m
a
r
4 i dag4 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Volvo Ocean Race drar igång på lördag
Starten går från Alicante

Volvo Ocean Race drar igång på lördag
Foto: Ainhoa Sanchez
Garaget / Båten

Nu på lördag är det dags för den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race. Sju stycken båtar kommer att lägga ut från Alicante och innan tävlingen är avslutad i Göteborg i juni nästa år har man angjort elva stycken hamnar på fem olika kontinenter.

Lagen som deltar är Team SCA (Sverige), Abu Dhabi Ocean Racing (Förenade Arabemiraten), Dongfeng Race Team (Kina), Team Brunel (Nederländerna), Team Alvimedica (USA och Turkiet), ett spanskt lag (officiellt lagnamn kommer att meddelas), och Team Vestas Wind (Danmark). Rutten är följande: Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, Sanya i Kina, Auckland i Nya Zeeland, Itajaí i Brasilien, Newport i Rhode Island, USA, Lissabon i Portugal, Lorient i Frankrike innan det är dags för den sista etappen mot Göteborg.

Visa
Pressmeddelande
Volvo Ocean Race hissar segel i oktober

Den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race inleds i oktober. Sju båtar lägger ut från spanska Alicante den 11 oktober 2014 och ska angöra 11 hamnar på fem kontinenter innan tävlingen avslutas i Göteborg i juni 2015. Tävlingsrutten sträcker sig 38 739 distansminuter över alla världshav - den ultimata mänskliga utmaningen.

För Volvo Car Group (Volvo Cars) har 2014-15 års Volvo Ocean Race en naturlig koppling till den globala varumärkesstrategin "Designed Around You". Samma människofokuserade synsätt på formgivning, säkerhet och teknik och samma kontinuerliga strävan att minska verksamhetens miljöpåverkan genomsyrar både tävlingen och Volvo Cars varumärkesutveckling.

– Här inom Volvo Cars utgår allt vi gör från människor - från vårt engagemang för säkerheten till innovationsarbetet. Volvo Ocean Race är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa och stärka relationer med människor runt om i världen. Tävlingen är i sig också ett enastående äventyr som kräver passion, fokus, engagemang och lagarbete - samma känslor och egenskaper som återspeglas i konstruktionen av våra bilar, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Car Group.

Nya båtar
De nya kappseglingsbåtarna i tävlingen understryker att allt utgår från människan. Volvo Ocean 65 är en radikal, högpresterande och robust båtmodell i världsklass. De sju båtarna i Volvo Ocean 65-flottan är likadana - och byggda enligt en enda noggrant kontrollerad uppsättning ritningar. Därmed blir det besättningarnas skicklighet, strategi och lagarbete som kommer att fälla avgörandet.

Affärsmöjligheter
Volvo Ocean Race öppnar viktiga affärsmöjligheter för Volvo Cars. En paviljong i varje hamn längs tävlingssträckan - Race Village - delas av alla Volvobolag och presenterar Volvos varumärke och produkter för allmänhet och företagsgäster. Under 2014-15 års tävling kommer fokus att ligga på helt nya Volvo XC90. Denna premium-SUV kommer att visas i paviljongerna under hela tävlingen. Den mobila utställningen kommer också att visa upp fordonsteknik och säkerhetsfunktioner. Bland annat demonstreras Park Assist Pilot.

Volvo Ocean Race är ett bra verktyg för att bygga, stärka och stimulera affärsrelationer. Strandhuggen under tävlingen erbjuder en unik miljö för att samverka med olika intressenter - som nuvarande och framtida kunder, återförsäljare, partners och media. Via tävlingsspecifika marknadsföringskampanjer, aktiv mediekontakt och digital kommunikation nås en större publik.

Tonvikt på kärnvärden
Volvo Cars kärnvärden - säkerhet, kvalitet och miljöomsorg - är naturligt invävda i Volvo Ocean Race. I nya Volvo Ocean 65 döljer sig en rad innovationer som tillsammans inte bara gör båten snabbare utan även gör den robust nog att segla i världens tuffaste farvatten. Säkerheten ombord på segelbåtarna är högt prioriterad, precis som den alltid har varit inom Volvo sedan den allra första bilen tillverkades 1927.

Global exponering
Volvo Ocean Race får enorm internationell mediabevakning. Miljontals entusiaster kommer att följa de professionella seglarna som tävlar mot varandra i sina tekniskt avancerade farkoster över vidsträckta och oförlåtande havsvidder. Webbkameror och avancerad telekommunikation gör det möjligt att följa tävlingen i detalj på tv, datorer och mobila enheter. Hundratusentals människor besöker också Volvos Race Villages i varje besökt hamn. De får se tävlingen från första parkett, får information om Volvo Cars varumärke och får njuta av underhållning och gästfrihet.

Under 2011-12 års tävling följde 1,55 miljarder människor den i tv, och Volvos Race Villages räknade totalt in 2,9 miljoner besökare. Ytterligare många miljoner människor följde tävlingen via digitala kanaler eller globala medier.

Volvo Ocean Race Edition
Volvo Cars firar också tävlingen med en annan specialutgåva av seglingsinspirerade bilar. Den femte generationen av Volvo Ocean Race Edition, som omfattar Volvo V40, V40 Cross Country, V60 och XC60, lanserades vid 2014 års bilsalong i Genève.

40 års tävlande
Idag, 40 år efter den första upplagan av Volvo Ocean Race, fortsätter denna enastående kombination av risker, mod och mänsklig uthållighet att fascinera åskådare och attrahera såväl nya som erfarna seglare.

Sju lag har anmält sig till 2014-15 års Volvo Ocean Race: Team SCA (Sverige), Abu Dhabi Ocean Racing (Förenade Arabemiraten), Dongfeng Race Team (Kina), Team Brunel (Nederländerna), Team Alvimedica (USA och Turkiet), ett spanskt lag (officiellt lagnamn kommer att meddelas), och Team Vestas Wind (Danmark).

Tävlingarna inleds den 4 oktober 2014 med ett heat i Alicantes hamn i Spanien. Den första havsetappen börjar den 11 oktober. Lagen lämnar Alicante för att segla cirka 6487 distansminuter till Kapstaden i Sydafrika. Rutten fortsätter därefter österut till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten,Sanya i Kina, Auckland i Nya Zeeland, Itajaí i Brasilien, Newport i Rhode Island, USA, Lissabon i Portugal och Lorient i Frankrike - innan de gör den sista etappen som avslutas i Volvos hemmahamn Göteborg.
118kg
0

Volvo Ocean Race drar igång på lördag

Starten går från Alicante

Ny kollektion med träningsplagg för herrar
Från Arket

Arket har nu lanserat en ny kollektion med träningsplagg för herrar som de kallar för Arket Sportswear. Kampanjen frontas av friidrottaren Michel Torneus och i kollektionen finns funktionella plagg för vardaglig träning och löpning. Den man kallar Windbreaker kostar 890 kronor, Long-Sleeved t-shirt kostar 390 kronor, Short-Sleeved t-shirt 290 kronor och för Pile vest får man betala 790 kronor. Spana in allt som erbjuds på länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Mauri träffar personer som saknar viktiga sinnen
Lukt, smak, hörsel och syn

I sitt senaste klipp har Mauri träffat Kenneth som saknar lukt och smak, Florian som är döv och Lovisa som är blind för att få reda på hur deras liv påverkas av att de saknar dessa sinnen. Speciellt när det kommer till matlagning. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Pripps Blå nu som alkoholfri
Och med ny design

Det har snart gått 60 år sedan Pripps Blå lanserades och nu har det blivit dags att även erbjuda den som helt alkoholfri. I samma veva har man uppdaterat designen och detta säger man är för att förtydliga kärnan i Pripps Blås stolta historia. Johan Kikas som är Marknadschef för avdelningen alkoholfritt säger följande: "Vår bryggmästare har tagit fram ett välbalanserat och uppfriskande lageröl. Frisk smak med lätt bitterhet i avslutningen. Inte för beskt och inte för sött. Precis som en Pripps Blå ska vara. Att vi kan lansera 0,0:an med ny design är som en perfekt bris en sommardag. Bara att hissa spinnakern och njuta." Pripps Blå 0,0% kommer till butiker nu i slutet av månaden och kommer att säljas som sexpack med 33-centilitersburkar. Flera bonusklipp nedan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Därför är Stockholm så kreativt
Intervju med tre internationella talanger

Det sägs att Stockholm är en av de mest kreativa och innovativa platserna i världen. Staden producerar flest "unicorns" per capita efter Silicon Valley och rankas av generation Z som en av de mest intressanta bland drömdestinationer. Varför är det på detta viset? I den korta filmen The Secret Formula of Stockholm söker man efter hemligheten bakom stadens kreativitet genom att intervjua tre internationella talanger som bor i staden. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

I Systembolagets nya butik kan du köpa kyld öl
Alkoholfri på tapp

I köpcentret Nordstan som ligger i Göteborg har Systembolaget nu öppnat en specialbutik som man döpt till Ölstudion by Systembolaget. Här ska man erbjuda runt 500 stycken nya ölsorter ur det tillfälliga sortimentet och en hel del lokala öl. Kronan på verket är dock att du kan få kyld öl på tapp. Men inte i ett glas som du kan mingla runt med, och inte med alkohol i. Istället handlar det om att personal i butiken tappar upp alkoholfri öl på glasflaska som du sedan kan ta med dig hem, eller dricka på stan om du skulle känna för det. Butiken är ett test som kommer att pågå under tre års tid. Om det hela faller väl ut kan denna typ av butik dyka upp på fler ställen. Tumnagel
139kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det National Irish Coffee Day!
Passar bra i kylan

Förutom slantar på kontot är det idag även National Irish Coffee Day. Irish Coffee är en alkoholhaltig kaffedrink som består av irländsk whiskey, socker, varmt kaffe och vispgrädde. Känns ju perfekt att sörpla på i vinterkylan som ligger över landet just nu. Gillar man inte kaffe kan man ju alltid byta ut detta mot ännu mer whiskey. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

Hemglass lanserar Sandwich Semla
Börjar säljas idag

En del menar att man bara får äta semlor på Fettisdagen som i år inträffar på tisdag den 16 februari. Men så är det ju inte såklart och semlor brukar dyka upp ungefär på nyårsdagen eller i närheten i alla fall. Varje år är det många som försöker vara lite kreativa kring semlan och presentera den i nya versioner, även om originalet alltid är bäst. Nu presenterar Hemglass en version och det är Sandwich Semla. Här har vi två stycken kex med kardemummasmak och mellan dessa ligger det gräddglass med smak av semla och rippel som ska ha smak av mandelmassa. Låter ju inte alls så dumt faktiskt. Ska finnas i Hemglassbilarna från och med idag så ni vet vad ni ska göra när ni hör den klassiska signalen plinga utanför er bostad. Tumnagel
140kg
+
Bobby Green
0

Ny galen klocka från MB&F
Skulle du vilja ha den här på handleden?

MB&F har gjort sig kända för sina knasiga klockor och den nya modellen HM9-SV är sannerligen inget undantag. Den här är en vidareutveckling av modellen Horological Machine N°9 som släpptes 2018 och inspirationen till den kommer från bil och flygdesign från 40- och 50-talet. Det här är första gången som man kan se alla de interna delarna från alla sidor och varje klocka ska ta 350 timmar att få ihop. Endast 20 stycken exemplar kommer att tillverkas och för att bli ägare till en får du snällt hosta upp 440.000 dollar. Läs mer om klockan på länken nedan. Tumnagel
39kg
+
Bobby Green
0

unemployedwineguy testar Aviation gin
Ryan Reynolds-ginen

Skådespelaren Ryan Reynolds har många strängar på sin lyra. En av dem är hans ginmärke Aviation Gin som unemployedwineguy recenserar i följande video. Jag har själv avverkat en flaska och mitt betyg är att det är bra bas-gin att ha hemma i skåpet. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Vice träffar mannen bakom All Gas No Brakes
Andrew intervjuar "intressanta" amerikaner

Om ni har hängt på internet de senaste åren finns det chans att ni någon gång har sett något från Andrew Callaghans YouTubekanal All Gas No Brakes. På denna kanal åker han omkring i USA och intervjuar folk och spanar in olika kulturer. Den gemensamma nämnaren är att folket han träffar väldigt ofta har väldigt starka åsikter om olika saker som alla i hela världen kanske inte håller med om. Det är mycket MURICA och liknande. Nu den senaste tiden har det även, inte helt oväntat, handlat mycket om pandemin. Vice har träffat Andrew i South Dakota där han spanade in en årlig motorcykelträff som innehöll en hel del intressanta personer. Bonusklipp och kanalens första klipp nedan. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Med Balldo kan du ha sex med pungen
Aj?

I och med att man följer massvis med olika medier för att hitta saker att skriva om så hittar man ibland lite underliga produkter. Som Balldo, till exempel. Det är en sexleksak användaren trär över sin pung och som gör att du kan penetrera din partner med pungen. Balldo är gjord i mjuk silikon med en inre kärna som håller hela paketet stabilt även när man stöter på rejält. Håligheten för pungen ska vara stor nog att passa majoriteten av testiklarna, vilket är bra antar jag. Balldo är för tillfället i prototypfas, men räds icke äventyrliga sexentusiaster! En crowdfundingkampanj kommer dra igång inom kort och årets sextjofräs kommer ni möjligtvis kunna lägga vantarna på någon gång i framtiden. Eller inte alls. Det beror väl helt på hur bra det går för gänget att samla ihop kosing. I videon nedan, som ni troligtvis inte kan ses här på på grund av Youtubes nya åldersrestriktioner, kan ni se hur det hela fungerar. Tumnagel
39.2°
+
André Stray

Snart kan du hyra barnkläder från Arket
Kommer kosta 19,50 euro i månaden

På torsdag den 28 januari drar Arket igång en ny grej och det är att man kommer börja hyra ut barnkläder. Det hela sker i samarbete med e-handelsbolaget Circos som sedan tidigare riktat in sig på prenumeration och uthyrning av kläder. Tjänsten kommer att kosta 19,50 euro per månad och kunden kan därefter antingen välja ett färdigt klädpaket eller plocka fritt bland utbudet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0

Marc et Claude - I Need Your Lovin'
Fredagsklassikern

Fredag igen och dags att veva igång helgen med lite härlig musik. Denna vecka dyker vi in i en riktigt mysig tranceklassiker skapad av den tyska duon Marc et Claude - I Need Your Lovinx27. Låten släpptes år 2000 och samplar The Korgis låt Everybodyx27s Got To Learn Sometime. Bonusklipp nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Ny singel från Billie Eilish
Tillsammans med Rosalía

Här har vi låten Lo Vas A Olvidar som är ett samarbete mellan Billie Eilish och Rosalía. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Levi's och BAPE presenterar kollektion
Släpps den 23 januari

Levix27s har slagit sina påsar ihop med det japanska varumärket A Bathing Ape (BAPE) och presenterar nu en gemensamt framtagen kollektion med kläder. Man har tagit flera av Levix27s klassiker och gett dessa en touch av BAPE. Allt släpps den 23 januari och grejerna kommer att finnas i Levix27s butik på NK i Stockholm och på nätet. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

Dokumentär om Serj Tankian
Sångaren i System Of A Down

I dokumentären Truth to Power får vi följa Serj Tankian som är sångare i metalbandet System Of A Down. Allt från exklusiva intervjuer till backstage-material ska finnas med. Släpps den 19 februari. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0