m
a
r
4 i dag4 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Matlagning med cannabis i nytt Netflix-program
Cooked with Cannabis

Netflix kommer snart att börja sända ett nytt matlagningsprogram där de deltagande kockarna ska tillaga cannabis-baserad mat skriver den amerikanska tidskriften Food & Wine. Cooked with Cannabis kommer att ledas av sångerskan och kocken Kelis tillsammans med Leather Storrs som även han är kock. I programmet kommer ett gäng med kockar att få i uppgift att ta fram kulinariska mästerverk där en av ingredienserna är cannabis, en drog som är olaglig här i Sverige men legaliserad i flera amerikanska delstater. Netflix skriver själva om Cooked with Cannabis: "Chefs compete to get the hosts and special guests high on elevated cannabis cuisine with their artful use of leafy herb, THC infusions and CBD sauces." Cooked with Cannabis har premiär på 20 april. Ett datum som inte lär vara valt slumpmässigt då det i USA skrivs ut som "4/20". Tumnagel
-18kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Ugly Delicious 2
Ännu mera mat på gång

I den andra säsongen av Ugly Delicious fortsätter kocken David Chang att resa jorden runt för att smaka på allt världen har att erbjuda. Kommer till Netflix den 6 mars. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Kock skapar nya pastaformer
Behövs det?

Molly Baz är en professionell kock och nyligen var hon i Bon Appétits testkök för att ta fram ett gäng nya former på pasta. Men eftersom den fulländade fjärilsmakaronen redan finns behövs ju inte det, eller? Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Kock testar crowdfundade köksprylar
Funkar de?

Det finns mängder av olika prylar du kan köpa som hjälper dig i köket men egentligen är väl det enda man behöver en bra kniv och en bra skärbräda. Här testas i alla fall ett gäng olika saker som alla har en sak gemensamt - de har blivit till tack vare crowdfunding. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Guiden som hoppar över finkrogarna
Hitta kvalitetshak

Att äta gott betyder olika saker för olika människor, men alldeles för ofta glöms de där kanske inte så flådiga ställena bort. En bra bok är Where chefs eat där man hittar kockar från olika städer som rekommenderar ställen i deras stad och det är en vild mix mellan "flådigt" ställen och rena hak. Nu släpper Halebop en guide till de där sköna haken som kanske annars inte får vara med. Titeln är Not so white guide och det är så klart en gliring till the White guide. I boken, som finns online, hittar vi ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö och målet har varit att dels lista ställen som kanske inte är tillräckligt "fina" men också få in ställen från alla världens hörn. Det är en skön blandning med ställen och Tumnagel
155kg
+
Roger Åberg
0

Finns det något bättre än svenska köttbullar?
Svaret är nej

YouTubern Alex som har en stor kanal med matfokus åkte till Sverige för att lära sig att göra just svenska köttbullar - bland det bästa vi har i det här landet. Till sin hjälp har han kocken Niklas Ekstedt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0
2019

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Kniv som tillhört Anthony Bourdain till salu
Kommer gå för en rejäl summa

Kniven vi ser här kommer från Bob Kramer och den specialtillverkades till kocken Anthony Bourdain som tyvärr gick bort förra året. Nu auktioneras kniven iväg och i skrivande stund är den uppe i hela 22.000 dollar. Imorgon avslutas auktionen som du hittar på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Knivarna New Yorks bästa restauranger använder
Tillverkade för hand av Will

I det här klippet från Eater får vi träffa Will Griffin som driver Griffin Bladeworks. Han tillverkar kockknivar till några av de bästa restaurangerna i New York och här får vi se lite hur dessa blir till. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Trailer för The Chef Show: Volume 2
Kändisar lagar mat

I juni hade kocken Roy Choi och regissören/skådespelaren/matfantasten Jon Favreau premiär för sin matlagningsserie på Netflix. Nu är de tillbaka med en ny säsong och här har vi trailern för den. Premiär är den 13 september. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tacos i olika nivåer
Från amatör till expert

Kan man vara expert på tacos? Tydligen, för här får vi se hur en sådan gör den mexikanska rätten jämfört med en amatör och en hemmakock. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på världens sjätte bästa restaurang
Central i Lima

I Perus huvudstad Lima ligger Central Restaurante som har utnämnts till världens sjätte bästa restaurang. Där ser kocken Virgilio Martínez till att hitta det bästa Peru kan erbjuda när det kommer till olika ingredienser och han jobbar med över 300 stycken. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Alex lär sig göra dumplings
Helen betygsätter

Alex fick en utmaning och det var att lära sig att göra grymma dumplings på bara en dag. Han drar till den ikoniska restaurangen Dumpling Galaxy där kocken Helen visar hur han ska göra, för att efter det försöka sig på maträtten själv. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Ett dygn som kock på ett örlogsfartyg
Käk till sjöss

Frank Pinello har bordat USS New York för att se hur det ser ut i köket på detta fartyg. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Matlagning i det vilda med Gordon Ramsay
Ny serie har premiär om en månad

Den 21 juli har Gordon Ramsay: Uncharted premiär på National Geographic. Det är en ny serie där vi får se kocken kliva ut i naturen i olika länder och laga mat utan moderna hjälpmedel. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0

Vem lagar godast frukost?
Amatör får 5000 kronor, kock får 50 kronor

Uppdrag: Mat har bjudit in komikerna Johanna Nordström och Nisse Hallberg för att möta kocken Mattias Larsson i en frukosttävling. Johanna fick 5000 kronor, Nisse 500 kronor och Mattias 50 kronor. Vem av dem klarade av att laga godast frukost med pengarna? Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Jamaicanska piroger
Ja tack

Här visar kocken Andre Fowles oss hur man gör en klassisk jamaicansk maträtt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Dish Pigs - dokumentär om diskare
Utan dem fungerar inget

I ett kök på en restaurang räcker det inte bara om man har en vass kock. Allt måste funka - från den som diskar till den som bär ut maten till gästerna. I dokumentären Dish Pigs får vi träffa tre stycken diskare som jobbar på olika ställen i Kanada. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Från amatör till proffs gör burgare
Hur skiljer sig skapelserna?

Här får vi se när en amatör, en van matlagare och en professionell kock göra varsin burgare. Vilken av dem blev bäst? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida