Välkommen!
Skaffa Feber+
Tut i luren! Idag är det Drick en öl-dagen!
En julöl kanske?
Denna gråa torsdag lyses upp av det faktum att det idag är "drick en öl-dagen". Så ta tillfället i akt och byt ut glöggen och julmusten mot en kall pilsner ikväll. Eller kanske någon god julöl?
120kg
Rejäl portion Mac & Cheese
André approves
YouTube-kanalen Tasty kör en serie där de gör extremt stora versioner av vardagsmat och dryck. I det här klippet är det Mac & Cheese som står på receptet och det blir en portion som troligtvis skulle räcka till lunch och lite mer. En annan stor ostgrej har ni här nedan.
64kg
Tut i luren! Idag är det glöggens dag!
Julemys!
Idag är det den 1 december och som av en händelse även glöggens dag. Det kan man ju fira genom att värma på sig en kanna med denna dryck som består av kryddat vin. Hur dricker du din glögg och vad väljer du att ha i koppen?
92kg
Don Papa Rye Aged Rum lanseras i Sverige
180 stycken flaskor släpptes idag
Don Papa Rye Aged Rum är en premiumrom från Filippinerna. Idag lanseras den här i Sverige i en begränsad upplaga om 180 stycken flaskor. Rommen är lagrad fyra år på amerikanska whiskeyfat och den ska ha tydliga toner av svartpeppar både när det kommer till doft och smak. Doften innehåller även torkad frukt, saltkola, mynta och cederträ. Smaken ska vara intensiv men samtidigt len och innehålla honung, äpple och mörk choklad. Artikelnumret är 83389, alkoholhalten på 45 procent och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 649 kronor.
97kg
Tut i luren! Idag är det kåldolmens dag!
Gör en hipsterversion
Om du funderat på vad du ska laga till middag i afton kommer här ett hett tips - kåldolmar. Det är nämligen sagda dolmes dag idag och det måste ju givetvis firas! Helst med lite krämigt potatismos och rårörda lingon till. Smaklig spis! Vill man göra hipsterkåldomar kan man göra som Tina här ovan.
94kg
Nytt program om vin på YouTube
Ska vara ogubbigt
Mat-och vinprofilen Frida Lund, PR-konsulten Elina Gregor och filmproducenten Amanda Nordlöw lanserar tillsammans Vin-TV. Det är ett program på YouTube som utan pekpinnar ska prata om vin på ett avväpnande sätt. Säsong ett innehåller fem stycken avsnitt och det har premiär nu på onsdag den 2 december. I första säsongen får vi träffa gäster som Parisa Amiri, Alf Tumble, Petter, Klara Doktorow, Lilla Namo och Elsa Billgren.
73kg
Det här är världens dyraste kaffe
Kostar 16 dollar per kopp
Världens dyraste kaffe kommer tydligen från Yemen och varför det kostar som det gör får vi reda på i det här klippet.
81kg
Mjölk över hela världen
Gräddig kamelmjölk lät ju gott
I det här klippet från Food Insider får vi lära oss lite hur man använder mjölk på olika platser i världen.
80kg
The Simpsons-inspirerade burgare
Binging with Babish fixar
Binging with Babish gästar The Burger Show för att laga till en omgång med The Simpsons-inspirerade burgare. Närmare bestämt handlar det om en av de mest ikoniska meme-burgarna i den tecknade historien - Steamed Hams. Bonusklipp nedan.
78kg
Tre drinkar på glögg!
Alternativt adventsmys
David Kringlund är en av mina favoriter på YouTube just nu, han gör riktigt trevligt material som inte bara är sprithyllande utan också bidrar med en massa kunskap. Och så är han inte så präktig utan det är viktigast att det blir gott, inte "rätt". Hur som helst så har han blandat till tre olika drinkar med glögg i. Den första är en New York Sour där man i princip har bytt ut bitter och rödvin mot glögg och den andra är en Chicago Fizz där portvinet har fått flytta på sig till förmån för glögg. Den tredje är en variant som jag måste testa, en Glögg Spritz. Helt enkelt en variant på Aperol Spritz men med glögg istället. Denna går utmärkt att göras alkoholfri dessutom, kanske med Codornius ekologiska alkofria.
122kg
Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag
I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här.
83kg
Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York
I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer.
138kg
Tamnavulin Vintage 2000 i begränsad upplaga
199 flaskor av whiskyn släpps snart
Tamnavulin Vintage 2000 är en single malt-whisky lagrad på First Fill Bourbonfat, 30år gamla Oloroso Sherry, Matusalem och Oloroso Amoroso Sherry-fat i totalt 18 år. Alkoholhalten ligger på 45 procent och den ska dofta honung, karamell, kanel och tropiska frukter och ha smak av kanderat äpple, vanilj, hasselnötter och smörkola. Den 24 november släpps 199 stycken flaskor av whiskyn på Systembolaget. Artikelnumret är 12656 och för en flaska får du betala 1499 kronor.
92kg
Burger King ersätter brödet med kött
Börjar säljas i Japan imorgon
Från den 20 november till och med den 3 december kommer Burger King Japan att servera Extreme Chou. Det är en burgare där man ersatt brödet med kött. Perfekt för den som vill ha i sig lite extra protein och som tycker att det här med bröd för att hålla alla ingredienser på plats bara är slöseri. Burgaren väger in på 510 gram och innehåller förutom de fyra kötten även ost, tomat, sallad, rå lök, gurka och ketchup. Alla som köper får även ett klistermärke där det står "I did it. Extreme Chou One Pound Beef Burger" så att man kan skryta för sina kompisar och så vidare.
151kg
Donuts med Chef John
Mumsigt
Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan.
89kg
Snoop Dogg gör julreklam åt Sodastream
Fokusera på de små sakerna i livet
SodaStream lanserar nu sin största globala kampanj någonsin och i den har Snoop Dogg huvudrollen. Han uppmuntrar människor att fokusera på de små sakerna i livet under den här kommande julen som troligtvis ser rätt annorlunda ut för de flesta. Och det viktiga är enligt SodaStream att bubbla eget vatten eller dryck istället för att köpa i affären.
104kg
Unemployed Wine Guy testar alkoläsk
"It's like liquid Ritalin, mixed with Coca Cola"
Här får vi se när Unemployed Wine Guy testar Four Lokos alkoläsker Watermelon och Gold.
95kg
Eldorado har skickat upp en tofu i rymden
Rimligt!
Nära den svensk-norska gränsen skickade Eldorado den 7 november upp sin nya ekologiska tofu i rymden. Det hela gjordes tillsammans med raketföreningen ASEIR på Kungliga Tekniska Högskolan och det var med hjälp av en väderballong som tofun seglade 3,3 mil upp i stratosfären. Det gör den till världens första ekologiska tofu i rymden, vilket säkerligen kommer öka produktens försäljning med cirka 1000 procent. Tofuns färd mot skyarna kommenterades av Lisa Fuglesang som är fru till Christer Fuglesang.
19kg
Lär dig lite mer om Wagyukött
Intressant
I det här klippet snackar Adam Ragusea lite om historian, vetenskapen och smaken på Wagyukött. Har du inte testat än rekommenderar jag att du gör det!
96kg
Subway lanserar veganversion av Chicken Teriyaki
Ska smaka som kyckling
En av Subways storsäljare är mackan Chicken Teriyaki. Nu presenteras den i ett veganskt alternativ - Tastes Like Chicken Teriyaki. Man lovar att den ska smaka precis som originalet men istället för kyckling så innehåller den en ny vegansk proteinprodukt gjord på sojaprotein. Ska finnas att köpa nu och man kan få den som 15 eller 30 centimeter, wrap eller sallad.
123kg
Leif GW Persson släpper Bubbel
Lanseras idag
Leif GW Persson har lanserat inte mindre än fyra stycken viner. Och det går bra, hans grejer är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Tillsammans med Tegner Spirits & Wine lanserar han nu ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100 procent Chardonnay. Givetvis heter det GW:s Bubbel och det ska ha en doft av citrus med mogen citron och höstmogna äpplen och en hint av smörstekt brioche. Leif säger följande: "Det är något med bubblor som gör att man blir rätt glad. I champagne, och andra mousserande viner – eller ”bubbel” som vi säger i dagligt tal – är det väldigt gott om dem. Upp till en miljon i en vanlig butelj när de är som flest och de förhöjer både smaken på vinet och stämningen hos den som dricker det. Det är utav denna enkla anledning som jag har valt att döpa mitt senaste vin till GW:s Bubbel. Ett vin avsett för det festliga tillfället." Bubblet släpps idag och för en flaska får du betala 109 kronor.
66kg
Mer rom från KISS
Gruppen alltså
För en månad sedan skrev vi att rockgruppen KISS släppt en rom. Imorgon är det dags igen och den man släpper nu heter Detroit Rock Rum. Romen tillverkas i Dominikanska republiken på melass från sockerrör och lagras i mellan 8 till 15 år på bland annat bourbonfat. Smaken ska vara nyanserad med tydlig fatkaraktär och liten sötma. Det ska finnas tydliga inslag av torkade aprikoser, choklad, kanel, pomerans, smörkola, vanilj och arrak. 12.000 stycken flaskor släpps imorgon klockan 10.00 och för en får man betala 449 kronor.
69kg
Sojasås-tillverkning i Japan
Så här har man gjort i över 220 år
Sojasås är synonymt med mat i Japan, det hör liksom alltid till. Här berättar Masatsugu Fueki hur Fueki Syoyu Brewing har tillverkat såsen i över 220 år.
107kg
Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
Äntligen!
Idag är det inte bara fredag den 13:e utan även smörgåstårtans dag vilket givetvis bör uppmärksammas och firas. Så ät loss hela dagen utan att skämmas!
120kg
Hemgjorda munkar med fyllning
Mumma!
Här får vi se när Jonny Shipes bakar ett gäng munkar som han sedan fyller med kanelkräm och sylt.
82kg
Ny whisky från Mackmyra med smak av körsbär
Släpps den 25 november
Nu presenterar Mackmyra en nyhet i deras Moment-serie och det är Moment Körsbärsrök. Precis som namnet avslöjar är det här en whisky som har smak av körsbär. Det är en single malt som sedan destilleringen på Mackmyra Bruk fått mogna i Bodås Gruva. Angela D’Orazio som är Master Blender hos Mackmyras säger följande om nyheten: "För mig är en mogen och rökig whisky, som denna, med slutfinish på körsbärsvinsfat en riktig ”end-of-the-year-whisky”. Den passar fantastiskt tillsammans med en roquefortost eller en mjuk, mogen brie och några nötter för att avsluta en fin middag med familj och vänner i höstmörkret. Den har en perfekt tydlig rökighet som inte tar över de andra finstämda smakbärarna i whiskyn." Släpps i en begränsad upplaga om 1500 stycken flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 25 november. Artikelnumret är 83522-01 och på prislappen står det 1199 kronor.
79kg
Så styckar man fram luffarbiffen
Möraste detaljen efter filén
Flat iron steak, eller Luffarbiff som vi säger här i Sverige, är en styckningsdetalj av nötkött som sitter på bogbladet. Näst efter filén är biffen den möraste köttdetaljen på ett djur. Här får vi lära oss hur man styckar fram den ur ett stort köttstycke.
84kg
Tut i luren! Idag är det Kladdkakans dag!
Hurra!
Idag är det lördag och då får man utan att skämmas trycka i sig mängder med godsaker. Som av en händelse är det idag även Kladdkakans dag så då kan man ju ersätta dagens alla mål med just detta. Bakar ni själva eller köper ni färdig? Och vad har ni till?
103kg
Gammal whisky väntas gå för rekordsumma
Budet är nu uppe i en halv miljon
Den 11 november är slutdatumet för auktionen för The Macallan 72 y/o Genesis Lalique Decanter som är The Macallans äldsta whisky. Den destillerades redan 1946 och Systembolaget värderar den till 650.000 kronor. I december för två år sedan gick en 55-årig Macallan Lalique för 332.000 kronor men det väntas alltså denna bräcka med råge. I skrivande stund ligger budet på 500.000 kronor.
95kg
Nu kan du köpa Teslaquila
Gammalt aprilskämt blev verklighet
Elon Musk håller inte alltid vad han lovar. Men när det kommer till skämt och skojsigheter verkar han inte vara den som bara låter saker passera. För två år sedan drog han till med aprilskämtet att Tesla skulle släppa en tequila som hette Teslaquila. Nu går den att köpa och den blixtrande flaskan blir din för 250 dollar. Endast två stycken flaskor per person gäller, men tyvärr kan vi här i Sverige inte beställa den. Elon was found passed out against a Tesla Model 3, surrounded by "Teslaquilla" bottles, the tracks of dried tears still visible on his cheeks. This is not a forward-looking statement, because, obviously, whatx27s the point?Happy New Month! pic.twitter.com/YcouvFz6Y1— Elon Musk (@elonmusk) April 1, 2018
99kg
Skicka en julöl till någon du tycker om
Gratis
J-dagen är en dansk tradition som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna. Denna tradition tog Falcon till Sverige för tio år sedan och deras tappning av den har blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till restauranger i staden. Detta går ju som ni säkert vet inte riktigt att genomföra i år, men man ville ändå göra något. Därför drog man igång sajten nedan där du kan skicka en "flaskpost" med en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till nära och kära runt om i landet. Det hela är gratis och det enda du behöver göra är att fylla i namn och adress och eventuell hälsning. Sen dekoreras flaskan med mottagarens namn och skickas iväg.
127kg
Smashburgers med George Motz
Ge mig
I det här klippet lär George Motz oss att tillaga fyra stycken olika smashburgare - Wisconsin butter burger, New Mexico green chile burger, Michigan olive burger och Montana nutburger.
95kg
Gräsbetat kött vs kornmatat kött
Vad är skillnaden?
I det här klippet går The Bearded Butchers igenom vad skillnaden mellan gräsbetat och kornmatat kött är.
93kg
Systemet skjuter upp öppningen av Öl-butik
Corona sätter stopp
Nu i veckan skulle Systembolaget ha öppnat en dedikerad ölbutik i Nordstan i Göteborg. Men de nya lokala restriktionerna för att minska smittspridning sätter käppar i hjulen och man tvingas skjuta upp öppningen på obestämd tid. Butiken kommer att vara en ölstudio med särskilt fokus på öl. De nya restriktionerna gäller åtminstone till den 19 november men om det innebär att butiken kan öppna direkt efter det återstår att se.
64kg
Vodka framställd på regenerativt odlad korn
Det här är Koskenkorva Vodka Climate Action
Koskenkorva Vodka Climate Action sägs vara världens första vodka framställd på regenerativt odlad korn. Den har kommit till efter ett flera år långt samarbete mellan miljöorganisationen Baltic Sea Action Group och den finska bonden Jari Eerola. På Jaris gård i närheten av Helsingfors har han producerat 50 ton korn som sedan destillerats till Koskenkorva Vodka Climate Action. Allt enligt riktlinjerna för regenerativt jordbruk som satts av Baltic Sea Action Group. Regenerativt jordbruk är en holistisk odlingsmetod som innebär att fälten är beväxta hela året och inte plöjs mer än nödvändigt, samt att endast organiskt gödningsmedel används. Vodkan kommer att släppas i begränsad upplaga via Systembolagets beställningssortiment under första halvåret 2021.
100kg
Oreo har byggt ett säkert valv för kakor
För att kunna förvara dessa till eftervärlden
Den 3 november kommer asteroiden 2018VP1 att passera jorden. Det finns en chans på 0,41 procent att den dammar in i jorden och att allt liv här utplånas, typ. Fast eftersom den bara är två meter i diameter så jag tror att vi klarar oss. Men om nu jorden skulle träffas av något så att det blir kaos här kan det ju vara bra att lagra saker i ett säkert valv så att världen kan leva vidare när dammet har lagt sig. Det är därför bland annat Global Seed Vault på Svalbard finns där massa fröer förvaras. Och nu finns även Global Oreo Vault i närheten av detta där kakor förvaras till eftervärlden.
14kg
Marabou Pepparkakskladdkaka
Finns i butik nu
Klart man även ska äta kladdkaka runt jul. Almondy och Marabou presenterar därför årets nyhet som är Pepparkakskladdkaka. Kombinerar man goda saker blir det ju bara godare så även om jag inte har testat denna kan den ju inte vara äcklig. Pepparkakor äter man ju några kilo utan problem och så även kladdkaka. Kakan ska vara riktigt kladdig och i den finns bland annat smält mjölkchoklad och pepparkakskryddor. Ett tips är att servera den med lingongrädde för att öka på julkänslan ytterligare. Kostar mellan 25 och 30 kronor och ska finnas i frysdiskarna nu.
95kg
Svenska Purity Navy Strength Gin får fint pris
Utsedd till en av världens bästa giner
Det skånska destilleriet Purity har nu blivit utsedd som en av världens bästa giner vid årets International Spirit Challenge i London. Priset fick man för Purity Navy Strength Gin som är en starkare gin med 57,14 procent alkoholhalt. Masterblender Mathias Tönnesson säger följande: "Helt ärligt. Jag skakar av glädje. Att bli utsedd som världens bästa gin är jättestort och kan liknas med att vinna 100m sprint i VM. Alla vill vinna detta race då det råder ginhysteri i världen och att ett litet ekologiskt destilleri från Skåne vinner detta pris är enormt. Hemligheten bakom Purity Gins stora smakprofil, förutom att den är baserad på världens bästa vodka, är att kryddningen är gjord med den spännande blandningen av enbär, basilika, timjan, blåbär, lingon, koriander, lavendel, kardemumma och Angelikarot. Denna kryddsättning gör att du får en gin med mycket smak och då den har vår mycket lena vodka som bas kan du njuta av en smakrik gin som är mjuk i strupen." Ginen har nummer 83402 på Systembolaget och du hittar den här. För en flaska som rymmer 0,7 liter får du betala 449 kronor.
148kg
Tuggummit Mind The Gum lanseras i sverige
Ska kunna motverka mental trötthet
Mind The Gum är ett tuggummi som ursprungligen är utvecklat av italienska forskare och det lanserades 2015. Sedan dess har man sålt 15 miljoner tuggummin. Zlatan Ibrahimovic blev nyligen partner i företaget och nu i höst ska produkten lanseras här i Sverige. Tuggummit innehåller 15 stycken aktiva ingredienser bestående av koffein, vitaminer, aminosyror, antioxidanter och säger sig kunna motverka mental trötthet. Mind The Gum kommer inledningsvis att säljas på apotek men exakt när och vad det då kommer att kosta är oklart för tillfället. På hemsidan kostar ett 36-pack 19,90 euro.
-140kg
Nu får insekter säljas som mat i Sverige
Ät gräshoppor till middag
Efter ett beslut i EU-domstolen häromdagen kommer det nu bli tillåtet att sälja mat som består av insekter som till exempel mjölmask, hussyrsor eller gräshoppor i Sverige. Det här innebär dock inte mat baserad på insekter per automatik kommer att klassas som säker för konsumtion säger Livsmedelsverket. Det är upp till företagen som eventuellt kommer att sälja insektsbaserad mat att kontrollera att den är säker för konsumenter. Livsmedelsverket uppmanar därför framför allt allergiker att vara uppmärksamma och Astrid Walles Granberg, rådgivare på Livsmedelsverket, säger om kontrollen av mat som innehåller insekter: "Den kontrollen ska företagen stå för. Konsumenten ska inte behöva rädd för att konsumera livsmedel. Men en ganska stor risk med insekter är att det kan bli korsallergier framför allt hos skaldjursallergiker, därför är det noga att det framgår tydligt av märkningen om det innehåller insekter." Efter EU-domstolens beslut kommer det nu bli tillåtet att sälja insektsbaserad mat i hela EU.
246kg
Johnnie Walker-whisky för 179.900 kronor
Finns nu på Systembolaget
Whisky-tillverkaren Johnnie Walker fyller i år hela 200 år och detta ska givetvis firas. Man gör det bland annat genom att släppa fyra stycken flaskor i begränsad upplaga och en av dessa sticker ut rejält - eftersom den kostar 179.900 kronor. För de slanten får man en Masterx27s Ruby Reserve som beskrivs som "en rik och perfekt balanserad 40-årig Scotch". Det här blir den dyraste Johnnie Walker-flaskan som någonsin har sålts på Systembolaget. John Williams som är Global Scotch Director på den brittisk dryckeskoncernen Diageo säger följande: "Vi vill visa upp denna 200-åriga resa genom att lansera dessa fyra exlusiva limited edition whiskys. De är en hyllning till vart vi kommer ifrån. Men kanske mer än så, de ger uttryck för vad vi kan åstadkomma idag och framöver. Johns glöd, vision och entrepenörskap är nyckeln till att Johnnie Walker som varumärke har växt sig så starkt genom åren. Detta lade också grunden till en ny framtid inom skotsk whisky, då hans sätt att framställa whisky på har inspirerat alla följande generationer av whiskytillverkare." Läs mer om flaskorna på länken nedan.
79kg
Årets glögg från Stockholms Bränneri
Winter Negroni
Förra året släppte Stockholms Bränneri en Gin & Tonic-glögg. I år tar man ytterligare ett steg och presenterar nu Winter Negroni. Man har utgått från bränneriets Dry Gin och den egna Aperitif - Röd och sedan kryddat kombon med klassiska julkryddor som kryddnejlika, kardemumma, apelsin och kanel. Till det adderas kallpressad körsbärs- och svartvinbärsmust. Erik Hasselgärde som är produktionsansvarig beskriver den på det här viset: "I år tar vi ytterligare ett steg med en nytolkning, men kom samtidigt närmre vad en klassisk glögg innefattar; värmande bäriga toner, julkryddor och sötma, som vi nu gifter med Negronins djupa smak och balanserande bitterhet. Glögg möter en Negroni helt enkelt." Winter Negroni släpps den 4 november klockan 10.00 på länken nedan. Alkoholhalten ligger på 22 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 192 kronor.
138kg
Varför tvättar man riset innan man kokar det?
Adam Ragusea förklarar
Brukar du tvätta riset innan du kokar det? Behövs det ens? Det beror på vilket typ av ris du kokar och vad du ska ha det till. Adam Ragusea förklarar i sitt senaste klipp.
90kg
Fattiga riddare med över 200 olika smaker
Du borde hitta något som passar
Om du trodde att fattiga riddare bara kunde göras på ett vis har du inte hälsat på Batter & Berries i Chicago än. Här har man skapat över 200 stycken olika smaker och varianter på klassikern. Varje vecka presenteras nya specialare och kön utanför ringlar sig lång med folk som vill testa det senaste.
91kg
Tre nya sillar från Abba
Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar
Abba presenterar nu tre stycken nya sillsmaker och dessa är Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar. Dessa beskriver man som "en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare". Malou Yeung Kadir som är Marketing Manager Abba säger följande: "Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna." Hela sill-sortimentet har även fått en uppdaterad design och så har man uppdaterat receptet för Senap, Skärgård och Ramslök & Citron.
110kg
Idag är det Global Champagne Day
Skumpa i glaset!
Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas eftersom det är veckans allra bästaste dag. Som av en händelse är det idag även Global Champagne Day och då passar det ju ännu bättre att hälla upp lite bubbel för att fira. Och det ska vara champagne nu, inte bara något mousserande. Vilken champagne dricker du helst?
85kg
Öl-bryggning hos Nils Oscar
Med David Kringlund
Bartendern och drinkexperten David Kringlund har vi skrivit en del om tidigare. I sitt senaste klipp besöker han bonden Thomas och Nils Oscars bryggeri för att spana in hur det går till att brygga lite öl.
121kg
Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag
Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor.
61kg
Kyckling och dumplings
Mumma!
Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan.
84kg
Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia
Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober.
106kg
Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!
Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor.
97kg
Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka
Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött.
79kg
Idag är det Internationella champagnedagen!
Tut i luren!
Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas. Som av en händelse är det även internationella champagnedagen idag så om man vill kan man ju skåla i denna dryck. Grattis på fredag!
104kg
Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden
I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år.
405kg
I Japan finns det nu yoghurt med tomatsmak
Är detta verkligen okej?
Vissa saker gör man inte. Som att lansera en yoghurt med tomatsmak. Men det är precis vad det japanska företaget Morinaga Milk har gjort och världen blir aldrig mer sig lik. Yoghurten ska alltså smaka som den klassiska grönsaken och det finns även små bitar av tomat i sörjan. Skulle du vilja testa?
65kg
Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Smarrigt!
Lillelördag och räckmackans dag! Svårslaget helt klart. Så unna dig själv en riktigt god räkmacka idag och fira att det bara är cirka tio månader kvar till värmen är här igen. Grattis på onsdag!
86kg
Patty melt med George Motz
Allt man behöver här i livet
Ny dag, ny hamburgervideo från George Motz. Och eftersom det är gott så kör vi även detta klipp. Här är det "den perfekta" patty melten som står på menyn. Något att trycka i helgen kanske?
95kg
Växtbaserade färsen Beyond Mince snart i Sverige
Släpps den 26 oktober
Beyond Meat lanserar nu sin färs Beyond Mince här i Sverige. Den är framtagen för att ha samma textur, formbarhet och smak som animalisk färs. Med denna ska du alltså enkelt kunna ersätta färsen i din köttfärssås eller i dina köttbullar. Den är fri från gluten, soja, GMOs och kolesterol och har ett proteininnehåll på 15 procent. Släpps i utvalda Coop-butiker och på nätet från och med den 26 oktober.
343kg
Stillastående flygplan blev pop-up-restaurang
FUllbokat efter 30 minuter
Singapore Airlines har två stycken Airbus A380 som står parkerade på Changi Airport och som inte får flyga på grund av pandemin. Så vad göra? Flygbolaget bestämde sig för att använda dem som restauranger och satte upp bokningsbara datum den 24 och 25 oktober. På bara en halvtimme var båda fullbokade. Folk är alltså väldigt sugna på att stänga in sig i ett flygplan och äta mat på utfällbara bord. Fyra stycken olika nivåer på käket serveras och precis som i vanliga fall kan du få ekonomiklass eller förstaklass på grejerna med priser från 39 till 474 dollar. Endast hälften av flygplanets stolar var bokningsbara för att man skulle kunna hålla avstånd.
92kg
Villa Villekulla i pepparkaksform
Pippi Långstrump fyller 75 i år
Snart är det jul och därför presenterar nu Annas Pepparkakor årets julnyhet och det är Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla. Anledningen är för att Pippi fyller hela 75 år i år och detta ska givetvis firas. Vill man inte bygga huset finns även en burk med Pippi-kakor att knapra på. Nyheterna har gjorts i samarbete med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen och en del av intäkterna går till initiativet Pippi of Today som stöttar flickor på flykt. Släpps i butik nästa vecka. Innebär nyheterna att man ska byta ut julmusten mot sockerdricka i år kanske?
224kg
Nästa sida
+
Per månad
39 kr
Betala löpande per månad. Ingen bindningstid .
Starta prenumeration
Per år
299 kr
Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid .
Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig.
Starta gratis provperiod
Engångsköp
349 kr
Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish.
Köp utan prenumeration