m
a
r
2 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Motel L har öppnat
Rum från 650 kronor natten

Motel L har öppnat
Foto: Philip Laurell
Passet / Hotell

Som utlovat har Motel L i Hammarby Sjöstad i Stockholm nu slagit upp sina portar. Här ska du kunna bo från 650 kronor i natten på ett hotell som fokuserar på både design och hög standard. Annika Öman som är hotelldirektör för Motel L säger följande:

"Förväntningarna och kraven på hotellbranschen har ökat. Det ska vara trevligt, lättillgängligt och fräscht, men samtidigt billigt att bo på hotell. Lågprisflygbolagens strategi blev en ledstjärna för oss när Motel L skapades och vi är mycket nöjda med resultatet. Nu kan man bo med lika hög kvalitet som tidigare, men till en lägre kostnad. För att kunna hålla priset nere tog vi bort saker som många hotellgäster inte bryr sig om som till exempel byxpressar på rummet och minibar."
Hotellet har 226 rum och 34 lägenheter för långtidsuthyrning. Hela nedervåningen består av en lounge som kallas för Vardagsrummet som har plats för över 200 personer..

Mer om Hotel L finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Motel L i Stockholm har öppnat

Ligula Hospitality Group har nu öppnat sitt första hotell i ett nytt koncept genom Motel L. Hotellet som är beläget i Hammarby Sjöstad i Stockholm fokuserar på design och hög standard samt på låga priser där rummen kostar från 650 kronor per natt. Centralt för Motel L är loungen, kallad vardagsrummet, med plats för över 200 personer.

Den medvetna resenären som inte vill göra avkall på kvalitet och bekvämlighet, men ändå hålla priset nere, har nu fått ett nytt hotell i Stockholm. Motel L är ett designat compact living hotell som skapats för att möta efterfrågan på prisvärda, högkvalitativa hotell.

- Förväntningarna och kraven på hotellbranschen har ökat. Det ska vara trevligt, lättillgängligt och fräscht, men samtidigt billigt att bo på hotell. Lågprisflygbolagens strategi blev en ledstjärna för oss när Motel L skapades och vi är mycket nöjda med resultatet. Nu kan man bo med lika hög kvalitet som tidigare, men till en lägre kostnad. För att kunna hålla priset nere tog vi bort saker som många hotellgäster inte bryr sig om som till exempel byxpressar på rummet och minibar, säger Annika Öman, hotelldirektör för Motel L.

Loungen, eller vardagsrummet som det heter hos Motel L, utgör hela nedersta våningsplanet. Vardagsrummet har plats för över 200 personer och fungerar som en mötesplats för såväl hotellets gäster och sjöstadsbor samt besökare på genomfart. I loungen finns L Bar med ”minibars-tema”, det vill säga att gästerna tilldelas glas, drinkvirke och is för att sedan komponera sin egen drink vid något av borden. I vardagsrummet erbjuds även kostnadsfritt kaffe och WiFi – allt för en levande miljö. I närheten av Motel L ligger stora evenemangsarenor som Tele2 Arena och Globen. Med vardagsrummet kan Motel L således erbjuda en plats att umgås på, både före och efter konserter och evenemang. Planer finns även på att låta artister som uppträder på arenorna sätta prägel på vardagsrummet.

- Vår ambition är att vardagsrummet ska vara precis som det låter – en plats där man kan slappna av och ha det trevligt, men samtidigt ska det fungera för affärsmöten, säger Annika Öman, hotelldirektör för Motel L.

Designade möbler- och inredning utmärker Motel L, som även tagit hjälp av formgiven Lisa Bengtsson vars grafiska illustrationer och mönster genomsyrar hotellet. Lisa Bengtsson har under de senaste åren fått mycket uppmärksamhet, bland annat för tapeten Familjen som var hennes examensarbete på skolan Berghs. Hon är även känd för sin taktapet Edith, inspirerad av Edith Piaf som skapats för tapetföretaget Björklund & Wingqvist. I Motel Ls samtliga duschar finns Lisa Bengtssons illustration Moster och hon har även tagit fram illustrationer till sänggavlarna, en vägg i foajén och behållarna för schampo och balsam samt tvål.

- Tanken med mina illustrationer är att de ska beskriva vad det innebär att vara på resande fot och bo på hotell. Genomgående är det livfullt, smakfullt och lustfyllt – precis så som det ska vara när man reser och upplever nya städer och hotell. Sammanfattningsvis har jag skapat en serie med drömska, lyxiga och lekfulla illustrationer som jag tycker rimmar mycket bra med Motel L som koncept, säger Lisa Bengtsson.

Motel L är beläget i Stockholms uppstickarområde Hammarby Sjöstad och har Nya Carnegiebryggeriet som granne och närhet till Globen, Tele2 Arena och Södermalm en kort promenad bort. Motel L erbjuder 226 rumt samt 34 lägenheter för långtidsuthyrning. Till Motel L tar man sig smidigt med de flesta transportmedel. Under hotellet finns ett parkeringsgarage, tvärbanan stannar precis utanför entrén vid hållplats Mårtensdal och innerstan nås på tio minuter. Till hotellet kan man även ta sig med båt då det ligger nära vattnet.

Motel L erbjuder rum från 650 kronor per natt. I detta ingår:

24-timmars reception
Allergivänliga rum
Bagageförvaring
Carpe Diem-sängar
Garage
Gym
Hiss
Rainshower - dusch
Kostnadsfritt Wi-Fi
iPad-utlån
Skrivbord
Tvål, schampo och balsam
Avstånd från Motel L till:
City: 10 minuter
Södermalm: 5 minuter
Tele2 Arena och Globen: 5 minuter
Arlanda: 39 minuter

Om Motel L:
Motel L i Hammarby Sjöstad blir det första i en kedja av hotell med fokus på design och komfortabelt boende på komprimerad prisnivå. Motel L ingår i Ligula Hospitality Group som är ett moderbolag för kända aktörer på den skandinaviska hotell-och restaurangmarknaden. Gruppen består även av restauranggruppen Profilrestauranger, hotellkedjan ProfilHotels samt Ronnums Herrgård och Apartments by Ligula. Gruppen omsätter över 400 Mkr och sysselsätter runt 400 personer på heltid.
146kg
0

Motel L har öppnat

Rum från 650 kronor natten

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
104kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny officiell klockpartner för Aston Martin
Anrika Girard-Perregaux

Aston Martin meddelar nu att den anrika schweiziska klocktillverkaren Girard-Perregaux blir officiell klockpartner åt biltillverkaren. Girard-Perregaux har tillverkat klockor sedan 1791 och erbjuder idag modeller som kostar mellan 17.000 dollar och 463.000 dollar. Partnerskapet kommer att mynna ut i flera klockor i begränsade upplagor i framtiden och den första ska presenteras senare i år. Girard-Perregaux kommer även att fungera som sponsor för Aston Martins nybildade F1-team. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Victorinox-knivar med halkfria handtag
Kommer nu till Sverige

Victorinox har en serie med knivar som heter Swiss Modern. En version av dessa har syntetiska handtag i svart som ska vara halkfria. Nu kommer dessa knivar till Sverige och mer specifikt till alla Kitch’n-butiker runt om i landet. Knivarna klarar diskmaskin och är enkla att underhålla. Bladet är i rostfritt stål. De fyra knivarna som lanseras är stekkniven, santokukniven, kockkniven och brödkniven. Alla kostar 599 kronor styck. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Ny whisky från Macallan
Inspirerad av naturen

Macallan presenterar nu den nya whiskyn The Macallan Edition No.6. Här ska man ha hämtat inspiration från naturen och i synnerhet den berömda floden Spey som omger The Macallan Estate. Det är en single malt som ska ha aromer av färsk frukt, muskot, kola, ek, plommon, apelsiner och kanel. Smakerna beskrivs som kryddiga med inslag av färska frukter, krämig choklad och rostad havre. Släpps på Systembolaget den 4 mars och för en flaska får man betala 1100 kronor. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Daft Punk lägger ned
Tack för allt

1992 skapades duon Daft Punk i Paris och mycket har hänt sedan dess. Efter en seg start tog det fart 1995 då singeln Da Funk släpptes. Den följdes av Around the World som nog alla har hört. Nu får vi reda på att duon som består av Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo går skilda vägar och att gruppen nu är upplöst. Varför får vi dock inte reda på för tillfället utan det hela meddelas bara med videon ovan som döpts till Epilogue. Tack för allt, och som tur är finns allt publicerat material kvar och kommer inte att försvinna. Som alltid - var inte ledsen för att det är över, var glad över att det över huvud taget hände. Låter bättre på engelska, men ni fattar. Bonusklipp nedan. Tumnagel
-639kg
+
Bobby Green
0

Idag är det Internationella Margarita-dagen!
Tut i luren!

Idag är det inte bara start på en ny vecka utan det är även den internationella Margarita-dagen vilket givetvis måste firas. Margarita är en drink som består av tequila, likören triple sec, is och limejuice. Servera gör man i ett saltkantat glas. En populär variant är Frozen Margarita som ni kan se Jamie fixa till i klippet här ovan. Skål! Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Mackan testar plasmaskäraren från Lidl
Något att ha?

Förra året släppte Lidl en billig plasmaskärare och de sålde slut illa kvickt. Idag släpptes en ny omgång och tydligen har folk i hela landet köat innan öppning och sedan rusat in och köpt på sig en eller flera maskiner. Prislappen 1499 kronor lockade många som vill testa på det här med att skära plåt på ett smidigare sätt. Här får vi se ett test av den senaste maskinen för att se om den är något att ha. Köpte du någon? Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Därför försvinner Dumle-klubban!
Kan komma tillbaka i framtiden

I torsdags kom chockbeskedet - den klassiska Dumleklubban läggs ner. En klassiker som många har minnen till, men kanske inte köpt så frekvent. Men dålig försäljning är inte anledningen till nerläggningen enligt Fazer, utan produktionslinjen som har gjort klassikern har helt enkelt nått sitt slut. – Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som recepturen är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr. Den sista Dumleklubban kommer att lämna fabriken under mars månad, men att den försvinner för evigt är faktiskt inte bestämt utan den kan komma tillbaks i framtiden. – Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist. Om det bara är fina ord eller om Fazer verkligen kommer att leverera Dumleklubban i framtiden återstår att se! Tumnagel
71kg
+
Roger Åberg
0

Historien om Thong Song
Baby move your butt, butt, butt.

En trevlig Vice-dokumentär om den legendariska låten Thong Song med Sisqo. Tydligen var låten först ämnad för Michael Jackson (då med annan låttext) men när Sisqo fick höra den kunde han inte släppa taget om den. Tumnagel
91kg
+
Frode Wikesjö
0

Tut i luren! Idag är det knäckebrödets dag!
Fram med grillkryddan!

Knäckebrödsakademin har instiftat den 19 februari som knäckebrödets dag vilket alltså innebär att det är idag vi firar detta hårda bröd. Så fram med en skiva, smöra ordentligt på "fel" sida så att alla håligheter fylls och drapera sedan brödet med ditt favoritpålägg. Och kom ihåg - om det inte blir tandavtryck i smöret så har du ett för tunt lager på. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Saxlåten från Laddat vapen
Fredagsklassikern

1993 släpptes den fantastiska filmen Loaded Weapon 1 eller Laddat vapen som den heter här i Sverige. Förutom mängder av fantastiska scener och repliker har filmen makalöst bra musik. Låten ovan är ett exempel och en extremt bra fredagsdänga, så den kör vi idag. När kommer Laddat vapen 2 egentligen? Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Kavli presenterar Mozzarella på tub
Innehåller tio procent Mozzarella

Kavli presenterar nu Kavli di Mozzarella som är en ny bredbar ost. Man förklarar den som en vidareutveckling av den traditionella mjukosten med en ny kombination av ostar och "grönare" smaker. Den innehåller tio procent Mozzarella och har en fetthalt på 14 procent. Sen är den smaksatt med inspiration från det italienska köket vilket här innebär Tomat och Basilika, Oliv-Tapenade och Grillad paprika. Ska finnas i butik nu och en tub ska kosta runt 37 kronor. Har ni provat? Tumnagel
16kg
+
Bobby Green
0

Fazer lägger ned Dumleklubba
Har funnits sedan 1945

Inte nog med att det härjar en pandemi, nu meddelar även Fazer att de efter 76 år (!) lägger ned den klassiska Dumleklubban. Så många lördagar man spenderat med den härliga klubban framför Luftens Hjältar eller något annat svinbra tecknat som gick på TV förr. Nu är det väl bara att hamstra på sig en pall antar jag, så att man får njuta i ytterligare några år framöver. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Fazer Sverige (@fazersverige) Tumnagel
-204kg
+
Bobby Green
0