1 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
I dag är det ostbågens dag Hurra för gula fingrar!
I dag är det ostbågens dag

För fjärde året i rad firar OLW Ostbågens dag och den infaller just i dag. Nu för tiden är det dock inte bara OLW som säljer de gulböjda snacksen utan Estrella vill också ha en del av kakan. Vilka som är bäst råder det dock delade meningar om, även hur man förtär dem - antingen färska ur påsen eller sega efter några timmar eller dagar ute i värmen.

Strupen, Snacks och godis, ostbågar, ostbågens dag, fira, snacks, ostbåge
Visa Pressmeddelande Vi firar ostbågens dag 5 mars

Var tredje sekund säljs en påse OLW cheez doodles i Sverige och varje dag producerades 25 000 kilo ostbågar i fabriken i Filipstad.

Stockholm, 5 mars: För fjärde året i rad firar OLW cheez doodles day. En dag där de hyllar sitt original. Ostbågens dag kommer från början från USA för att hendra Morrie Yohai, grundaren till ostbågen, men engagemanget för ostbågarna är stort även i Sverige. De allra flesta har en relation till ostbågen och den vita påsen med dess karaktäristiska design har nästan blivit en ikon i butikshyllan.

För OLW känns dagen extra speciellt som haft produktionen i Filipstad ända sedan 1968. Det som många inte vet om är att cheez doodles består av majsmjöl som sedan smaksätts med äkta ost.
Den karaktäristiska böjda formen får bågen av det starka lufttrycket som majsdegen utsätts för.
Majsbågarna bakas sedan i ugn och därefter tillsätts äkta ost i den så kallade ”osttrumman”.

- Smaken, färgen och formen tilltalar många ostälskare. Våra cheez doodles med äkta ost är verkligen ett älskat snacks till fredagsmyset. Vi på OLW tänker fira dagen med pompa och ståt, säger Marcus Thollin Marknad och Innovationsdirektör Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Idag jobbar 110 personer på OLW:s fabrik i Filipstad som tillverkar potatischips och ostsnacks. OLW ägs i dag av Orkla Confectionery & Snacks Sverige som ingår i Orkla-koncernen. För ett par år sedan investerades 45 miljoner kronor i fabriken i Filipstad som gav möjlighet till en helt ny produktionslinje samt större lageryta på nära 10 000 kvadratmeter så att flera cheez doodles kan tillverkas.

Visste du att OLW cheez doodles är glutenfria.
Idag är det ostbågens dag Det här med temadagar börjar bli mer och mer populärt, och visst är det trevligt med en ursäkt att få äta något gott mitt i veckan ibland? Pannkakans dag har redan varit, men idag är det faktiskt National Cheez Doodle Day, eller ostbågens dag. Ostbågen började sitt liv i USA redan 1964 men hittade till Sverige först 1967 då OLW började producera de gula bågarna i sin fabrik i Filipstad. Susanne Wibréus som är produktchef på OLW säger så här: "I Sverige säljs det 11 miljoner påsar med OLW cheez doodles per år vilket motsvarar 1 påse var tredje sekund. Det gör OLW cheez doodles till den enskilt största snacksprodukten i landet och därför tyckte vi att National Cheez Doodle Day var värd att uppmärksamma även i Sverige. Vi firar lite med en tävling på vår Facebooksida." Hur firar du? Tumnagel
151kg
0
144kg 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 5 mar 2015, 10:00
I dag är det ostbågens dag Hurra för gula fingrar!
144kg
0