m
a
r
6 i går67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
167kg
+
Bobby Green
0

Martin Kellerman har gjort en ny Rocky-bild
Rocky gillar också Pilsner Urquell

Pilsner Urquell och Martin Kellerman har ingått ett samarbete som resulterat i att man på smörgåsbutiken Sandhäxan i Stockholm den 27-28 september kommer att ha en Rocky-utställning. Där kommer Martin att ställa ut ett antal utvalda originalstrippar från Rockys 20-åriga historia och en helt nytecknad illustration (bilden ovan). På plats kommer man att kunna köpa ett signerat exemplar av denna för 3000 kronor, men det finns endast 100 stycken. Läs mer på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram TÄNK SÅHÄR: DET FINNS BARA DEN HÄR HELGEN. TA HÖSTSOLEN. TA EN SVÄNG TILL HÄXAN. TA DEN FÖRSTA KALLA GYLLENE URQUELLEN UTOMHUS. LE OCH SMÅNICKA TILL LITE KLASSISKA KELLERMAN, FAN VAD BRA DOM ÄR ÄNDÅ. SEN HITTAR DU ETT BORD ELLER EN PLATS I FÖNSTRET. TAR IN EN ”ROCKYMACKA”, EN ÖL TILL FÅR DET BLI, O SÅ KÄNNER DU ATT LIVET ÄR FINT ÄNDÅ OCH ATT DU JUST NU INTE ÖNSKAR NÅGOT MER ?? - ?? ROSTAD FRANSKA, MAYO, YELLOW MUSTARD MED PICKLADE SENAPSFRÖN, ISBERGSSALLAD, STEKT FALUKORV, CHEDDAR, CHIPS OCH HÄXANS KETCHUP - ?? @stockholmfood Ett inlägg delat av SANDHÄXAN (@sandhaxan) 24 Sep 2019 kl. 2:41 PDT Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Heinz-flaskor med Ed Sheerans tatuering
Det senaste i reklamkampanjen

Ed Sheeran älskar verkligen ketchup och i synnerhet den som kommer från tillverkaren Heinz. I sin senaste kampanj trycker Heinz hårt på detta och nästa grej är att flaskorna kommer att prydas med samma tatuering som Ed har på armen. Det finns endast 150 stycken av dessa och alla är signerade. För att få en måste man vinna i en tävling eller så kan man vara med och buda på en auktion i London som äger rum ikväll. Pengarna som dras in kommer att skänkas till välgörande ändamål. Tumnagel
-50kg
+
Bobby Green
0

Max nya är starkt för fegisar
Men det är inte så dumt det

Jag är en sån där konstig människa som inte tycker att starkt är en smak. Med det menar jag att själva styrkan bara i sig inte tillför något alls, men jag kan tycka att det är härligt i rimliga nivåer. Nya Spicy brioche har lite sting, men bara lite. Vilket jag tycker är härligt. Srirachamajonnäs och sriracha-ketchup tillsammans med pepper jack-ost och brioche-bröd gör det här till en rätt härlig historia. Lagom kladdig, lagom stark, lagom mycket saker som händer. Letar du däremot efter något som bränner i munnen får du leta vidare. Tumnagel
139kg
+
Roger Åberg
0

Tut i luren! Heinz fyller 150 år i år
Delar med sig av historien

1869 grundade Henry John Heinz varumärket Heinz vilket innebär att det i år fyller hela 150 vilket givetvis är något att fira. Heinz gör det bland annat genom att dela med sig av den här bilden där vi får se en tidslinje från början fram till idag. Heinz är väl mest kända för sin ketchup som jag personligen älskar men det finns även andra saker i sortimentet som exempelvis senap, majonnäs och bönor. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0
2018

Mer vegetariskt hos OKQ8
Burgare och korv

Nu för tiden handlar man inte tändstift och olja på macken, utan korv. Visst hälls det lite drivmedel i bilar utanför, men butikerna är fyllda med folk som hellre vill hälla saker genom munhålet. Nu presenterar OKQ8 fler vegetariska alternativ på sina ställen, och det rör sig om en korv och en burgare. Vegoburgaren har en puck som bland annat består av paprika och kikärtor och till denna får man salladsblad, rödlök, tomat, dressing, ost, senap och ketchup. Korven består av morot, ärtor, majs och paprika och är smaksatt med cayennepeppar. Till den går det att få bröd, senap, ketchup, räksallad, bostongurka och rostad lök. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0

Vi har testat den köttfria burgaren
Som ska smaka som kött

Beyond Burger har hittat på en produkt som är helt plantbaserad men som ska se ut, smaka som och tillagas på samma sätt som kött. I morgon börjar Phils Burger att sälja detta och vi har smakat. Levererar man vad man lovar? Både ja och nej. Ja, det ser ut som kött, även om det ser ut som en lite tristare köttpuck. Ja, det smakar som kött men om man jämför med Phils vanliga köttburgare så är ju strukturen och formen annorlunda och inte på samma nivå. Men jämför man med en köttburgare av lite tråkigare sort så är det på samma nivå och ja, då stämmer påståendet att det smakar kött. Köttsmaken kommer lite mer i "vågor" än med en vanlig köttburgare varför det kan kännas lite fejk, men nu satt jag och överanalyserade detta. Strukturen är väldigt köttlik och det känns verkligen ibland som att det är en medium-rare-burgare med lite inslag av nästan råa köttbitar i mitten. Konstigt men härligt. Om den tillagas som kött i köket tror jag inte riktigt på, återigen så tillagas den nog på samma sätt som en normal burgare på ett normalt och lite tråkigare ställe, men Phils har lite för mycket kärlek i sina köttpuckar för att det ska kunna jämföras. Så det beror på vad man jämför med. Jämför man med den bästa burgaren i stan är det inte på samma nivå. Men är det ändå ett helt ok substitut? Oh ja. Framförallt är det fantastiskt för dem som inte vill äta kött eller som vill äta mindre kött men som ändå vill ha burgarkänslan. Personligen tycker jag inte att halloumi går att ersätta kött med i alla situationer, halloumi i burgare som är gjorda för halloumi är fantastiskt men i andra varianter skulle jag nog ta denna i första hand. Tummen upp alltså. Man kommer att servera det nya "köttet" i en burgare med bröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka och lök. För det tar man 119 spänn, men om man har en annan favorit på menyn är det bara att byta ut köttet i den till "köttet". Man börjar sälja dessa på Götgatan- och Stureplansrestaurangerna i morgon och resten av restaurangerna senare i höst. Tumnagel
230kg
+
Roger Åberg
0

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0

Doritos släpper ketchup-kollektion
Visa din kärlek för smaken

Doritos har en påse där chipsen har smak av ketchup. För att hylla detta har Doritos Canada tagit fram en kollektion med kläder så att du kan visa exakt hur mycket du älskar dessa chips. Här finns kepsar, hoodies, t-shirts och en väska. Priserna sträcker sig från 24 dollar till 117 dollar. Varje onsdag släpper man ett nytt plagg via Doritos kanadensiska hemsida och man kommer att hålla på mellan den 31 januari till och med den 28 februari. Tumnagel
48kg
+
Bobby Green
0
2017

Blått hamburgerbröd hyllar Colette
Ser smarrigt ut

Den supertrendiga butiken Colette som ligger på Rue Saint-Honoré i Paris kommer att stänga sina portar för gott i december. För att hylla stället som älskar blått har restaurangen Blend tagit fram två olika burgare med blått bröd. Färgen ska vara Pantone 293C så man har inte fuskat. Mellan bröden hittar man 18 månader lagrad Somerset-cheddar, ketchup, honungssenap och isbergssallad. Det finns som sagt två stycken att välja mellan och den andra innehåller karamelliserad lök, blåmögelost, smält Emmentaler-ost, vitlöksmajonnäs och spenat. Bägge finns att inhandla på Colettes Water Bar från nu till den 20:e december. Tumnagel
68kg
+
Bobby Green
0

En cheeseburgare i en cheeseburgare
Mellan två cheeseburgare

Ibland räcker det inte med bara en cheeseburgare. Ibland räcker det inte med två heller. Det är då man vevar ihop en Ultimeatum från tv-serien Regular Show. Det är en cheeseburgare inuti en cheeseburgare som man sedan klämt mellan friterade två cheeseburgare tillsammans med lite Himalayan-ketchup. Binging with Babish visar hur du gör den rätt överdrivna burgaren i klippet ovan. Det mest intressanta är nog ändå ketchupen som jag själv gärna skulle testa någon gång. Tumnagel
56kg
+
Bobby Green
0

Ingen ketchup till spaghetti med köttfärssås
Kock vill att skolorna slutar med ofoget

Ketchup är en bra grej. Det kan förgylla den tråkigaste av maträtter och är du sugen på något snabbt att slänga i dig fungerar alltid pasta rouche - pasta med ketchup på sig. Men ketchup fungerar inte till allt, typ pannkakor även om vissa tror detta. Dock fungerar det alldeles utmärkt till spaghetti med köttfärssås. Men kocken Jonny Lindroos tycker inte det. Så därför har han lämnat in ett medborgarförslag till Värnamo kommun om att skolorna borde sluta servera ketchup till den klassiska rätten. Maten har ju redan tomat i sig är anledningen. Till Värnamo Nyheter pratar Jonny om "ketchupifieringen" - att man ska ha ketchup till precis allt nu för tiden. Han tycker istället att riven ost ska ersätta ketchupen. Vad tycker ni om detta? Tumnagel
197kg
+
Bobby Green
0

Nya grilltillbehör från Johnny's
Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken och en del hetta från chilin. Den passar till bland annat ribs, pulled pork, plankstek och hamburgare. Senapen är frisk och fruktig och ska gå bra ihop med grillad korv, kantarelltoast eller varför inte till sushin? Ketchupen har tomat, paprika och chili i sig och ska ha en smak som är både fyllig och djup. Den passar såklart till korven men även till kycklingspett, vårrullar eller som smaksättare i grytor. Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0
2016

Billig korv med bröd vs dyr korv med bröd
169 dollar?!

Korv med bröd är det bästa som finns, ibland. Ett enkelt mål som du kan spexa till hur du vill, eller så kör du bara en enkel i bröd dränkt med ketchup. Jag är uppvuxen på grillning i skogen och då sänkte man både en och annan Denniskorv, ibland direkt ur förpackningen för att man var hungrig, så jag är inte kräsen. Men de finns de som gärna lägger ett par kronor extra och får en lyxigare korv. Buzzfeed testar här korv med bröd i några olika prisklasser, den billigaste behöver man inte ge mer än två dollar för, medan den dyraste kostar hela 169 dollar. Bonusklipp nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Här finns världens bästa korvar med bröd
Nick mumsar loss hos Walter's

Korv med bröd. Denna klassiska maträtt som man började äta innan man kunde gå. En kall Denniskorv dränkt med Heinz-ketchup i ett torrt bröd har åkt ner fler gånger än jag vågar räkna. Kanske inte det bästa att trycka i sig men det funkar. Vill man ha de allra bästa som finns ska man bege sig till Walterx27s Hot Dog Stand Westchester i New York. Walterx27s har serverat korv i bröd ända sedan 1919 så de är gamla i gemet, dock verkar resultatet se ut ungefär som det jag redan ätit i alla år. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Så enkelt rengör ketchup koppar
Bara att dränka och sen spola av

Det är alltid bra att ha ketchup hemma, men inte bara när det gäller mat utan även när du ska rengöra koppar-prylar. Dränk din sak i den röda såsen, vänta 40 minuter, skölj sedan av och polera upp. Klart! Tomatpuré ska också fungera, men inte riktigt lika bra. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Originalreceptet för ketchup innehöll fiskrens
Tur att det ser annorlunda ut i dag

Den fantastiska uppfinningen ketchup kan förgylla nästan varenda måltid. Great Big Story berättar här om den röda såsens historia, och från början var den inte alls gjord på tomater och troligtvis inget man skulle vilja lägga på korven i brödet. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

McDonald's och Jureskog lanserar nya burgare
Vi har provsmakat

Tillsammans med kocken Johan Jureskog lanserar McDonaldx27s nu tre stycken nya gourmetburgare - Jureskog New York, Jureskog Texas och Jureskog Signature. Totalt har tio nya ingredienser använts för att skapa burgarna och några av nyheterna är majonnäs med tryffelsmak, osten Svarta Sara, ett briocheliknande bröd och Johans egna ketchup med tabasco och pepparrot i. Burgarna finns att köpa under tre perioder med start den tolfte april. Wille och André har testat burgarna och så här smakade de: Jureskog New York - burgare med grillad lök, cheddar och majonnäs med tryffelsmak. "Wille: Det här var den näst godaste, väldigt köttig och god i smaken. Betyg 4/5. André: Inte en favorit, tryffeln tog över alla smaker. Den rostade löken gav den dock en skön och krispig känsla, men det hade räckt med bara denna typ av lök. Gurkan passade bra ihop med allting trots att jag inte brukar gilla gurka. Betyg 3/5." Jureskog Texas - burgare med BBQ-smak och picklad rödlök. "Wille: Fastän jag inte gillar rödlök var det här lätt den bästa burgaren, kanske för att jag är en sucker för bacon. Betyg 5/5. André: Jag gillar inte bacon men här funkade det riktigt bra ändå. Härliga smaker rakt igenom och bra ost och sås. Betyg 5/5." Jureskog Signature - burgare med osten Svarta Sara. "Wille: Inte jätteimponerad. Smaken av pepparrot vilket jag inte gillar tog över och jag märkte inte ens av den speciella osten. Betyg 3/5. André: Knepig tabascoketchup och något speciell smak överlag. Ingen hit efter att man precis testat Texas. Betyg 2/5." Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Korv med bröd New York-style
När man vill ha något annat än Denniskorv

En kall Denniskorv med ett trött och torrt korvbröd indränkt i ketchup över diskbänken. Det är inte så dumt. Men ibland vill man ha något som smakar lite mer och som är några hack upp på kvalitetsskalan. Då kan man låta sig inspireras av New York och hur man äter korv med bröd där. Det har Johan från Matgeek gjort och här kommer hans korvtips som innehåller en smakrik korv, trevligt bröd, karamelliserad lök och surkål. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Skenande hjord med taxar
Så här kan man också göra reklam för ketchup

Hur gör man reklam för ketchup egentligen? Heinz gjorde det självklara och samlade ihop en hel hjord med taxar, klädde på dem korv med bröd-dräkter och lät de springa över ett fält. "There comes a time in every wiener dog’s life when you look in the full length doggy mirror and ask yourself, am I going to be a plain old boring hot dog forever? Or am I going to jump this rusty chain link fence and join the rest of the wieners in an epic stampede across the globe to seek out the most amazing tasting collection of Heinz Ketchups, so that I can be the best hot dog I can be? And that moment is a defining one, for every wiener dog. These little wieners chose wisely to Meet the Ketchups. Wiener." Tumnagel
156kg
+
Bobby Green
0
2015

Får det lov att vara en skiva ketchup på burgaren?
Burgarna hos Plan Check ser smarriga ut

Hos restaurangen Plan Check i Los Angeles serverar man burgare med skivad ketchup på. Vad är det? Jo precis vad det låter som. Varför? För att man kan såklart, och för att det är gott. Stället själva kallar påhittet för ketchupläder. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Tasted testar Srirachachips
Verkar goda

Sriracha är den starka såsen som du kan ha på allt. Där du förut hade ketchup kan du istället ha Sriracha och vips så har du satt lite sting på en annars kanske tråkig maträtt. Nu finns det även chips smaksatta med såsen, och dessa har Tasted testat. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Gammalt klipp på Lancias Grupp B-bilar
Här experimenterade man med turbo och kompressor

På 80-talet ville man få bort turbolagget i rallybilarna och en grej Lancia gjorde var då att utveckla en motor som hade både turbo och kompressor (twincharged). Kompressorn tog hand om effekten på låga varv innan turbon hunnit komma upp i fart, för att sedan kopplas ur och låta stressfläkten göra jobbet. Tekniken är vanligt förekommande i moderna bilar i dag, men på den tiden var det riktig high-tech. Dock fungerade det så där som vi kan se i den här gamla videon, speciellt vid 5:55 där ketchupeffekten fortfarande är påtaglig. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

Vad har man på korven i USA?
Hmm, korv

Här i Sverige sportar vi mest senap och ketchup på korven, kanske rostad lök och fantastisk räksallad. Men vad har man på korven i USA? Rätt olika saker visar det sig beroende på vilken del av landet man befinner sig i. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg
0

Nu kommer Heinz med Sriracha-ketchup
Äntligen?

Det känns som att Sriracha-trenden precis nådde sin peak eftersom Heinz nu har lanserat ketchup med sriracha-smak och den kommer att komma ut i affärerna i februari i USA. Om den kommer hit återstår att se. Huffington Post har testat och inte helt oväntat så kommer riktiga Sriracha-fans att bli besvikna. Detta är trots allt ketchup med en gnutta Sriracha-känsla och ingenting annat. Vad säger ni, på eller av? Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Det här är Srirachup!
För dig som inte vågar gå hela vägen

Sriracha är lite som stark ketchup, det är rött och funkar till typ allt. Om man gillar ketchup och inte riktigt vågar ta klivet till sriracha finns det srirachup som ett alternativ. Kostar 10 dollar från en butik i San Fransisco så jag vet inte om det är värt att försöka få hit, men ett roligt alternativ hur som helst. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Följ med till Sriracha-fabriken
Och träffa grundaren

Sriracha är vår tids ketchup och den vanligaste versionen är tillverkad av Huy Fong. Här får vi träffa grundaren David Tran som startade företaget 1980, två år efter att han flytt från Vietnam. I klippet får vi följa med till fabriken, höra hur tillverkningen går till och så får vi reda på vad namnet kommer ifrån. Tumnagel
148kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida