51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Lågprismärket Eldorado fyller 50 år
Lågprismärket Eldorado fyller 50 år Firar med att öppna konceptbutik

Ni känner nog alla till Axfoods lågprismärke Eldorado. I år fyller de hela 50 år och detta firas bland annat genom att man smäller upp en konceptbutik med kläder och prylar. Butiken finns på A House i Stockholm och den är öppen den 10 december mellan klockan 10.00 och 19.00. Här kommer man förutom kläder att hitta Eldorado-konst och adventsljus. All försäljning går oavkortat till Musikhjälpen.

Garderoben, Kläder, Eldorado, konceptbutik, fira, kollektion,
Visa Pressmeddelande Eldorado fyller 50 år och firar med att öppna konceptbutik

Sedan 1969 har lågprisvarumärket Eldorado fyllt våra kundkorgar med ikoniska förpackningar och konserver. I år fyller varumärket 50 år, vilket de firar genom att öppna upp en konceptbutik fylld med limiterade plagg, exklusiva prints, matstudio- och butik samt toalettkuddrum. All försäljning går oavkortat till Musikhjälpen. De senaste åren har Eldorado skapat flera uppmärksammade aktiveringar, med allt från badbyxor prydda av rökta musslor och mönstrade jultröjor till slutsålda prepping-kit. Aktiveringarna syftar till att lyfta Eldorados välkända varumärke, formspråk och produkter i en populärkulturell kontext och vid aktuella händelser.

”Vi har jobbat in Eldorado i oväntade sammanhang vilket har bidragit till stor spridning i sociala medier och press. Helt plötsligt ser vi några av Sveriges mest kända influencers sitta i TV-intervjuer iklädda Eldorados ”Choco Flakes”-tröja med ett av våra flingpaket tryck över bröstet, säger Emma Töpel, projektledare Axfood.

I samband med öppningen släpps nu en limiterad jubileumskollektion bestående av bland annat värmande halsdukar - en i smörgåspappersmanér och den andra prydd av det klassiska makrillmönstret. Utöver kläder kommer produkter som logo socks, brandade adventsljus och ikoniska crewnecks finnas till försäljning mot en symbolisk summa.

”Trycket från allmänheten kring våra klädkollektioner har varit enormt, därför har vi nu bestämt oss för att göra en aktivering som riktar sig mot just allmänheten där limiterad merch kommer att finnas till försäljning, till ett lågt pris såklart”, säger Emma Töpel, projektledare Axfood.

Utöver kläder och prylar består konceptbutiken av en matdel som säljer produktduos som Tvåstegsfalafel, Tomtegröt och Sparsam solsemester, cafédel och studieyta för studenter samt en utställning med ikoniska produkter och anekdoter från förr. I postershopen finns prints av Amanda Nilsson och speciellt framtagna målningar av Alexander Felsing. Efter att julklapparna är handlade och fikat avklarat kan man besöka toalettkuddrummet eller experimentera i matstudion tillsammans med kreatören Melinda Urbansdotter.

Eldorados konceptbutik öppnar upp för allmänheten den 10 december kl. 10:00-19:00 på A House i Stockholm och alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen. För idé och koncept står Redgert Comms.
108kg 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 3 dec 2019, 16:00
Lågprismärket Eldorado fyller 50 år Firar med att öppna konceptbutik
108kg
0