2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Ny mousserande glögg från Glöet Orange Sparkling & Spices
Bild till artikel

Vi har tidigare skrivit om den mousserande glöggen Glöet och nu presenteras en ny smak eftersom julen står för dörren. Det här är Glöet Orange Sparkling & Spices och som namnet avslöjar ska den ha smak av apelsin och glöggiga kryddor. Serveras bäst med is, en skiva apelsin och en kvist rosmarin.

Alkoholhalten ligger på 11 procent och för en flaska får man betala 99 kronor.

systembolaget.se Strupen, Dryck, glögg, Glöet White Sparkling Glögg, bubbel, Glöet Orange Sparkling & Spices Bild till artikel Visa Pressmeddelande Julens trendigaste dryckesnyhet är här – Glöet Orange Sparkling & Spices

GLÖET, som under några år har charmat svenska konsumenter med röd och vit mousserande glögg, har fått ett nytt spännande tillskott i familjen. Lagom till julen 2021 kommer GLÖET Orange mousserande glögg.

-Såsom alltid, skakar vi om traditionella tankebanor. Vi tar ett modigt steg in i orangevinernas värld, och har skapat en helt egen julig variant av denna trend, berättar en av GLÖETS grundare Anette Raunio.

I GLÖET Orange finner du bekanta juliga kryddor som nejlika, kanel, citrus och ingefära. Orangevin är basen i denna dryck, vilket ger en lite grumlig och orange färg, därav namnet. GLÖET Orange serveras som en drink, med fördel i ett lågt glas, med is, en skiva apelsin eller lime och en kvist rosmarin.

-Vi är så glada att vi nu får lansera denna prisbelönta mousserande glögg i Sverige. Både vit och röd GLÖET har tidigare vunnit flera priser inklusive brons på IWSC. I år var det GLÖET Orange’s tur att ta emot en bronsmedalj i IWSC. Det ska bli spännande att se hur svenska konsumenter tar emot denna nya produkt, säger Louise Key-Hedberg, Senior Brand Manager för GLÖET på Anora.

Vad är orangevin?
Orangevin är vitt vin som tillverkas på liknande sätt som rött, dvs. att druvskalen får ligga med när vinet jäser. Vanligtvis när man producerar vitt vin avlägsnas skalen från druvorna, så att det vita vinet inte ska ta färg och smak av skalen. Ofta används också termen ”skalkontaktvin”. Druvskalen ger orangevinet en fyllig smak som påminner lite om torr cider, samt dess karakteristiska färg. Färgskalan för orangeviner är omfattande. Spektrumet sträcker sig från blekt ljusgult till djup orange och till och med nyanser av guld eller kåda.

Orangeviner har utvecklats mycket de senaste åren. Trenden har märkts särskilt på restauranger, och i Stockholm hittar man numera ett stort antal restauranger och vinbarer med ett omfattande utbud av naturviner och fler och fler orangeviner.

-I år kan vi alltså åter erbjuda våra konsumenter något nytt och spännande till glöggminglet eller julfesten. Nu när vi äntligen kan samlas igen! GLÖET Orange finns i begränsad upplaga att beställa på Systembolaget från den 1 november, men vill man inte vänta finns självklart GLÖET Red och GLÖET White att köpa på samtliga, respektive ett stort antal, butiker runtom i Sverige från och med 1 november, upplyser Louise Key-Hedberg.

Glöet Orange Sparkling & Spices, Nyhet!
Artikelnr: 53998
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%

Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%

Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Ursprung: Spanien
Pris: 99kr
Alkoholhalt: 11%
Den mousserande glöggen är tillbaka Gott? Det börjar lacka mot glöggtider och då kanske man vill skoja till det lite för att bryta traditionerna en aning. Gillar man bubbel kanske Glöet kan vara något? Det är ett mousserande vin med de klassiska glöggkryddorna i sig och som väntat ska man dricka det iskallt. Lanseringen skedde 2016 och nu är flaskan alltså tillbaka på Systembolaget igen. Prislappen ligger på 89 kronor. Tumnagel
82kg
0
72kg 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 1 nov 2021, 12:00
Ny mousserande glögg från Glöet Orange Sparkling & Spices
72kg
0