Välkommen!
Skaffa Feber+
Här finns Skandinaviens största romsamling
Hos Cane Rum Society i Stockholm
Nyöppnade Cane Rum Society i Hagastaden, Stockholm, ska ha Skandinaviens största romsamling med ett sortiment på över 1200 olika typer av rom. Både mat och dryck på restaurangen är influerad av de karibiska köket och bakom stället står romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten/romentusiasten Duane Shepherd. "Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom." Stället ligger på Ninni Kronbergs gata 1.
136kg
Burrito Pop - en hållare för din burrito
Onödig pryl du inte visste att du behövde
Tycker du att det är lite för slabbigt att äta burriton eller kebaben direkt ur aluminiumfolien? Då måste du ju bara skaffa dig en Burrito Pop. Det är en hållare i termos-format som du förvarar din mat i och när det är dags att ta sig en tugga skruvar du bara på botten och låter härligheten dyka upp. Du slipper kladdet och kan i samma veva hålla maten varm om du är långsam när du äter. Kan tyckas vara en helt onödig pryl men eftersom den redan dragit in en kvarts miljon kronor på Kickstarter verkar folk anse att det här är en briljant idé.
72kg
Den ultimata chili cheeseburgaren
Slafsig men verkar god
Burgarekonstnären George Motz visar här vad han tycker är den ultimata chili cheeseburgaren. Kommer inte vinna pris för vackraste skapelse, men man äter ju med munnen eller hur?
84kg
Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess
Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till.
78kg
Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv
Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör."
87kg
Tut i luren! Idag är det nationella tacodagen!
Och kanelbullens dag!
Inte nog med att det är söndag och snart dags att börja jobba igen - idag är det nationella tacodagen! Och kanelbullens dag! Man kan ju avsluta veckan på sämre vis. Om det råder lite brist i fantasin kring hur du ska göra tacosen har Sofiero samlat ett gäng recept från svenska folket här. En knasighet du hittar där är bland annat tacobullen som känns given denna dag.
94kg
Ny Glubbel från Blossa
Denna gång med rött vin
För ett år sedan skrev vi om Blossas nyhet Sparkling & Spices Citrus. Det är en "glubbel" - glögg blandat med bubbel alltså. Nu presenteras den nya smaken Sparkling & Spices Classic Red och här har man valt att blanda glöggkryddorna med rött vin istället. Ska fungera som mingeldryck, till förrätten eller bara som en kontrast till den varma glöggen. Förra veckan testade jag själv att blanda Blossas senaste glögg med champagne och det visade sig också vara en riktigt trevlig kombo. Så vill man inte ha något färdigblandat kan man ju göra på det viset också.
92kg
Spjutfiske i Australien
Anrikt sätt att fiska på
Att fiska med spjut hör inte till vanligheterna idag. Tim McDonald ägnar sig dock åt det, och han är troligtvis en av de bästa i världen på just detta. Här får vi hänga med honom till Brisbane där han är på jakt efter fläckig kungsmakrill.
91kg
Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar
Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff.
83kg
Tut i luren! Idag är det kaffets dag!
Hylla det svarta guldet
Idag är det inte bara en väldigt dimmig och grå tisdag utan även kaffets dag! Det kanske kan liva upp lite för den som gillar det svarta guldet. Hur dricker du ditt kaffe?
114kg
Så gör man Burrata i italienska Apulien
Mumma!
Burrata är en krämig mozzarella med gräddig fyllning som är svårt att få nog av. Perfekt som förrätt. Här får vi hänga med till den italienska regionen Apulien för att se hur osten blir till där.
107kg
Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe
Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor.
68kg
Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till
Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten.
87kg
Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin
Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills.
87kg
Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden
1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar.
106kg
Ny glass från Sia
Salt karamell
Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40.
126kg
Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween
Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu.
103kg
Minttu som smakar kanelbulle
Lanseras imorgon
Minttu har den senaste tiden presenterat ett gäng skojiga smaker på sin dryck. Den senaste som ska smaka kanelbulle lanseras imorgon. Kanske ett perfekt tillbehör till den vanliga kanelbullen på kanelbullens dag som firas den 4 oktober. Endast 200 stycken flaskor kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment och priset för en som är på 50 centiliter är 193 kronor. Alkoholhalten ligger på 30 procent.
79kg
Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect
Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor.
85kg
Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart
Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan.
90kg
Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime
Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor.
73kg
Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech
I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite.
-5kg
Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!
För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu.
101kg
Quesadilla för 4 dollar vs 20 dollar
Vilken är bäst?
Quesadilla är sån där mat som alltid är rätt. Det ska vara massa fyllning, massa ost och massa goda tillbehör att doppa i. Här testar BuzzFeed-gänget hur mycket det skiljer mellan en Quesadilla för 4 dollar och en för 20 dollar.
85kg
Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern
I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan.
90kg
Jätteversion av Castellakaka
Smakar tydligen fjärt
Castellakaka är en japansk sockerkaka som har lite kompaktare konsistens än vad vi är vana vid. Här får vi se när Adam Ragusea gör en jättestor sådan och även om den ser god ut smakar den tydligen lite fis när den är varm.
90kg
Travis Scott-burgare på Donken
Bara i USA dock
Rapparen Travis Scott har nu gjort ett samarbete med McDonaldx27s där man kan köpa det Travis alltid brukar beställa när han besöker stället. QP med extra sallad och bacon, pommes med BBQ-sås och en Sprite. Bonusklipp nedan.
45kg
Åbro släpper hyllningsöl till Eminem
Det här är Ey'bro
I en video från 2008 skojar Eminem och Proof om Åbros öl. Detta har man nu en lång stund senare gjort en öl av för att hylla Eminem och klippet. Ölet heter därför givetvis Eyx27bro och det handlar om en ljus lager med en alkoholprocent på fem procent. Finns att köpa på Systembolaget nu och för en burk får man betala 7,90 kronor.
201kg
Ny alkoholfri öl från Stallhagen
Det här är Styrman
Tidigare i år lanserade det finska mikrobryggeriet Stallhagen tre öl på den svenska marknaden - ÅPA, Honungsöl och Delikat. Nu breddar man utbudet med den alkoholfria IPA:n Styrman. Konsten på etiketten är målad av den åländska konstnären Juha Pykäläinen och inspirationen kommer från lotsstationen Kobba Klintar. En flaska kostar 12,90 kronor och du ska hitta den på mataffären nu.
99kg
Beefeater presenterar ny gin
Blood Orange
Om du är ett fan av blodapelsin kanske Beefeaters nya gin kan vara något? Som namnet avslöjar har den nämligen just detta i sig. Ska fungera lika bra i en GT som i en cocktail. Lisa Seifert som är produktchef på Pernod Ricard säger följande: "Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig." Lanseras på Systembolaget i en begränsad upplaga den 11 september. För en flaska på 700 milliliter får man betala 249 kronor.
110kg
Gotlands Bryggeri presenterar Honungsöl
Med bin som medarbetare
Det senaste från Gotlands Bryggeri är Wisby Honungsöl. Här har gotländska bin bidragit med ölets nyckelingrediens - honung. Ölet produceras i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och man har använt honung från en lokal odlare på ön. Resultatet är en fyllig ale som har en rund sötma från honungen. Ska passa perfekt till exempelvis rökt och gravad lax, getost-toast och crèpes. Alkoholhalten ligger på 6 procent och för en flaska får man betala 26,90 kronor.
128kg
Kolasås med rågwhisky
Kyrö och Pärlans samarbetar
Finska Kyrö Distillery Company och svenska Pärlans Konfektyr har slagit sina påsar ihop och gjort en kolasås med rågwhisky i. Whiskyn säljs inte i Sverige än men för att vi ändå ska få en liten smak av den gjorde man denna sås. Ska passa bra till glass eller andra desserter. Eller så äter man den bara direkt ur burken med sked. Burken rymmer 300 gram och kostar 145 kronor.
95kg
En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet
Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland.
158kg
Campari och Ekobryggeriet släpper tonic
Kul kombo
Visst, sommaren anses av många vara slut men några fler härliga kvällar kan vi väl få ändå, snälla? Om det nu blir så kan det ju vara trevligt att smutta på något gott i ett glas, och det här verkar vara det. Ekobryggeriet och Campari har slagit sina påsar ihop och tagit fram en tonic som de tycker man ska göra en Campari & Tonic med. Du tar helt enkelt 5 centiliter Campari och 15 centiliter Ekobryggeriets Aperitivo Tonic och häller detta i ett glas du fyllt med is. Garnera med en limeklyfta - klart! Tonicen ska finnas att köpa i välsorterade matbutiker nu.
99kg
Därför gillar vi svenskar mat på tub
Why Sweden Loves Food in Tubes 433 977 visningar•25 sep. 2020 16 024 275 DELA SPARA Great Big Story 5,35 mn prenumeranter Food in a tube is popular in Sweden. You can get caviar in a tube, spreadable bacon-flavored cheese in a tube, tomato puree in a tube and so much more. But why? Why are there so many food tubes in Sweden? We went to Karla Marie Paredes for the answer. This food tube expert wrote her master’s thesis on the Swedish obsession with this unique means of food delivery. SUBSCRIBE: https://goo.gl/vR6Acb Bonusklipp nedan.
80kg
Snart presenterar Blossa årets smak
Nu är det jul igen
Knappt har solen slutat värma innan det är dags att gå all in på julgrejer. Blossa gör det som vanligt i god tid och den 15 september klockan 14.00 kommer man att avslöja årets glögg-smak. Den 4 september kommer man att släppa den första av fyra stycken ledtrådar innan det är dags att presentera nyheten.
83kg
Kopparberg lanserar ny alkoläsk
Black Cherry och Passionfruit
Hard Seltzer är kolsyrat vatten med alkohol som gjort stor succé på andra sidan Atlanten. Kopparberg hakar nu på trenden och släpper två stycken versioner av Hard Seltzer i smakerna Black Cherry och Passionfruit. Båda två har fem procent alkohol i sig och naturliga fruktsmaker. Finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 19,90 kronor styck.
85kg
Joseph Gordon-Levitt äter stark kyckling
Gillar det
Nästa kändis att sätta sig i den heta stolen (fast hemifrån) och mumsa på starka kycklingvingar är Joseph Gordon-Levitt och så här såg det ut. Bonusklipp nedan.
93kg
Jonas grillar mat med bara solljus
Som man gjorde förr
Innan Zippons tid fick man göra upp eld med flintastenar och liknande. Eller bara använda sig av reflekterande material och låta solen göra jobbet. Jonas bestämde sig för att testa att grilla lite mat med hjälp av den stora lysande lampan och så här såg det ut. Bonusklipp nedan.
118kg
Så här gör du en trevlig screwdriver
Få stil på en klassiker
En screwdriver kan vara en riktigt lat och trist historia men precis som att en gin och tonic kan vara lat och trist eller fantastisk så går det ju så klart att göra en screwdriver roligare. Med bättre apelsinjuice och lite luft i drinken får den en helt annan klass. Detta måste testas!
121kg
Är chemex-kaffe bättre än brygg?
Nä, men annorlunda
Kaffe är gott och som tur är så kommer det i en hel radda varianter så att man verkligen aldrig ska tröttna. Här tar David Kringlund fram sin Moccamaster och sin chemex-kanna och brygger lite kaffe i dem. De gör båda riktigt bra kaffe men lite annorlunda. Vilket sätt föredrar du?
96kg
En genomgång av alla ölsorter som finns
Finns annat än fickljummen femtvåa
Pat Fahey kan en hel del om öl och i det här klippet går han igenom ölets historia och berättar om alla olika ölsorter som finns. Vad dricker du helst för ölsort?
96kg
McDonald's tar avsked till engångsplasten
Med serenad där plasten är instrument
Från och med september kommer McDonaldx27s att fasa ut plastsugrören på alla sina restauranger. Man kommer även successivt att byta ut plastbrickorna mot brickor gjorda av havsplast istället. För att lyfta detta har man gjort en avskedsserenad med de utgående engångsartiklarna som instrument, framförd av sångtrion Solala.
205kg
Köttkniv gjord av kött
Köttig!
Här ger sig The King of Random på att göra en kniv av kött för att sedan skära kött med den.
46kg
Undvik dessa misstag när du blandar drinkar
David Kringlund tipsar
Vi har tidigare visat klipp från drinkexperten David Kringlund och i sitt senaste tar han upp de fem vanligaste misstagen både hemmafixare och proffs gör när de blandar drinkar.
102kg
Grillat i Chef's Table-spinoff
Här är trailern
Den 2 september har en liten spinoff av matserien Chefx27s Table premiär och den här gången är det grillat som står på menyn.
91kg
Hur mycket godare är en dyr pannkaka?
4 vs 88 dollar
Om suget efter pannkaka slår till och du inte vill vispa ihop en egen kanske det kan vara värt att slänga ut 4 dollar för att stilla suget. Men 88 dollar?! Hur mycket bättre är pannkakan för det priset egentligen?
78kg
Konditorn Lisa gör svenska kardemummabullar
Mumma!
Tydligen är Sverige känt för sina kardemummabullar så det bestämde sig konditorn Lisa Paradise för att ge sig på att baka själv hemma. För att få till dem på bästa sätt tog hon hjälp av Oscar Erlandsson från bageriet Fabrique.
88kg
FEstival-öl nu på Systembolaget
Eftersom alla årets festivaler ställts in
Som ni kanske redan vet så blev och blir det inga festivaler i år. På dessa brukar många dricka öl, och när allt blev inställt blev det en slatt över. Norrlands Guld hade inför årets festivaler tagit fram 25.000 liter förpackat i en ny smal burk som på grund av det rådande läget bara blivit stående. Nu kan du köpa den via Systembolagets beställningssortiment och leka lite festival hemma ändå om du vill. En burk kostar 11,90 kronor och du hittar den på länken nedan.
120kg
Ny vodka-smak från Absolut
Grapefruit
Absolut presenterar nu den nya vodka-smaken Grapefruit. Smaken kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment under tre månader och den ska ha smak av rosa grapefrukt. Den har inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen utan smakerna är naturligt utvunna. Pia Hägglöf som är Senior Brand Manager Absolut säger följande: "Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker. Hör du till den skara människor som gillar etablerade aperitivos och spritzar, är Absolut Grapefruit ett måste att prova." Lansering skedde igår och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 256 kronor.
110kg
Två nya single casks från The Glenlivet
Whisky som lagrats i 17 och 18 år
The Glenlivet presenterar nu två nya single casks - 171 stycken exemplar av 17YO och 176 stycken av 18YO. Whiskyn har lagrats på amerikanska bourbonfat i 17 respektive 18 år och Master Distiller Allan Winchester är den som valt ut faten. De lanseras den 13 augusti respektive den 3 september och kommer endast att finnas tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment. The Glenlivet Single Cask 17YO kostar 1649 kronor och har artikelnummer 11306. The Glenlivet Single Cask 18YO har samma pris och artikelnummer 40807.
95kg
Så ser frukosten ut världen över
Börja dagen med lite ål-soppa
De flesta vet nog att flingor med mjölk inte är något alla äter till frukost runt om i världen, men vad äter de då? Ett gäng exempel har vi här. Hur ser din frukost ut?
83kg
Whisky-flaska med kolv från Aston Martin DB5
Nytt samarbete med Bowmore
Aston Martin har gått ihop med det brittiska destilleriet Bowmore för att ta fram en whisky i begränsad upplaga. Den heter Black Bowmore DB5 1964 och flaskan innehåller Bowmores finaste single malt som först destillerades den 5 november 1964. Sedan dess har den endast buteljerats sex gånger. Endast 25 stycken flaskor kommer att säljas och varje har en underdel tillverkad av en riktig kolv från en Aston Martin DB5. Glaset är handtillverkat av Glasstorm och varje flaska tar en vecka att få till. Resultatet kommer i en handgjord låda med insida klädd i kalvskinn, lås i mässing och nickelpläterade gångjärn för att ytterligare hylla DB5:an. Varje flaska kommer att kosta 50.000 pund och släppet kommer att ske nu i höst.
85kg
Astronaut-köttbullar
Något för NASA och SpaceX?
YouTube-kanalen Sous Vide Everything fick för sig att testa att göra astronaut-köttbullar. Först gjordes bullarna som sedan frystorkades och sedan "väcktes" till liv igen. Bonusklipp nedan.
77kg
Matty åker på filippinsk mat-fest
I Winnipeg
Här får Matty Matheson lära sig att göra filippinska Longganisa-korvar samtidigt som han får testa på massa mumsig gatumat och bakverk som är populärt i Filippinerna.
86kg
Mackmyra presenterar whiskyn Moment 22
Släpps imorgon
Sedan 2011 har Mackmyra lanserat utgåvor i serien Moment och nu lanseras Moment 22. Det är en reinkarnation av destilleriets allra första exklusiva serie Preludium. Whiskyn som är en single malt ska vara smakrik, kryddig och lätt rökig och ha toner av örter, ingefära, anis, arrak, choklad, päronkola och mandelmassa. Släpps i Systembolagets beställningssortiment imorgon klockan 10.00. Flaskan som är på 700 milliliter kostar 1198 kronor. Magnus Dandanell som är affärsutvecklare och försäljningschef hos Mackmyra säger följande: "Namnet Moment 22 kommer från att Preludiumwhiskyn har gjort en ”omöjlig” resa. Först buteljerades den, sedan tappades whiskyn återigen på fat för att ytterligare mogna, och slutligen åter buteljerad efter vår master blenders touch. Hela upplägget är unikt och pedagogiskt, där vi vill demonstrera för alla, både de som älskade och de som var skeptiska till Preludium, hur whisky kan utvecklas. Moment 22 är en svensk maltwhisky fylld av historia. Den internationella lanseringen den 14 maj i år var en succé, flaskorna tog slut på några få minuter, precis som när Preludiumserien lanserades."
85kg
Korv gjord av bacon
Det här är riktig baconkorv!
Ni vet när man kommer till en korvmoj och beställer en baconkorv? Då får man en vanlig korv som smakar lite bacon och kanske på sin höjd har lite spår av bacon i sig. Ordinary Sausage vände på konceptet och malde istället ner bacon som han sedan gjorde korv av. Bonusklipp nedan.
74kg
Här finns Sveriges godaste glass
Mauri har hittat den
Om man ska hitta Sveriges godaste glass måste man ju egentligen testa alla ställen i hela landet, men det tar ju lite tid. Mauri fokuserade istället på Glassbaren i Bräcke, 31:ans glass och kök och Stebbarps gård för att se vem som klev ut som vinnare. Har du varit på något utav ställena?
73kg
Så blir engelsk Black Pudding till
Ett måste på frukost-tallriken
Black Pudding, eller blodkorv/blodpudding som vi benämner det här, är något som funnits på de engelska frukost-tallrikarna i många år. Vissa anser att frukosten inte är komplett om detta inte finns, och vissa tycker inte alls om det. Här får vi hänga med och se hur det hela blir till.
80kg
Den bästa Croissanten i Paris
Finns hos Boulangerie Utopie
Det är svårt att få dåligt bröd och bakverk i Frankrike, de har liksom koll på det där. Så i princip kan man gå in på vilket patisserie som helst och köpa sig ett par Croissants - det kommer vara gott. I det här klippet får vi hänga med och se hur en av de allra bästa i Paris blir till. Den finns tydligen på Boulangerie Utopie.
93kg
Nästa sida
+
Per månad
39 kr
Betala löpande per månad. Ingen bindningstid .
Starta prenumeration
Per år
299 kr
Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid .
Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig.
Starta gratis provperiod
Engångsköp
349 kr
Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish.
Köp utan prenumeration