m
a
r
1 i dag49 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Sanningen om Wasabi
Shigeo Iida pysslar med den äkta varan

Antagligen inget nytt för er men den Wasabi som serveras på de flesta sushi-restaurangerna är inte Wasabi utan bara grönfärgad pepparrot med kinesisk senap. Anledningen är att den äkta varan är en av de dyraste grödorna i världen. I det här klippet får vi dock se de riktiga grejerna, och de odlas av jordbrukaren Shigeo Iida. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0

Sushi-experten Yuki Chizui kommer till Sverige
Popup-restaurang håller öppet i två dagar

Yuki Chizui driver sushi-restaurangen Nadeshiko Sushi i Tokyo där bara kvinnor får jobba vilket har blivit en stor grej i Japan. Snart kommer hon till Stockholm för att under två dagar öppna en popup-restaurang för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft. Restaurangen som är en replika av originalet kallas för New Horizons och där kommer det att serveras sushi i världsklass. Man bygger upp den på The Lobby som ligger på Regeringsgatan 61 i Stockholm och datumen man håller öppet är den 26 och 27 mars. Endast tolv stycken sittplatser kommer att finnas. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0

Sushi med Kate Koo
Driver Zilla Sake

Kate Koo är personen bakom sushirestaurangen Zilla Sake och här berättar och visar hon lite om hur hon jobbar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Hur smakar sushin i Portugal?
Iz testar

Iz Harris har varit i staden Aveiro, Portugal för att mumsa på massa gott som finns där - bland annat sushi. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0
2018

Har du ätit på Nobu någon gång?
Jag blev sugen nu

Hos restaurangkedjan Nobu är det sushi som gäller och kvaliteten är högsta prioritet. Både välrenommerade kockar och kändisar vallfärdar till ställena för att mumsa på skapelser som har ganska saftiga priser men som sägs vara värda varenda krona. Har du ätit på Nobu någon gång och vad tyckte du i så fall? Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Ett nytt sätt att tillaga burgare
Sushimästare tipsar

Ben och Brent från Prime Time har hälsat på sushimästaren Masa i hans restaurang Tetsu där han visar ett nytt sätt att tillaga burgare. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en tonfisk
För sushi

Här får vi se hur man styckar en tonfisk på bästa sätt om man vill få ut de finaste delarna på rätt sätt. Som bonus får vi lära oss lite japanska, får lite knivkunskap och lite allmänt rolig information. Sevärt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi
Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2017

HÄr VET inte ens kocken morgondagens meny
morgonens fiskleverans avgör

Litet reportage från Sushi-baren Cagen i New York där menyn bestäms beroende på vad kocken får in för fisk på morgonen. Tumnagel
123kg
+
Frode Wikesjö
0

Sushi är mer än bara mat
Det är konst

Här får vi se sushikocken Daisuke Nakazawa som tidigare varit elev hos mästaren Jiro Ono göra lite sushikonst. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tokyo med 30 snygga animationer
Från sumobrottning till sushi

James Curran har återskapat vad Tokyo är för honom genom dessa animationer som alla hänger ihop på något vis. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Historien om Under vågen utanför Kanagawa
Träsnittet av den japanska konstnären Katsushika

The Great Wave off Kanagawa, eller Under vågen utanför Kanagawa som den heter på svenska, är ett berömt träsnitt av den japanska konstnären Katsushika Hokusai. Konstverket har inspirerat till musik, tatuteringar och den där emojin som finns på din telefon. I det här klippet från PBS Digital Studios får vi reda på historien bakom allt. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Så får du till perfekt sushi-ris
Viktigt att tänka på

Om du trodde att fisk var den viktigaste ingrediensen när det kommer till sushi så har du fel. Det är nämligen ris som är det. Något som många kanske inte vet är att namnet sushi hänvisar till just det risvinägersmaksatta riset. Så om du ska göra egen sushi hemma är det viktigt att du har koll på hur man ska göra med riset, och tips på just detta får du här av kocken Taichi Kitamura. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken och en del hetta från chilin. Den passar till bland annat ribs, pulled pork, plankstek och hamburgare. Senapen är frisk och fruktig och ska gå bra ihop med grillad korv, kantarelltoast eller varför inte till sushin? Ketchupen har tomat, paprika och chili i sig och ska ha en smak som är både fyllig och djup. Den passar såklart till korven men även till kycklingspett, vårrullar eller som smaksättare i grytor. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0

Magnetiskt rullband serverar sushin
Stockholms första Kaiten-restaurang

Nyligen slog portarna till Sushi Yamas nya restaurang på Cityterminalen i Stockholm upp. Det som är kul här är att rullbandet som serverar maten kommer åkandes på ett magnetiskt rullband. Det är den första restaurangen i sitt slag i Stockholm och faktiskt den Kaiten-restaurang med längst magnetiskt band i norra Europa. Christoffer som hade sett fram emot öppningen av stället har gjort denna film som visar lite hur det ser ut. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green
0
2016

Den trestjärniga sushirestaurangen
Sushi Saito i Tokyo

Det är klart att det finns grymma sushirestauranger i Tokyo, det är ju trots allt där maträtten började sitt liv. Men ett ställe sticker ut - Sushi Saito. Det är en sushirestaurang med tre Michelinstjärnor som drivs av Takashi Saito. I tolv år har han serverat vad som kan vara världens bästa sushi och här får vi se lite hur han jobbar. Tumnagel
149kg
+
Bobby Green
0

Får det lov att vara en makrillburgare?
I Japan kan du få det om du är sugen

Japan, Japan, Japan. När ska du någonsin sluta leverera konstiga saker? Visst, sushi är gott, hamburgare är gott. Men man måste inte blanda allt bara för det. Hursomhelst så kan du nu i alla fall få en sushiburgare om du besöker restaurangen Sushiro. Den kallas för Saba Burger och den innehåller makrill, sushiris, shiso och wasabimajo mellan två bröd. Något som får det att vattnas i munnen? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Stor skillnad på billig och dyr pizza?
Buzzfeed fortsätter att testa

Buzzfeeds lilla serie med att testa billiga varianter av mat mot dyra visade sig vara ganska populärt så efter både burgare och sushi är det nu dags för pizza. Är den för fem dollar bättre än den för 135 dollar? Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Burgare för 4 eller 777 dollar
Vilken är bäst?

Förra gången testade de sushi, nu är det dags för burgare. Vad är det egentligen för skillnad på en burgare för fyra dollar och en för 777? Vilken är bäst egentligen? Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Billig vs dyr sushi
Vad är det för skillnad egentligen?

Killarna på Buzzfeed bestämde sig för att testa tre olika sushiställen med helt olika prislappar på maten, från 3 dollar upp till rätt styva 250 dollar. Vad var skillnaden egentligen? Var det dyraste stället automatiskt det bästa? Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Ljudet av Sashimi-beredning
Fiskkonst

I det här klippet får vi oss en närmare titt på när en erfaren sushikock gör i ordning lite Sashimi, och fokus har legat på ljuden detta för med sig. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Så blir du sushikock på två månader
Andy Matsuda kör skola i Los Angeles

Andy Matsuda ligger bakom Sushi Chef Institute i Los Angeles - det första stället i USA där man kan lära sig att bli en mästerkock på sushi. Sushikocken David Bouhadana från Eater åker dit för att besöka Andy och stället där han en gång lärde sig yrket. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Sushikock fixar till sin favoritdrink
Heta Jalapeño Ja

Den legendariska sushikocken Masa Takayama delar här med sig av sitt favoritrecept när det kommer till en drink man kan göra hemma. Det är en het sak som han kallar för Jalapeño Ja och hur du gör den ser du i videon ovan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Sushi-eran började inte med fisken
Det var riset

Sushi började sin karriär i sydöstra asien där ris användes som en konserveringsmetod för fisken. Det hela hittade senare till Japan och en herrans massa år senare är det vad vi i dag kallar för sushi. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Blake Shelton testar sushi för första gången
Jimmy Fallon tar med musikern på restaurang

Den amerikanska countrymusikern Blake Shelton har aldrig ätit sushi tidigare. Jimmy Fallon bestämde sig därför för att ta med honom ut på restaurangen Nobu för att han skulle få vidga sina mat-vyer lite. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör man en tonfiskrulle
Nyckeln är bra råvaror

Sushikocken John Daley från New York Sushi Ko visar oss här hur man gör en tonfiskrulle. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Yolanda bakar sushitårta
Fast inte med fisk

Yolanda som kör YouTube-kanalen How To Cake It visar här när hon gör en sushitårta, och som vanligt handlar det om söta bakverk som hon får att se ut som något helt annat. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Det här är Sveriges bästa restauranger
White Guide listar årets hits

I går släppte krogguiden White Guide sin lista över Sveriges bästa restauranger och av 800 stycken ställen man testat fick 600 komma med i guiden. Årets bästa restaurang blev Fäviken Magasinet utanför Järpen i Jämtland och utmärkelsen årets gastronomi gick till Esperanto i Stockholm. Årets Stjärnskott blev sushikrogen Imouto, Årets banbrytare blev Omakase Köttslöjd och Årets Serviceupplevelse finns hos Spritmuseum på Djurgården. Årets Hjärtekrog gick till Surfers i Visby och Årets Vinupplevelse får man på PM & Vänner i Växjö. Hela listan och alla utmärkelser hittar ni på länken nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Så blir man en sushikock
David Bouhadana besöker lärling

Sushikocken David Bouhadana besöker en tjej som håller på att skolas för att också bli det. Hon berättar då om den hårda skolan och om för- och nackdelarna med att vara en sushilärling. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Sushi av Dunkin' Donuts-munkar
Hiroyuki Terada fixar till

Master Sushi Chef Hiroyuki Terada fick i uppdrag att göra lite sushi av munkar från Dunkinx27 Donuts och visst gjorde han det, så här blev resultatet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida