https://feber.se Feber.se sv Mon, 03 Aug 2020 17:32:06 GMT Feber CMS roger@feber.se (Roger Aberg) webmaster@feber.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Feber <![CDATA[Kanot med dubbla jetmotorer]]> https://feber.se/fordon/kanot-med-dubbla-jetmotorer/414212/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/fordon/art/414212/kanot_med_dubbla_jetmotorer/ Hej vad det går!Om man tycker att det är lite för dåligt drag i kanoten kan man ju alltid smacka på dubbla jetmotorer. Det är precis vad som skedde här och resultatet är som väntat ganska så vasst.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/fordon/kanot-med-dubbla-jetmotorer/414212/

Läs mer om jetmotor, kanot, snabb, custom, bygge, wtf ]]>
Mon, 03 Aug 2020 17:00:00 +0200 https://feber.se/fordon/kanot-med-dubbla-jetmotorer/414212/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Apple slår ihop sina presentkort]]> https://feber.se/mac/apple-slar-ihop-sina-presentkort/414215/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/mac/art/414215/apple_slr_ihop_sina_presentkor/ Samma presentkort oavsett om man köper fysiska eller digitala grejerApple gör det nu lite enklare för dem som ska köpa presentkort på Apple-prylar genom att slå ihop sina båda presentkorts-varianter till en och samma.

Fram tills nu har Apple haft ett presentkort för dem som vill köpa digitala grejer via iTunes eller App Store och ett kort för dem som vill handla fysiska grejer i Apples butiker eller via webben. Dessa två varianter försvinner nu och framöver kan kunder ladda presentkort med valfri summa vilken det kommer att gå att att handla båda digitala och fysiska produkter från Apple.

Än så länge har Apple bara genomfört förändringen med presentkort i USA. Vi här i Sverige får med andra ord fortsatt välja på presentkort för antingen digitala eller fysiska produkter från Apple. Förhoppningsvis slås dessa både varianter ihop även här så småningom. När så skulle kunna bli fallet är dock inget som Apple har nämnt något om än så länge.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/mac/apple-slar-ihop-sina-presentkort/414215/

Läs mer om apple, presentkort, itunes, app store, apple store ]]>
Mon, 03 Aug 2020 16:40:00 +0200 https://feber.se/mac/apple-slar-ihop-sina-presentkort/414215/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Japan utser Hello Kitty till copyright-ambassadör]]> https://feber.se/samhalle/japan-utser-hello-kitty-till-copyright-ambassador/414214/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/414214/japan_utser_hello_kitty_till_c/ Ska hon jaga pirater?Japan har utsett den välkända karaktären "Hello Kitty" till någon slags "copyright-ambassadör" i landet rapporterar den japanska upphovsrättsorganisationen CODA.

Tanken verkar vara att Hello Kitty ska göra japanerna medvetna om vad upphovsrätt är och hur en del i landet kanske bryter mot denna. Under den ceremoni där Hello Kitty fick ta emot ett utnämningsbevis för sin ambassadörsroll av den japanske ministern Koichi Hagiuda sa Kitty bland annat:

"I will try my best to let everybody know the importance of copyright."

Hello Kitty har hängt med sedan 1974 och är sannolikt en av Japans mest välkända karaktärer, både inom och utanför landets gränser. Sedan debuten har Hello Kitty genererat försäljning på motsvarande 80 miljarder dollar till sin ägare, det japanska företaget Sanrio.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/japan-utser-hello-kitty-till-copyright-ambassador/414214/

Läs mer om japan, hello kitty, copyright, ambassadör, dingfeber ]]>
Mon, 03 Aug 2020 16:20:00 +0200 https://feber.se/samhalle/japan-utser-hello-kitty-till-copyright-ambassador/414214/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nu går det att köpa Genki Covert Dock]]> https://feber.se/spel/nu-gar-det-att-kopa-genki-covert-dock/414213/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/414213/nu_gr_det_att_kpa_genki_covert/ Liten manick som ersätter Nintendo Switch-dockan

Förra året drog Genki igång en crowdfunding-kampanj för dockningsstationen "Genki Covert Dock" Nintendo Switch. Nu har de första av dessa börjat levereras och Genki har även släppt Covert Dock för de som inte hoppade på crowdfunding-kampanjen.

Covert Dock är en portabel dockningsstation som inte är mycket större än en vanlig el-adapter. Den kan ladda upp Nintendo Switch, eller något annat, via USB-C och det går även att koppla switchen till tv:n via den inbyggda HDMI-kontakten. Förutom det så finns det även ett vanligt USB-uttag om man vill ladda något annat, till exempel en telefon eller något tillbehör till Switch, samtidigt.

Genki Covert Dock kostar 80 dollar och levereras med en USB-C-kabel men ingen HDMI-kabel. Dessutom medföljer tre adaptrar som gör att den ska gå att använda i över 150 världens länder.

Här nedanför hittas en snabbrecension där Nintendo Life testar Genki Covert Dock.Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/nu-gar-det-att-kopa-genki-covert-dock/414213/

Läs mer om nintendo, genki covert dock, nintendo switch, dockningsstation ]]>
Mon, 03 Aug 2020 16:00:00 +0200 https://feber.se/spel/nu-gar-det-att-kopa-genki-covert-dock/414213/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Så här ser det ut inifrån ett hjul när en bil kör]]> https://feber.se/bil/sa-har-ser-det-ut-inifran-ett-hjul-nar-en-bil-kor/414208/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/414208/s_hr_ser_det_ut_inifrn_ett_hju/ Kamera monterad på fälgen under gummitOm du alltid har undrat hur fälgen ser gummit som omsluter den när en bil är ute och kör är denna video för dig. Warped Perception monterade helt enkelt en liten kamera på insidan och kunde därefter visa upp för oss hur det hela ser ut. Rätt ballt faktiskt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/sa-har-ser-det-ut-inifran-ett-hjul-nar-en-bil-kor/414208/

Läs mer om däck, fälg, kamera, insida, körning, Warped Perception ]]>
Mon, 03 Aug 2020 15:40:00 +0200 https://feber.se/bil/sa-har-ser-det-ut-inifran-ett-hjul-nar-en-bil-kor/414208/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Rymdskepp skulle kunna nå Proxima Centauri på 185 år]]> https://feber.se/vetenskap/rymdskepp-skulle-kunna-na-proxima-centauri-pa-185-ar/414210/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/vetenskap/art/414210/rymdskepp_skulle_kunna_n_proxi/ Kommer ultralätta materialet aerografit ta oss till vår grannstjärna?Forskare på tyska Max Planck Institute for Solar System Research uppger att det skulle gå att bygga ett rymdskepp i det ultralätta materialet aerografit, ett rymdskepp som skulle kunna nå vår närmaste grannstjärna Proxima Centauri på bara 185 år.

Som jämförelse kan nämnas att Voyager, som nu lämnat vårt solsystem och färdas med en hastighet på 17 km/sekunden, skulle behöva 73.000 år för att nå Proxima Centauri. Tanken är att det ultralätta materialet aerografit, ett material som är 17.000 gånger lättare än aluminium, skulle kunna få fart av vår egen sol för att bege sig mot Proxima Centauri. Rene Heller från Max Planck Institute säger till Newsweek:

"We found out that a thin layer of aerographite, with a thickness of about 1 millimeter (0.04 inches), can be pushed to speeds that are sufficiently high to let it escape the solar system. Once it has gained an initial push from the solar radiation pressure, it will simply float through space."

Enligt forskarna beräkningar skulle ett skepp i aerografit kunna komma i hastigheter på 6900 km/sek. Det skulle innebära att skeppet skulle kunna ta sig de 4,24 ljusåren mellan solen och Proxima Centauri på 185 år.

Vidare sägs det att en prototyp till en sådan här raket skulle kosta 1 miljon dollar att utveckla. Att sedan rymdsätta uppdraget skulle kosta ytterligare 10 miljoner dollar, något som låter som småpengar när vi vanligtvis pratar om sådana här projekt.

Här ovanför hittas ett klipp om Alpha Centauri, stjärnsystemet där Proxima Centauri är en av tre stjärnor.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/vetenskap/rymdskepp-skulle-kunna-na-proxima-centauri-pa-185-ar/414210/

Läs mer om rymden, rymdskepp, stjärnor, Proxima Centauri, aerografit ]]>
Mon, 03 Aug 2020 15:20:00 +0200 https://feber.se/vetenskap/rymdskepp-skulle-kunna-na-proxima-centauri-pa-185-ar/414210/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Terminator-klistermärke på Corvette ger full pott]]> https://feber.se/bil/terminator-klistermarke-pa-corvette-ger-full-pott/414206/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/414206/terminatorklistermrke_p_corvet/ Nu måste jag köpa en C4 bara för detIgår såg jag en Corvette C4 i trafiken. Den var mörkbrun och taket var nerfällt. I den satt en långhårig man med tatueringar och vid sin sida hade han en blond tjej. Hela upplägget var helrätt och jag började direkt fundera på om jag skulle skaffa mig en C4 - en modell jag ogillat länge men som jag nu helt plötsligt rådiggar. Blir det köp måste jag köpa ett likadant klistermärke som i det här klippet, för då blir bilen komplett.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/terminator-klistermarke-pa-corvette-ger-full-pott/414206/

Läs mer om Chevrolet, Chevrolet Corvette, Terminator, Judgment Day, klistermärke, bakljus, episkt ]]>
Mon, 03 Aug 2020 15:00:00 +0200 https://feber.se/bil/terminator-klistermarke-pa-corvette-ger-full-pott/414206/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Bordsklocka på ett par dinosaurie-ben]]> https://feber.se/pryl/bordsklocka-pa-ett-par-dinosaurie-ben/414209/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/pryl/art/414209/bordsklocka_p_ett_par_dinosaur/ T-REX Bronze blir din för 240.000 kronorFrån klockföretaget Massena Labs kommer den här lite udda bordsklockan som är designad av MB&F, ett företag som tagit fram en lång rad exklusiva klockor.

Skapelsen har fått namnet "T-REX Bronze" efter de bronsfärgade dinosaurieben som klockan står på. Sammanlagt består verket av 201 stycken komponenter som är manuellt ihopsatta. Med både klocka och ben blir höjden på det hela sammanlagt 26,5 centimeter.

Det handlar om en mycket exklusiv klocka som bara kommer att tillverkas i 15 exemplar. Som vanligt med klockor som designats av MB&F så kommer det hela även att bli dyrt. 27.000 dollar, motsvarande lite över 236.000 kronor, kommer en T-REX Bronze att kosta.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/pryl/bordsklocka-pa-ett-par-dinosaurie-ben/414209/

Läs mer om klockor, T-REX Bronze, dyrt, MB&F, massena lab, djurfeber, dinosaurier ]]>
Mon, 03 Aug 2020 14:40:00 +0200 https://feber.se/pryl/bordsklocka-pa-ett-par-dinosaurie-ben/414209/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Få elstötar om du inte hittar Waldo]]> https://feber.se/video/fa-elstotar-om-du-inte-hittar-waldo/414205/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/video/art/414205/f_elsttar_om_du_inte_hittar_wa/ Michael Reeves har gjort ny tramsmaskinVar är Waldo? var ett kul tidsfördriv i unga dagar, men spelet hade inte riktigt några konsekvenser. Hobbypillaren Michael Reeves har löst detta genom att ta fram en maskin som ger spelaren elstötar om du inte hittar Waldo snabbt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/video/fa-elstotar-om-du-inte-hittar-waldo/414205/

Läs mer om waldo, michael reeves ]]>
Mon, 03 Aug 2020 14:20:00 +0200 https://feber.se/video/fa-elstotar-om-du-inte-hittar-waldo/414205/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Porsche 911 R renoveras efter olycka]]> https://feber.se/bil/porsche-911-r-renoveras-efter-olycka/414196/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/414196/porsche_911_r_renoveras_efter_/ Nummer 89 av 991Om en bil bara är tillräckligt värdefull kommer den att renoveras, oavsett nästan hur skadad den är. Det här exemplaret av en Porsche 911 R är en mycket speciell bil och eftersom den bara är "lite" skadad var det ju självklart att den skulle lappas ihop igen. Här får vi se när det sker.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/bil/porsche-911-r-renoveras-efter-olycka/414196/

Läs mer om Porsche, Porsche 911 R, renovering, olycka ]]>
Mon, 03 Aug 2020 14:00:00 +0200 https://feber.se/bil/porsche-911-r-renoveras-efter-olycka/414196/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Zelda-recept dyker upp i historisk roman]]> https://feber.se/spel/zelda-recept-dyker-upp-i-historisk-roman/414204/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/spel/art/414204/zeldarecept_dyker_upp_i_histor/ Ibland blir det inte rättTroligtvis har vi alla någon gång googlat grejer för diverse projekt och råkat använda referenser som inte riktigt stämmer. John Boyne, författaren av bland annat Pojken i randig pyjamas, råkat ut för detta misstag när han skrev sin senaste bok A Traveler at the Gates of Wisdom. I boken finns ett del som utspelar sig under 400-talet och beskriver hur man gör röd färg för att färga kläder och för att använda det behöver man en kryddig paprika, svansen av en röd lizalfos och fyra Hylian-svampar. Fans av Zelda: Breath of the Wild som läste boken ryggade till när frasen kom upp då ingredienserna finns inte i verkligheten utan endast i Zelda-spelet.

This novel I’m reading straight up lifted Breath of the Wild ingredients for a chapter about dressmaking lol from r/Breath_of_the_WildJohn Boyne har kommenterat det hela i ett Twittter-inlägg och äger sitt misstag och meddelar att det inte kommer korrigeras i framtida upplagor av boken. Det verkar vara för roligt, helt enkelt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/spel/zelda-recept-dyker-upp-i-historisk-roman/414204/

Läs mer om legend of zelda, john boyne, A Traveler at the Gates of Wisdom ]]>
Mon, 03 Aug 2020 13:40:00 +0200 https://feber.se/spel/zelda-recept-dyker-upp-i-historisk-roman/414204/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Edge är nu den näst mest använda webbläsaren på datorer]]> https://feber.se/internet/edge-ar-nu-den-nast-mest-anvanda-webblasaren-pa-datorer/414201/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/internet/art/414201/edge_r_nu_den_nst_mest_anvnda_/ Men Chrome dominerar fortfarande marknadenAnalysföretaget NetMarketShare har släppt statistik över världens mest använda webbläsare och under juli månad var det fler som använde Microsofts webbläsare Edge än Mozillas Firefox.

Firefox har länge varit världens näst mest använda webbläsare efter dominanten Chrome men har nu alltså blivit omsprungen av Edge. Att användandet av Edge ökat förklaras delvis med att den levereras som standard med Windows 10 men även att webbläsaren nu blivit tillgänglig på andra plattformar än Windows.

Under juli månad använde 71% Chrome, 8,46% Edge, 7,27% Firefox, 5,99% Internet Explorer och 2,95% Safari. Därefter hittas Sogou Explorer, QQ, Opera, Yandex Browser och UC Browser som alla har under 2 procent av världens marknadsandelar för webbläsare.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/internet/edge-ar-nu-den-nast-mest-anvanda-webblasaren-pa-datorer/414201/

Läs mer om webbläsare, statistik, edge, chrome, firefox, safari, opera, mozilla ]]>
Mon, 03 Aug 2020 13:20:00 +0200 https://feber.se/internet/edge-ar-nu-den-nast-mest-anvanda-webblasaren-pa-datorer/414201/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Turkiet inför ny censurlag för sociala medier]]> https://feber.se/samhalle/turkiet-infor-ny-censurlag-for-sociala-medier/414200/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/samhalle/art/414200/turkiet_infr_ny_censurlag_fr_s/ Vill ha fullständig kontroll över vem som skriver vad i sociala medierTurkiet fortsätter sin kamp för att censurera och övervaka vad som sägs i sociala medier genom att implementera en ny lag som kommer att gälla för alla sociala medie-tjänster som vill verka i landet.

Enligt den nya lagen måste allt som sägs i sociala medier i Turkiet kunna knytas till en fysisk person. Det innebär att sociala medie-tjänster måste kunna peka ut en specifik person som skrivit något på sociala medier som inte går i linje med vad turkiska myndigheter anser är rätt. Skulle tjänsterna inte kunna förse de turkiska myndigheterna med personuppgifter om vem som skrivit vad på tjänsterna så riskerar företagen böter på upp till motsvarande över 13 svenska miljoner. Företagen skulle även kunna drabbas av sanktioner i form av sänkt bandbredd och annonsförbud på sina tjänster.

Den nya lagen i Turkiet innebär även att alla sociala medie-tjänster som är verksamma i landet måste lagra data om turkiska användare i Turkiet och de måste tillsätta en person i Turkiet som är ansvarig för tjänsten. Vidare måste sociala medie-tjänsterna radera alla inlägg som turkiska myndigheter anser inte stämmer eller kan hota rikets säkerhet på något sätt.


Läs vidare och kommentera:
https://feber.se/samhalle/turkiet-infor-ny-censurlag-for-sociala-medier/414200/

Läs mer om turkiet, censur, sociala medier, twitter, facebook, youtube ]]>
Mon, 03 Aug 2020 13:00:00 +0200 https://feber.se/samhalle/turkiet-infor-ny-censurlag-for-sociala-medier/414200/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Kia K5 i ett trippel-stunt]]> https://feber.se/bil/kia-k5-i-ett-trippel-stunt/414197/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://feber.se/bil/art/414197/kia_k5_i_ett_trippelstunt/ Actionladdat värre!För att bevisa att Kias senaste modell K5 (tidigare känd som Optima) inte alls är tråkig liveströmmades detta lilla event förra veckan. Det var en del i den nya reklamkampanjen "Give It Everything" och det tittarna fick se var tre stycken K5:or som genomförde ett litet stunt. Detta kallade man för Triple Threat och det gick ut på att två av bilarna hoppade på ramper samtidigt som den tredje gjorde en handbromssladd under dessa. Själva stuntet börjar strax efter elva minuter in i klippet.


Läs vidare och kommentera: