2 i dag1 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Halloween på Liseberg är igång
Halloween på Liseberg är igång Korthuset är en läskig nyhet

I helgen drog Halloween på Liseberg igång igen. En av nyheterna är skräckhuset Korthuset "där mordiska clowner har flyttat in och ställt till med en blodig konstutställning." Sandra Leiknes som är skräckproducent på Liseberg säger:

"En del av sällskapet i skräckområdet Cirkus Bisarr har blivit uteslutna och i stället flyttat in på det övergivna Spökhotellet Gasten vars personal ej går att finna. Hela huset ändrar sinnesstämning och i centrum hamnar en kortlek. Och en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket."

Totalt kommer det att finnas fem stycken skräckhus och två skräckområden att besöka. Vill man inte bara ha skräck finns även lite nyheter i Kaninlandet, ett godismysterium och kaninteater. De som vill åka attraktioner har 31 stycken att välja mellan.

Passet, Upplevelser, Liseberg, Halloween, Korthuset, upplevelse, läskigt
Visa Pressmeddelande Premiär för Halloween på Liseberg och skräcknyheten Korthuset

Lisebergs sommarsäsong avslutades i söndags med totalt 815 000 gäster mellan 4 juni – 26 september. Imorgon lördag den 2 oktober klockan 12.00 slår grindarna upp för Halloween på Liseberg och säsongen blir i år längre än någonsin. Samma dag är det premiär för årets stora skräcknyhet – det nya skräckhuset Korthuset där mordiska clowner har flyttat in och ställt till med en blodig konstutställning.

– En del av sällskapet i skräckområdet Cirkus Bisarr har blivit uteslutna och i stället flyttat in på det övergivna Spökhotellet Gasten vars personal ej går att finna. Hela huset ändrar sinnesstämning och i centrum hamnar en kortlek. Och en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket, berättar Sandra Leiknes, skräckproducent Liseberg.

Totalt blir det i år fem skräckhus och två skräckområden och med Korthuset vill Liseberg fortsätta utveckla skräckgenren och Halloweensäsongen. Trots två tuffa pandemiår fortsätter nöjesparken investera i Halloween på Liseberg.

För de som vill undvika skräck finns det även nyheter i Kaninlandet, där Lisebergskaninernas antagonist Måns Tråk har ställt till med bus i de nya attraktionerna Morotsresan och Underlandet. Det finns också godismysterium och kaninteater att uppleva samt 31 öppna åkattraktioner för de åksugna.

– Under sommarsäsongen välkomnade vi 815 000 gäster, vilket vi anser var tillfredsställande givet de restriktioner som har varit gällande. Nu ser vi fram emot att öppna parken efter en rekordsnabb omställning till Halloween på Liseberg, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Även om restriktionerna nu lyfts bort kommer Liseberg endast välkomna ca 12 000 gäster per dag, vilket motsvarar ca 50% av tidigare års besökstal. Biljetterna förbokas på Lisebergs hemsida. Halloween på Liseberg har öppet från och med i morgon 2 oktober och hela sex helger framöver samt hela höstlovsveckan.

Fakta om Halloween på Liseberg:
Öppetdagar: 2–3, 8–10, 15–17, 21–24, 28–31 oktober samt 1–7 november.
Öppna attraktioner: 31
Skräckhus: Korthuset, Skogen, The Experiment, Vinden och Zombie.
Skräckområden: Cirkus Bisarr och Distrikt Z.
Familjevänliga områden: I Kaninlandet är det bara bus och godis med kaninteater, godismysterium och slajm.
Antal skräckaktörer: ca 300
Ton pumpor: 110 ton (ca 30 000). Odlade i Halland som bli biogas efter säsongen.
99kg 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 4 okt 2021, 12:30
Halloween på Liseberg är igång Korthuset är en läskig nyhet
99kg
0