1 i dag2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Skidor inspirerade av insidan på en whiskeytunna
Skidor inspirerade av insidan på en whiskeytunna Nytt från Åre Skidfabrik och Balvenie

Idag, nu klockan 12:00, lanserar Åre Skidfabrik ett par handgjorda skidor de tagit fram tillsammans med whiskydestilleriet Balvenie i Skottland. Skidorna tillverkas bara i 25 stycken par och designen är inspirerad av insidan på en whiskeytunna. Sidkanterna är av amerikansk ek och det är de brända mönstret på ovansidan som ska föra tankarna till tunnorna. Remmarna är i läder och med i paketet får man en whiskyinfuserad olja som man underhåller skidans träinläggningar med.

The Balvenie DoubleWood Skis blir dina för 12.000 kronor.

Garaget, Skidorna, Åre Skidfabrik, The Balvenie, skidor, skida, snö, Balvenie, samarbete
Visa Pressmeddelande The Balvenie lanserar handgjorda skidor med Åre Skidfabrik

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i en begränsad upplaga om 25 par. De exklusiva skidorna har ett distinkt bränt mönster som hämtar inspiration från insidan av en whiskytunna. Skidorna levereras med specialtillverkade skidremmar i läder och en whiskyinfuserad olja att underhålla skidans träinläggningar med.

Hantverket spelar en central roll vid tillverkningen av den berömda whiskyn från Dufftown, Banffshire, Skottland. Balvenie är det enda destilleriet som fortfarande odlar sitt eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare på plats i tillverkningen. Med hantverket som utgångspunkt lanserar The Balvenie nu 25 par skidor tillverkade för hand av Åre Skidfabrik. I skidorna återfinns såväl material som mönster och kopparemblem med tydliga kopplingar till den skotska whiskyn.

- The Balvenie DoubleWood Skis är en hyllning till hantverket och den ultimata produkten för alla som älskar The Balvenie. Skidorna är något alldeles extra och har fått kanter av amerikansk ek, samma träslag som återfinns i whiskytunnorna på destilleriet. En detalj som verkligen kräver sitt hantverk men också bidrar med extra skönhet, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.

The Balvenie DoubleWood Skis är en all mountain-skida som trivs lika bra i benhårda pister som vindpackad offpist och under tungåkta vårdagar. De limiterade skidorna har en träkärna av bok och poppel, dubbla titanlager och en grafitbas. Sidkanterna, som vanligen är gjorda av plast, är utbytta till amerikansk ek. Ovanpå skidan sitter Balvenies emblem i koppar. Skidorna är 179 centimeter långa och levereras med bindningar, skidremmar i läder samt en whiskyinfuserad olja att underhålla sidkanterna med.

- Samarbetet med The Balvenie har varit roligt men också utmanande. Vi är Skandinaviens enda alpina skidfabrik och precis som hos The Balvenie kommer hantverket först i allt vi gör. Vi fick fria tyglar att utveckla skidan och utmanade oss själva med att byta ut sidkanterna till amerikansk ek. Det var en enorm utmaning att få till det men vi lyckades och slutresultatet blev riktigt fint, säger Stefan Cederberg, grundare och delägare i Åre Skidfabrik.

De limiterade skidorna The Balvenie DoubleWood Skis kostar 12 000 SEK och finns tillgängliga i en begränsad upplaga om 25 par från och med den 14 december klockan 12.00 via thebalvenieskis.com.

Om The Balvenie
The Balvenie Single Malt Scotch Whisky tillverkas av William Grant & Sons Ltd, en oberoende familjeägd sprit-tillverkare grundad av William Grant 1886. Idag drivs företaget av femte generationen Grant. Balvenie är en unik serie Single Malts skapade av maltmästaren David Stewart. Drottning Elizabeth II utsåg 2016 Stewart till MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) som ett tack för hans tjänster för den skotska whiskyindustrin. Varje Balvenie-flaska har en unik smak utifrån den lena och rika honungskaraktären. The Balvenie är det enda destilleriet som fortfarande odlar eget korn, använder traditionella mältare och har egna kopparslagare på plats. Detta har gjort The Balvenie ledande bland handgjorda Single Malts. Läs mer på thebalvenie.com.


Om Åre Skidfabrik
Åre Skidfabrik har tillverkat skidor och snowboards sedan 1981och är Skandinaviens enda alpina skidfabrik. Företaget grundades av Stefan Cederberg och Patrik Söderlund, som båda fortfarande jobbar heltid i fabriken. Åre Skidfabrik är en av världens mest moderna och hållbara skidfabriker. Alla skidor tillverkas exempelvis med 100 procent förnybar el från lokala kraftverk. Läs mer på åreskidfabrik.se.
76kg 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 14 dec 2021, 12:00
Skidor inspirerade av insidan på en whiskeytunna Nytt från Åre Skidfabrik och Balvenie
76kg
0