m
a
r
2 i dag3 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Därför försvinner Dumle-klubban!
Kan komma tillbaka i framtiden

I torsdags kom chockbeskedet - den klassiska Dumleklubban läggs ner. En klassiker som många har minnen till, men kanske inte köpt så frekvent. Men dålig försäljning är inte anledningen till nerläggningen enligt Fazer, utan produktionslinjen som har gjort klassikern har helt enkelt nått sitt slut. – Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som recepturen är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr. Den sista Dumleklubban kommer att lämna fabriken under mars månad, men att den försvinner för evigt är faktiskt inte bestämt utan den kan komma tillbaks i framtiden. – Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist. Om det bara är fina ord eller om Fazer verkligen kommer att leverera Dumleklubban i framtiden återstår att se! Tumnagel
68kg
+
Roger Åberg
0

Gör äggrullarna själv
I hämtmat-stil

Att ta med sig färdiglagad mat hem är enkelt och det går snabbt. Men ibland kanske man vill fixa till käket själv, fast det ska kännas lite som hämtmat ändå? Här får vi oss en genomgång av Lucas Sin på hur man fixar till sina egna äggrullar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

OLW öppnar snacksbutik
Och släpper årets första produkter

OLW har nu öppnat en butik helt dedikerad till snacks och givetvis heter den Snacksbutiken. Butiken ligger i Filipstad där OLW har tillverkat sina snacks sedan 1967. Här ska man förutom att kunna handla snacks även lära sig om produkternas historia. Man presenterar även årets nyheter som ska finnas ute i butik från och med nästa vecka och dessa är OLW super cheez jalapeño, OLW Linschips Ost & jalapeño, OLW Big Cuts Havssalt & Svartpeppar och OLW Linschips Sourcream & Onion (nu veganskt recept). Tumnagel
161kg
+
Bobby Green
0
2020

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Stoppa din egen korv
Levla upp julen

Johan visar här hur du stoppar din egen korv vilket alla bör göra nu så här i juletider. Eller så köper man färdig. Men det är roligare att göra själv, kanske. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Claire bakar Focaccia
har startat egen kanal

Claire Saffitz har dragit igång en egen YouTube-kanal och i det första avsnittet får vi se henne baka till lite mumsigt Focaccia-bröd. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Rejäl portion Mac & Cheese
André approves

YouTube-kanalen Tasty kör en serie där de gör extremt stora versioner av vardagsmat och dryck. I det här klippet är det Mac & Cheese som står på receptet och det blir en portion som troligtvis skulle räcka till lunch och lite mer. En annan stor ostgrej har ni här nedan. Tumnagel
64kg
+
Bobby Green
0

Donuts med Chef John
Mumsigt

Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tre nya sillar från Abba
Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar

Abba presenterar nu tre stycken nya sillsmaker och dessa är Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar. Dessa beskriver man som "en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare". Malou Yeung Kadir som är Marketing Manager Abba säger följande: "Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna." Hela sill-sortimentet har även fått en uppdaterad design och så har man uppdaterat receptet för Senap, Skärgård och Ramslök & Citron. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv

Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det nationella tacodagen!
Och kanelbullens dag!

Inte nog med att det är söndag och snart dags att börja jobba igen - idag är det nationella tacodagen! Och kanelbullens dag! Man kan ju avsluta veckan på sämre vis. Om det råder lite brist i fantasin kring hur du ska göra tacosen har Sofiero samlat ett gäng recept från svenska folket här. En knasighet du hittar där är bland annat tacobullen som känns given denna dag. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern

I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Beefeater presenterar ny gin
Blood Orange

Om du är ett fan av blodapelsin kanske Beefeaters nya gin kan vara något? Som namnet avslöjar har den nämligen just detta i sig. Ska fungera lika bra i en GT som i en cocktail. Lisa Seifert som är produktchef på Pernod Ricard säger följande: "Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig." Lanseras på Systembolaget i en begränsad upplaga den 11 september. För en flaska på 700 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Mumsiga hembakta kakor
Med choklad och mandel

Hembakta kakor är svårslaget och även om det är enklare att köpa färdiga är det inte så svårt att få till egna. Här visar Tavel Bristol-Joseph när han gör ett gäng härliga med choklad och mandel i. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Nils Oscar återlanserar dubbel-IPAn Hop Yard
Med finslipat recept

Öltillverkaren Nils Oscar återlanserar nu klassikern Hop Yard som släpptes för första gången 2010. Det är en dubbel-IPA som förutom generösa mängder humle nu får ett finslipat recept och ny grafik på etiketten. Ska passa bra att dricka bara som den är eller till grillat kött eller lagrad hårdost. Finns att köpa nu. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Plura och Matgeek anordnar live-BBQ
Ska grilla burgare

Den 24 juni klockan 17.00 kommer Plura och Johan Hedberg att live-sända matlagning från Garage Bar i Höganäs. Under en timme kommer de tillsammans med Mats Hernström från Garage Bar att dela med sig av sina bästa grilltips och receptet till den egna burgaren "Bull’s-Eye Burger". Tumnagel
56kg
+
Bobby Green
0

Enkel ost-Frittata att veva ihop hemma
Endast fyra ingredienser behövs

Om du vill byta ut den kalla gröten mot något annat i dessa tider kanske en ostig Frittata kan sitta på sin plats? Isaac Toups visar här ett enkelt men gott recept som bara kräver fyra stycken ingredienser. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Crunchwraps
Såg ju inte helt äckligt ut

Crunchwrap är något man bland annat kan köpa på Taco Bell. Men om man vill ge sig på att göra denna mumsiga maträtt själv hemma visar Farideh hur du ska göra i detta klippet. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du IKEAs köttbullar hemma
Nu när restaurangerna är stängda

Är du sugen på IKEAs köttbullar nu när de är stängda finns det räddning. IKEA i Storbritannien postade nämligen receptet på deras ikoniska köttbullar häromdagen, IKEA-style. Så nu är det bara att köpa lite köttfärs och börja rulla. Smaklig spis! PS, ”double cream” betyder helt enkelt riktig grädde. Tumnagel
262kg
+
Roger Åberg
0

Roliga italienska kokböcker från 70-talet
Färgglada och i wellpapp

In Bocca är en samling med italienska kokböcker som Il Vespro gav ut 1976. Här får man massvis med anrika recept blandat med fantastiska illustrationer som man kanske inte vanligtvis ser i kokböcker. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Hembakat bröd för nybörjare
Alla kan baka!

Om du alltid velat lära dig att baka bröd hemma kanske det är hög tid just nu? Här visar Alex hur du som inte gjort det innan enkelt fixar själv. Recept på länken, bonusklipp nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Smarrig tårta alla kan baka
Fixa nu i helgen

I det här klippet bakar konditorn Dominique Ansel en jordnötssmörschokladkrisp-tårta och den ser ju inte helt äcklig ut. Det här är signaturtårtan från hans bok Everyone Can Bake och är alltså något som alla kan baka relativt enkelt, så sätt igång omedelbums! Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Karantän-matlagning från Australien
Kryddat med svordomar

Här får vi oss ett recept på soppa kryddat med en hel del svordomar. Nedan risotto med samma tema. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Idag är det Internationella gin & tonic-dagen!
Tut i luren!

Idag är det inte bara skärtorsdag utan även Internationella gin & tonic-dagen vilket givetvis måste firas genom att ta sig en av världens absolut bästa drinkar - GT. Man kan också göra mer än att ha en GT i glaset - exempelvis fixa till en egen gin-sill, en gingravad lax eller kanske en sorbet? Recept på just sådana saker hittar ni i pressmeddelandet nedan och kanske finns det något som kan piffa upp påskbordet i helgen lite extra? Själv föredrar jag en enkel GT bestående av någon hantverksgin (finns väldigt många att välja bland just nu) och en premiumtonic. Kanske spexar jag till det med en citron- eller limeklyfta. Mycket is, fem centiliter gin och toppa upp med tonic. Enkelt och gott. Hur gör du din GT och vad ska det vara i? Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Whiskey Sour på tre olika sätt
Alla verkar goda!

I det här klippet berättar David Kringlund om tre olika sätt man kan göra Whiskey Sour på. Recepten hittar ni på länken nedan. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Bibimbap av saker du kanske har i kylen
Gäller att vara kreativ

Här visar kocken Deuki Hong ett Bibimbap-recept med saker du kanske redan har ståendes i kylen. Plus i kanten om du har en riskokare. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida