m
a
r
3 i dag4 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Arket och Blossa lanserar glögg
Dekorerad med Gamla Stans julmarknad

Arket presenterar nu en glögg som de har tagit fram tillsammans med Blossa. Den befinner sig i en flaska som är dekorerad med illustrationer av konstnären Ilon Wikland föreställande Gamla Stans julmarknad. Ilon är känd för sina illustrationer till Astrid Lindgrens böcker. Glöggen är framtagen med originalreceptet på Blossa glögg från 1895 och den är kryddsatt med kanel, ingefära och kryddnejlika. Glöggen är alkoholfri och kommer att finnas på Arkets caféer och i samtliga butiker från och med den 14 november. Priset för en flaska är 59 kronor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Timothy Jacob Jensen formger jul-akvavit
Släpps på fredag

Receptet för Aalborg Jule Akvavit har varit detsamma sedan 1982 men varje år får flaskan en ny design. På fredag släpps årets upplaga och dess design är framtagen av den danske formgivaren Timothy Jacob Jensen. Han har låtit sig inspireras av vintersolståndet som han är mycket fascinerad över. Systembolagets artikelnummer är 87961 och för en flaska får man betala 299 kronor. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så får du till riktigt krispiga potatisar
Gott!

Om man har bestämt sig för att göra krispiga potatisar så ska de banne mig vara krispiga också! Inget halvfjös som upplevs som en vattnig potatisbulle från skolans bamba. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Ny julsnaps från O.P. Anderson
Med smak av äpple och pomerans

Den 1 november är det dags för nya julsnapsar på Systembolaget. O.P. Anderson är givetvis med i gänget med sin Julaquavit och klassikern Prima Julsnaps. Det kommer även en nyhet som heter O.P. Anderson Petronella Julsnaps som har smak av äpple och pomerans. Den har även en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna - 35 procent. Flaskan rymmer 350 milliliter och kostar 149 kronor. Artikelnumret är 40596. Jonas Odland som är Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery säger följande: "När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi - varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul." Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Ny rökig whisky från Ardbeg
Ardbeg Traigh Bhan

Traigh Bhan är Ardbegs senaste släpp när det kommer till rökig whisky. Det är en 19-årig singelmalt whisky inspirerad av Islayx27s Traigh Bhans fantastiska vy. Dr Bill Lumsden som är Ardbeg-chef för Distillering, Whisky Creation & Whisky säger följande om nyheten: "En ny, permanent åldrad Ardbeg är en sällsynt händelse och en anledning till firande. Vi hoppas att Ardbeggianer ska utforska de fina detaljerna i denna ständigt föränderliga dram där batchreceptet justeras från år till år. Den 19-åriga whiskyn har toner av rökig ananas och aromatisk trärök samt söt arom av rökt chilischoklad och paprika. Den intensiva smaken följs av en lång, rökig finish." Finns på Systembolaget i en begränsad upplaga nu. Artikelnumret är 4057701 och för en flaska får man betala 1799 kronor. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Hur ser den perfekta croissanten ut?
Dominique vet

Det är skillnad på croissant och croissant. Så vilken är den mest perfekta? Det berättar den franske konditorn Dominique Ansel här. Ett recept hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Klart du ska blanda till dig en GT i helgen
Här är två vinnande recept

I söndags avgjordes tävlingen Sveriges bästa Gin & Tonic. Här kommer de vinnande recepten så att du själv kan blanda till dig samma drinkar nu i helgen. Det var både hemmafixare och bartenders som tävlade mot varandra och vann gjorde Örjan Westerlund respektive Aron Larsson Firouzbakhsh. Örjans skapelse heter Last night in Sweden och innehåller bland annat en skvätt IPA medan Arons heter Pink on Pink och den hade bland annat picklade rabarber i sig. Recepten hittar ni i pressmeddelandet nedan. Hoppas det smakar! Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Balla ur med Minttus nya smak
Gör en freakshake

Minttu har en spexig serie med olika smaker som de kallar för Twist. Nu lanseras en ny och den har smak av karamell och kola. Om man vill kan man med den blanda till en så kallad "freakshake" och recept på just detta har ni här nedan. • 50 ml Minttu Twist • 50 ml Mjölk • 2 skopor vaniljglass • 1 skopa is Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig så som donuts, kakor, marshmallows eller godis. Finns på Systembolaget nu och för en flaska på 50 centiliter får man betala 149 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda donuts med fyllning
Ge mig!

I det här klippet från Munchies lagar Farideh till ett gäng mumsiga donuts med vaniljkräm i. Receptet finns på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Det här är världens bästa ginbok
Kanske något för GT-älskaren?

Hans-Olov Öbergs bok Jakten på en perfekt Gin & Tonic har nu utsetts till världens bästa ginbok. Den fick även utmärkelsen "bäst i världen" i kategorin cocktailböcker vid tävlingen Gourmand Awards i Macau i Kina. Det här är den första svenska boken som endast handlar om drinken gin & tonic. I boken finns betraktelser, fakta, recept, tips och inspirerande bilder från Hans-Olov Öbergs 32 år långa sökande efter en perfekt gin och tonic. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay firar med burgare
Har nu 10 miljoner prenumeranter

Nu har Gordon Ramsay tio miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal och för att fira detta lagar han till en burgare. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

John lagar till lite Gazpacho
Gott i värmen

Det är bra varmt på många ställen i vårt avlånga land och då är det nog många som vill svalka sig med något. Ett "hett" tips är Gazpacho - den kalla grönsakssoppan. Perfekt att veva i sig när hettan är outhärdlig. Här visar John ett recept man kan göra. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Breaking Bad-frukost med Binging with Babish
förbättrar receptet lite

I avsnitt tio ur säsong två av Breaking Bad gör Jesse en något klumpig frukost till Jane. Denna återskapas här, dock med ett något förbättrat recept. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

John bakar ljust bröd
Mysigt

Om man nu ska äta bröd ska det vara mörkt och fullt med fiber säger vissa. Men att plöja in ett helt gäng med ljust bröd i munnen är ju bara så gott! Så därför kommer här ett recept på hur John från Food Wishes gör när han vill unna sig något. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Jamaicanska piroger
Ja tack

Här visar kocken Andre Fowles oss hur man gör en klassisk jamaicansk maträtt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en storslagen Game of Thrones-middag
Med recept från den officiella kokboken

Kim Renfro är Food Insiders Game of Thrones-expert och här visar hon hur man fixar till en storslagen middag på temat när det är dags att äta med vänner som gillar serien eller när man bara vill laga något ordentligt. Självklart plockade hon recepten från den officiella Game of Thrones-kokboken. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola-recept från 1886
Anrikt!

Receptet på Coca-Cola är superhemligt och väldigt få personer känner till hur det egentligen ska vara. Men det finns handskrivna versioner av det från John Pemberton som var den som uppfann colan. Här får vi se när man försöker återskapa drycken från en version som skrevs 1886. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Kycklingcurry i afton kanske?
Här kommer ett trevligt recept

Om du har torka på vad du ska laga till middag ikväll kommer här ett tips som ser ganska så smarrigt ut. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida