4 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Ny singel från Shout Out Louds Sky And I (Himlen)
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Ny singel från Shout Out Louds

Idag släpper det svenska indiebandet Shout Out Louds den nya singeln Sky And I (Himlen). Sjunger gör bandets keyboardist Bebban Stenborg och i den medföljande musikvideon får vi se när hon kör taxi genom Stockholmsnatten. Singeln finns med på den nya plattan House som släpps den 18 februari.

Sinnet, Musik, Shout Out Louds, Sky And I (Himlen), singel, musikvideo
Visa Pressmeddelande Idag den 14 januari släpper Shout Out Louds singeln Sky And I (Himlen), en låt framförd av bandets keyboardist Bebban Stenborg. Låten släpps tillsammans med en musikvideo där Bebban kör taxi genom Stockholmsnatten. Den 18 februari släpps bandets sjätte fullängdsalbum House.

Under 2022 delade bandet Shout Out Louds med sig av ny musik för första gången på fyra år. Med singlarna As Far Away As Possible och High As A Kite har bandet återvänt till ett mörkare och mer renodlat indie-sound, en känsla som dominerar hela det kommande albumet House som spelats in helt live tillsammans med producenten Björn Yttling. Det nya materialet har redan uppmärksammats av bl a Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Café Magazine och PSL och båda singlarna har legat på rotation på P3 under hösten.

Nya singeln Sky And I (Himlen) är det tredje smakprovet från det kommande albumet House som landar den 18 februari. För första gången på ett singelsläpp är det bandets keyboardist Bebban Stenborg som står för leadsång på en hel låt. Sångaren Adam Olenius medverkar i refrängerna. Bebbans skira röst förstärker låtens nästan meditativa reflektioner kring kärlekens temperamentsfulla natur. ”Jag skrev den efter att jag observerat andra par under en utekväll. Jag insåg hur lätt det kan gå fel, och hur tunn den där linjen ibland kan vara i en relation” berättar bandets frontman Adam Olenius.

Sky And I (Himlen) släpps idag den 14 februari via labeln [PIAS] tillsammans med en musikvideo regisserad och filmad av bandets bassist Ted Malmros. I videon kör Bebban taxi sjungandes och plockar upp allt från främlingar till sina bandmedlemmar på olika platser i Stockholm.

Om det kommande albumet House

Om Shout Out Louds senaste albumet Ease My Mind från 2017 andades stränder, amerikansk västkust och solnedgångar så är det kommande sjätte albumet House dess antidot. På det nya materialet är bandet frustrerade, längtar bort från vardagens gnat och drömmer om att smita ut genom bakdörren och börja om på nytt någon helt annanstans. Albumet är producerat av Björn Yttling (Lykke Li, Primal Scream, Franz Ferdinand), en mästare på att skala ner musiken till dess innersta kärna. Resultatet är en samling råa, ärliga indie-rocklåtar likt om vi fått smyglyssna till ett gäng kompisars mest intima samtal långt in på småtimmarna där vinet snart är slut.

Om Shout Out Louds

Det svenska musikundret har under många år skämt bort fans över hela världen med popmusik i framkant, något Shout Out Louds kan ta åt sig en stor del av äran för. Bandet har på många sätt varit tongivande för den svenska indie-scenen under hela 00-talet. Under de senaste 20 åren har de regelbundet turnerat både i USA, Europa och stora delar av övriga världen. Turnerat mestadels som headliner, men också tillsammans med internationella akter som The Strokes, Kings of Leon och Depeche Mode. De även spelat på flera av de största festivalerna i världen bl a två gånger på amerikanska Coachella festivalen samt uppträtt på både Jay Lenos och David Lettermans TV-shows. Shout Out Louds släppte sitt debutalbum Howl Howl Gaff Gaff 2003.

TURNÈPLAN 2022

27 februari Hamburg - Gruenspan

28 februari Berlin - Festsaal Kreuzberg

1 mars Cologne - Gloria

2 mars Darmstadt - Centralstation

3 mars Dresden - Beatpol

4 mars Wien - Arena

5 mars Munchen - Freiheitshalle

6 mars Hannover - MusikZentrum

17 mars Stockholm - Fållan

18 mars Uppsala - Katalin And All That Jazz

19 mars Göteborg - Pustervik

25 mars Malmö - Plan B

26 mars Örebro - Frimis Salonger

1 april Kalmar - Söderport

2 april Linköping - Platens Bar
89kg 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 14 jan 2022, 14:00
Ny singel från Shout Out Louds Sky And I (Himlen)
89kg
0