87 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Välkommen! Skaffa Feber+ Sticka en jultröja till snapsen Hur gulligt? Det är snart jul och då kan det, kanske, vara kul med snaps. Min favorit är OP, dels för att den är god men också lite för att den är snygg och känns klassisk. Snaps kan drickas kall, men god snaps mår faktiskt bättre av att vara varm. Nu behöver inte snapsen hållas varm till den grad att den behöver en jultröja, men är du fingerfärdig kan du fixa en till din snaps. OP har tagit hjälp av stickningsprofilen Elin Berlin (Wool & Beyond) som har tagit fram ett stickningsmönster som du kan följa för att skapa din egen. Vill du inte skriva OP i nederkant finns det lite andra bokstäver att välja mellan. O.P. Anderson är en klassisk svensk akvavit, kryddad framför allt med kummin, anis och fänkål och lagrad på ekfat för att få lite rundare, fylligare smak. Det är Sveriges äldsta kommersiella akvavit (lanserad 1891) och fortfarande en av de mest sålda på Systembolaget. Tumnagel
85kg
0
Pizza Hut har ansökt om rekonstruktion Inte helt oväntat kanske? Pizza Hut har ansökt om rekonstruktion efter att restaurangkedjan länge har haft lönsamhetsproblem. Ansökan beviljades av Stockholms tingsrätt den 10 november. Kedjan, som drivs i Sverige av NRG Pizza, har 25 restauranger i landet och av rekonstruktionshandlingarna framgår det att bolaget har haft svårt att betala sina skulder och att flera hyresavtal har sagts upp. Nina Ljungdahl, Nordenchef för Pizza Hut, säger att målet med rekonstruktionen är att rädda restaurangerna och att företaget är optimistiskt inför framtiden. Kedjan har också nyligen meddelat att 68 restauranger stänger i Storbritannien. Tumnagel
84kg
0
Burgare med fikonmarmelad hos Burger King Fick du fikon? Nu lanserar Burger King den nya burgaren Gourmet Truffle & Jam och precis som det låter så innehåller den tryffel och marmelad. I detta fall handlar det om fikonmarmelad vilket ska sätta lite twist på en annars klassisk burgare. "Vi ville skapa en burgare där kontraster möts: umami från tryffel, sötma från fikon och sälta från bacon, som landar i en tydlig premiumkänsla. Med Truffle & Jam bygger vi vidare på vår Gourmet-plattform och ger gästerna fler högkvalitativa val utan krångel. Premiumsmak på Burger King-vis." Burgaren finns med nötkött eller kyckling och den kommer att ersätta dagens Korean Gochujang. I samma veva lanseras även Loaded Truffle Fries som är pommes med tryffelmajonnäs och rostad lök. Tar ni varifrån referensen i nedryckaren kommer blir det guldstjärna! Tumnagel
75kg
0
Det här är Taco Bells första restaurang I Sverige Vi har tidigare berättat att Taco Bell är på gång till Sverige. Då ryktades det om att första restaurangen skulle öppna i Täby Centrum och innan dess har det pratats om Mall of Scandinavia. Nu kan vi berätta att det inte blir de adresserna, inte till en början i alla fall. Första restaurangen som öppnar blir istället på Vasagatan 14 i centrala Stockholm. Efter det kommer man att öppna i just Täby Centrum och sedan står Farsta Centrum på tur. Hur det blir med Mall of Scandinavia återstår att se. Datumet för öppning är satt till den 27 november, alltså nu på torsdag. Man lovar att de 100 första kommer att få en goodie bag och en gratis taco. Tumnagel
45kg
0
Valmyndigheten gillade inte Estrellas kampanj Tvingar nu företaget att ändra dess grafiska profil För någon vecka sedan skrev vi om en kampanj där chipsmärket Estrella hade dragit igång en chipsvalmyndighet som skulle hitta Sveriges nästa stora chipssmak. Detta var något som Valmyndigheten inte riktigt diggade och tvingar nu Estrella att byta namn och logotyp för sin kampanj. Detta eftersom Valmyndigheten menar att både namn och logotyp riskerade att förväxlas med deras registrerade varumärke och skada myndighetens förtroende. Inom två veckor ska de byta både namn och logotyp för denna kampanj. Estrellas marknadschef bekräftar att företaget respekterar beslutet och kommer att ändra kampanjens grafiska profil, samtidigt som kampanjen i övrigt fortsätter som planerat. Tumnagel
40.8°
0
Mauri bygger egen chipsfabrik Fler produkter släpps nästa år YouTubern Mauri Hermundsson drog för ett år sedan igång det egna chipsmärket Redhead. Det visade sig vara ett bra drag, för under bolagets första halvår i år drog man in 45 miljoner kronor. Succén gör att man nu tagit beslutet att bygga en helt egen chipsfabrik. Till Breakit säger Mauri att de vill vara med och utmana hela den här marknaden på allvar. Fabriken ska ligga i Norrköping och man tror att det kommer ta ett år att bygga den. Ännu fler produkter ska släppas under nästa år men vad vet vi inte än. Det är i alla fall klart att det handlar om snacks på olika vis. Tumnagel
27kg
0
Liberalerna: det är för mycket lådvin på bolaget Tydligen inte bra för folkhälsan Lådvin, eller Bag-in-box som det också kallas, är poppis bland hushållen. Då "slipper" man korka upp en flaska om man är sugen på ett litet glas till maten och kan bara vrida på kranen och så är det klart. Men det skapar också debatt - är det verkligen så bra att ha en sån här ståendes i köket? Blir det att man dricker oftare och mer då än vad man hade tänkt? Två företrädare för Liberalerna (Camilla Mårtensen och Louise Eklund) tycker inte att lådvinet är bra och riktar därför skarp kritik mot Systembolaget och ifrågasätter varför de har så många boxar till salu. De har även synpunkter kring den söta cidern och de färdiga groggarna på burk. Enligt dem är detta inte bra för folkhälsan, därför har de som förslag att det tillsätts en extern utredning som ska undersöka hur väl Systembolaget lever upp till sitt folkhälsouppdrag. Bag-in-box kom till Systembolaget 1995. Enligt Systembolagets statistik så är runt hälften av allt vin mätt i liter som säljs just bag-in-boxar. Ett inslag med Camilla Mårtensen hittas på länken nedan. Tumnagel
-89kg
0
Ultraprocessad mat hot mot folkhälsan Forskare kräver skärpta kostråd Flera forskare har på länken nedan publicerat en artikelserie i den medicinska tidskriften The Lancet och ämnet är ultraprocessad mat (industriellt framställd som ofta innehåller mycket fett, socker och salt. Exempel är läsk, godis, glass, chips, korv och färdigrätter). Där skriver de att detta ökar risken för flera kroniska sjukdomar och att ultraprocessad mat utgör ett stort hot mot den globala folkhälsan. Därför vill de tillsammans se att kostråden kring denna typ av mat skärps rejält. Personer som äter mycket ultraprocessad mat har mer än 20 procent högre risk att drabbas av typ 2-diabetes och depression, och risken att dö i förtid ökar med 18 procent. Risken att få hjärtproblem är också stor. Svenska forskare är dock kritiska till dessa uttalanden och säger att nya kostråd inte är motiverade. Tumnagel
103kg
0
Svampkaffe kommer till Pressbyrån Och brownie gjord på nötblod I Stockholm har Pressbyrån en butik på Sveavägen som heter Pressbyrån PBX. Där vill man testa, utmana och prova sig fram för att hitta nya vägar till mer hållbara val. Därför skiljer sig utbudet en del mot övriga, och det är också på PBX man först testar lite knasigare grejer för att se om de flyger. Nu presenteras ett gäng nyheter och dessa är troligtvis inte för alla. Först har vi två nya kaffesorter i samarbete med RåHygge och Lykke Kaffegårdar. På förmiddagen säljer man det ena som har berikats med Lion’s Mane (igelkottstaggsvamp) och på eftermiddagen säljer man det andra som innehåller svampen Reishi (lackticka). Man kan köpa kaffet som takeaway eller i förpackning att ha hemma. Förutom kaffet kommer även något att smaska på till detta. Först har vi en blodbrownie som är gjord på nötblod och choklad. Nötblodet ersätter ägg som bindemedel och ska ge brownien en rikare chokladsmak. Vill man hellre ha en kaka erbjuds en sådan med med THIC som är ett växtbaserat substitut till kakao. Detta framställs av rester från bland annat ölbryggeri. Lite mera matigt är den nya köttfria gourmetkorven från Peas of Heaven som är framtagen i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson. På denna kan man sprinkla Upcycled Crushed Chips från Redhead som är en vegansk, palmoljefri och krispig topping till just korv med bröd. Beskrivs som ett alternativ till rostad lök och tillverkas av chipssmulor som blivit över från produktionen. Vidare erbjuds Spicy Korean Sticks från Tempty Foods som är växtbaserade kryddspett som liknar ett klassiskt kycklingspett till både utseendet och smaken. Till detta kan man knapra på The Beetles Protein Snack som kombinerar växtbaserat och insektsbaserat protein som innehåller mjölmaskpulver. Sist ut har vi funktionsgummies från Sevital som är ett kosttillskott som bland annat innehåller ashwagandha (indisk ginseng) och svampextrakt. Något av grejerna som du blir extra sugen på? Tumnagel
80kg
0
Estrella vill hitta nästa stora chipssmak Tar hjälp av folket Det är val nästa år vilket innebär att branschen hakar på konceptet och försöker hitta olika valvinklar för att marknadsföra sig själva. Estrella har redan dragit igång med en kampanj inför valåret 2026: en egen Chipsvalmyndighet som har som uppdrag att hitta Sveriges nästa stora chipssmak. Myndigheten tar nu emot smaknomineringar och kommer senare att informera om vilka smaker man kommer att kunna rösta på. När Estrella höll sitt första chipsval 2022 kom det in över 90 000 smakförslag, där säkert över 89 000 var någon form av sour cream and onion-variant, och 111 542 röstade då fram vinnaren Brynt Smör & Chili. Fram till den 7 december kan man skicka in förslag och röstningen sker sedan 2–22 februari 2026. Smaken som vinner ska sedan lanseras i butik i september 2026 och den som skickar in det vinnande förslaget kan vinna en årsförbrukning chips. Tumnagel
155kg
0
Så gör du en Calzone i ugnen hemma Klart det går! Om du är sugen på att laga till en Calzone hemma i ugnen kommer här ett tips från YouTube-kanalen Pizzaakademin hur du ska gå tillväga. Bonuspizza nedan. Tumnagel
122kg
0
Tut i luren! Idag är det smörgåstårtans dag! Ultimate combo? Det sägs att det var konditorn Gunnar Sjödahl som på 60-talet uppfann smörgåstårtan. Hans recept var tre lager med vitt bröd som hade ostkräm och krabbfyllning mellan sig. Som garnering användes skivade tomater, gurka, citron, dill, skalade räkor, skivat ägg, ost och tunna skivor med lax. Låter väl smarrigt va? Idag är det dessutom smörgåstårtans dag så veva ihop en sådan och njut, eller köp en färdig och låt det väl smaka. Perfekt att smälla i sig nu innan all julig mat dominerar några månader framöver. Tumnagel
122kg
0
Omnipollo gör öl med Bitburger Med smak av knäckebröd Omnipollo har alltid gillat att samarbeta med andra bryggerier och nu har man äntligen fått göra en öl tillsammans med det klassiska, tyska bryggeriet Bitburger. – Jag kan knappt tro att det är sant, säger Henok Fentie på Omnipollo. Bitburger har bryggt den här öltypen sedan 1909 i staden Bitburg, några mil från gränsen till Luxemburg. Den nya ölen heter Omnipollo x Bitburger Knäckebrot Pilsner och namnet är inte bara valt för att det låter härligt. Med i ölen är det nämligen, förutom tysk pilsnermalt, även 20 procent vedeldat knäckebröd från Skedvi bröd. – Det smakar bokstavligen som att dricka en riktigt god pilsner och äta nygräddat hårdbröd uppe på ett fjäll, lovar Henok. Låter skumt, men jag litar på Henok och Stefan Meyna från Bitburger. Ölen bryggs i Omnipollos bryggeri i kyrkan i Sundbyberg. Metoden kallas för dekoktionsmäskning där en del av malten värms upp till höga temperaturer och då förstärks både arom och smak. Sedan kallelses den och humlas med Bitburgers blandning av tyska humlesorter. – När vår tyska bryggtradition mötte deras djärva kreativitet fylldes processen bakom Knäckebrot pilsner med ny energi och en gnutta magi. Vår gemensamma passion för öl genomsyrar varje klunk, säger Dr. Stefan Meyna, bryggmästare på Bitburger Brewery. Kommer till Systembolaget den 5 december och kommer att kosta 40 spänn. Burken är på 44 cl och som vanligt designad av Karl Grandin. Tumnagel
175kg
0
Stranger Things-burgare på KFC Och Stranger Wings KFC skojar till det lite med ett Stranger Things-samarbete och släpper en ny tema-burgare. Denna har rött bröd och innehåller friterad kyckling, sötstark hemlig sås, ost, coleslaw och burgardressing. Man släpper även matchande kycklingvingar som då givetvis har fått namnet Stranger Wings. Grejerna serveras till och med den 4 januari nästa år. Tumnagel
75kg
0
Tut i luren! Idag är det chokladens dag! Frossa loss Hur livar man upp denna gråa och trötta tisdag på bästa sätt? Genom att smälla i sig massa choklad såklart! Idag är det extra okej att göra det eftersom det råkar vara chokladens dag. Hur firar du denna stora dag? Och vilken choklad är bäst? Bonusklipp nedan. Tumnagel
97kg
0
Bianca Ingrosso och Blossa lanserar glögg Bobby jublar Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics och Blossa släpper nu en glögg som, enligt dem själva, ska ta julen till nästa nivå. Vad det nu innebär är oklart men hur som helst så heter glöggen Pink Sip och är en alkoholfri glögg med smak av hallon samt tranbär. För den som känner att den behöver lite matchande läppglans till glöggen så kommer det även att släppas ett läppglans i samma ton i samband med glöggsläppet. Den rosa glöggen och läppglanset finns nu på NK i Stockholm och Göteborg samt Caias butiker. Tumnagel
-419kg
0
Heineken testar mer miljövänlig bryggning Värmebatteri ersätter gaspannor Ölbryggning är, tro det eller ej, en rätt energiintensiv process som kräver enorma mängder ånga, vilken traditionellt skapas med förorenande gaspannor. Nu ska Heineken försöka minska detta genom ett samarbete med ett batteri- och elbolag för att bygga en ny, renare lösning vid ett av sina bryggerier i Lissabon, Portugal. Där ska man installera ett 100MWh stort "värmebatteri" som drivs av solpaneler på plats och förnybar el från närområdet. Värmebatteriet, som levereras av Rondo, använder eldfasta tegelstenar för att lagra värme som sedan omvandlas till ånga dygnet runt för att driva bryggeriet. Ånga med hög temperatur är annars en av de minst effektiva sakerna att producera med elektricitet. När systemet tas i drift i april 2027 kommer det att vara ett av de största i dryckesbranschen och ett steg mot Heinekens mål att nå nettonollutsläpp till 2040. Tumnagel
152kg
0
I dag är det kladdkakans dag Dags att baka! I dag är det ju kladdkakans dag vilket ju är en alldeles fenomenal anledning att baka en liten kladdkaka under dagen. Denna kaka är ju oftast något som är galet gott så här har vi ett smarrigt recept på just kladdkaka. 200 gram smör 6 dl socker 4 ägg 3 dl mjöl 4 tsk vaniljsocker 2 krm salt 8–10 matskedar kakao Blanda mjöl, socker, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke. Rör sedan i äggen, smält smöret och häll i det. Skrapa smeten i en rund form och grädda i ugnen på 175 grader i 25–30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan helst svalna helt innan du skär i den. Den är ofta som bäst efter en natt i kylskåpet där den kan ligga så man kan nafsa bitar från den från morgon till kväll. Vill man vara lite modern så kan man ju göra något lite mer fancy så som en Chocolate chip cookie-kladdkaka. Ett recept på det kan man hitta via länken nedan. Tumnagel
152kg
0
Hammars Bryggeri lanserar egen cola Har egenkokad sockerlag Hammars Bryggeri har i åtta års tid experimenterat med olika recept för att försöka få fram en helt egen cola som ska kunna utmana jättarna. Nu är man nöjda med resultatet och presenterar därför nyheten Svensk Cola. Den har egenkokad sockerlag och man har valt ut ingredienserna noga då man vet hur höga krav konsumenterna har på just cola. Colan lanseras med och utan socker och den kommer i burk på 33 centiliter och PET-flaska på 100 centiliter. Anders Markstedt som är vd på Hammars Bryggeri säger följande: "Vi trodde aldrig att vi skulle göra en cola. Det kändes nästan omöjligt för ett litet bryggeri. Men vi gillar utmaningar. Efter åtta års envishet, och med smak som vårt heligaste ledord, kan vi äntligen säga att vi har gjort en cola som vi känner fullt ut utmanar allt som finns på marknaden. Svensk Cola är vårt svar på världens mest ikoniska läsk, och vi vågar säga att den smakar bättre än många av alternativen. Vi vill ge svenska konsumenter ett alternativ till de stora internationella varumärkena. Vi har provat oss igenom i princip varje cola vi kunnat hitta, jämfört recept och testat otaliga varianter. Det mesta vi smakade levde inte upp till våra förväntningar – och det tog lång tid innan vi själva hittade rätt. Men till slut gjorde vi det. Smaka gärna själva." Vilken är den bästa colan enligt dig? Tumnagel
323kg
0
Nytt matkoncept fixar käk till vårdpersonal På St Görans sjukhus På många företag och kontor finns det kylar uppställda där personalen kan köpa sig lite snacks eller en måltid. Nu kommer ett nytt sånt koncept, men med mat som lagats väldigt nära. Det är på St Görans sjukhus som Compass Group har dragit igång Market 24/7. I kylarna finns dricka och snacks, men också wraps och matlådor. Man har personalrestaurangen Göranterrassen på sjukhuset och det är den som fixar käket. Det är alltså närlagat, men tillgängligt dygnet runt. – Fokus har varit att skapa en lösning som ger våra medarbetare tillgång till ett brett utbud och stor tillgänglighet av vällagade måltider och mellanmål, säger Victor Triantafyllidis, stabschef på Capio S:t Görans sjukhus. Brukar du köpa mat i kylar på jobbet? Är du nöjd med den? Tumnagel
86kg
0
Här är de bästa tomatpuréerna Eller i alla fall dem med mindre mängder gift På Nyhetsmorgon gjorde man nyligen ett test av olika sorters tomatpuréer som man kan köpa i butik. Testet visade att vissa var bättre än andra och att flertalet märken innehåller höga halter av mögelgifter som kan vara skadliga för människor. Bland de produkter som innehöll mest mögelgifter fanns ICA:s I love eco, Felix och Garant ekologisk tomatpuré. Tydligen har EU:s livsmedelsmyndighet EFSA endast riktvärden för dessa gifter och inga gränsvärden, så det innebär att produkter kan säljas även om de överskrider dessa nivåer. Bland de testade produkterna utan spår av bekämpningsmedel och med låga nivåer av mögelgifter finns Itigo ekologisk tomatpuré, Änglamark ekologisk tomatpuré och Kung Markatta. Tomatpuré är gott, och om man inte äter några större mängder av det så klarar man sig säkert helt okej med lite mögelgifter i sig. Men om man nu konsumerar stora mängder så kanske man ska hålla sig till sådana märken som testerna visade ha lägre nivåer av dem. Tumnagel
91kg
0
Carlsberg tappar öl-fokus Öl inte längre störst Under 178 år har öl varit danska Carlsbergs främsta produkt, men nu har det hänt ett historiskt skifte. För första gången står andra drycker som läsk, cider och energidrycker för en större del av företagets omsättning än öl. Enligt Carlsbergs vd Jacob Aarup-Andersen är det ett medvetet strategiskt val att fokusera på tillväxt i nya dryckeskategorier, eftersom den traditionella ölförsäljningen minskar globalt. Ölförsäljningen har minskat med 6–7 procent årligen på stora marknader som USA och Tyskland, vilket då speglar en bredare trend av minskat alkoholintag i samhället. Carlsberg har svarat med att köpa upp företag som Britvic för att stärka sin position inom läsk och andra icke-alkoholhaltiga drycker. Förra året ökade företagets omsättning från läsk till 30 procent, jämfört med 16 procent tidigare. Tumnagel
86kg
0
Mark Wiens provar Ekstedts eldiga mat i Stockholm I am the god of hellfire! And I bring you... Mat-YouTubern Mark Wiens besöker här Ekstedt i Stockholm där han då får smaka lite på maten som lagas med hjälp av eld. Denna restaurang, som har tilldelats en Michelin-stjärna, ansåg han vara en oförglömlig matupplevelse och ett måste för alla som vill njuta av en unik gastronomisk resa i Stockholm. Tumnagel
139kg
0
Jensens Bøfhus lämnar Sverige Mjukglassmaskinen räckte inte Den danska restaurangkedjan Jensens Bøfhus meddelar att man lägger ner all sin verksamhet i Sverige. Tydligen har kedjan i många år kämpat med miljonförluster och nu har man bestämt sig för att sälja de sista kvarvarande restaurangerna. Jensens Bøfhus grundades 1984 i Danmark och är väl kända för sina biffar samt klassiska danska rätter. Restaurangerna hade ofta en familjevänlig atmosfär och initialt generellt rimliga priser. Men folk tröttnade väl efter ett tag och vettigare alternativ dök upp, vilket ledde till att det inte såldes så många biffar i Sverige längre på senare år. Jensens Bøfhus kommer nu att fokusera helt på sin verksamhet i Danmark. Tumnagel
343kg
0
Sibylla kör läskig svart halloween-burgare Big Star blir Big Skräck Att köra svart bröd till burgaren verkar vara en trend när kedjorna vill göra något läskigt. Sibylla hakar nu på detta fenomen och släpper inför Halloween nya Big Skräck som är en Big Star fast med svart bröd istället. Burgaren finns på menyn mellan den 31 oktober och 2 november och bara i ett begränsat antal. Något du blir sugen på att testa? Tumnagel
68kg
0
Sia gör världens godaste vaniljglass Håller du med? Nyligen anordnades den internationella glasskonferensen IICC i Grekland och där kammade Sia Glass från Slöinge hem förstapriset i kategorin Best Vanilla Ice Cream - och det är faktiskt andra gången de gör det för 2019 vann de nämligen också. Det var glassen Finaste Vanilj som är gjord med svensk färsk grädde och äkta bourbonvanilj som juryn gillade bäst i sitt blindtest bland 13 olika glasstillverkare från hela världen. Smak, konsistens, innovation och presentation är det som bedöms. Vem gör bästa vaniljglassen enligt dig? Jag har svårt att välja någon annan tillverkare än Häagen-Dazs, men vill gärna ha tips på om det finns någon bättre. Tumnagel
272kg
0
Billigare öl på uteservering i Göteborg 2026 Gött é dé! Att ta en kall öl på en uteservering gör inte direkt ont, och nästa år kommer det även att göra mindre ont i plånboken att göra detta. I alla fall om du hänger i Göteborg, för där ska det nämligen bli billigare dryck på uteserveringarna under nästa år. Stadens rödgröna styre har lovat att de ska sänka avgifterna för krögarna och att det inte ska vara så dyrt att gå ut och ta en öl. Tumnagel
166kg
0
Det här ska vara världens minsta öl En symbol för måttfullhet Är de små får man ta två heter det ju. Men även om den här ölen är ytterst liten är det inte tänkt att man ska dricka flera av den, utan istället fundera över det här med måttfullhet. Det är Carlsberg som säger sig ha skapat skapat världens minsta öl och den rymmer bara 0,005 centiliter alkoholfri öl. Både etikett och kapsyl finns på plats och den är framtagen genom ett samarbete med forskningsinstitutet RISE, företaget Glaskomponent och en miniatyrkonstnär. För att kunna fylla på den har man använt sig av precisionskapillärer avsedda för fiberoptik. Casper Danielsson som är kommunikationsansvarig på Carlsberg Sverige säger följande: "För att uppmuntra till ansvarsfull konsumtion presenterar vi vår mest måttfulla idé någonsin. Världens minsta öl rymmer bara en tjugondels milliliter alkoholfri öl och är så liten att den nästan är lätt att missa. Men budskapet är desto större: vi vill påminna om vikten av att dricka ansvarsfullt. Man kan nästan tro att flaskan inte existerar, eller att bilderna är AI-genererade. Men bakom utvecklingen av flaskan ligger hantverk, innovation och ett nära samarbete mellan oss och flera experter." I samband med presentation av denna ytterst lilla öl har man även dragit igång en tävling där man uppmuntrar till att skapa en ännu mindre öl. Gör man det vinner man 10.000 kronor och ett studiebesök till Carlsberg Research Laboratory i Köpenhamn. Tumnagel
122kg
0
Circle K lanserar korvoskop Hur ser dina korvvanor ut? För femte året i rad presenterar nu Circle K korvkartläggningen Korvkartan där de undersöker svenskarnas korvvanor. Undersökningen visar att korvkonsumtionen har minskat och att den vanliga grillkorven blivit en ny favoritkorv. 49 procent håller den vanliga grillkorven som favorit jämfört med 41 procent för chorizon. I snitt äter vi i Sverige 41 korvar per person och år. Förra året var den siffran istället 47 korvar och 2023 och 2022 var det 49 som gällde. I år beror minskningen främst på att kvinnor har minskat sitt intag från 39 till 32 korvar. I samband med att man presenterar årets Korvkartan lanseras än ett korvhoroskop som visar vad ens stjärntecken säger om korvvanorna. Vilket stjärntecken är du? Tumnagel
66kg
0
McDonald's börjar med Street Fighter-burgare Round One - Eat! I Japan finns det massa kul som vi inte får ta del av här. Exempelvis den nya kampanjen Street Burgers som körs på McDonaldx27s där borta. Temat är spelet Street Fighter 2 och man kan välja mellan tre burgare som baseras på karaktärerna Ryu, Ken och Chun-Li. Ryus är en Burnt Garlic Mayonnaise Egg Teriyaki-burgare, Chun-Lis är en Yurinchi Fried Chicken Mayonnaise-burgare och Kens är en klassisk trippel-cheese. Burgarna kommer att börja säljas den 22 oktober och sedan finnas på menyn under en begränsad tid. Tumnagel
147kg
0
Aarke har gjort en French Press Kaffebryggaren finns nu även i svart Aarke utökar sitt kaffesortiment med två nya lanseringar den 30 oktober. Den första nyheten är en helt ny French Press i rostfritt stål. Bryggaren är dubbelväggig och vakuumisolerad, vilket gör att den kan hålla kaffet varmt i upp till tre timmar. Den rymmer en liter och kommer att kosta 1300 kronor. Den andra nyheten är att företagets befintliga kaffebryggare Aarke Coffee Maker nu lanseras i den populära färgen mattsvart. Den kommer att kosta 3800 kronor. Båda produkterna kommer att finnas tillgängliga för köp via Aarkes sajt och hos utvalda återförsäljare från den 30 oktober. Tumnagel
97kg
0
Vad får spagetti att hålla ihop i kokande vatten? Lunds universitet har forskat Mat är viktigt, så även forskning. Här har Lunds universitet kombinerat de båda och presenterar nu en ny studie kring pasta och i synnerhet spaghetti. Vad är det som får denna att hålla ihop när man kokar den? Svaret är kort och gott gluten, och mängden salt i vattnet betyder också mycket. Man har undersökt den inre strukturen hos vanlig och glutenfri spagetti med både småvinklig neutronspridning och röntgenstrålning och kommit fram till att just gluten ser till att skydda pastans struktur när den tillagas. Andrea Scotti som är universitetslektor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet säger följande: "Vi kunde visa att gluten i vanlig spagetti fungerar som ett skyddsnät som bevarar stärkelsen. Den glutenfria pastan, som innehåller en konstgjord matris, fungerar bara optimalt under exakt rätt tillagningsförhållanden – annars faller strukturen lätt sönder. Våra resultat visar att vanlig pasta har högre tolerans, eller bättre strukturellt motstånd, mot mindre idealiska kokförhållanden som för lång koktid eller för mycket salt i vattnet. Att koka pasta med rätt mängd salt är alltså inte bara en smakfråga – det påverkar även pastans mikrostruktur och därmed hela matupplevelsen. Med den ökande efterfrågan på glutenfria alternativ hoppas vi att våra metoder kan hjälpa till att utveckla mer tåliga och näringsrika produkter som står emot både kastrull- och konsumentkrav." Nu kommer arbetet att fortsätta med att studera fler pastasorter och olika tillverkningsförhållanden. Man ska även titta på vad som händer med pastan när den väl är i magen och vilken effekt matsmältningen får på den kemiska strukturen. Tumnagel
129kg
0
Tre nya kaffesorter från Nespresso Och årets adventskalender Nu presenterar Nespresso tre nya limiterade kaffesorter och dessa är Festive Espresso & Festive Double Espresso, Sweet Almond and Hibiscus Flavour och Cinnamon and Candied Tamarind Flavour. I samband med detta presenterar man även årets adventskalender. För designen står den kenyanska konstnären Thandiwe Muriu som har hämtat inspiration från kaffeblommans skönhet. Ytterligare nyheter är en chokladask i limiterad upplaga med krispiga kakaonibs och ett glas som ska passa bra till kaffedrinkar. Läs mer på länken nedan. Tumnagel
76kg
0
Björn Frantzén släpper whisky Ska vara en ny upplevelse Nu presenterar det anrika destilleriet på Orkney - Highland Park, en whisky som de har tagit fram tillsammans med stjärnkocken Björn Frantzén. Den heter Between You and I och är en 16-årig Single Malt som legat på nya svenska ekfat, sherry-seasoned europeiska och amerikanska ekfat och ex-bourbonfat. Man säger att den här ska bjuda på ett nytt sätt att uppleva whisky och istället för traditionella smaknoter ska fokus ligga på att utforska de minnen och känslor som smakerna väcker. Den kommer i en låda som Björn har designat själv och som hämtar inspiration från hans kärlek till konst. "Den här whiskyn är som en konversation mellan minnen, smaker och platser. Den tog mig tillbaka till stunder i köket med min mormor, till tropiska stränder och till ljudet av en eld som långsamt slocknar i en snötäckt skog. En otroligt varierad och levande upplevelse. Jag målade mycket graffiti när jag var yngre. Det är ett uttryck med mycket självsäkerhet och attityd, precis som whiskyn. Därför har förpackningen designats med lager av sprayfärg. Jag ville att den skulle kännas organisk och opolerad. Perfekt i sin ofullkomlighet. I designen symboliserar det varma orangea eldens glöd, medan blått och ljungen nedanför representerar det porlande vattnet och smaken av ljungtorvrök. Färglagren ovanpå varandra speglar de olika smakerna jag fann i whiskyn, som avslöjar sig ett efter ett." Whiskyn kommer att släppas här i Sverige i en liten upplaga om 240 flaskor den 23 oktober. På prislappen står det 1750 kronor. Tumnagel
82kg
0
Sveriges första Taco Bell kommer till Täby Tar över Burger Kings gamla lokaler Vi har tidigare skrivit om att snabbmatskedjan Taco Bell skulle öppna i Sverige. Det man sa då var att det skulle ske någonstans i Stockholm-området, men exakt var var oklart. Men nu är det bestämt att Taco Bells första restaurang i Sverige hamnar i Täby centrum och att det ska ske någon gång under vintern. Restaurangen ska ta över Burger Kings gamla lokaler, så om man har gått förbi där borde man se skyltar om att renoveringen är igång. Något exakt öppningsdatum finns dock ej, men det lär vi väl få reda på inom kort. Tumnagel
-28kg
0
Stockholms Bränneri släpper glögg Lovande! Stockholms Bränneri är kända för sin fantastiska gin och man har tidigare släppt olika glöggvarianter, bland annat inspirerade av gin & tonic och negroni. Nu är man på gång med julkänslan igen, men denna gång är det traditionellt. I den nya glöggen mixar man körsbär och svarta vinbär med klassiker som kryddnejlika, kardemumma och apelsin. Anna Wikner, som är en av grundarna av Stockholms Bränneri, säger i en kommentar att utgångspunkten i år var att man ville ha en glögg som kändes trygg och omfamnande. Glöggen kommer till Systembolagets beställningssortiment den 22 oktober. Tumnagel
133kg
0
EU ska rösta om vegonamn Hugo bävar I morgon ska EU-parlamentet rösta om huruvida växtbaserade köttalternativ, som vegobiffar och vegokorvar, ska få använda samma namn som traditionella köttprodukter. Lite spontant känns det ju som att det blir morgondagens mest orelevanta omröstning, men tydligen anser vissa att namnen kan vilseleda konsumenter. Förespråkare för ett förbud, som högerpolitikern Celine Imart, menar att det är missvisande att kalla växtbaserade produkter för exempelvis korv, kyckling eller biff och anser att vegoprodukter bör ha tydliga namn för att underlätta för konsumenterna att göra informerade val. Andra anser att namnen hjälper konsumenterna att förstå vad de köper och att ett förbud kan bli ett hinder för utvecklingen av växtbaserade alternativ. Tumnagel
-10kg
0
Björn Frantzen öppnar nytt vid Stureplan Ska grillas Björn Frantzen har en massa trevliga ställen och är ensam i världen om att ha tre trestjärniga krogar. Nästa år kommer han att öppna ett nytt ställe där man kommer att grilla över öppen eld. Och nu vet vi vart det kommer att ligga. I ett inlägg på Threads och Instagram visar han var det kommer att ligga och adressen blir Stureplan 8, alltså mitt på Stureplan i Stockholm. På adressen har det tidigare aldrig funnits en restaurang och personligen så tror jag att platsen kommer att bli ett snäpp trevligare med en krog där. Konceptet är nytt och gästerna ska börja i en raw bar där man serverar crudos, sushi och sashimi. Sedan äter man huvudrätten från den öppna elden, där man grillar kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Avslutar gör man med saker från glassvagnen. Restaurangen, som kanske kommer att heta Grillhouse, väntas öppna år. Förutom att ha en restaurangdel så kommer man att ha en stor bar och man kommer att ha öppet sent. Tumnagel
147kg
0
Tut i luren! Idag är det kanelbullens dag! Igen! År 1769 tågade Herman Kan El in i Sverige från Baltikum. Väl på plats snubblade han med sin kruka full med kanel så denna föll ner i en deg som knådades hemma hos "Bull-Stina" Larsson i Evertsbruk. Stina knådade vidare och vips hade de allra första kanelbullarna skapats, och resten är historia. Detta är bara dravel såklart och helt osant, men vad som är sant är att det är kanelbullens dag idag så fira gärna denna genom att moffa några exemplar av detta bakverk. Alla är dock inte helt nöjda med att kanelbullens dag alltid infaller den 4 oktober. När dagen landar på en helg, som i år, försvinner nämligen många av de bullar som bagerierna hade sålt till arbetsplatser. Därför finns det de som vill flytta firandet till en fast vardag istället så att fler kan få sin bulle till kaffet på jobbet och bagerierna få lite extra deg. Trevlig helg! Tumnagel
108kg
0
Nya riktigt ostiga burgare hos Burger King Med nötkött eller kyckling Med den klassiska cheddarosten i fokus lanserar Burger King nu två nya burgare. Dessa kallas för Ultimate Cheddar och som väntat är det ost i mängder som gäller. Du kan få burgaren med antingen nötkött eller kyckling och till detta kommer ett mjukt potatisbröd, två skivor smält cheddarost, bacon, lök, pickles och massa av Burger Kings egna ostsås. Till detta kan man även köpa en Cheddar XXL-dip för att verkligen maxa ostigheten. Släpps på alla Burger King-restauranger i Sverige från och med idag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
89kg
0
Max börjar med Impossible burger Går att äta redan idag Max inleder ett nytt samarbete med det amerikanska företaget Impossible Foods och lanserar en ny växtbaserad burgare kallad Unicorn Burger. Burgaren blir en europeisk premiär för Impossible Foods och den går att köpa redan idag den 2 oktober på 31 utvalda Max-restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Burgaren innehåller Impossible Foods köttliknande växtbaserade protein, het gochujangmajonnäs, cheddarsmältost och serveras i ett Friscobröd. På de utvalda restaurangerna kommer även det nuvarande "Plant Beef"-alternativet att bytas ut mot Impossibles växtbaserade kött. Tumnagel
108kg
0
Wilmer X släpper öl Rock’n’Roll Lager Tillsammans med Sibbarps Husbryggeri presenterar nu den svenska rockgruppen Wilmer X en öl. Den har döpts till Wilmer X Rock’n’Roll Lager och ölen är framtagen i ett samarbete mellan Wilmer X-profilerna Nisse Hellberg och Jalle Lorensson och Malmö FF:s legendariske målvakt Janne Möller. Ölen som har en alkoholhalt på 5,3 procent beskrivs som en maltig lager där tradition möter modern humlekaraktär. Nisse Hellberg från Wilmer X säger följande: "Det känns som vi härmed kryssar av ännu en dröm! Ett helt eget öl framtaget tillsammans med en av min ungdoms stora idoler, Janne Möller. Det är dessutom en stor ära att få göra det tillsammans med just Sibbarps Husbryggeri. För alla som inte vet är ju Limhamn, där Sibbarp ligger, platsen där jag växte upp, började spela gitarr och fotboll, leka cowboy och fick min första kyss. " Janne Möller säger: "Nisse och jag har haft en bra kontakt genom åren. Efter dokumentären ”Wilmer X - när tiden står still” föddes idén att Wilmer X också borde ha en egen öl precis som MFFs 79-or . Starka företrädare för Malmö. Resten är nu historia med en riktig god Rock ’n’ Roll Lager." Lanseras idag på flertal krogar i och omkring Malmö och från den 4 november finns ölen även på Systembolaget. Tumnagel
65kg
0
Skum smak på Annas Pepparkakor i år Tomte! Annas Pepparkakor släpper nu årets smak och det är skumtomte. Pepparkakan ska ha fått sig en tydlig och len smak av jordgubb och vanilj. Varje år äter vi svenskar över 330 miljoner skumtomtar och det motsvarar ungefär 30 stycken per person under julsäsongen. Galet, men gott. Släpps nu under oktober och för en förpackning på 150 gram får man betala runt 21,95 kronor. I samma veva presenterar man även ett samarbete i form av en tillfällig utgåva av den klassiska plåtburken som prytts med mumintroll. I år är det nämligen 80 år sedan Tove Jansson skapade Mumintrollet vilket man med denna burk vill hylla. Ska också hitta ut i butik nu och för en burk som rymmer 280 gram får man betala 69,90 kronor. Tumnagel
73kg
0
Smålands öl får ny design För första gången 2003 lanserades ölvarumärket Småland och nu är det dags för detta att få sig en ny varumärkesdesign. Den nya designen hyllar det småländska arvet genom illustrationer av röda hus med vita knutar, skog och gärdesgårdar. "Med den nya designen vill vi modernisera Smålands uttryck, utan att tappa varumärkets rötter. Det uppdaterade manéret framhäver den småländska känslan och stärker varumärkets identitet, vilket i sin tur bidrar till att ölet står starkare på den svenska dryckesmarknaden." Småland är bryggt på vatten, malt, humle och tjeckisk jäst och det är en pilsner med en maltig och fyllig smak och som har en tydlig nyans av smörkola. Tumnagel
152kg
0
Nu finns Jägermeister Orange i Sverige Med smak av apelsin och mandarin Nu lanserar Jägermeister en ny smak i Sverige och det handlar om Jägermeister Orange. Den har extrakt från sicilianska apelsiner och mandariner vilket ska ge en mjukare smak än originalet. Ska passa bra som shot eller som bas i drink. Alkoholhalten ligger på 33 procent och för en flaska på 70 centiliter får man betala 309 kronor. Tumnagel
98kg
0
Fyra praliner tackar för sig Detta händer i Aladdin- och Paradisaskarna Det lackar mot jul och då ska chokladaskarna staplas på höjd i vardagsrummet. Två klassiker är Aladdin- och Paradisaskarna och nu får vi reda på några förändringar som kommer att ske med dessa i år. Man har tidigare berättat att storlekarna på askarna kommer att minska från 500 till 410 gram vilket man säger är nödvändigt grund av kraftigt ökade produktionskostnader vid fabriken i Upplands Väsby. "Vi ser att kakaopriserna är volatila och rör sig upp och ibland ner, men att de fortsatt ligger på historiskt höga nivåer. Genom att justera storleken på Aladdin har vi skapat förutsättningar för ett mer överkomligt pris – precis som när Marabou chokladkakorna storleksjusterades. Det är viktigt att komma ihåg att handeln sätter priserna i butik, men det är vår stora förhoppning att justeringen av Aladdin och Paradis i slutändan också kommer resultera i ett mer överkomligt styckpris. Vi vill att våra pralinaskar ska förbli en självklar del av julen för svenskarna, som de varit i generationer." Nu är det dags att meddela vilka bitar som flyttar ut och vilka som flyttar in. Vi kommer få säga hej då till Jordgubbskrisp, Apelsinkanel, Höstnougat och Romrussin. Och eftersom man minskat på vikten finns det bara plats för två ersättare och dessa är Drömkrisp (fylld med gräddig nougat med krisp, inslagen i Marabou mjölkchoklad) och Vaniljfudge (fylld med mjuk fudge med smak av vanilj och täckt i mörk choklad). De nya askarna ska finnas ute i butik nu. Vilken eller vilka chokladaskar brukar finnas hemma hos dig på jul? Tumnagel
-382kg
0
I jul smakar Tomteglassen polkagris Och är en glassbåt För nionde året i rad lanserar Sia en Tomteglass och i år smakar denna polkagris och är i form av en glassbåt. I båten hittar vi gräddglass med smak av polka och vanilj med en kärna av polkarippel - allt doppat i vit choklad. "Vi ville hylla en riktig favorit och skapa något som känns både nostalgiskt och nytt. Glassbåt Polkagris tar tillbaka en av våra mest önskade smaker i en helt ny tappning – och är vår julklapp till alla glassbåtsälskare där ute." Släpps i butik från och med nästa vecka och kommer bara att säljas under en begränsad period. Tumnagel
110kg
0
Blossa lanserar starkvinsglögg med gin Nyhet i trestjärniga sortimentet Blossa har under 30 år haft ett trestjärnigt sortiment med glöggar som kombineras med spritsorter som exempelvis cognac eller rom. Nu släpps en nyhet i serien och det är Blossa Trestjärnig Frost. Frost är en starkvinsglögg spetsad med gin och den får sin karaktär från enbär och har toner av citronskal. Kommer i flaska på 500 milliliter, har alkoholhalt på 21 procent och kostar 135 kronor. Finns i Systembolagets beställningssortiment och har artikelnummer 78336-02. Tumnagel
96kg
0
Nu kommer Sia Skogsbär i storpack Glass i stora lass Bara för att det har börjat bli minusgrader på natten och frost på morgonen betyder inte det att sommaren är över riktigt än. Sia vill att den hänger kvar ett tag till och lanserar därför nu glassen Skogsbär i storpack. Det är en gräddglass med smak av hallon, blåbär och jordgubbar vilket givetvis för tankarna till lata sommardagar i trädgårdsmöblerna. Förpackningen är på 1,5 liter så den borde räcka till dig själv och kanske ytterligare en familjemedlem. Lanseras i butik från och med nästa vecka. Tumnagel
91kg
0
James May testar några energidrycker Somnar inte Varför ska man trycka i sig massa energidrycker när man istället kan äta ostig pasta, mackor med stekt ägg eller bara gå och lägga sig tidigare? James May förstår sig inte riktigt på dessa drycker. Tumnagel
88kg
0
Kavlis mjukost-tuber får ny design Mjukt, modernt och fullt av energi Nu rullar Kavli ut en ny design på sina mjukostförpackningar. Formspråket beskrivs som mjukt, modernt och fullt av energi vilket ska spegla varumärkets stolthet över äkta råvaror, passionen för rik smak och löftet om att alltid vara pålitliga och nära. Loggan har uppdaterats samtidigt som man har tagit fram en symbol som representerar Kavlis ägarsyfte. Denna knyter an till budskapet "Kavli gör världen mjukare" och förtydligar att hela överskottet går till goda ändamål. "Det nya designmaneret har gått i en modern lekfull riktning med tydlig smakdifferentiering, samtidigt som vi lyckats bevara det hundraåriga arvet. Vi lyfter också vårt varumärkeslöfte ännu tydligare på förpackningen." Vilken mjukost är din favorit? Tumnagel
94kg
0
Lidls färdiga pizzadeg imponerar Pizzaakademin har provat Pizza-ugnar har blivit väldigt populära, och med dem kan man rätt enkelt göra bra pizza. Om man har bra deg. Det kan man ordna med specialmjöl och en massa kunskap. Eller så köper man färdigt. Men det kan väl inte vara bra? Pizzaakademin har testat Lidls egna pizzadeg och är riktigt imponerad. Han misstänker att det kanske är samma som Pop Bakery säljer. Tumnagel
109kg
0
Ny bulle på Ikea Falafel ansluter till menyn Fyrtio år efter att köttbullen introducerades lanserar Ikea en ny rund maträtt på sina restaurangmenyer: falafel. Den nya rätten ska möta den ökande efterfrågan på växtbaserad mat. Från och med den 1 oktober kommer alla svenska IKEA-varuhus att servera en falafeltallrik med couscous och aioli för 59 kronor. Själva falafeln är gjord på kikärtor, zucchini, lök och kryddor. För att hylla Malmös rykte som Sveriges falafel-huvudstad kommer Ikea i Malmö även att erbjuda en speciell falafelrulle i sin bistro för 29 kronor. Tumnagel
101kg
0
Juliga smaker från Fun Light Fun fun fun Nu presenterar Fun Light två nya smaker med jultema. Det handlar om Santa’s Strawberry Marshmallow och Santa’s Frosty Cola och de ska alltså ha smak av jordgubb och cola. Den första säger man även ska ha en godisliknande smak med en twist av vanilj som ska föra tankarna till skumtomte. Colan ska påminna om glassen Calippo. Kommer till butik i slutet av månaden och kommer bara att säljas i begränsad upplaga. Flaskan rymmer en liter men vad det står på prislappen framgår inte just nu. Tumnagel
86kg
0
Ny het mjukost från Kavli Blir starkast i gänget Kavlis heta mjukostar på tub får nu ytterligare en medlem och det är i form av Flamin’ Chorizo Cheddar. Precis som namnet avslöjar så är det en cheddarost med smak av het chorizo-korv, chili och cayenne. Denna blir även starkast i serien och beskrivs som något man kan ha för att sätta lite sting på sin matiga macka eller liknande. När den lanseras och vad den då kommer att kosta är fortfarande oklart. Har ni testat de andra i serien? Tumnagel
97kg
0
Tacokedjan Taco bell kommer till Sverige Magen jublar Vi behöver fler alternativ när det kommer till snabbmat i Sverige (tydligen) och nu står det klart att den amerikanska tacokedjan Taco Bell ska etablera sig här. Inte helt oväntat kommer det första stället att öppna i hufvudstaden men exakt var är fortfarande oklart. Ryktet säger dock Mall of Scandinavia i Solna. Planen är att därefter expandera över hela Sverige. Sedan 2017 finns Taco Bell även i Finland där det numera finns tio ställen. Taco Bell grundades i Kalifornien 1962 och sålde till en början korv och hamburgare, för att senare istället fokusera på mat inspirerad av Mexiko. Idag finns kedjan i över 30 länder fördelat på 8500 restauranger. Bonusklipp nedan. Tumnagel
55kg
0
Oatly lanserar färdigblandad matcha latte Finns i butik nu Oatly kapitaliserar på matcha-trenden och börjar nu sälja en drickfärdig matcha latte i både 1-liters och 250 ml-förpackningar. Den nya drycken, Oatly Matcha Oat Drink, baseras på företagets iKaffe-havredryck, fast denna gång med matchapulver och en touch av vanilj. Drycken serveras bäst väl kyld över is, men kan även skummas eller värmas. Den nya matchalatten finns i butik från och med vecka 37. Det rekommenderade priset är cirka 30 kronor för 1-litersförpackningen och 20 kronor för den mindre 250 ml-förpackningen. Tumnagel
76kg
0
Dags för glögg-nyheter Från Blossa och Saturnus Nu presenterar både Blossa och Saturnus årets glögg-nyheter. Från Blossas håll kommer årets inspiration från Alperna. Här har vi en röd starkvinsglögg som får sin karaktär av pomerans, granskott, citronzest och enbär och med denna vill man hylla något som ofta dricks i just Alperna - glühwein. Detta blir första gången som Blossas årgångsglögg är gjord på rödvin. I samband med släppet lanseras även en glöggmugg framtagen av Rörstrand. Denna har samma motiv som flaskan, släpps i 2-pack på Cervera den 16 oktober och kostar 595 kronor. Glöggen med 15 procent alkohol i släpps i Systembolagets beställningssortiment från 10 september för 149 kronor och den alkoholfria ska finnas i affärerna från 1 november för 95 kronor. När det kommer till Saturnus så presenterar de en alkoholfri glögg med smak av blåbär. Med denna vill man hylla både sommarens skogspromenader och värmande blåbärssoppa under vintern. Man säger att den kan serveras varm, kall eller som ingrediens i en drink - glöggen med lite bubbel i är en av rekommendationerna här. Släpps i dagligvaruhandeln från oktober och kommer då att kosta runt 40 kronor för en flaska. Tumnagel
155kg
0
Två nya smaker från God Morgon Kommer till butik denna vecka Nu presenterar God Morgon två nyheter i juice- och shotskategorin. Först har vi Fruit Crush Äpple, jordgubb & passionsfrukt som beskrivs som en fruktig törstsläckare för hela familjen utan tillsatt socker. Shoten är istället en energikick med naturligt koffein från guarana och extra vitaminer med smak av äpple, drakfrukt, ingefära och chili. Båda lanseras denna vecka och för juicen får du betala mellan 25 till 29 kronor medan shoten ligger på 40 till 45 kronor. Tumnagel
83kg
0
Nu kommer Pepsi Max utan koffein Lanseras denna vecka Carlsberg Sverige börjar denna vecka att skicka ut Pepsi Max som koffeinfri här i Sverige. Två storlekar erbjuds och det är PET på 50 eller 150 centiliter som gäller. "Med lanseringen av Pepsi Max Koffeinfri stärker vi vårt erbjudande inom hälsomedvetna dryckesval och möter en bred målgrupp som söker fler valmöjligheter i vardagen. Med samma goda smak som Pepsi Max, men utan koffein, möter lanseringen en tydlig efterfrågan från konsumenter som vill ha fler alternativ att välja mellan." Något för dig? Tumnagel
124kg
0
Nästa sida + Per månad 39 kr Betala löpande per månad. Ingen bindningstid. Starta prenumeration Per år 299 kr Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid. Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig. Starta gratis provperiod Engångsköp 349 kr Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish. Köp utan prenumeration