m
a
r
2 i dag2 i går45 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Daim ska vara svenskarnas favoritgodis
Gott!

En ny Sifo-undersökning genomförd av WW ViktVäktarna visar att Daim toppar listan när svenskarna får säga vilket favoritgodis de har. Tätt efter Daim hamnar Dumle och Ahlgrens bilar. Undersökningen visar att äldre personer gillar choklad medan yngre hellre vill ha vingummi och färgglatt gelégodis. Vad har du för favoritgodis? Så länge det inte är lakrits är jag själv öppen för det mesta. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Årets tomteglass från Sia är här
Vit Chokladbräck med Polka

Affärerna är fulla med julprylar redan och mängder av olika godsaker börjar släppas inför den kommande mysperioden. Glass kanske inte alla äter när det börjar bli kallt men även här ska det julas såklart. Sia presenterar nu årets tomteglass och det är Vit Chokladbräck med Polka. Den innehåller vit chokladgräddglass med polkakulor och bitar av vit choklad. Kommer till butik från vecka 44. Tidigare Tomteglassmaker är Skumtomte (2017), Lussebulle (2018), Marsipangris (2019) och Glöggmys (2020). Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0
2020

Ont om bacon i spår av värmebölja
Brist på gris i affärerna

Kommer ni ihåg sommaren 2018? Det var väldigt, väldigt varmt och eftersom bönder fick brist på foder så tvingades många slakta sina grisar trots att de inte ville. Nu så här ett och ett halvt år efter att vi satt och svettades på semestern får vi se effekten i våra affärer. – Läget har varit ganska kaotiskt faktiskt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är helt unikt. Det finns inget kött på lager så att allt som kommer fram går ju direkt ut till hyllorna eller till charkproduktion, säger Majsan Pense kategoriansvarig vid Coop Sverige till Sveriges Radio. Men enligt Majsan är det inte bara torkan från 2018 som påverkar. Svinpest i Kina, ökad efterfrågan på svenskt griskött och lång julledighet påverkar också. Det finns fortfarande griskött att köpa i butikerna, men allt som finns i lager åker direkt ut till butikerna vilket gör att det ibland är brist och slut på hyllorna. Så räkna inte med rea på bacon på ett tag. Tumnagel
13kg
+
Roger Åberg
0
2019

Sia släpper glass med smak av marsipangris
Nu är det jul igen!

Sia har i tre år nu kört en tomteglass lagom till julsäsongen drar igång och nu presenterar man årets smak som är marsipangris. I förpackningen som är på en halvliter hittar man gräddglass och slingor av marsipanrippel tillsammans med chokladbitar. Glassen släpps i en begränsad upplaga den 28 oktober. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0

Upplev saker med världsrekordinnehavare
Nya upplevelser från Airbnb

Nu kan man via Airbnb Experience-plattformen boka upplevelser med flera av de nya Guiness World of Records-hållarna. Du kan exempelvis krossa block med världens mest kraftfulla par, rocka en rockring med ett proffs eller träffa skaparen av världens snabbaste trädgårdsskjul. Det hela lanseras idag i samband med att den senaste rekord-boken släpps. Alla tokigheter som erbjuds hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
2018

Det här är Pantones färg för 2019
Valet föll på grisrosa

Pantone har nu presenterat färgen för 2019 och även om det i mina ögon ser ut som klassisk grisrosa så är det havet tankarna ska föras till. Eller närmare bestämt ett levande korallrev. Det är också så färgen heter - Living Coral. Numret är 16-1546. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Bubbel och rödtjut på tillfälligt besök
Kommer till Systembolaget i november

Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old, Dom Ruinart Blanc de Blancs och rödvinet Cheval des Andes lanseras snart tillfälligt i Systembolagets ordinarie sortiment. Den förstnämnda är en elegant champagne som ska passa bra till maträtter med mycket smak, härnäst har vi en champagne som tillverkats av endast chardonnaydruvor och sist ut är rödvinet från Anderna som ska ha aromer av lakrits, mentol och vilda frukter. De tre flaskorna finns tillgängliga från november och du kan läsa mer om dem i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Grisar som fötts upp på Cannabis
Hur smakar det?

På Moto Perpetuo Farm får grisarna bland annat lite Cannabis-växter att tugga i sig. De blir inte höga av det men tydligen ska detta påverka hur köttet sen smakar. Prime Time har testat. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

50 personer försöker filea en fisk
"Den har ögonen kvar!"

Majoriteten av befolkningen i Sverige går och köper kött och fisk i färdiga förpackningar där man knappt fattar att det man sedan äter kommer från ett djur. Det var länge sedan man såg ett grishuvud på ICA, men fiskar ligger ju oftast där i sin helhet. Och fisk serveras ju rätt ofta hel. Så man kan tycka att folk i alla fall har funderat på hur fiskens resa från djur till måltid går till, men här ser vi att kunskaperna är rätt usla. Tumnagel
83kg
+
Roger Åberg
0

Den här ugnen har brunnit i 293 år
Äldsta restaurangen i världen?

Sobrino de Botín öppnades 1725 och har hållit igång sin ugn i 293 år. Den måste nämligen vara varm när de öppnar och kan därför inte släckas. I den gör man spädgris, en rätt som nämns i Ernest Hemingways roman Och solen har sin gång. Vill du besöka restaurangen får du packa väskan och dra till Madrid. Tumnagel
159kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida