1 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete
Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete Kläder och skor

Converse och Sneakersnstuff har tagit fram en gemensam kollektion med både kläder och skor och så här ser grejerna ut. Man tar tagit den ikoniska skomodellen One Star och gett den en modern version av det klassiska kamouflagetrycket. Här finns även foder i getläder. Kommer i lila och grönt och ett par blir dina för 1000 kronor. På klädsidan hittar vi en Goretex-jacka (3500 kronor), en långärmad t-shirt (400 kronor) och en vanlig t-shirt (350 kronor).

Den 12 april släpps kollektionen i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com och på Converse.com. Grejerna ska även finnas hos utvalda återförsäljare.

Garderoben, Skor, Converse, Sneakersnstuff, samarbete, kollektion
Visa Pressmeddelande Sneakersnstuff tolkar Converse One Star

Converse One Star fortsätter befästa sin närvaro på den global streetwear-scenen, nu tillsammans med den välkända sneakerbutiken Sneakersnstuff. Tillsammans med Sneakersnstuff har Converse tagit fram en kapselkollektion kallad just Converse X Sneakersnstuff.

Kamouflagetrycket har länge varit ett centralt element på modescenen. Med en önskan om att modernisera det klassiska ERDL-mönstret som första gången togs fram av the US Army Engineer Research and Development Labratory under sextiotalet, introducerar Converse och Sneakersnstuff en kollektion där man gör en twist på det klassiska trycket One Stars anspråk på det militära trycket får liv genom dess textur och färg. I övergången från en traditionell grafisk applicering till en unik sammanlappning av mocka- och lädermaterial, fokuserar Converse och Sneakersnstuff på två färgpaletter – den klassiskt gröna militärpaletten och en lite djärvare lavenderlila palett. Den sistnämnda kommer att finnas exklusivt tillgänglig hos Sneakersnstuff.
 
Den så kallade foxing tapen, alltså den del som binder samman sulan med skon, hämtar sin inspiration från militära tvätt etiketter. På insidan av skons häl har en Sneakersnstuff logga applicerats. Vidare definieras skons karaktär av dess foder i get-läder, vintage bomullssnören, innersula med båda parters loggor och siluettens ikoniska stjärna i nappaläder.
 
”Camouflagemönstret har alltid spelat en viktig roll inom mode och streetwear”, säger Erik Fagerlind, medgrundare av Sneakersnstuff. ”Vi ville lyfta fram trycket genom att sy ihop läderbitar i en utdragen, onaturlig process. Vi tror inte på genvägar. Det är inte mode. Samlingen är genomgående, genuin och håller en hög hantverksnivå”.

Den lavendellila paletten har även inspirerat en kapselkollektion av kläder. Här ingår en GORE-TEX Coaches jacka, rustad med vind- och vattenresistent material, reflexiv logga och justerbara dragsnören vid jackens nederkant. Kollektionen rundas av med en lila Converse Essential långärmad t-shirt och en kortärmad t-shirt i militärinspirerat tryck med dubbla varumärkesloggor.

Sedan butikens öppning i Stockholm 1999 har Sneakersnstuff erbjudit premiumsneakers till lokala entusiaster och har samtidigt varit med och definierat streetstilen genom sitt distinkta utbud av produkter och olika samarbeten.

Kollektionerna släpps den 12e april, 2018. Skon i den lavendellila paletten samt GORE-TEX-jackan kommer endast att säljas på Sneakersnstuff.se och Converse.com. Resterande produkter kommer att släppas i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com, converse.com och hos utvalda återförsäljare.

Skorna kommer att kosta 1000 SEK, longsleeve t-shirten 400 SEK, t-shirten 350 SEK och GORE-TEX- jackan kommer att kosta 3500 SEK. Converse X Sneakersnstuff sneakern kommer i storlekarna US 5 – US 13 och samtliga klädesplagg kommer att finnas i storlekar S-XXL.
59kg 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 9 apr 2018, 16:00
Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete Kläder och skor
59kg
0