m
a
r
2 i dag3 i går60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Interflora lanserar Mästerflorist
Blomsterdesign från Sveriges bästa florister

Interflora lanserar nu tjänsten Mästerflorister vilken kommer att erbjuda blombuketter som designats av några av Sveriges främsta florister. Nina Lindvall, vd på Interflora, säger om den nya satsningen: "Med denna kategori vill vi visa på det mästerliga hantverkets skapande, ge våra mästerflorister samma status som konstnärer och kockar och kunna erbjuda våra kunder ett lyxigare alternativ. Det finns så oändligt mycket talang inom vår bransch och det känns så roligt att äntligen få visa och lyfta fram det även i vår onlinebutik. Vi ser också en stor efterfrågan på mer unika och exklusiva produkter" Först ut är floristen Johan Munter som till vardags arbetar på Floristkompaniet. Under det kommande året kommer ytterligare fem florister som vunnit tävlingstitlar och utmärkelser eller gjort avtryck i blomstervärlden med sin kreativitet och skicklighet att designa buketter till Interflora Mästerflorist. Buketterna finns i lite olika alternativ och priserna ligger på mellan 1300 - 4000 kronor per arrangemang. Ni kan kolla in några exempel i bildspelet här nedanför. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Gör din egen gyros
Kör den i kebabsnurra

YouTube-kocken Joshua Weissman släppte i går ett nytt klipp där han visar hur man kan få till en smaskig gyros i hemmet. Nu är det ju så att han kör gyrosen i sån där kebansnurra vilket de flesta sannolikt inte har i köksskåpet men det går ju att köra i ugnen eller grillen också och fortfarande smaka ganska bra. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö
0

Melleruds släpper en Mästarpilsner
Tillsammans med Årets Kock 2020

Det har blivit en tradition att Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med chefsbryggmästaren i Spendrups utvecklingsbryggeri. Förra året var det Ludwig Tjörnemo som kammade hem titeln och nu presenteras hans öl - Mästarpilsner. Ölen kommer för första gången att släppas i Systembolagets beställningssortiment och detta kommer att ske i begränsad upplaga från den 12 april. Kommer både med alkohol (5,0 %) och som alkoholfri. Pilsnern ska dofta mustig malt och smaka blommigt. "Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut." Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Knasiga burgartillbehör från Amazon
Kock recenserar

Här får vi se när kocken Joe Sasto testar sju stycken olika burgartillbehör man kan köpa på Amazon. Vettiga eller bara skräp? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar mat utanför ett gym
Måste dock gymma först

Det har blivit dags för en femte säsong av matlagningsprogrammet F*ck Thatx27s Delicious där artisten Action Bronson står för kockandet. I det första avsnittet drar han till ett gym och fixar lite käk. Först måste han genomlida ett träningspass dock. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Grosshandlar-cook along
Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg

Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Victorinox-knivar med halkfria handtag
Kommer nu till Sverige

Victorinox har en serie med knivar som heter Swiss Modern. En version av dessa har syntetiska handtag i svart som ska vara halkfria. Nu kommer dessa knivar till Sverige och mer specifikt till alla Kitch’n-butiker runt om i landet. Knivarna klarar diskmaskin och är enkla att underhålla. Bladet är i rostfritt stål. De fyra knivarna som lanseras är stekkniven, santokukniven, kockkniven och brödkniven. Alla kostar 599 kronor styck. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Ny säsong av Arlas Matkanalen
Kändisar lagar mat

På YouTube kör Arla något som de kallar för Matkanalen som är ett program där olika kändisar bjuds in för att laga lite mat tillsammans med någon av de fyra stycken kockarna Klara Lind, Nisse Hallberg, Frida Lund och Filip Poon. Idag är det premiär för säsong fyra och i det första programmet gästar Philippe Cohen. Övriga som kommer att vara med i år är Siri Barje, Sebastian Pettersson, Tan By Klara, Jonas Fagerström, Ludwiq Tjörnemo, Klas Eriksson, Jacob Lamb, Clara Henry och Zeinas kitchen. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Vem levererar Bánh Mì snabbast?
Kock tävlar mot matbud

I serien Taking on Takeout ska någon göra samma mat som beställts via matbud för att se vem som levererar snabbast. Här får vi se kocken Chrissy Tracey vevar ihop Bánh Mì medan klockan tickar. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Ny matserie med Tareq Taylor
Kommer snart till SVT

Tareq Taylors matresa är just vad det låter som - en matresa med krögaren och TV-kocken Tareq. Med sig på resan som går till hemlandet Jerusalem har han även sin bror Zafer och sin pappa Seif. Här ska det smakas på mat från Mellanöstern och Seif tar med sina söner till sin favoritrestaurang där världens bästa hummus ska finnas. Programmet har premiär den 12 januari. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0
2020

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Carbonara med nudlar
Hur blir det egentligen?

Carbonara är ju en väldigt mumsig rätt som är enkel att göra och som man inte bör stöka till. Men det gör ändå kocken Nyesha Arrington i det här klippet när hon antar utmaningen att göra rätten med Soba-nudlar istället för traditionell spagetti. Bonusklipp nedan. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Ny fiskskola på YouTube
Lär dig välja, hantera och tillaga

Nils Molinder från Melanders drar nu igång en fiskskola på YouTube. Här kan alla hemmakockar få tips på hur de får till fisken nu i sommar. På kanalen kommer man får lära sig hur man väljer, hanterar och tillagar färsk fisk och skaldjur. Första avsnittet som släpptes idag handlar om sill. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Elena Yamamoto lagar japansk curry
Ser mums ut!

Här visar kocken Elena Yamamoto oss en av hennes favoriträtter - japansk curry. En perfekt rätt att göra på saker som man kanske redan har hemma. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Bibimbap av saker du kanske har i kylen
Gäller att vara kreativ

Här visar kocken Deuki Hong ett Bibimbap-recept med saker du kanske redan har ståendes i kylen. Plus i kanten om du har en riskokare. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Matlagning med cannabis i nytt Netflix-program
Cooked with Cannabis

Netflix kommer snart att börja sända ett nytt matlagningsprogram där de deltagande kockarna ska tillaga cannabis-baserad mat skriver den amerikanska tidskriften Food & Wine. Cooked with Cannabis kommer att ledas av sångerskan och kocken Kelis tillsammans med Leather Storrs som även han är kock. I programmet kommer ett gäng med kockar att få i uppgift att ta fram kulinariska mästerverk där en av ingredienserna är cannabis, en drog som är olaglig här i Sverige men legaliserad i flera amerikanska delstater. Netflix skriver själva om Cooked with Cannabis: "Chefs compete to get the hosts and special guests high on elevated cannabis cuisine with their artful use of leafy herb, THC infusions and CBD sauces." Cooked with Cannabis har premiär på 20 april. Ett datum som inte lär vara valt slumpmässigt då det i USA skrivs ut som "4/20". Tumnagel
-19kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Ugly Delicious 2
Ännu mera mat på gång

I den andra säsongen av Ugly Delicious fortsätter kocken David Chang att resa jorden runt för att smaka på allt världen har att erbjuda. Kommer till Netflix den 6 mars. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Kock skapar nya pastaformer
Behövs det?

Molly Baz är en professionell kock och nyligen var hon i Bon Appétits testkök för att ta fram ett gäng nya former på pasta. Men eftersom den fulländade fjärilsmakaronen redan finns behövs ju inte det, eller? Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Kock testar crowdfundade köksprylar
Funkar de?

Det finns mängder av olika prylar du kan köpa som hjälper dig i köket men egentligen är väl det enda man behöver en bra kniv och en bra skärbräda. Här testas i alla fall ett gäng olika saker som alla har en sak gemensamt - de har blivit till tack vare crowdfunding. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Guiden som hoppar över finkrogarna
Hitta kvalitetshak

Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
+
Roger Åberg
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0
2019

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida