2 i dag2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
MSG Sphere kommer att bli större än Globen Nytt mastodontbygge i Las Vegas
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till MSG Sphere kommer att bli större än Globen

Här kan ni kolla in ett inslag om den kommande jättearenan MSG Sphere som just nu håller på att byggas i Las Vegas. När det hela invigs kommer MSG Sphere att överta titeln som världens största sfäriska byggnad från Avicii Arena i Stockholm, det som de flesta av oss fortfarande antagligen kallar för Globen.

MSG Sphere kommer att bli 112 meter hög vilket kan jämföras med Globens 85 meter. Arenan kommer att ha plats för 17.500 sittplatser, 1500 fler än Globen. Inuti MSG Sphere kommer även en LED-skärm med världens högsta upplösning finnas. Skärmen kommer att ha en upplösning på 19000x3500 pixlar och omsluta en stor del av byggnadens interiör.

Bygget av MSG Sphere förväntas kosta 1,8 miljarder dollar och 2023 är det dags för arenan att invigas om allt går enligt plan.

msgsphere.com Passet, Resmål, msg sphere, världens största, globen Tack till du som tipsade Globen byter namn till Avicii Arena För att hedra Tim Berglings minne Tidigare i år rapporterade vi att Östermalms stadsdelsnämnd att man skulle få till någon form av av minnesplats för artisten Tim "Avicii" Bergling i Humlegården, vilket är en park i Stockholms centrala delar. Men det är inte den enda platsen som kommer hedra Tims minne. Stockholm Live, tillsammans med Tim Bergling Foundation, meddelade i går att en av Sveriges mest kända arenabyggnader, Globen, kommer byta namn från Ericsson Globe till Avicii Arena. Även detta är så klart gjort för att hedra den bortgångna artisten men också för att stötta arbetet mot självmord och psykisk ohälsa. Den 5 december varje år kommer det också arrangeras ett slags minnesevenemang för Avicii där det här med psykisk ohälsa bland unga kommer lyftas fram. Tumnagel
171kg
0
155kg 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 31 aug 2021, 17:00
MSG Sphere kommer att bli större än Globen Nytt mastodontbygge i Las Vegas
155kg
0