2 i dag2 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Dunjackor med återanvänt dun Nyhet från Arket
Bild till artikel

Arket presenterar nu en ny serie med dunjackor som man kallar för Re:Down. De är gjorda med 100 procent återanvänt dun från begagnade sovsäckar och täcken. Jackorna tillverkas i Ungern på en fabrik som drivs av solenergi och som återvinner allt avloppsvatten som används i tvättprocessen till rent dricksvatten.

Det finns två jackor för dam, en för herr och en för barn. Den för herr kostar 1.900 kronor.

arket.com Garderoben, Kläder, Arket, Arket Re:Down, jackor, dunjackor, återvinning Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Visa Pressmeddelande ARKET introducerar ny serien dunjackor – Re:Down® gjorda i 100% återanvänt dun

För A/W18 lanserar ARKET en ny serie tekniska ytterplagg för dam, herr och barn gjord på 100% återanvänt dun. Den naturliga fyllningen består av dun och fjädrar som återvinns från begagnade produkter som sovsäckar och täcken. Återvunnet dun har samma egenskaper och används precis som nytt dun.

Re:Down® produceras i Ungern. Det återanvända dunet och fjädrar tvättas i naturligt termiskt vatten, torkas och steriliseras vid hög temperatur utan användning av kemikalier. Fabriken drivs delvis av solenergi och allt avloppsvatten som används i tvättprocessen återvinns till rent dricksvatten. 97% av allt insamlat material regenereras till nya produkter.

Kollektionen innehåller två modeller för dam, en för herr samt en för barn. Re:Down® finns till försäljning under hösten i ARKETs butiker samt online på arket.com.
H&M lanserar nya kedjan Arket senare i år "Style beyond trend" Senare i år kommer H&M att lansera den nya kedjan Arket vid sidan av COS, Cheap Monday, & Other Stories, Monki och Weekday. Man beskriver Arket med orden "modern-day market that will offer essential products for men, women, children and home" och förutom kläder ska det finnas inredningsprylar, och ett kafé. Den första butiken kommer att ligga på Regent Street i London och väntas öppnas i slutet av sommaren. Tumnagel
119kg
0
127kg 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 18 okt 2018, 11:00
Dunjackor med återanvänt dun Nyhet från Arket
127kg
0