1 i dag1 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Vinet Pasqua Hey French släpps Har tidigare bara funnits på restaurang
Vinet Pasqua Hey French släpps

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didn't) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018.

Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor.

Strupen, Vin, Pasqua Hey French, dryck
Visa Pressmeddelande Exklusivt släpp av Pasqua Hey French You could have made this but you didn't

Nu lanseras en begränsad upplaga av Pasqua Hey French (You could have made this but you didn't). Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men den stora efterfrågan gör att det nu släpps i beställningssortimentet.

Pasqua Vigneti e Cantine grundades för ganska exakt 100 år sedan när bröderna Pasqua köpte mark utanför Verona i Veneto. Idag drivs egendomen av tredje generationen Pasqua och utmärks av en utmärkande experimentlusta och nyfikenhet i både vingård och vineri. Det vita vinet Hey French är något av deras innovativa hjärtebarn, där de har gjort precis som de vill gällande blandning av druvor, årgångar och vinifiering. Namnet insinuerar att denna typ av vin aldrig skulle kunna göras i Frankrike, landet med de stränga appellationslagarna. Vi lanserar nu Hey French Edizione II, den andra upplagan av experimentvinet som blev en smärre succé. Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men den stora efterfrågan har gjort att importören Spring Wine & Spirits nu även släpper det i beställningssortimentet. Den minimala produktionen gör dock att endast 120 flaskor kan släppas.

Hey French Edizione II är gjord på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave. Den dominerande druvan garganega kommer från Monte Calvarina. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Varje vingård och årgång vinifierades separat, men på samma sätt. Druvorna skalmacererades i tio timmar, delar av vinet genomgick sedan malolaktisk jäsning. När vinet var färdigjäst lägrades det i sex månader på franska ekfat.

Det här är en fantastisk kombination av aromatisk smakrikedom, integrerade och krämiga ekfatstoner samt en uppfriskande syra. Vinet har en komplex doft av mogna stenfrukter, ekfat, citrus, blommor och färska örter. Smaken är torr, generös och fyllig med toner av exotisk frukt, fräsch syra och mycket lång eftersmak. Vinner på en högtidlig runda i karaff för att få blomma ut till sin fulla potential.

Hey French Edizione II har bland annat fått 92 poäng av vinkritikerna James Suckling och tilldelades guldmedaljen i WOW The Italian Wine Competition 2021.

Pasqua Hey French You could have made this but you didn't

Pris: 370?kr

Art nr: 52258

Alk halt: 13,5?% vol.

Volym: 750 ml
83kg 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 18 okt 2021, 12:00
Vinet Pasqua Hey French släpps Har tidigare bara funnits på restaurang
83kg
0