4 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Patrik Arve solodebuterar Sångaren i Teddybears släpper eget
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Patrik Arve solodebuterar

Patrik Arve, troligtvis mest känd som sångaren i gruppen Teddybears, solodebuterar nu under namnet Swedish Tiger Sound. Musiken beskrivs som en blandning av reggae, dancehall, electro, pop och rock.

Debutalbumet som fått namnet GRRR släpps den 11 september och den första singeln heter You Hunch och där får Patrik hjälp av Britta Persson. Videon är en trailer för albumet och bjuder på lite av vad vi har att vänta oss.

Sinnet, Musik, Patrik Arve, Swedish Tiger Sound, solodebut, album, Teddybears
Visa Pressmeddelande Patrik Arve solodebuterar under namnet Swedish Tiger Sound – debutalbumet GRRR släpps som Mixtape 11 augusti på egna labeln Nielive Entertainment.

Vegan och nykter vinylist beskriver han sig själv som. Vi andra skulle kanske säga att han är en tredjedel av Teddybears, medlem i Bröderna Lindgren som uppträder för barn och familjer, samt har ett punkband vid namn Krösus. Patrik Arve har i många år varit en tongivande kreatör bortom gränser och genrer. Nu är det dags för hans solodebut, GRRR, under namnet Swedish Tiger Sound.

Efter en halsbrytande bilfärd, där chauffören rökandes spliff och drickandes öl, slingrat sig i hög fart på de ibland branta och kurviga bergsvägarna, sitter en medtagen och svettig Patrik Arve och andas ut på sitt hotellrum i Kingston. Värmen trycker på såväl utanför som inne i rummet, där han tillsammans med sin kollega och vän Panther (Rodrigo från Infinite Mass/Topaz Sound) byggt upp en provisorisk studio. Här sitter de nu och väntar på ett antal jamaikanska artister ska komma, framförallt ser Arve fram emot Pampidoo. Pampidoo hade ett antal dancehallhits i mitten av 80-talet, men det har varit tyst sedan dess. I månader har Arves kontakter sökt efter Pampidoo utan resultat. Men nu är det någon som säger att de känner honom, och Pampidoo är på väg. Arve är nästan lika förväntansfull som när han var i Kingston med Teddybears och skulle spela in Ninja Man. Just dancehall från 80-talet är Arve extra svag för, även om han följer med i det nya också. På GRRR backas Arve förutom av Pampidoo av dancehalldeejaysen Daddy Freddy och Red Fox , rapparen Swing och indieartisten Britta Persson för att nämna några. Han har med sig Panther (Rodrigo från Infinite Mass/Topaz Sound) och rapparen Toffer Toff när han kör live.

Ljudbilden sträcker sig över reggae, dancehall, electro, pop och rock. Reggaemusikens attityd och basgångar, som drabbade Arve i början av 80-talet under en resa till London och Notting Hill Carnival, går som en röd tråd genom hela skivan. Jinglar och dubplates från andra artister som Sean Paul, Buju Banton, John Holt och Mr Vegas smälter samman albumet till ett mixtape, med en A-och B-sida. Albumet släpps på samma sätt digitalt som två separata spår.

Mixtapet GRRR släpps 11 September samtidigt som första singeln You Hunch som gästas av Britta Persson.
88kg 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 12 aug 2015, 13:30
Patrik Arve solodebuterar Sångaren i Teddybears släpper eget
88kg
0