det bryggeriets första red ale och den är lagrad i torrhumlade bourbonfat. Under lagringen har man tillsatt humlesorterna Ahtanum, Hallertau och Hersbruker. Den färdiga produkten beskrivs som mustig och djup med en tydlig eftersmak av humle. 40 000 stycken exemplar av denna kommer att säljas och alla kommer i en presentförpackning designad av illustratören Iain McIntosh. Artikelnumret är 11969, alkoholhalten ligger på 7,4 % och flaskan rymmer 33 centiliter. Priset är satt till 29,90 kronor per flaska.

IPAn blandar fyra sorters humle från Storbritannien, USA och Europa och den här ska vara ett lite lättare alternativ till den som vill ha en IPA som inte är så kraftig. Den är relativt ljus i färgen, frisk och rostningen ska ge ölet en mer tydlig malt- och kexsmak. Säljs på 33 centiliters burk, finns i Systembolagets beställningssortiment, har en alkoholhalt på 4,6 % och kostar 15,90 kronor.

Strupen, Öl, Innis & Gunn, nyheter, bryggeri, IPA, Hopped Bourbon Cask Ale
Visa Pressmeddelande Innis & Gunn Hopped Bourbon Cask

- Limiterad Red ale lagrad i torrhumlade bourbonfat

Nu kommer ett helt nytt limiterat släpp från det Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn. Hopped Bourbon Cask är en red ale lagrad på speciellt utvalda bourbonfat. under lagringprocessen på fat har man tillsatt en spännande mix av torrhumlesorterna Ahtanum, Hallertau och Hersbruker.

Kombinationen av fatlagring och torrhumling direkt på fat har den experimentella bryggaren Dougal Sharp aldrig provat förut. resultatet blir en mustig bryggd med en djup smakbild. eftersmaken är tydligt humlearomatisk och dröjer sig kvar länge.

Innis & Gunn Hopped Bourbon Cask säljs i en exklusiv presentförpackning designad av illustratören Iain McIntosh och väntas bli ett samlarobjekt. 40 000 flaskor kommer till Sverige under detta strikt begränsade släpp den 7 oktober. Pris 29.90 kr. Nr 11969.

- Jag har bryggt flera ale lagrade på bourbonfat, men det här är första gången som vi har torrhumlat ölet under mognadsprocessen och dessutom är detta vår första red ale. Humlemixens Sammansättning samt sötman från bourbonfaten skapar en häftig smakupplevelse. Framförallt ger denna öl en kvardröjande eftersmak som gör njutningen långvarig, berättar Bryggmästaren och grundaren Dougal Sharp.

Hopped Bourbon Cask Ale är bryggd med malttyperna Pale Ale, Crystal, vete och råg.

Smakprofilen i Innis & Gunn känns igen med en härlig sötma och humlesorterna ger ölen toner av apelsin och inslag av hö. Men det är framförallt i eftersmaken som humlesorterna lämnar sitt avtryck i en lång kvardröjande och torr eftersmak.

- Imperial Red Ale är vår första torrhumlade fatlagrade ale, men det kommer definitivt inte att bli vårt sista. Vi kommer fortsätta att experimentera med olika typer av humle och lagringstider på fat. Det ska bli väldigt kul att höra vad våra trogna fans kommer tycka om denna öl, avslutar Dougal Sharp.

Artikelnummer: 11969
Pris: 29,90 SEK
Alkoholhalt: 7,4%
Storlek: 330 ml
Malt: Pale Ale, crystal, vete, råg
Humle: Hallertau, hersbruker och ahtanum
Lagring: Lagrad på first fill bourbonfat

Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn lanserar Session IPA

Nu lanserar det skotska bryggeriet Innis & Gunn en ny öl till sitt sortiment – IPA (India Pale Ale) – bryggd med en komplex humlemix av 4 sorter med brittisk, amerikansk och europeisk humle som är speciellt utvald för att skapa en välbalanserad session IPA. Ölen kommer att säljas i 330 ml burk med en alkoholhalt på 4,6 %. Innis & Gunn erbjuder en ale som är ett lättare alternativ i IPA-stil och kommer att finnas på Systembolagets beställningssortiment från den 1 september.

Innis & Gunns Session IPA bryggs med en ljus malt som är unikt rostad för att utveckla en mer uttalad malt- och kexsmak. Resultatet är en uppfriskande öl med ljus färg med smak av humle som ger en perfekt balans mellan sötma och malt.

Innis & Gunns Session IPA har en komplex blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle. Alen doftar röda frukter, kåda, rosenblad och lätta citrustoner. Smaken av malt och bitter humle balanseras av sötma och med en mjuk textur som ger en ren och varaktig avslutning.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA., säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Pris: 15,90 kr
Nr: 88053
Alkoholhalt: 4,6%
Volym: 330 ml
Malt: Extra pale malt
Humle: Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral
101kg 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 19 okt 2016, 11:30
Två ölnyheter från Innis & Gunn IPA och Hopped Bourbon Cask Ale
101kg
0