Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter.
Visa
Pressmeddelande
Bryggeriet OMAKA öppnar restaurang i vår
Det nya bryggeriet OMAKA i Stockholm drog igång före årsskiftet med Hedda Spendrup som bryggmästare. Nu är första ölet klart och i april öppnar en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet.
Hedda Spendrup har nu bryggt klart Mother som är hennes första öl på det nya bryggeriet OMAKA. I april öppnas en restaurang i bryggeriets lokaler med matsal, bar, uteservering och ölträdgård. OMAKA vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer med hjälp av restaurangen. Köket och bryggmästaren får ett nära samarbete där både öl och meny präglas av brygdfilosofin smak före stil.
– Vi har redan tio öl som lagras i ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år. I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, bryggmästare på OMAKA.
Det visuella uttrycket hos OMAKA kommer från Axel Spendrup som är utbildad formgivare och bror till Hedda Spendrup. Axel arbetar genomgående med designen från ölburkarna till restaurangens menyer. Restauranglokalen blir en naturlig yta för kurerad konst som regelbundet byts ut.
Restaurangen OMAKA, på Uggelviksgatan 2 i Stockholm, öppnar i april.
Om Hedda Spendrup
Hedda Spendrup tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och fick sin formella bryggmästarutbildning på bryggerihögskolan VLB i Berlin. Hon har tidigare arbetat med produktutveckling på Brutal Brewing och på det Londonbaserade bryggeriet Beavertown. Sedan 2018 har hon arbetat heltid med utvecklingen av OMAKA.
Om Mother
Mother är bryggeriets första öl vilket namnet också anspelar på. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som heter just Omaka. Mother är ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet.
Om OMAKA
OMAKA är ett innovationsbryggeri som drivs av Hedda Spendrup. Bryggeriet ligger på Uggelviksgatan 2 mitt i centrala Stockholm och bryggningen startade i slutet av 2019. Brygderna kommer primärt att distribueras till restauranger i hela Sverige och via Systembolagets sortiment. Den första ölen från OMAKA lanseras i början av 2020.
www.omaka.beer
Det nya bryggeriet OMAKA i Stockholm drog igång före årsskiftet med Hedda Spendrup som bryggmästare. Nu är första ölet klart och i april öppnar en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet.
Hedda Spendrup har nu bryggt klart Mother som är hennes första öl på det nya bryggeriet OMAKA. I april öppnas en restaurang i bryggeriets lokaler med matsal, bar, uteservering och ölträdgård. OMAKA vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer med hjälp av restaurangen. Köket och bryggmästaren får ett nära samarbete där både öl och meny präglas av brygdfilosofin smak före stil.
– Vi har redan tio öl som lagras i ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år. I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup, bryggmästare på OMAKA.
Det visuella uttrycket hos OMAKA kommer från Axel Spendrup som är utbildad formgivare och bror till Hedda Spendrup. Axel arbetar genomgående med designen från ölburkarna till restaurangens menyer. Restauranglokalen blir en naturlig yta för kurerad konst som regelbundet byts ut.
Restaurangen OMAKA, på Uggelviksgatan 2 i Stockholm, öppnar i april.
Om Hedda Spendrup
Hedda Spendrup tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och fick sin formella bryggmästarutbildning på bryggerihögskolan VLB i Berlin. Hon har tidigare arbetat med produktutveckling på Brutal Brewing och på det Londonbaserade bryggeriet Beavertown. Sedan 2018 har hon arbetat heltid med utvecklingen av OMAKA.
Om Mother
Mother är bryggeriets första öl vilket namnet också anspelar på. Den är brygd på tysk pilsnermalt och det tyska humlet Hallertau Blanc samt humlet Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Det sistnämnda humlet odlas på sydön nära en plats som heter just Omaka. Mother är ett modernt, torrt och krispigt öl med både hög beska och rund blommighet.
Om OMAKA
OMAKA är ett innovationsbryggeri som drivs av Hedda Spendrup. Bryggeriet ligger på Uggelviksgatan 2 mitt i centrala Stockholm och bryggningen startade i slutet av 2019. Brygderna kommer primärt att distribueras till restauranger i hela Sverige och via Systembolagets sortiment. Den första ölen från OMAKA lanseras i början av 2020.
www.omaka.beer
Hedda Spendrup öppnar eget bryggeri
Vill bredda synen på vad en öl kan vara
