Välkommen!
Skaffa Feber+
Tut i luren! Idag är det Kanelbullens dag!
Fikadags!
Idag är det inte bara lille-lördag utan även kanelbullens dag vilket givetvis måste uppmärksammas. Om du inte redan hunnit klämma en bulle eller två till frukost är det alltså hög tid att pejla in detta till förmiddagsfikat. Och till lunch. Och till eftermiddagsfikat. Och till mellanmålet. Och till middag, och givetvis även till kvällsmat.
93kg
Tut i koppen! Idag är det kaffets dag!
Grattis
Idag är det inte bara fredag utan även kaffets dag! Så det kan ju ni som gillar kaffe (jag gör det inte) fira genom att ta en extra kopp eller två. Grattis alla kaffe-älskare!
95kg
Ny omgång av Grythyttan Skogsglögg på väg
Släpps 1 november
Den 1 november börjar återigen Grythyttan Skogsglögg att säljas på Systembolaget. Förra året sålde alla 104.000 flaskor slut runt lucia så i år har man ökat produktionen med runt 20 procent för att kunna täcka behovet. Glöggen görs på en fruktbas av äpplen, svenska lingon och blåbär och den ska ha en fin balans mellan sötma och syra. För en flaska får man betala 100 kronor.
95kg
Alkoholfri variant av Winter Negroni
Och en Winter Spritz
Stockholms Bränneri presenterar nu två alkoholfria produkter till jul. Dels handlar det om deras populära Winter Negroni som nu alltså kommer att erbjudas utan alkohol, och då heter den lite påhittigt istället Winter Nogroni. Det är en färdig vintercocktail som är smaksatt med körsbärs- och svartvinbärsjuice, enbär, malört och traditionella julkryddor. Serveras över is som den är eller uppvärmd som en glögg. Sedan har de även kokat ihop en Winter Spritz som beskrivs som en bubblig och frisk alkoholfri vinterdryck. Den ska ha en fin balans mellan traditionella julkryddor, bärighet och bitterhet. Båda de alkoholfria produkterna släpps den 1 november och för Winter Nogronin (195802) får man betala 79 kronor och för Winter Spritz (196115) får man betala 23 kronor. Winter Negroni med alkohol kommer att finnas tillgänglig även i år.
91kg
Årets första humrar kostade 44.000 kronor kilot
Rimligt
Igår klockan 07:00 på morgonen drog hummerfisket igång igen och imorse var det dags att auktionera ut den första hummerlådan på Göteborgs fiskauktion. Slutpriset hamnade på hela 44.000 kronor per kilo vilket är en rejäl uppgång jämfört med hur det såg ut förra året då prislappen landade på 7000 kronor per kilo. En stor del av summan kommer att gå till Sjöräddningen. Ett inslag från auktionen finns på länken nedan.
40kg
Tut i luren! Lidl firar 20 år i Sverige
Har nu 205 butiker i landet
Den 25 september 2003 slog Lidl upp portarna till sina första butiker här i Sverige vilket innebär att den tyska livsmedelskedjan idag firar 20 år i landet. Idag finns det 205 butiker och sex procent av Sveriges befolkning handlar regelbundet på Lidl, målsättningen är minst tio procent. Under de kommande åren hoppas man kunna etablera sig i 91 städer till och det långsiktiga målet är att det ska finnas 300 Lidl-butiker i landet.
94kg
De här två gör Sveriges bästa Gin & Tonic
Recept att testa kanske?
För åttonde året arrangerade Schweppes nyligen tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic och de två vinnarna är butiksbiträdet Mirell Ekroot och bartendern Albin Malmberg. Mirell vann i kategorin "hemmamixare" med sin drink "Ginger, Will you berry me? GT" och Albin vann i bartenderkategorin med sin drink "Rhubarb Rhapsody". Juryns motiveringar löd som följande: Ginger, Will you berry me? GT "En vacker drink som bjuder på en symfoni av smaker som alla balanserades upp på ett mästerligt sätt. Den eleganta sältan och det överraskande valet av is, satte pricken över i. Denna GT är en uppvisning i smakhantverk som når upp till professionell nivå." Rhubarb Rhapsody "Trots få ingredienser upplevde vi en intressant komplexitet. Valet att möta upp den smakrika ginen med kreativa inslag gav å ena sidan en skön harmoni, å andra ett vågspel i vilket timutpepparns explosivitet stod för dramatiken. Denna GT är en fängslande fullträff" Recepten på drinkarna hittar ni här nedan.
88kg
Chorizon är Sveriges populäraste korv
Håller du med?
För tredje året har nu Circle K tillammans med Kantar Sifo tagit fram Korvkartan. Denna karta visar svenskarnas korvvanor baserat på 3324 tillfrågade personer. Siffrorna visar att 63 procent av dessa äter minst en korv i månaden och att vi i genomsnitt äter 49 korvar per person och år. Under 2023 var favoritkorven chorizon som tar över från grillkorven som man delade förstaplatsen med förra året. Mest korv äts det i Dalarna där man snittar 60 korvar per person och år. Senap, ketchup och rostad lök ska vara det viktigaste tillbehöret och räksalladen ska vara mest omtyckt i Dalarna och i landets norra delar, inte i Göteborg som en del verkar tro. Några av de mest udda tillbehören på korven sägs vara messmör, kaviar, anjovis, hallonsylt och surströmming. Läs mer om undersökningen på länken nedan.
97kg
Växtbaserad biff kommer till Sverige
Ska efterlikna strukturen hos kött
Att kött har rätt stor klimatpåverkan är nog de flesta ganska överens om, vilket är en av anledningarna till varför växtbaserade alternativ till kött har blivit allt mer populära på senare år – och nu kommer ett till. Med hjälp av doodtechbolaget Kale United kommer nu Juicy Marbles produkter att lanseras på livsmedelskedjorna Coop och Ica i Sverige. Jag testade faktiskt denna biff när jag var i Köpenhamn, och även om jag inte har ätit kött på några år, vill jag ändå säga att det nog är det närmaste jag har kommit en köttliknande känsla från ett sådant typ av substitut.
110kg
Världens första mini-julskinka
Är de små får man ta två
På jul brukar det lätt bli lite för mycket mat. Man köper också ofta lite för mycket och sen blir det ståendes i kylen långt in i januari och man blir riktigt trött på att tugga på den där skinkan. Konsumenter har bland annat efterfrågat en mindre julskinka så att man inte behöver kånka hem en bjässe som man ändå inte orkar äta upp. Scan svarar nu med att presentera världens första mini-julskinka. Det handlar om den klassiska färdigkokta Pigghamjulskinkan fast den är bara på 800 gram istället. Skinkan hittar ut i butik från vecka 47. Priset kommer ligga på runt 119 kronor per kilo.
135kg
Whisky med den femte smaken
Nytt från Johnnie Walker
Världens största skotska whiskyvarumärke Johnnie Walker presenterar nu nyheten Blue Label Umami som kommer att säljas i begränsad upplaga. Whiskyn är skapad av Emma Walker och den berömda japanska kocken Kei Kobayashi. Målet var att ta fram en skotsk whisky som sammanfattar den gåtfulla smaken och de mystiska egenskaperna av umami. Den färdiga produkten ska vara söt och salt och ha smaker av blodapelsin, röda bär och rökt kött. Släpps i Systembolagets beställningssortiment den 18 oktober och för en flaska får man betala 3599 kronor.
75kg
Mindre kebabrullebröd från Schysst käk
Och kebab-bea
Förra året lanserade Schysst käk kebabrullebröd i påse som man kunde köpa med sig hem och göra sin egna rulle av. Jag har testat dessa och de är helt okej, men något stora. Nu lanseras en mindre version som kanske blir lite enklare att hantera. Varje bröd väger in på 40 gram och i påsen finns åtta stycken. Ska finnas hos ICA, Coop och Axfood nu. En annan nyhet från Schysst käk som ni kanske redan har sett i butik är Kebab-bea. Det är en klassisk oklassisk sås som ska passa lika bra på kebaben som till annan mat, precis som företagets övriga såser alltså.
94kg
Bästa burgarna i Jönköping
Och i Växjö och på Gotland
Det finns väldigt många goda burgare att äta i vårt avlånga land och Burgerdudes har gjort det till sin uppgift att testa dem alla. Den senaste tiden har gänget varit i Jönköping, i Växjö och på Gotland och vilka burgare de tycker är bäst på dessa ställen ser ni här.
89kg
I år smakar Apotekarnes julmust Apelsin
Snart jul igen
Nu är det färre än 100 dagar kvar till jul och det är därför hög tid att börja dunka ut årets julnyheter. I år kör Apotekarnes en variant på sin populära julmust och denna har då fått sig smak av apelsin. Apelsin är ju en given julkrydda så det kanske inte är så dumt, dock verkar den bara komma i sockerfri version vilket kanske inte faller alla i smaken. Ska det va ska det va. Kommer i PET-flaska på 1,4 liter eller 50 centiliter och ska börja hitta ut i butiker från vecka 40.
88kg
Glögg med smak av svarta vinbär och plommon
Från Finland
Minns ni när det bara fanns en sorts glögg och den smakade glögg? Så ser det inte riktigt ut längre utan nu släpps det specialare varje år och här har vi ytterligare en nyhet. Det handlar om Finlands äldsta och bäst säljande premiumglöggmärke Loimu som i år kommer att erbjuda en rödvinsglögg med smak av svarta vinbär och plommon. För första gången kommer även Loimus vitvinsglögg att erbjudas här i Sverige. Glöggen som har en alkoholhalt på 15 procent kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment från och med den 2 oktober och den kostar 155 kronor. Artikelnumret är 5789502.
94kg
Här är årets glögg från Blossa
vit glögg med smak av hallon och humle
I år fyller Blossas årgångsglögg 20 år och det firas lite extra genom att årets Blossa 23 även för första gången kommer i en alkoholfri variant. Årsglöggen har en smak av friska hallon och blommig humle och ska vara en hyllning till Blossas rika hantverkshistoria. Motivet på flaskan är Gamla Stan i Stockholm, flaskan har också vissa självlysande element som likt gatlyktor lyser upp gatorna. Blossa 23 finns med en alkoholhalt på 15 volymprocent, och en alkoholfri. Båda i 750 ml glasflaska. Starkvinsglöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 13 september för 139 kronor. Den alkoholfria släpps den 1 november på Systembolaget för 95 kronor.
118kg
Nu kommer Vanilla Pecan Blondie till Sverige
Nytt från Ben & Jerry's
Vanilla Pecan Blondie är en smak som Ben & Jerryx27s har haft i sitt utbud ett bra tag men det är först nu den kommer till Sverige i bytta. I den ska det finnas krämig vaniljglass med sega bitar av blonda brownies, krispiga pekannötter och virvlar av salt karamell. Vaniljen och sockret i Vanilla Pecan Blondie är Fairtrade-märkta. För en burk får man betala runt 75 kronor och den ska börja hitta ut i mataffären från och med vecka 40. Går att hitta redan nu på Hemmakväll dock.
40kg
Glögg med smak av granskott och lingon
Årets alkoholfria från Saturnus
Saturnus presenterar nu sin alkoholfria vitvinsglögg för i år och denna ska kombinera klassiska glöggsmaker med nordisk natur, och närmare bestämt skogen då den ska ha smak av granskott och lingon. Kan precis som övriga glögger drickas både varm och kall. Ska hitta ut i affärerna i oktober och för en flaska på 50 centiliter får man betala 35 kronor.
92kg
Den här colan ska smaka år 3000
Framtagen med hjälp av AI
AI är populärt just nu och Coca-Cola hoppar på tåget med sin senaste Coca-Cola Creations-smak. Den heter Coca-Cola 3000 Zero Sugar och den beskrivs som en kreativ tolkning av hur en Coca-Cola kan komma att smaka år 3000. Givetvis har då AI varit med och tagit fram denna nya smak. Går att köpa nu, har ni testat?
21kg
Korv som är hälften kött, hälften växtbaserad
Ultimate combo?
Pressbyrån vill nu utmana den klassiska korven genom att lansera Transitionkorven. Den här är den första i sitt slag och den ena sidan av korven är helt växtbaserad medan den andra är kött. Man får alltså båda grejerna i samma korv - men uppdelat. Med denna vill man inte helt oväntat få fler köttätare att testa växtbaserat. Korven är framtagen tillsammans med Peas of Heaven som står för den växtbaserade delen och Härryda Karlsson som står för köttet. Skinnet på korven är helt växtbaserat. Transitionkorven finns att köpa på utvalda Pressbyrån-butiker runt om i Sverige från och med nu.
60kg
TV-kock gör rätt till Ikea
Vegetarisk, glutenfri och laktosfri
Ikeas köttbullar får nu ytterligare en utmanare och det är i form av en citronfräsch gryta med rotfrukter och färska örter. Den är skapad av TV-kocken Jessica Frej och från och med den 18 september till och med den 12 november kommer den att erbjudas i Ikeas restauranger här i Sverige. Rätten är lagad på Jessicas favoritråvaror för säsongen och den är vegetarisk. Tanken var att skapa en god vegetarisk rätt som alla kan gilla. För medlemmar kostar den 49 kronor, annars gäller priset 59 kronor.
75kg
Tjoget släpper drinkar på burk
Finns i beställningssortimentet
Restaurangen Tjoget som ligger på Hornsbruksgatan 24 i Stockholm ska ha en av de absolut bästa cocktailbarerna i världen. Nu lanserar de drinkar på burk och det handlar om de tre favoriterna Milano Spritz, Paloma och Apple Mule. Drinkarna finns i beställningssortiment på Systembolaget och de kostar mellan 39:90 till 49:90 kronor.
92kg
Estrella släpper chips med kantarell-smak
Så höstigt
Lagom till hösten ska Estrella släppa en ny chipssmak. Smaknamnet som chipstillverkaren gett sina nya chips är kort och gott kantarell som då ska ha en smak av smörstekta kantareller. Själva chipsen är grovräfflade och påsarna med dessa grovräfflade chips i kommer att släppas i butik den 18 september. Om dessa chips kan få plats i mitt skafferi bredvid cheddarchipsen från Bjäre Chips eller de importerade paprikachipsen återstår att se.
112kg
Berätta om dina kebab-vanor
Snart är det kebabens dag
En riktigt flottig kebab sitter aldrig fel. Antingen trycker man i sig den när man är ute och svirar på stan eller så gör man en egen variant hemma. Den 11 september är det Kebabens dag och inför detta har YouGov för tredje året i rad frågat svenska folket hur de ställer sig till kebab. Undersökningen visar att var femte hushåll har ätit kebab till helgmiddag den senaste månaden och mer än hälften av Sveriges hushåll lagar numera kebab hemma. Ligger taco-fredag alltså illa till och är på väg att bli ersatt av kebab-fredag istället? Den godaste kebaben ska tydligen finnas i Stockholm men ni får gärna dela med er av era bästa ställen. De allra flesta vill ha vitlökssås till sin kebab och kebabtallrik med pommes frites är den kebabrätt det äts mest av, följt av rulle. Dela gärna med er av era kebab-vanor bland kommentarerna.
134kg
Lidl ska ha den bästa Brie-osten
Vann i nytt test
Svenska Dagbladet testade nyligen brieostar och Lidl Sveriges ost kammade hem segern. Milbona Petit Brie fick full poäng och blev testpanelens favorit. Motivering till vinsten lyder "Wow, vilken lyxbrie! Milbonas brieost är utan tvekan hela panelens favorit. Den har en otrolig krämighet som samtliga uppskattar. Smaken är till att börja med mild, men utvecklas medan man äter osten och får ett bra tryck utan att bli för skarp. En ost vi inte kan få nog av." Osten kommer i 500-gramsförpackning och kostar 59,90 kronor. Vilken brie föredrar ni?
134kg
Ny öl från Estrella på Systembolaget
En mogen lager
Det spanska bryggeriet Estrella har nu lanserat ölen Galicia Cerveza Especial på Systembolaget. Det är en ljus lager där koknings, jäsnings- och mognadsprocessen tar mer än 20 dagar, vilket ska ge en behaglig och karakteristisk humlesmak. Ska passa perfekt till ost, kryddstark mat och mustiga fisksoppor. "Detta öl har bryggts på mjukt vatten från en reservoar i A Coruña med ett perfekt mineralinnehåll för att producera lager. All humle är av högsta kvalitet från tyska Perle Hallertau, tjeckiska Sladek och en galicisk variant av Nugget. Dessutom används Pilsen och rostad malt för att brygga ett unikt öl, med personlighet och egenskaper som väcker sinnen genom smak, arom, färg och ljusstyrka." Flaskan är på 33 centiliter, alkoholhalten ligger på 5,5 procent och på prislappen står det 16:90 kronor.
84kg
Här är chansen att designa din egen bar
Heineken håller bartävling
Heineken firar 150 år genom att lansera "The Bar Is Yours", som är ett nytt initiativ där unga svenskar får möjlighet att tävla med sina baridéer och se dem bli verklighet i Stockholms uteliv senare i höst. Registreringen för tävlingen är öppen mellan 29 augusti och 26 september. Tre finalister kommer att få pitcha sina idéer framför en jury och livepublik på Södra Teatern i Stockholm. The Bar Is Yours kommer att vara öppen i en månad på Södra Teatern, från onsdag kväll till lördag kväll. I tävlingens jury hittar vi Johanna Pihl, Brand Manager på Spendrups; Remco Schouten, Marketing Manager på Heineken; Oscar Zia, artist och kreatör samt The Bar Is Yours-ambassadör; Antonios Evangelogiorgos, driftchef på Södra Teatern; Philip Hördegård, Creative på FLB Europa och Sorraya Toure, Project Manager på CMNTY.
83kg
Planti lanserar citrongurt
Den första växtbaserade
Planti släpper nu den första växtbaserade "gurten" med smak av citron. Planti Soygurt beskrivs av Planti som ett "växtbaserat alternativ till yoghurt som är mjölkfritt, laktosfritt, veganskt och berikat med D-vitamin." Den nya Planti Soygurt Citron finns tillgänglig från början av september på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Matrebellerna och Tempo. En förpackning med 1000g kostar 34,90 kronor.
87kg
El Taco Truck släpper fyra nya såser
Sås är livet
El Taco Truck som började som en taco-truck och som numera även säljer riktigt goda taco-produkter utökar nu med fyra nya såser. Dessa är Cheezy Jalapeño Sauce (34,95 kronor), Chili Mayo (34,95 kronor), Tomato Salsita (34,95 kronor) och Coriander Dressing (36,95 kronor). Alla smaker är influerade av det mexikanska köket och helt veganska. Själv är jag mest spänd på koriandersåsen eftersom koriander är det bästa som finns. Eller hur? Nyheterna ska finnas i butik från och med den här veckan.
107kg
Vilken amerikansk snabbmatsburgare är bäst?
Joshua försöker reda ut detta
Matfantasten Joshua Weissman åkte runt till en mängd amerikanska hamburgerkedjor för att reda ut vilken som har den bästa burgaren. Smak är ju ganska subjektivt, men det kan kanske ge en fingervisning om vilket ställe man ska besöka först nästa gång man är i USA eller någonstans där dessa kedjor finns.
71kg
Max börjar med Red Hot Chicken Nuggets
Och en omtyckt burgare gör comeback
Max omtyckta burgare Frisco Cheese ’n Jalapeño gör comeback på hamburgerkedjan meny, samtidigt släpper Max även nya heta Red Hot Chicken Nuggets. – Äntligen kan vi presentera en liten stark nyhet från Max. Jag har länge velat kombinera den frasiga fylliga munkänslan hos en nugget med hettan från chili. Det finns något nästan magiskt med chilifrukter. De kan förhöja och överraska samtidigt som de helt kan förstöra en måltid. Med våra nya Red Hot Chicken Nuggets har vi jobbat hårt för att hitta rätt balans mellan styrka och ”jag vill ha en till och en till och en...”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max. Det kommer också nya lyxshakes med smakerna Mango Swirl med mangokompott och ananasfudge och Triple Chocolate Brownie med brownies, chokladsås och hard chocolate topping. Nyheterna finns i restaurangerna nu.
97kg
Pistonhead släpper cider
Med smak av hallon och svarta vinbär
Pistonhead förknippas med öl men nu blir det ändring på detta då en cider släpps under varumärket. Den har en rosaröd färg, är gjord på en äppelciderbas och ska ha smak av hallon och svarta vinbär. Cidern har en alkoholhalt på 4,5 procent, kommer på 33 centiliters-burk och den släpps på Systembolaget idag. På prislappen står det 14:70 kronor.
95kg
Gin med endast två kryddor
Nytt från Hernö
Idag klockan 10:00 släpper Hernö Gin den nya ginen Botanical Flavoured Gin. Med denna ville man ta fram något som skippade allt nonsens och istället fokuserade på att bara vara en bra gin. Därför valde man att bara använda sig av två kryddor i den - enbär och koriander. I Hernö Dry Gin används istället åtta kryddor och örter. Grundaren Jon Hillgren säger följande om nyheten: "Producenter världen över försöker överträffa både sig själva och varandra med ordvrängerier, onödiga tillsatser och formuleringar som förvirrar och förför konsumenten. Det tycker vi är fel. För att ta ställning har vi skapat en produkt som är raka motsatsen till allt detta. Vi har skalat av allt som går och förtydligat det vi vill säga i debatten med ett gin som är smaksatt med endast två kryddor. Bara gin helt enkelt." Alkoholhalten ligger på 47 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 367 kronor. Du hittar ginen på länken nedan.
95kg
Sommarens mest populära glassar
GB Sandwich ligger i topp
Visst, september kan bli fint men officiellt sett är nog ändå sommaren över. Och då kan man sammanfatta några viktiga saker - som exempelvis vilka glassar som varit mest populära denna säsong. Det har Pressbyrån gjort och nu presenterar de Glassbarometern. Försäljningen ligger på samma nivå som förra året och barometern baseras på deras försäljningsstatistik. I toppen hittar vi klassikern GB Sandwich och på andra plats en annan klassiker - Daimstrut. Sen kommer Piggelin följt av Magnum Strawberry White och Magnum Mandel. TipTop landar på en sjätte plats, Twister Pineapple Plant-based på en sjunde. På åttonde plats hittar vi Magnum Classic, på nionde Magnum Double Gold Caramel Billion och slutligen på tionde plats Magnum Double Sunlover. Vad har du ätit för glass i sommar? Själv går jag alltid på ett säkert kort - mjukglass. Gärna med karamellströssel på.
91kg
Nu finns sugrör i form av en korv
Som hyllning till viral video
För typ ett år sedan blev ett klipp viralt där en herre gör om en korv till ett sugrör för att sedan stoppa ner detta i en öl. Nu har Oscar Mayer, som gör korv, skapat en produkt för alla som vill göra samma sak, men som inte vill kladda med korven. Man har nämligen börjat sälja ett sugrör som ser ut som just en korv. Inga konstigheter.
95kg
SM i tunnbrödsrulle är nu avgjort
Hemlagat eller kiosklagat mos?
I helgen anordnades SM i tunnbrödsrulle på Linköpings Motorstadion. Kategorierna för de tävlande var "Årets klassiska rulle", "Mest innovativa rulle" och "Bästa bilrullen". Vann gjorde Wictor Magnusson, Johan Lundgren och Johan Gunnarson. Prissumman var 5000 kronor var och "Bästa bilrullen" kommer under november månad gå att köpa på Circle K-stationer över hela landet. Vad ska det vara i din tunnbrödsrulle? Läs mer om vinnarna och deras bidrag här nedan.
109kg
Ballerina släpper nyheter
Dubbel-kakor
Vad är bättre än en kaka? En dubbel kaka såklart! Det tror i alla fall Ballerina som nu presenterar Double Cookies. Det handlar om tre olika versioner där man smackat ihop två kakor med ett lager smet mellan dessa. Från vecka 36 kommer smakerna Brownie och Vanilj att rullas ut och från vecka 40 släpps en julinspirerad variant med smak av pepparkaka. Något ni kommer att testa? Eller är det bara originalet som gäller?
89kg
Ett besök på Le Bernadin
Berömd restaurang med tre stjärnor
The Bernadin startades av syskonen Gilbert och Maguy Le Coze i Paris 1972. De, och restaurangen, flyttade till Manhattan 1986 och när Michelin-guiden kom till USA 2005 så fick även den tre stjärnor som Paris-restaurangen tidigare fått. 1994 dog Gilbert i en hjärtattack och Eric Ripert tog över som kökschef. Eric och Maguy driver fortfarande restaurangen och de har fortfarande tre stjärnor. I den här videon får vi se hur ett besök går till. Efter lite förvirring så får de sin mat och sitt vin och det verkar riktigt, riktigt bra.
84kg
Svensk gin med smak av Sicilien
Citrus!
Det är tredje året nu som Norrbottens Destilleri släpper en sommar-gin i begränsad upplaga. I år är det sicilianska citrusfrukter som har fått ge smak åt spriten, närmare bestämt grapefrukt, apelsin och citron. Dennis Bejedal är grundare av Norrbottens Destilleri och säger att en av hans favoritcocktails är Beex27s Knees. Den innehåller gin, citronjuice och honungssirap (två delar honung, en del vatten) men Dennis brukar ha i lite grapefruktjuice i den när han gör den. Nu har han istället skapat en gin som själv kan bidra med citrustouchen. Namnet på årets sommargin är Norrbottens Destilleri FUSION.004.Sun och finns på bolaget för 549 kronor.
96kg
LG:s nya kaffemaskin ser ut som en månlandare
Kan mixa flera kapslar till kaffet
LG:s innovationsdivision LG Labs har visat upp en ny kaffemaskin som man kallar för Duobo vilken har ett rätt så spektakulärt utseende. Förutom den unika designen så kan Duobo använda innehållet i två kaffekapslar för att brygga den "perfekta" koppen kaffe för de kaffeälskare som inte nöjer sig med innehållet i en kapsel. Det finns en tillhörande app till Duobo med vilken användaren kan starta kaffebryggaren och mixa de båda kapslarna i maskinen. Det här leder givetvis att kaffet blir dubbelt så dyrt och att maskinen även genererar dubbelt så mycket skräp om användaren vill ha innehållet från två kaffekapslar varje gång de brygger en kopp kaffe. LG Labs Duobo finansieras via en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Hoppar man på den kampanjen kan man få en Duobo för cirka 400 dollar med leverans i december 2023. När Duobo släpps till butiker sägs priset landa på cirka 800 dollar. I videoklippet nedan kan ni kolla in LG:s presentation av Duobo.
-3kg
Mums-Mums kan kanske räddas
Om Cloetta kan hitta en lösning med annan producent
För en dryg vecka sedan rapporterade vi att Cloetta skulle lägga ner skumbollen Mums-Mums. Anledningen till det var helt enkelt att Cloetta såg en minskad efterfrågan och lönsamheten har varit låg. Denna skumboll har tillverkats sedan 1933 så man kan väl lugnt säga att det var lite av en klassiker. Jag har själv aldrig smakat en så jag brydde mig väl inte direkt allt för mycket om det här men tydligen blev folk ledsna över att skumbollen kommer försvinna från butikerna till hösten. Men nu finns det kanske ett litet hopp för dessa människor då Cloettas vd, Henri de Sauvage Nolting, i en intervju nämnde han att det finns en chans att Mums-Mums kan räddas. Han nämnde att de kanske hittar en annan lösning med en annan producent så lönsamheten blir bättre.
91kg
Anchor Brewing lägger ner
Efter 127 år
Det klassiska bryggeriet Anchor Brewing kommer att lägga ner verksamheten. Man startade 1896 och har alltså haft igång bryggeriet i 127 år. Den mest klassiska ölen man haft är Anchor Steam och man har traditionellt haft fokus på barer. När pandemin kom så gick ingen till barer längre och bolaget försökte ställa om för att istället sälja till butiker, men man var sena på den bollen. Pandemin i kombination med dåliga tider efter detta har gjort att verksamheten inte är lönsam och man lägger nu alltså ner. Bryggeriet sägs ha gjort den första pale alen i USA, så det är historia vi pratar om här. Om någon kommer att ta över verksamheten återstår att se. Man har försökt hitta en köpare men inte lyckats.
6kg
Biltema har sålt 10 miljoner korvar
På ett år!
Många åker till Ikea för att äta middag och Biltema för att äta korv. Nu berättar Biltema att de har sålt 10 miljoner korvar under det senaste året, alltså över 800.000 korvar i månaden. – Att slå detta rekord är en bekräftelse på att våra kunder verkligen uppskattar våra caféer som en del av deras shoppingupplevelse hos oss, säger Adelina Voci, Vice-VD för Biltema. Under det senaste året har man också sålt 3,5 miljoner koppar kaffe och 1,1 miljoner mjukglassar. De senare kan jag rekommendera varmt!
87kg
Burger King lanserar The Real Cheeseburger
Hamburgare med 20 skivor ost
Om du gillar ost så kan det vara dags att boka en resa till Thailand snart. Där har Burger King nämligen lanserat en ny cheeseburgare som saknar kött men däremot har hela 20 stycken ostskivor mellan bröden. Burger Kings nya hamburgare kallas för "The Real Cheeseburger" och kommer att kosta 380 baht, motsvarande cirka 115 svenska kronor. När hamburgaren lanserades i helgen gick den dock att köpa för 109 baht, 33 svenska kronor. Huruvida Burger King planerar att lansera The Real Cheeseburger på andra marknader finns det än så länge inga uppgifter om.
-236kg
Cloetta har lagt ner Mums-Mums
Inte mums
Klassikern Mums-Mums har lagts ner. Produkten har tillverkats sedan 1933 men nu är det alltså slut. Man tillverkade Mums-Mums i Cloettas fabrik i Ljungsbro och i förra veckan var det den sista tillverkningsdagen för Mums-Mums. Så om du är ett fan av produkten så kan det alltså fortfarande gå att hitta den i butik. Men när de är slut där så är det slut för evigt. Vi frågade så klart Cloetta hur de kan lägga ner en sån här klassiker. Deras svar är rätt enkelt, Mums-Mums har sett en minskad efterfrågan och lönsamheten har varit låg. Detta har gjort att man inte längre har möjlighet att ha kvar produkten i sortimentet. Produkten är inte omöjlig att göra själv så älskar du Mums-Mums får du helt enkelt göra dem själva hemma. Hur du gör det kan du se i videon nedan. Receptet hittar du här.
-39kg
Gör egen majonnäs
Slipp köpa Hellmanns
Idag så hamnade Unilever på Ukrainas svarta lista och om du inte vill stödja dem så betyder det att du får sluta köpa Hellmannx27s. Några bland kommentarerna till den artikeln sa att det skulle svida lite att sluta köpa Hellmannx27s så här kommer ett recept på hur man slår sin egen majonnäs. Det är Tommy Myllymäki som visar hur man gör, känd som årets kock och för att ha restaurangen Aira som fick sin andra andra Michelin-stjärna i år.
174kg
Ikea lanserar en ny växtbaserad korv
Gjord på risprotein
Nu kommer Ikeas ikoniska korv i en ny variant. Vi har sedan tidigare den klassiska korven gjord på kött från djur och grönsakskorven, men nu kommer en korv som ska efterlikna smaken och texturen hos den animaliska korven. Ikea skriver att "knäcket" från den växtbaserade korven är avsedd att efterlikna det som man kan uppleva när man tar en tugga av en vanlig animalisk korv. Den växtbaserade korven ska ha en balanserad smak och innehåller risprotein, lök, äpple, salt, peppar och rökighet för att ge den växtbaserade korven en karakteristisk korvsmak. Den växtbaserade korven lanseras i Europa under sommaren.
191kg
Emirates lanserar exklusiv bourbon
Kommer bara finnas på utvalda flygningar
Flygbolaget Emirates och det amerikanska whiskydestilleriet Woodford Reserve har nu samarbetat i 15 år och för att fira detta har man tagit fram en ny exklusiv bourbon. Denna finns bara i en begränsad upplaga och kommer bara att serveras på utvalda Emirates-flygningar under juli. Woodford Reserve Emirates Personal Selection som den heter är tillgänglig för passagerare i First och Business Class i A380 Onboard Lounge på utvalda rutter, det innebär bland annat att undertecknad inte kommer att få ta del av den. Doften ska vara torkad frukt, söt honung, vanilj och förkolnat trä och smaken beskrivs som rik och rund med inslag av körsbär, choklad, kola och karamell med en len och krämig eftersmak. Sugen blir man ju helt klart. Varje år går det åt över 90.000 miniatyrflaskor av Woodford Reserve till passagerarna och i A380 Onboard Lounge dricks det 6500 75-centilitersflaskor av drycken.
64kg
Max har tagit över nio Burger King
Och en McDonalds
Max fortsätter sitt segertåg över landet och idag så öppnade man i Nykvarn. Lokalen som man har öppnat i är en gammal Burger King och det är inte första gången som detta händer utan nionde gången. – Vi är väldigt stolta över att överta ytterligare en Burger King. Det är ett bra läge där vi har haft möjlighet att återanvända och renovera byggnaden i stället för att upprätta ett helt nytt hus. Vi har storsatsat för att få till den välkända MAX-atmosfären med vårt inredningskoncept och restaurangen ligger verkligen lättillgängligt intill avfarten från E20, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX. Förutom nio Burger Kings så har man även tagit över en McDonalds, på den för McDonalds klassiska adressen Kungsgatan 4.
207kg
Central anses vara världens bästa restaurang
Frantzén i Stockholm på 30:e plats
Listan "Världens 50 bästa restauranger" toppas för första gången av en restaurang i Sydamerika. Restaurangen som nu ligger på första plats på denna prestigefyllda lista är Central, som man kan hitta i Perus huvudstad Lima. Motiveringen för första platsen var att restaurangens meny tar matgästerna genom 15 olika peruanska ekosystem, från 15 meter under Stilla havet till 4 200 meter upp i Anderna. Central var dock inte den enda restaurangen från Peru som hamnade på denna lista, då hela fyra restauranger i Lima finns bland de 50 bästa. Det är mer än någon annan stad i världen, så det är ju lite kul. Sverige är representerat på listan via restaurang Frantzén i Stockholm, som hamnade på 30:e plats. Listan i sin helhet kan hittas via länken nedan.
92kg
Estrellas Onion Rings snart tillbaka igen
Frode jublar?
Precis som förra sommaren väljer nu Estrella att återlansera de populära lökringarna Onion Rings. Från och med den 3 juli ska du hitta dessa i butik igen och det är tydligen en stor grej enligt Frode många? Jämfört med förra året ska man ha ökat produktionen med 50 procent så att alla som vill ska kunna få tag i en påse eller sju.
100kg
Idag släpps romen Härnösand
Nyhet från Friendship Rum
Vi har tidigare skrivit om Friendship Rum och deras olika rom-sorter. Klockan 10:00 idag släpps nyheten Härnösand som är en flirt med platsen företaget utgår från. Den är deras första jubileumsrom och den är dubbellagrad på svensk ek. Man beskriver den som en lite råare och pepprigare rom med tydligare fatkaraktär. 465 flaskor blir till och 420 av dessa kommer till Systembolagets beställningssortiment. Prislappen för en är 795 kronor.
96kg
Glass gjord på svinn
Svinngott?
Sommar och glass går hand i hand och nu presenterar Mathem och Sopköket Svalkande Svinn som är tre olika glassdesserter gjorda på matsvinn. Glassen finns att köpa hos Sopkökets restaurang i Söderhallarna i Stockholm och den är tillverkad av räddad mat donerad från Mathem. Smakerna är chimichurri, en frisk ingefärsparfait med yoghurt och en kaneldoftande parfait med brynt smör. En förpackning kostar 30 kronor. Har man inte möjlighet att åka dit och vill testa så finns recepten på hur man gör själv här.
82kg
Ny sipping gin från Hernö
Med doft av sherry
Nu presenterar Hernö Gin sin "sipping gin" för året. Den här har lagrats i 28 dagar på sherryfat från spanska Pedro Ximénez. Det ska göra att den får toner av kanel och honung och en doft av sherry. Man dricker den som den är eller i fruktiga drinkar. Lanseras den 3 juli via Systembolagets beställningssortiment. Alkoholhalten ligger på 46,6 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 668 kronor. Beställningsnumret är 573 15 02.
94kg
Spendrups Signatur kommer till Systemet
Släpps på burk imorgon
I mars skrev vi om Spendrups nya lageröl Signatur som man bara kunde avnjuta på fat på utvalda restauranger. Spendrups har fattat att folk inte kommer vallfärda till såna bara för att smaka denna och har därför valt att släppa den på smal långburk på Systembolaget från och med imorgon. Ölen beskrivs som en modern ljus premiumlager och den är bryggd på svenskt maltkorn som tagits fram i samarbete med Lantmännen och deras odlingsprogram Klimat & Natur. En burk som rymmer 33 centiliter kostar 15:90 kronor.
99kg
Ben & Jerry's släpper ny glass
Med citron och honung
Nu presenterar Ben & Jerry’s den nya smaken Sunny Honey Home. I burken finns citronglass, virvlar av honungskaramell och krispiga citronkakor. Smaken är utvecklad tillsammans med människor med flyktingbakgrund och lyfter lokala smaker från Marocko, Afghanistan och Syrien. 1,5 procent av intäkterna från den nordiska försäljningen av Sunny Honey Home kommer gå till den ideella organisationen Nema Problema. Nema Problemas ambition är att göra Sverige bäst på integration genom att utveckla och arbeta med mentorprogram där personer som är nya i Sverige matchas ihop med en etablerad mentor som har liknande yrkes- och utbildningsbakgrund. Mentorprogrammet syftar till att stötta den som är ny i Sverige att ta steg mot den svenska arbetsmarknaden.
91kg
Aeropress släpper genomskinlig version
Stiligt!
Om man tycker om kaffe och då och då vill göra en kopp kaffe och inte åtta så är Aeropress typ det billigaste man kan köpa till sig själv. Det är en enkel manick som snabbt fixar ihop en god kopp kaffe helt enkelt. Nu har man släppt en ny version som är helt genomskinlig istället för den tristare gråa versionen som har funnits hittills. Man kan göra den genomskinlig genom att använda ett material som heter tritan. Prislappen ligger på 50 dollar. Den nuvarande versionen går att få för 290 kronor hos en handlare enligt Prisjakt. I en aeropress så lägger man små filter men jag rekommenderar att man köper en Fellow Prismo som är ett metallfilter som går att använda om och om igen. James Hoffmann är en kaffeexpert som såklart redan har testat den genomskinliga varianten.
122kg
Matgeek gör en Bacon Old Fashioned
Ännu rökigare än originalet
Glen Moray Bacon Old Fashioned är en ännu rökigare version av den klassiska whiskydrinken Old Fashioned. Här visar Johan "Matgeek" Hedberg hur han gjorde den. Pallar du inte kika på videon finns receptet här nedan.
10kg
Aira fick sin andra stjärna i Guide Michelin
Grattis!
Antalet nya stjärnor som ramlar ner i Sverige från Guide Michelin är inte många men igår fick vi två nya. När Guide Michelin presenterade de nya stjärnorna för Norden igår i Åbo så fick Signum i Mölnlycke sin första stjärna och Tommy Myllymäkis Aira sin andra. De fick sin första förra året. Det betyder att det finns tre krogar i Sverige med två stjärnor, förutom Aira även Vollmers i Malmö och Aloë i Älvsjö. Oaxen Krog och Gastrologik har båda slagit igen sedan förra året så vi har trots Airas nya stjärna en mindre tvåstjärnig krog i landet. Frantzén är den enda restaurangen med tre stjärnor i Sverige. Filmen ovan är från förra året när Tommy fick den första stjärnan.
116kg
Whisky som lagrats i rymden
Spejsat
Mystic Farm & Distillery ska som första destilleri lagra en whisky i rymden. Det handlar om whiskyn Mystic Galactic som under ett års tid ska snurra runt jordens omloppsbana. Drycken som är en bourbon ligger just nu på förkolnade ekfat som man innan färden till rymden kommer förstärka med titanringar. Teknikföretaget The Exploration Company är de som bistår med rymdfarkosten som heter Nyx. Endast 1500 flaskor kommer att bli till och varje kostar 75.000 dollar.
30kg
Nästa sida
+
Per månad
39 kr
Betala löpande per månad. Ingen bindningstid .
Starta prenumeration
Per år
299 kr
Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid .
Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig.
Starta gratis provperiod
Engångsköp
349 kr
Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish.
Köp utan prenumeration