2 i dag1 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

John Martin släpper eget

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till John Martin släpper eget

Ni har garanterat hört hans röst förut. Svensken John Martin är artisten som sjunger på Swedish House Mafias låtar "Save the World" och "Don’t You Worry Child". Det är även honom ni hör på Tinie Tempahs "Children of the Sun" och Sebastian Ingrossos "Reload". Imorgon släpper han sin debutsingel Anywhere For You och du kan lyssna på den här.

Sinnet, Musik, John Martin, Anywhere For You, debutsingel, artist, låt, SHM
Visa Pressmeddelande John Martin solodebuterar med ”Anywhere For You”

Nu släpper den svenske artisten och låtskrivaren John Martin sin debutsingel ”Anywhere For You”. Trots att ”Anywhere For You” är John Martins solodebut har han, som låtskrivare och vokalist, legat etta på Englandslistan, sålt över 7 miljoner singlar världen över och GRAMMY-nominerats för Swedish House Mafias ”Don’t You Worry Child”. ”Anywhere For You”, som släpps imorgon den 12 februari, är producerad av hans låtskrivarkollega Michel Zitron.

John Martin är redan ett etablerat namn i musikkretsar och på radio. Han skrev och gästade på Swedish House Mafias Englandsetta ”Don’t You Worry Child” som sålde över 1 miljon singlar bara i England och klättrade högt på Billboardlistan. John Martin har också varit med och skrivit och sjunger på några av de senaste årens största danshits, däribland “Save the World” (Swedish House Mafia), ”Children of the Sun” (Tinie Tempah) och ”Reload” (Sebastian Ingrosso).

Nu släpper John Martin sin solodebut ”Anywhere For You”, som premiärspelades hos Pete Tong på BBC 1. Singeln, som är producerad av John Martins låtskrivarkollega Michel Zitron, är en naturlig fortsättning på "Don't You Worry Child", men visar också tydligt John Martins egen musikaliska inriktning.
- Michel och jag skrev låten på en låtskrivartripp i LA där vi hade hyrt ett hus och tillbringade tid med att reflektera över hur lyckliga vi hade varit som fått göra det vi älskar och de otroliga upplevelser vi hade fått vara med om sedan det lossnade rejält för oss med musiken, säger John Martin.

- ”Anywhere For You” handlar om allt som är viktigt – vänner, familj och älskare. Det är det som räknas i livet. Det är den första låten som släpps från det kommande albumet. Den betyder väldigt mycket för mig.

John Martin är född och uppvuxen i Stockholms södra förorter. Han fick sin första gitarr när han var 13 år och bildade då sitt första band som spelade Nirvana covers, då de inte hade egna låtar att spela. Ett par år senare, närmare bestämt i februari 2012, hade John Martin landat i USA och fick ett SMS från sin manager som sa att ”Don’t You Worry Child” låg Topp 10 på Billboardlistan. När han slog på radion i sin hyrbil var det den första låten han hörde.
- Allt förändrades över vad som kändes en natt, berättar John Martin. När vi reste runt hörde vi den konstant överallt under en månads tid. Vi hade aldrig uppträtt med låten live vid den tidpunkten, men bara en stund senare uppträdde jag med låten inför 100 000 personer i Stockholm under tre dagar. Det var en höjdpunkt!

”Anywhere For You” släpps den 12 februari, då även videon, som är inspelad på Island och regisserad av Marcus Söderlund, har premiär.
76kg 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 11 feb 2014, 09:48
John Martin släpper eget
76kg
0