1 i dag2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Ny personlig TV-serie med Lars Lerin Handlar om hans väg ut ur missbruket
Ny personlig TV-serie med Lars Lerin
Lars och Junior
Foto: Maria Rosenlöf / SVT

Förra årets julvärd - konstnären och författaren Lars Lerin, är snart tillbaka i SVT-rutan igen med den personliga TV-serien Vägen ut. I den tar han med sin man Junior och åtta vänner han lärt känna på vägen ut ur sitt missbruk på en resa genom Sverige. Tillsammans ska de måla och prata om hur missbruket präglat dem som personer, deras liv och anhöriga.

Serien har Premiär den 11 januari i SVT1 och på SVT Play.

Sinnet, TV, Lars Lerin, Vägen ut, TV-serie, SVT
Visa Pressmeddelande Lars Lerin är tillbaka med sin mest personliga tv-serie någonsin

Sveriges kanske mest älskade och uppskattade konstnär tar med sin man Junior och åtta vänner han lärt känna på vägen ut ur sitt missbruk på en resa genom Sverige. Tillsammans ska de måla och samtala om hur missbruket präglat dem som personer, deras liv och anhöriga. Premiär 11 januari i SVT1 och på SVT Play

Det var till Höga kusten Lars kom med sin pappa i sina tidiga tonår och det är dit han alltid längtat tillbaka. Denna svindlande och smärtsamt vackra miljö blir en naturlig startpunkt för både den inre- och yttre resa Lars och hans vänner tar sig an.

Den går i det förflutna lika mycket som i nuet. Från världsarvet Höga kusten där de finaste, men också de mörkaste av minnen finns. Det var här Lars var på botten i sitt missbruk och bestämde sig för att ta sina första steg mot ett nytt liv.

Det var med konsten och skapandet han tog sig ut ur mörkret och det är i konstens tecken Lars och hans vänner ger sig av. Alla med sin egen historia. Sin egen väg ner i missbruket och sin egen väg tillbaka.

Vägen ut med Lars Lerin har premiär den 11 januari 20:00 i SVT1 och 02:00 på SVT Play och är en serie om sex delar. Det är ett emotionellt, konstnärligt och personligt äventyr från Höga Kusten, via Dalarna hem till Värmland.
Lars Lerin är julvärd på SVT i år Folkkär konstnär och författare Nu presenterar SVT årets julvärd och det är konstnären och författaren Lars Lerin som får detta uppdrag. Eva Beckman som är programdirektör på SVT säger följande: "Julvärden är extra viktig detta speciella år när många av oss kommer att få uppleva en lite ensammare jul än vi hade önskat. Därför är jag extra glad att Lars Lerin kommer fira jul med oss i år. Årets julvärd är älskad för sin värme, sin humor och medmänsklighet – och för sin särskilda blick för människor." Den 24:e december klockan 15.00 tänder Lars precis som traditionen säger ljuset. En intervju med honom kring julvärdsjobbet hittas på länken nedan. Tidigare julvärdar ser ni under "Läs mer". Tumnagel
55.6°
0
87kg 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 10 dec 2021, 14:00
Ny personlig TV-serie med Lars Lerin Handlar om hans väg ut ur missbruket
87kg
0