Ny glutenfri pasta

Nu finns ett nytt, glutenfritt alternativ till vanlig pasta att tillgå i butikshyllorna. Den ska ha egenskaper som liknar de för klassisk pasta baserad på durumvete, med den rätta "al dente"-konsistensen. Det glutenfria alternativet är dock baserat på ett recept med vit majs, gul majs och ris.
Det är Barilla som kämpat för att hitta ett glutenfritt recept som smakar som pasta ska smaka. Om den gör det vet jag inte, men om du har lust att prova kostar ett paket med 400 gram fusilli eller spaghetti ungefär en tjuga.
Visa
Pressmeddelande
Glutenfri pasta som smakar som pasta från Barilla ska smaka
Pressmeddelande • 2014-03-11 12:53 CET
Utifrån noga utvalda ingredienser och Barillas långa erfarenhet av pastatillverkning, lanserar nu Barilla glutenfri pasta i Sverige. Lång utveckling ligger bakom den nya pastan och receptet är baserat på vit majs, gul majs samt ris. Pastan har liknande egenskaper som pasta baserad på semolinamjöl och smakar som pasta från Barilla ska smaka; god och al dente.
Idag finns det många personer som har glutenintolerans. I Sverige är det omkring 35 000 personer som har diagnosticerad glutenintolerans enligt Celiakiförbundet, medan mörkertalet beräknas vara upp emot 200 000 personer*. Barilla vill därmed kunna erbjuda god pasta även till glutenintoleranta
och därför lanseras en unik serie som smakar som pasta från Barilla ska smaka.
Barillas glutenfria pasta är ett resultat av en lång och intensiv period av en utveckling, vilken baseras på tre aspekter; valet av ingredienser, sammansättning av recept och själva produktionsprocessen. Den nya glutenfria pastan har egenskaper som liknar egenskaperna för pasta baserad på durumvete, eller så kallad semolinamjöl, vilket ger rätt ”al dente”-konsistens.
Det exklusiva receptet, utan tillsatt stärkelse, bygger på tre ingredienser: vit majs, gul majs och ris, en blandning av tre spannmål som ger en välsmakande pasta. I kombination med Barillas glutenfria såser och pesto kan nu också glutenintoleranta njuta av en pastamåltid från Barilla.
Barillas glutenfria produkter har en stämpel på varje förpackning med ett "korsat ax av vete", vilket är en registrerad symbol som tillhör Celiakiförbundet. Det innebär att produkter med stämpeln bedöms vara lämpliga för konsumtion av glutenallergiker. Enligt data som baseras på hela världen bekräftas en växande förekomst av glutenintolerans under de senaste 10 åren, med en överandel i Europa och Nordamerika. För varje person som får diagnosen glutenintolerans är 10 personer omedvetna om att de har sjukdomen.
Barillas glutenfria produkter finns i välsorterade livsmedelsbutiker i Sverige från vecka 11.
Barillas glutenfria sortiment består av två produkter:
Barilla Senza Glutine FUSILLI, 400 gram, rek. pris: 19,90 SEK.
Barilla Senza Glutine SPAGHETTI, 400 gram, rek. Pris: 19,90 SEK.
Pressmeddelande • 2014-03-11 12:53 CET
Utifrån noga utvalda ingredienser och Barillas långa erfarenhet av pastatillverkning, lanserar nu Barilla glutenfri pasta i Sverige. Lång utveckling ligger bakom den nya pastan och receptet är baserat på vit majs, gul majs samt ris. Pastan har liknande egenskaper som pasta baserad på semolinamjöl och smakar som pasta från Barilla ska smaka; god och al dente.
Idag finns det många personer som har glutenintolerans. I Sverige är det omkring 35 000 personer som har diagnosticerad glutenintolerans enligt Celiakiförbundet, medan mörkertalet beräknas vara upp emot 200 000 personer*. Barilla vill därmed kunna erbjuda god pasta även till glutenintoleranta
och därför lanseras en unik serie som smakar som pasta från Barilla ska smaka.
Barillas glutenfria pasta är ett resultat av en lång och intensiv period av en utveckling, vilken baseras på tre aspekter; valet av ingredienser, sammansättning av recept och själva produktionsprocessen. Den nya glutenfria pastan har egenskaper som liknar egenskaperna för pasta baserad på durumvete, eller så kallad semolinamjöl, vilket ger rätt ”al dente”-konsistens.
Det exklusiva receptet, utan tillsatt stärkelse, bygger på tre ingredienser: vit majs, gul majs och ris, en blandning av tre spannmål som ger en välsmakande pasta. I kombination med Barillas glutenfria såser och pesto kan nu också glutenintoleranta njuta av en pastamåltid från Barilla.
Barillas glutenfria produkter har en stämpel på varje förpackning med ett "korsat ax av vete", vilket är en registrerad symbol som tillhör Celiakiförbundet. Det innebär att produkter med stämpeln bedöms vara lämpliga för konsumtion av glutenallergiker. Enligt data som baseras på hela världen bekräftas en växande förekomst av glutenintolerans under de senaste 10 åren, med en överandel i Europa och Nordamerika. För varje person som får diagnosen glutenintolerans är 10 personer omedvetna om att de har sjukdomen.
Barillas glutenfria produkter finns i välsorterade livsmedelsbutiker i Sverige från vecka 11.
Barillas glutenfria sortiment består av två produkter:
Barilla Senza Glutine FUSILLI, 400 gram, rek. pris: 19,90 SEK.
Barilla Senza Glutine SPAGHETTI, 400 gram, rek. Pris: 19,90 SEK.