m
a
r
4 i går67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
2016

Så äter man en hummer
Infoblad visar

Det börjar närma sig kräftpremiären och har man tur kanske det även serveras hummer på bordet. Då gäller det att ha koll på hur man ska ta sig in i skalet och få tillgång till maten som finns där innanför. Det här infobladet visar hur du ska gå tillväga. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Toyo Tires har fixat sig en ny demobil
En Ferret Scout från 50-talet

Toyo Tires säljer däck och för att visa hur bra gummin man har vill man ju såklart ha en fet bil att visa upp när man är ute och gör reklam. Men en Hummer H1 känns för vanligt, och en Mercedes G63 AMG 6x6 känns kanske lite för stekigt. Det är därför man väljer en Ferret - en bepansrad vagn som brittiska armén använde förr. Sen stoppar man ner en V8:a från Chevrolet under skalet, målar bilen svart och kör skiten ur den. Förare i den här videon är BJ Baldwin som vi tidigare sett gasa loss i diverse fordon. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Så här plockar man isär en hummer
Gordon Ramsay visar hur det ska göras

En hummer är väl inte så svår att skala? Kanske inte, men allt går att göra lite, lite bättre. Här visar Gordon Ramsay på sitt speciella sätt hur han gör. Snyggt resultat om inte annat! Tumnagel
120kg
+
Roger Åberg
0

Hummer river ett hus
Bilen alltså, inte djuret

Militärversionen av Hummer tillhör en av de mest stryktåliga och kraftigaste bilarna som finns. Så vad kan man göra med den förutom att köra i djupa diken och i lervälling? Riva ett hus kanske? Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0
2015

Låt inte bläckfisken rymma!
Roligt tillbehör förhindrar att det kokar över

Om man vill ha lite hjälp att se till att det inte kokar över kan de här roliga tillbehören vara något. Kanske inte supernödvändiga men lite roliga då det ser ut som en bläckfisk eller en hummer är på väg att rymma från kastrullen. Du får båda för tolv dollar. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

Hummer H1 är ingen bra stadsbil
Det ser vi bevis på här

Biljournalisten Doug DeMuro äger en Hummer H1 och han bjöd nyligen in en polare för att testa den, men planen var inte att ge sig ut i skogen bland stockar och sten utan istället se hur väl bilen klarade sig på Philadelphias gator. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green
0

Burger & Lobster har nu landat i Sverige
Och vi har testat!

I mars skrev jag om att konceptet Burger & Lobster skulle komma till Sverige och nu är det här. I dag var det provsmakning för pressen på Norrlandsgatan 33 i Stockholm där restaurangen inom kort öppnar, och vi var där och testade. Konceptet är enkelt - det finns endast tre rätter på menyn och dessa är lobster roll, en hel hummer och en burgare. Oavsett vad du väljer kostar det 275 kronor per rätt. Vill du testa lite av varje går det även att få en halv hummer och en halv burgare på samma tallrik för samma peng. Köttet importeras från Nebraska och ett par gånger i veckan kommer det levande humrar till restaurangen. Brödet bakas av ett bageri i Stockholm och såserna tas fram på restaurangen, i övrigt ska konceptet stämma överens med övriga Burger & Lobster-restauranger runt om i världen. Vi fick testa alla tre rätter halverade och så här tyckte vi: Roger: "Roligt koncept. Brödet på lobster rollen var fantastiskt, det var det tyvärr inte på burgaren som var lite torrt. Köttpucken till burgaren är på hela 275 gram vilket är lite för mycket, det blir för mycket kött att tugga sig igenom. Hummern smakade hummer, varken mer eller mindre." André: "Jag är inte så förtjust i hummer men det var ändå helt okej smaker. Lobster rollen var riktigt bra med gott bröd, lagom krämig. Hamburgaren var tyvärr en besvikelse och det blir svårt att motivera någon att betala nästan 300 kronor för den. Brödet var heller inte helt lyckat." Bobby: "Är även jag lite rädd för skaldjur men lobster rollen var ändå smaskens. Brödet var härligt smörigt utan att bli för kladdigt och det var perfekt rostat. Burgaren var okej men inte mer än så, tycker också att den är för dyr för vad man får. Pommesen var riktigt trista, smakade knappt något så de kan man lika gärna skippa." Just nu var lokalen inte helt färdigställd och det finns fortfarande en del att göra innan allt är klart. Planen är att öppna i början på juli. Kommer säkerligen till en början att vara överhajpat men vi säger - donx27t believe the hype. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Burger & Lobster öppnar i Sverige
Serverar burgare och hummer

Burger & Lobster finns för tillfället på nio olika ställen där sju stycken är belägna i London, en i Wales och en i New York. Snart öppnar ett tionde ställe, och det blir här i Sverige på Norrlandsgatan 33 i Stockholm. Bakom öppnandet står Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt och på menyn kommer det alltså bara att finnas burgare och hummer. Den nya restaurangen öppnar i maj. Tumnagel
155kg
+
Bobby Green
0

Pasta med sjöborre hos Bestia
The Hundreds besöker den hajpade restaurangen

The Hundreds har besökt Bestia - en hajpad restaurang som ligger i Arts District i Los Angeles. Stället är känt för sin atmosfär, matupplevelsen och de spännande rätterna. I det här klippet får vi se när kocken Ori Menashe tillagar en pasta med sjöborre, hummer och bläckfiskbläck. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Snubbe tog av sig skinnet för sin älskade
Kortfilmen med mycket fejkblod

Kortfilmen "He Took His Skin Off For Me" handlar inte helt oväntat om en snubbe som tog av sig sitt skinn för sin älskade. Filmen tog två år att göra och ingen CGI har använts - bara hederligt filmsmink och fejkblod. Filmen regisserades av Ben Aston och så här säger han om den: "He Took His Skin Off For Me is a practical SFX fairytale. No CGI whatsoever. Based on the short story by Maria Hummer it is my grad film from the London Film School. It took us 2 years, 217 Kickstarter backers and a whole lot of fake blood to pull off. SFX legend Colin Arthur (NeverEnding Story, 2001: A Space Odyssey) helped us achieve the impossible, allowing SFX Supervisor Jen Cardno and her team set a new standard for anatomical practical effects. Actor Sebastian Armesto (Anonymous, Pirates of the Caribbean) spent as long as 8hrs in makeup each day to bring this story to life. Alongside Anna Maguire (Saving Private Ryan, Paradex27s End) they both give us something wonderful, horrible and completely unique. I don’t want to tell people what the film should be. Even finding a genre to describe it is difficult. I want people to come to this film just like I came to the original story, completely unprepared." Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0
2014

Koreansk hummerrulle
Dagens lunchtips!

Det är fortfarande några timmar kvar (för de flesta) tills det är lunch men skulle du ha idétorka på vad du ska äta och vill lyxa till det lite kan du ju alltid testa det här - ett koreanskt recept på hummerrulle. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Munchies käkar lobster roll och fångar skaldjur
Hinner med lite potäter också

Matty Matheson drar till Kanada, närmare bestämt Prince Edward Island, och gottar sig i några riktigt goa saker. Vi snackar hummer, krabbor, musslor och annat godis direkt från sjön. Kul program! Tumnagel
103kg
+
Roger Åberg
0

Så fångar man hummer med händerna
Inte så lätt...

Rick Coleman gillar att dyka efter hummer och tog med sig frun ut så att hon skulle få hämta in sin egen middag. Det visade sig inte vara så lätt... Tumnagel
109kg
+
Roger Åberg
0

Detaljrik hummer tillverkad i trä

Konstnären Ryousuke Ohtake är oerhört flink i sina fingrar och det vi ser här är hans senaste skapelse - en hummer som karvats fram i trä. Och skapelsen har mängder med rörliga delar och rör sig precis som djuret gör när man tar i det. Se mer av Ryousukes verk på länken nedan. Tumnagel
141kg
+
Bobby Green
0

54 procent av er äter semla idag

Drygt 40 miljoner semlor säljs i Sverige varje år. Förr, när vi fortfarande inte hade förstånd att njuta i längre perioder, var fettisdagen startskottet för semmelsäsongen. Numera börjar de säljas redan annandag jul och försvinner inte förrän till påsk. Sveriges bagare & konditorer har gjort en undersökning för att kartlägga semlekulturen i landet. Den visade att 54 procent av alla svenskar äter semla på fettisdagen och hela 1,6 miljoner svenskar bjuds på semla på jobbet. Bäst på att visa uppskattning i form av bakverk är Landstingen där 41% blev bjudna. 34% av personalen i privata företag fick också njuta på arbetstid, men bara 19% av de som arbetade i landets kommuner. Ni har förresten säkert hört om den svenske kungen Adolf Fredrik som dog den 12 februari 1771 efter att ha ätit en semla? Det stämmer – men han åt även stora portioner böckling, rysk kaviar, hummer, surkål och kokt kött med rovor före bakverket, allt ackompanjerat av champagne, vilket kan ha påverkat det tragiska utfallet något. Liksom det misskötta magsåret som förmodligen gjorde sitt. Tumnagel
138kg
+
Josephine Sjöqvist
0
2013

Idag är det hummerpremiär

Idag, klockan 07.00 den 23 september, gick startskottet för hummerfisket och det är alltså dags för hummerpremiär. Fiskar gör man i Skagerrak, Kattegatt och Östersjön fram till den sista april 2014. Diska alltså undan sommarmaten och ta fram höstens läckerheter från havet. Här har ni ett traditionellt recept på hur ni ska gå tillväga: 1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull 2. Häll i salt, socker och dill samt öl (5 dl per 10 liter vatten) 3. Bind klorna med ståltråd eller starkt gummiband 4. Sätt en kniv bakom huvudet och skär igenom så dör hummern med detsamma 5. Stoppa ner hummern i kastrullen och lägg på locket 6. Koka 5-10 min 7. Låt hummern svalna i spadet och kyl sedan ner 8. Dela hummern i mitten, ta bort matsäck samt tarmar och servera Klassiska tillbehör till svensk hummer: Rostat bröd Majonnäs eller aioli Citron Dill eller dillfrö Ljus öl Smaklig spis! Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Bakom kulisserna hos Luke's Lobster

Här får vi hänga med bakom kulisserna hos Lukex27s Lobster, ett ställe i New York som är specialister på hummer. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Bästa sättet att äta hummer på

Trots att jag är från Västkusten är jag inget större fan av skaldjur. Men vissa gillar ju att sitta och karva ut små köttbitar under mängder av skal även om jag inte förstår tjusningen med det. Och även om man kanske inte dukar fram hummer så fort det ska ätas skaldjur kommer här ett tips på hur man äter en sådan på bästa sätt. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0