4 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Uniqlo släpper t-shirtar med Pokémon-tryck
Uniqlo släpper t-shirtar med Pokémon-tryck Tillsammans med Daniel Arsham

Det senaste från Uniqlo är den här Pokémon-kollektionen med t-shirtar som man har tagit fram tillsammans med konstnären Daniel Arsham som är den som designat de olika printsen.

Kollektionen släpps den 24 april och en t-shirt kostar 199 kronor (129 kronor för barn).

Garderoben, Kläder, Uniqlo, Pokémon, kollektion, Daniel Arsham, t-shirt
Visa Pressmeddelande UNIQLO avslöjar idag att UT-kollektionen Daniel Arsham X Pokémon lanseras den 24 april.

UT (UNIQLO T-shirt) erbjuder ett brett utbud av populärkulturella prints och konstprints från hela världen som låter bäraren uttrycka sin personlighet. Det konstnärliga samarbetet mellan Pokémon och Daniel Arsham består av fem originaldesigner som föreställer olika Pokémon-karaktärer. Samarbetet visar upp en unik tolkning av de älskade Japanska spelfigurerna.

I en kommentar om samarbetskollektionen säger Daniel Arsham: ”I många av mina projekt försöker jag göra mitt arbete åtkomligt för fler än de konstinsatta, och jag tycker att UNIQLO har en liknande filosofi om tillgänglighet. Anledningen till att jag inkluderar ikoniska figurer i mina verk är för att de känns igen av de flesta vilket gör det lätt att ta till sig min konst. Pokémon har haft stor närvaro i mitt liv sedan jag var barn och jag är väldigt glad över möjligheten att presentera mitt arbete till en mycket bredare publik.”

Blandar fakta och fiktion Sedan samarbetet med Kim Jones på Dior har Arsham skapat sig en stor närvaro på konst- och modescenen, inom streetkulturen och andra områden. Konstformen kallar han själv för ”fiktiv arkeologi” där han föreställer sig hur välbekanta objekt kommer se ut 1000 år in i framtiden. Den nya samarbetskollektionen är ett exempel på detta.

Härliga tryck av privata original

Kollektionen erbjuder sju designer för herr, dam och barn. De monotona, väderbitna och kristalliserade trycken är skisser av de ikoniska Pokémon-karaktärerna Pikachu, Mewtwo, Jigglypuff, och Ash. Arsham brukar vanligtvis bara visa upp skisser av sina skulpturer för sitt team men denna kollektion är sprungen ur hans vilja att dela favoriter från sitt arbete med så många som möjligt.

Den 24 april lanseras UNIQLOs UT-samarbete med Daniel Arsham X Pokémon Kollektionen leker med idén om att Pokémon grävts ur jorden tusen år fram i tiden.

Kollektionsöversikt
Lanseringsdatum: Fredag, 24 april
Lineup: Men’s T-shirts 5 designs 199 SEK
Women’s T-shirts 2 designs 199 SEK
Kids’ T-shirts 3 designs 129 SEK

Availability: UNIQLO’s butiker och online
70kg 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 10 apr 2020, 10:00
Uniqlo släpper t-shirtar med Pokémon-tryck Tillsammans med Daniel Arsham
70kg
0