1 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
J Mascis till Sverige Spelar i Göteborg och Stockholm
J Mascis till Sverige

Indietrion Dinosaur Jr:s frontman J Mascis bjuder på lågmäld, akustisk musik när han spelar solo. Framåt jul besöker han både Göteborg (Pustervik, 17 december) och Stockholm (Strand, 19 december) för att bjuda på konsert.

Sinnet, Konsert, J Mascis, Sverigespelning
Visa Pressmeddelande J MASCIS

17 december – Göteborg, Pustervik
18 december – Oslo, Parkteatern
19 december – Stockholm, Strand

Som ett säreget väsen på den alternativa rockscenen har J Mascis trollbundit både sin publik och kritiker i 25 år. Genom enkelt vackra, sköra sånger och geniala melodier fyllda av magiskt fingerfärdigt gitarrspel värdigt endast en sann trollkarl som på den lågmälda, akustiska solodebuten ”Several Shades of Why”, eller som låtskrivare, gitarrist, sångare i öronbedövande feedback, distortion och noise-monstret Dinosaur Jr.

Fenomenet J Mascis känns som en mäktig kraft, stilbildare och personlighet som funnits med sedan urtiden utan att någonsin förlora i närvaro, intensitit eller vitalitet. Den 25 augusti släpps uppföljaren till hyllade Sub Pop-solodebuten ”Several Shades of Grey”, albumet ”Tide to a Star”, ett album som föregåtts av ljuvliga folkpoppärlan ”Every Morning” och som är inspelat och producerat av Mascis och mixat av John Agnello (Kurt Vile, Phosphorescent).

Solo skapar J Mascis en förtrollad värld från skivornas underbart illustrerade omslag till musiken som kretsar kring Mascis och hans gitarr, backade på sina håll av av vänner som vänner som Ken Maiuri (Young@Heart Chorus), Pall Jenkins (Black Heart Procession), Mark Mulcahy (Miracle Legion) and Chan Marshall (Cat Power). Här finns drag av hippie-cowboy-kulturen runt Grateful Dead och CSN&Y men också brittiska folktrubadurer som Nick Drake och Richard Thompson men mest av allt är det den spännande fortsättningen i sagan om J Mascis.
93kg 0 Josephine Sjöqvist Josephine Sjöqvist
mån. 25 aug 2014, 14:01
J Mascis till Sverige Spelar i Göteborg och Stockholm
93kg
0