1 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Gör din egen Aladdin-ask På pop up-butik i Stockholm

Karl-Bertil, glögg och Aladdin-ask. Saker som "måste" finnas på jul annars känns det inte rätt. I år är nyheten från Aladdin att man kan komponera ihop sin egen ask med de praliner man gillar allra bäst. Men, bara om du bor i eller har vägarna förbi Stockholm. På Norrmalmstorg mellan den 18:e och 23:e november kommer man att sätta upp en pop up-butik där man ska kunna komponera sin alldeles egna ask. Pralinerna säljs styckvis i små askar med sex stycken i varje och varje ask kostar fyra kronor. Så här fungerade det nämligen 1939 då Aladdin lanserades, för 80 år sedan i år alltså.

Vad fyller du din ask med?

Strupen, Choklad, Aladdin, ask, pop up, jul, julask
Visa Pressmeddelande Årets julklapp från Aladdin: skapa din egna ask!

I år firar Aladdin 80 år med en alldeles speciell julklapp – under en veckas tid bjuder Aladdin in chokladälskare att skapa egna askar utav egna favoritkombinationer av praliner. Kom och skapa din egen ask så som man gjorde år 1939, på pop up-butiken på Norrmalmstorg, mellan den 18: till 23:e november.

För att fira 80 år och lika många jular tillsammans med svenska folket, bjuder Aladdin folket på vad de verkligen vill ha – chokladpraliner! Under en vecka i november kommer du kunna plocka ihop din egen ask, bestående av din egna kombination av favoritpraliner, i en pop-up butik i centrala Stockholm. Pralinerna kommer att säljas styckvis över disk i askar om 6 praliner för jubileumspris.

- Vi är stolta över att Aladdin är lika relevant idag som för 80 år sedan, och det vill vi fira! Alla har nog sina personliga favoriter bland våra 13 olika praliner, och det känns jättekul att låta chokladälskare få plocka ihop sina egna drömaskar – vare sig man behåller asken själv eller ger bort den till någon man tycker om, säger Sara Sjöholm varumärkesansvarig på Mondel?z International i Sverige.

I pop up-butiken kommer dåtid att möta nutid, för att hylla Aladdinaskens långa tradition och förmåga att förnya sig. I butiken kommer du kunna njuta av pralinerna så som de avnjöts 1939 – de kommer att säljas styckvis, över disk till jubileumspris. Designen på de små, nätta miniatyraskarna, däremot, känner vi igen, och de är precis lika uppskattade gå-bort-presenter som de vanliga askarna.

Den tillfälliga pop up-butiken kommer att sättas upp på Norrmalmstorg i centrala Stockholm mellan 18:e och 23:e november.

Snabbfakta om Aladdin:
• Skapad 1939 av Marabou som den första folkliga chokladasken i Sverige.
• Fler än 50 smaker har tagits fram av Aladdin under de senaste 80 åren.
• Rankad av svenska folket som viktigare än jultomten på julafton.
• 1957 lanserades Paradisasken till konsumenter som föredrar ljus choklad.
• Aladdin Dark skapades 2011 för att möta det växande intresset för mörk choklad i Sverige.
• Aladdinasken fick ny design 2018
134kg 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 13 nov 2019, 12:00
Gör din egen Aladdin-ask På pop up-butik i Stockholm
134kg
0