4 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Sambal-burgare på Maxigrillen
Sambal-burgare på Maxigrillen

I dag provade jag av en slump en ny burgare på Maxigrillen som ligger vid Medborgarplatsen i Stockholm, en grill som är världskänd inte bara bland alla som hängt på Kvarnen någon gång i sitt liv utan faktiskt för några till eftersom Alexander Skarsgård snackade om grillen hos Jimmy Fallon...

Men strunt i det nu, nu ska vi prata burgare - en lite annorlunda burgare. De kallar den för Sambalburgare och basen är ett hemmagjort kött med rätt duktigt med sting. Inte jobbigt-att-äta-starkt, men starkare än vad det brukar vara i hamburgervärlden. Även om köttet är tunt känns det lyxigare eftersom det verkligen är hemmagjort.

Man kan få den i pita eller hamburgerbröd, självklart valde jag pita. Själva brödet var väl ingen fantastisk resa, men pitabrödet och köttets storlek gör att rejält med kött sticker upp när man börjar äta, man kan riktigt smaka på det goda köttet separat innan man kommer ner till helheten. Trevligt.

Förutom kött och pita hittar man sallad, lite tomat, lite hommus och rostad lök. Kombinationen är ganska enkel, men krispig och fräsch vilket jag gillar. Det är en bra balans mot det starkare köttet.

Den här burgaren kommer jag lätt att äta fler gånger! 80 spänn med pommes frites och dricka.

(Maxi-grill-snacket är 2.30 in i klippet nedan.)

Strupen, Hamburgare, maxigrillen, skarsgård, sambal
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sambal-burgare på Maxigrillen

Skön intervju med Alexander Skarsgård hos Jimmy Fallon
Vår svenska Hollywood-kändis sköter sig utomordentligt

Alexander Skarsgård blev inbjuden till Jimmy Fallon för att snacka lite. Vår svenska superstjärna bjuder på sig själv och är allmänt skön. Han snackar bland annat lite svenska, berättar om sin mormor och - enligt Roger - söders näst bästa ställe att få sig en tunnbrödrulle på Södermalm. Han berättar också kort om sin nya film Straw Dogs. Tumnagel
46.6°
0
144kg 0 Roger Åberg Roger Åberg
sön. 10 mar 2013, 16:12
Sambal-burgare på Maxigrillen
144kg
0