1 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Breathe - ny singel från Seinabo Sey Hennes "note to self"
Breathe - ny singel från Seinabo Sey
Foto: Märta Thisner

Idag släppte Seinabo Sey den nya singeln Breathe och precis som I Owe You Nothing och Remember som släpptes i mars kommer denna att finnas med på ett album som släpps senare i år. Den tillhörande videon är inspelad i Seinabos pappas hemland Gambia.

Sinnet, Musik, Seinabo Sey, Breathe, singel, artist
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Breathe - ny singel från Seinabo Sey
Visa Pressmeddelande I mars släppte Seinabo Sey två nya låtar, den kritikerrosade urbana poplåten "I Owe You Nothing" och den vackra melankoliska balladen "Remember” feat. Jacob Banks. De två låtarna är Seinabos första nya musik på över två år sedan hennes kritikerrosade debutalbum Pretend 2015. Idag den 26 april kl 15.30 släpptes nya singeln "Breathe" som likt de två tidigare singlarna åtföljs av en vacker och kraftfull video, filmad i hennes pappas hemland Gambia.

Förra singeln "I Owe You Nothing" har hyllats i bland annat The Guardian och av programledarna Annie Mac (BBC Radio 1) och Julie Adenuga (Beats 1), och satte tonen för Seinabos nya musikaliska resa som så småningom kommer att leda upp till ett album senare i år.

"Breathe" är en orädd och stark hymn där budskapet om självrespekt och acceptans ligger omfamnat mellan stråkar och kraftfulla körharmonier. I början av 2017 åkte Seinabo Sey på en spontan resa på egen hand till Dakar i Senegal. Hon började reflektera varför hon tyckte så mycket om att vara i Dakar trots att hon inte kände någon där.

”Jag älskar den här platsen eftersom jag inte behöver förklara mig för människor... Jag insåg att som en svart kvinna, är det mycket av vår tid som går åt till att förklara uppenbara saker om vår kultur eller oss själva, istället för att bara vara" förklarar Seinabo.

Seinabo har inte bara tagit musiken till nästa nivå, utan även varit högst involverad i den nya visuella riktningen. Hon har spenderat vintern i Gambia för att filma musikvideor och ta ett flertal fantastiska nya bilder som omfamnar hennes nya visuella värld. Musikvideon till "Breathe" är, liksom videos tillhörande ”I Owe You Nothing” och ”Remember”, regisserad av Sheila Johansson (NewLand) som nyligen belönades med ett Guldägg. I videon till ”Breathe” syns, förutom Seinabo, tre av hennes barndomsvänner och deras döttrar. ”Breathe är min lilla ’note to self’, en påminnelse om att det finns platser och utrymmen där jag känner mig trygg. Under tiden, tills jag kommer dit, behöver jag bara andas” berättar Seinabo.

Det väntas mer musik från Seinabo under året och den 5 oktober intar hon Globen i Stockholm.
93kg 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 26 apr 2018, 18:00
Breathe - ny singel från Seinabo Sey Hennes "note to self"
93kg
0