Quantcast
m
a
r
1 i dag1 i går57 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nitro Circus drar igång ny extremsporttävling
Nitro World Games

Nitro Circus drar igång ny extremsporttävling
Passet / Upplevelser

Den 16 juli nästa år i Salt Lake City på Rice-Eccles Stadium inviger Nitro Circus den nya internationella extremsporttävlingen Nitro World Games. Tävlingen är framtagen av Travis Pastrana tillsammans med Michael Porra och här ska världens bästa åkare inom extremsporter som freestyle motocross (FMX), BMX, skateboard, inline och kickbike mötas. Så här säger initiativtagarna om tävlingen:
"Extremsport handlar om att sträva framåt, att tänja gränser till att göra något större, snabbare och längre. Under tävlingen förväntar jag mig att se de allra främsta tävla mot varandra och försöka trick ingen har någonsin sett förut. Med Nitro World Games vill vi skapa ett evenemang som höjer ribban och tar extremsporten till nästa nivå. Det här är ett passionsprojekt för Travis och för mig själv. Vi har arbetat outtröttligt under tre år med ett mål i sikte: en helt nyskapande extremsporttävling. Detta är absolut nödvändigt för branschens tillväxt. Nitro Circus skapades just i Salt Lake City och här har vi fortfarande vår själ. Staden var värd för de oerhört framgångsrika Olympiska vinterspelen 2002. Så jag kan inte tänka mig en bättre plats för Nitro World Games."
På arenan kommer det att finnas 15 stycken olika ramper och historiens största installation för FMX Big Air. Läs mer i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nitro Circus drar igång ny extremsporttävling
Visa
Pressmeddelande
Invigning av ny internationell extremsporttävling 2016: Nitro World Games

Tidernas största och mest nyskapande extremsporttävling invigs den 16 juli 2016 i Salt Lake City, Utah USA.

Nitro World Games, extremsportens största evenemang någonsin, omvandlar helt konceptet för extremsportstävlingar. Tävlingen, som är skapad av extremsportikonen Travis Pastrana och Nitro Circus VD och Creative Director Michael Porra, blir värd för världens bästa åkare inom extremsportens mest spännande och populära discipliner: freestyle motocross (FMX), BMX, skateboard, inline och kickbike. Nitro World Games distribueras av NBC via ledande programkanaler i hela världen.


Nitro Circus, NBC Sports, Utahs guvernör Gary R. Herbert och Utah Sports Commission står bakom öppnandet av Nitro World Games på Rice-Eccles Stadium i Salt Lake City, Utah USA lördagen den 16 juli 2016.

? Extremsport handlar om att sträva framåt, att tänja gränser till att göra något större, snabbare och längre, säger Pastrana. Under tävlingen förväntar jag mig att se de allra främsta tävla mot varandra och försöka trick ingen har någonsin sett förut. Med Nitro World Games vill vi skapa ett evenemang som höjer ribban och tar extremsporten till nästa nivå.

? Det här är ett passionsprojekt för Travis och för mig själv. Vi har arbetat outtröttligt under tre år med ett mål i sikte: en helt nyskapande extremsporttävling. Detta är absolut nödvändigt för branschens tillväxt, säger Porra. Nitro Circus skapades just i Salt Lake City och här har vi fortfarande vår själ. Staden var värd för de oerhört framgångsrika Olympiska vinterspelen 2002. Så jag kan inte tänka mig en bättre plats för Nitro World Games, fortsätter Porra.

? Idrott är en oumbärlig del av Utah, säger Herbert guvernör i Utah. Vi är glada att Nitro Circus har valt Utah att vara värd för invigningen. Sport skapar gemenskap och utgör ett universellt språk som vi alla kan dela och fira.

? Extremsport har varit en viktig del av Utahs sportutbud och vi ser möjligheter att det växer, säger Jeff Robbins, VD och koncernchef för Utah Sports Commission. Att gå in som partner med Nitro Circus för detta stora internationella evenemang sätter Utah på kartan för extremsporten, samtidigt som det ger bra ekonomiska möjligheter och exponering för delstaten.

Nitro World Games blir värd för extremsportens största världsstjärnor och mest etablerade åkare. Tävlingen innehåller nya discipliner, format, tricks men även nya ramper vilket tillsammans med Nitros eget framtagna system för livescoring ser till att åskådarna engageras varje minut av tävlingen. De tävlande kommer att försöka sig på imponerande – och i många fall helt nya – trick. Allt detta kommer att skapa intensitet och energi på arenan och måste-se-TV för tittarna. Oberoende och legendariska veteraner från varje disciplin dömer tävlingen enlig olika fördefinierade svårighetsgrader för varje trick. Poängsystemet, som utvecklats, är mer rättvist och lätt att förstå.

Nitro World Games innehåller 7 grenar:

FMX
FMX Biggest Trick
BMX Best Trick
BMX Triple Jump
Skateboard (Skate) Best Trick
Kickbike (Scooter) Best Tricks
Inline Best Tricks
Alla extremsportare i världen är berättigade att tävla i Nitro World Games. Åkare kan kvalificera sig genom att delta på kvalevent arrangerade av Nitro Circus Academy of Excellence på Woodward West och på Travis Pastranas "Pastranaland" i Maryland USA. Finalisterna deltar sedan i huvudtävlingen på Rice-Eccles Stadium i Salt Lake City den 16 juli.

Pastrana kommer dessutom dra igång freestyle motocrosstävlingen ”Travis Pastrana No Rule Freestyle Legends Event” enligt den gamla skolan. Pastranas skapelse går det tillbaka till kärnan i FMX, där åkarna utmanade varandra i olika terränger och hoppade via olika föremål för att se vem som kunde landa det mest fantastiska tricket. Pastrana utformar personligen banan och väljer ut de tävlande bland de största inom sporten. En domarpanel betygsätter varje åkning. Poäng kommer inte att ges ut, utan panelen bestämmer vem som får äran av vara den mest enastående åkaren i världen.

Nitro World Games kommer att ha över 15 olika ramper, inklusive Nitro Circus egna över 15 meter höga Giganta Ramp, och historiens största installation för FMX Big Air vilket kommer att fylla hela arenan. Åskådarna bjuds på pyroteknik och får ta del av repriser på toppmoderna storskärmar.

NBC Sports direktsänder det tre timmar långa Nitro World Games på NBC i USA. Utanför USA, kommer NBC distribuera Nitro World Games via ledande programkanaler över hela världen med viss bandfördröjning.

Under de senaste fem åren har Nitro Circus intagit arenor i hela världen med deras otroliga liveföreställningar och uppvisning av banbrytande trick som de ofta har varit först av världen med. Nu tar de samma energi och nyskapandekraft in i tävlingssammanhang och gör det största extremsportsevenemanget någonsin.

Bild- och filmmaterial Nitro World Games: klicka här

Mer om Nitro World Games: http://nitrocircus.com/series/nitro-world-games/

Biljettsläpp Nitro World Games: tisdag 8 december kl 17:00 via nitrocircus.com
96kg
0

Nitro Circus drar igång ny extremsporttävling

Nitro World Games

En lite snyggare cykelhjälm
Håller du med?

Cykelhjälmar är sällan snygga, de är liksom sportiga men sällan snygga. Bern har en del snygga och så har vi ju Hövding som inte syns alls. Men snygga cykelhjälmar är sällsynta, dels för att de kräver sin stoppning och då hamnar rätt höjd på huvudet. De här från thousand försöker i alla fall vara snygga och modellen heritage finns i ett antal olika färger. Lyckas de? Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg
0

Nu kan du dofta som rymden!
EAu de Space

Rätt många saker kan man beskriva hur de doftar, men vissa saker känns inte som att de doftar även om de så klart gör det. Som rymden, hur doftar oändligt med tomrum? Faktum är att rymden tydligen doftar och NASA tog fram en parfym för att göra astronauter redo för den doften. Ju mer man vet och så vidare. Nu har ett gäng lyckats få loss information om den där parfymen som NASA tog fram och skapat en parfym av det som de ska sälja. I skrivande stund har deras Kickstarter dragit in över tre miljoner kronor, så projektet lär bli av. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg
0

The Pharcyde - Drop
Fredagsklassikern

1995 släppte gruppen The Pharcyde låten Drop. Musikvideon till den är lite speciell eftersom gruppen rörde sig baklänges och sjöng låten baklänges när man spelade in. Sen när allt var klart spelade man även upp materialet baklänges vilket gör att allt går åt rätt håll, fast ändå inte. Ett lustigt resultat som regissören Spike Jonze ligger bakom. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Nils Oscar återlanserar dubbel-IPAn Hop Yard
Med finslipat recept

Öltillverkaren Nils Oscar återlanserar nu klassikern Hop Yard som släpptes för första gången 2010. Det är en dubbel-IPA som förutom generösa mängder humle nu får ett finslipat recept och ny grafik på etiketten. Ska passa bra att dricka bara som den är eller till grillat kött eller lagrad hårdost. Finns att köpa nu. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Nytt allt är en remix-klipp
Vad gör sociala medier med oss egentligen?

Kirby Ferguson har i många år snackat om att världen saknar originalitet och att allt bara går runt och runt hela tiden. I hans Everything is a Remix-klipp pratar han om allt från filmer, music och teknik som bara kopierar saker som redan finns om och om igen. Nu har han släppt ett nytt klipp och i det snackar han om hur sociala medier och Internet remixar våra personligheter. Han berättar även hur man ska undvika att hamna i den fällan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Nya regnkläder från Explorer Vodka
Hyllar den svenska sommaren

Imorgon släpps Medvind och det är en kollektion med regnkläder från sprittillverkaren Explorer som hyllar den svenska sommaren. Här finns en klassisk regnjacka, en vattentät bucket hat och en väska i slitstarkt regnjacketyg. Namnet Medvind är inspirerat av skeppet som finns på flaskans etikett - en etikett som för övrigt designades av Sigvard Bernadotte redan 1958. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Idrottare om viktiga händelser i deras liv
Trailer för Greatness Code

I den nya serien Greatness Code som är i sju delar får vi träffa idrottarna LeBron James, Tom Brady, Alex Morgan, Usain Bolt, Shaun White, Katie Ledecky och Kelly Slater som alla berättar om det som varit mest avgörande för deras karriärer. Serien har premiär den 10 juli. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Konstnären som designat Radioheads omslag
Det här är Stanley Donwood

Stanley Donwood, eller Dan Rickwood som han egentligen heter, har sedan 1994 varit den som skapat alla Radioheads albumomslag och affischer. I det här klippet pratar han lite om sina verk genom åren. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Xanté nu med karibisk rom
"Modern lyx och elegans"

Päronlikören Xanté kommer nu i en ny version som heter Xanté Rum & Pear. Här har man blandat i karibisk rom och den ska fungera att dricka precis som den är med is eller som ingrediens i en rom-baserad drink. "Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev en lysande, och då ska folket få ta del av den." Artikeln har nummer 82861-02 och för en flaska på 500 milliliter får man betala 254 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

James Blake gör cover på Come As You Are
Lugn och skön

En av James Blakes följare på Instagram efterfrågade en lugn cover på Nirvanas klassiker Come As You Are och James levererade då detta. Originalet har ni nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Tre spelbord i ett
Tar upp rimligt med plats

Drömmen är att äga en Ferrari, ha en pool och kanske ett eget flygplan. Eller bara kunna bo så stort så att man kan ha ett rum för en onödigt stor sak att umgås kring. Men ska man välja biljard, pingis eller shufflepuck? Med det här bordet från Triumph behöver man inte välja. Prislappen, på Walmart av alla ställen, ligger på 858 dollar så man ska kanske inte tro att det ersätter det bästa av biljardbord och pingisbord, men det duger nog åt glada amatörer. Tumnagel
117kg
+
Roger Åberg
0

Ny chans att köpa legendariska sneakers
Klarna och HighSnobiety kör raffle

Har ni varit inne och nosat på sneakersvärlden de senaste åren så har ni troligtvis stött på åtråvärda skor som Adidas Yeezy Boost 750 OG, Acronym x Nike Presto Mid och Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 Chicago. Skorna släpptes i ett väldigt begränsat antal och folk köpte skorna som galningar och sålde vidare dessa för tusentals dollar. Nu har Klarna och HighSnobiety meddelat att de kommer ge sneakerfans en ny chans att lägga vantarna på de legendariska skorna i en ny raffle som kommer dra igång på torsdag. Mer specifikt kommer det gälla dessa modeller som du kommer ha chans att lägga vantarna på för butikspris: Adidas Originals Yeezy Boost 750 OG (2015) Acronym x Nike Presto Mid (2016) Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 Chicago (2017) Sean Wotherspoon x Nike Air Max 97/1 (2017) Daniel Arsham x Adidas Futurecraft 4D (2018) Utlottningen kommer starta på torsdag 14:00 och kommer vara öppen fram till 6 juli. De som vinner lottdragningen kommer meddelas 30 juli. Tumnagel
31.4°
+
André Stray

Under Armour släpper mask för träning
Sålde slut på en timme

I Sverige pågår diskussionen om mask är nödvändigt eller inte men i många andra länder är det tvång på mask. Om man ska träna är det viktigt att hitta en som verkligen passar och nu släpper Under Armour sitt alternativ. Enligt dem så är deras mask bra för luftflödet, ska sitta bra och inte kännas så varm. Den går också att tvätta och därmed återanvända, vilket är bra med tanke på att den kostar 30 dollar. Första omgången sålde hur som helst slut på en timme och de finns just nu bara på förhandsorder i USA. Tumnagel
75kg
+
Roger Åberg
0

Mer skate med Manramp
Det är dags igen

Det är nu några år sedan vi senast såg den mänskliga skateboardrampen och hans vänner. Nu är gänget tillbaka med nya äventyr och så här ser det ut 2020. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Skaparen av I love New York-loggan är död
Hej då Milton Glaser

Milton Glaser, skaparen av den ikoniska I love New York-loggan, är död. Han dog på sin födelsedag, som var i går, och blev 91 år gammal. Förutom att ha skapat New York-loggan känner vi även igen logotyper som Brooklyn Brewery och DC Comics och den psykedeliska postern med Bob Dylan. Glaser startade även New York Magazine tillsammans med Clay Felker. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg
0

Problemet med att vara vegan år 2020
Har det blivit moraliskt fel?

AwakenWithJP skojar och gör satir av mycket som händer i vår värld och i det här klippet tar han upp alla problem som veganer har just nu. Tumnagel
37kg
+
Bobby Green
0

Ny svensk funkpop-musik
Det här är Tomodes debutsingel

Tomode är ett nytt svenskt funkpop-projekt som idag släpper sin debutsingel Destiny No. 20 som ni kan lyssna på här. Man beskriver soundet som "en tidsresa från 70-talets discoglöd rakt in i den moderna popens själ med analoga syntar, rytmgitarrer och medryckande melodier". Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Eldorado släpper sommarkollektion
Inspirerad av juiceförpackningar

Idag släpper lågprisvarumärket Eldorado en sommarkollektion som inspirerats av deras egna juiceförpackningar. Här finns en skjorta, badbyxor, baddräkt, en scarf och ett solvisir. Spana in vad som erbjuds på länken nedan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0