Quantcast
m
a
r
2 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Volvo Ocean Race drar igång på lördag
Starten går från Alicante

Volvo Ocean Race drar igång på lördag
Foto: Ainhoa Sanchez
Garaget / Båten

Nu på lördag är det dags för den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race. Sju stycken båtar kommer att lägga ut från Alicante och innan tävlingen är avslutad i Göteborg i juni nästa år har man angjort elva stycken hamnar på fem olika kontinenter.

Lagen som deltar är Team SCA (Sverige), Abu Dhabi Ocean Racing (Förenade Arabemiraten), Dongfeng Race Team (Kina), Team Brunel (Nederländerna), Team Alvimedica (USA och Turkiet), ett spanskt lag (officiellt lagnamn kommer att meddelas), och Team Vestas Wind (Danmark). Rutten är följande: Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, Sanya i Kina, Auckland i Nya Zeeland, Itajaí i Brasilien, Newport i Rhode Island, USA, Lissabon i Portugal, Lorient i Frankrike innan det är dags för den sista etappen mot Göteborg.

Visa
Pressmeddelande
Volvo Ocean Race hissar segel i oktober

Den 12:e upplagan av Volvo Ocean Race inleds i oktober. Sju båtar lägger ut från spanska Alicante den 11 oktober 2014 och ska angöra 11 hamnar på fem kontinenter innan tävlingen avslutas i Göteborg i juni 2015. Tävlingsrutten sträcker sig 38 739 distansminuter över alla världshav - den ultimata mänskliga utmaningen.

För Volvo Car Group (Volvo Cars) har 2014-15 års Volvo Ocean Race en naturlig koppling till den globala varumärkesstrategin "Designed Around You". Samma människofokuserade synsätt på formgivning, säkerhet och teknik och samma kontinuerliga strävan att minska verksamhetens miljöpåverkan genomsyrar både tävlingen och Volvo Cars varumärkesutveckling.

– Här inom Volvo Cars utgår allt vi gör från människor - från vårt engagemang för säkerheten till innovationsarbetet. Volvo Ocean Race är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa och stärka relationer med människor runt om i världen. Tävlingen är i sig också ett enastående äventyr som kräver passion, fokus, engagemang och lagarbete - samma känslor och egenskaper som återspeglas i konstruktionen av våra bilar, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Car Group.

Nya båtar
De nya kappseglingsbåtarna i tävlingen understryker att allt utgår från människan. Volvo Ocean 65 är en radikal, högpresterande och robust båtmodell i världsklass. De sju båtarna i Volvo Ocean 65-flottan är likadana - och byggda enligt en enda noggrant kontrollerad uppsättning ritningar. Därmed blir det besättningarnas skicklighet, strategi och lagarbete som kommer att fälla avgörandet.

Affärsmöjligheter
Volvo Ocean Race öppnar viktiga affärsmöjligheter för Volvo Cars. En paviljong i varje hamn längs tävlingssträckan - Race Village - delas av alla Volvobolag och presenterar Volvos varumärke och produkter för allmänhet och företagsgäster. Under 2014-15 års tävling kommer fokus att ligga på helt nya Volvo XC90. Denna premium-SUV kommer att visas i paviljongerna under hela tävlingen. Den mobila utställningen kommer också att visa upp fordonsteknik och säkerhetsfunktioner. Bland annat demonstreras Park Assist Pilot.

Volvo Ocean Race är ett bra verktyg för att bygga, stärka och stimulera affärsrelationer. Strandhuggen under tävlingen erbjuder en unik miljö för att samverka med olika intressenter - som nuvarande och framtida kunder, återförsäljare, partners och media. Via tävlingsspecifika marknadsföringskampanjer, aktiv mediekontakt och digital kommunikation nås en större publik.

Tonvikt på kärnvärden
Volvo Cars kärnvärden - säkerhet, kvalitet och miljöomsorg - är naturligt invävda i Volvo Ocean Race. I nya Volvo Ocean 65 döljer sig en rad innovationer som tillsammans inte bara gör båten snabbare utan även gör den robust nog att segla i världens tuffaste farvatten. Säkerheten ombord på segelbåtarna är högt prioriterad, precis som den alltid har varit inom Volvo sedan den allra första bilen tillverkades 1927.

Global exponering
Volvo Ocean Race får enorm internationell mediabevakning. Miljontals entusiaster kommer att följa de professionella seglarna som tävlar mot varandra i sina tekniskt avancerade farkoster över vidsträckta och oförlåtande havsvidder. Webbkameror och avancerad telekommunikation gör det möjligt att följa tävlingen i detalj på tv, datorer och mobila enheter. Hundratusentals människor besöker också Volvos Race Villages i varje besökt hamn. De får se tävlingen från första parkett, får information om Volvo Cars varumärke och får njuta av underhållning och gästfrihet.

Under 2011-12 års tävling följde 1,55 miljarder människor den i tv, och Volvos Race Villages räknade totalt in 2,9 miljoner besökare. Ytterligare många miljoner människor följde tävlingen via digitala kanaler eller globala medier.

Volvo Ocean Race Edition
Volvo Cars firar också tävlingen med en annan specialutgåva av seglingsinspirerade bilar. Den femte generationen av Volvo Ocean Race Edition, som omfattar Volvo V40, V40 Cross Country, V60 och XC60, lanserades vid 2014 års bilsalong i Genève.

40 års tävlande
Idag, 40 år efter den första upplagan av Volvo Ocean Race, fortsätter denna enastående kombination av risker, mod och mänsklig uthållighet att fascinera åskådare och attrahera såväl nya som erfarna seglare.

Sju lag har anmält sig till 2014-15 års Volvo Ocean Race: Team SCA (Sverige), Abu Dhabi Ocean Racing (Förenade Arabemiraten), Dongfeng Race Team (Kina), Team Brunel (Nederländerna), Team Alvimedica (USA och Turkiet), ett spanskt lag (officiellt lagnamn kommer att meddelas), och Team Vestas Wind (Danmark).

Tävlingarna inleds den 4 oktober 2014 med ett heat i Alicantes hamn i Spanien. Den första havsetappen börjar den 11 oktober. Lagen lämnar Alicante för att segla cirka 6487 distansminuter till Kapstaden i Sydafrika. Rutten fortsätter därefter österut till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten,Sanya i Kina, Auckland i Nya Zeeland, Itajaí i Brasilien, Newport i Rhode Island, USA, Lissabon i Portugal och Lorient i Frankrike - innan de gör den sista etappen som avslutas i Volvos hemmahamn Göteborg.
118kg
0

Volvo Ocean Race drar igång på lördag

Starten går från Alicante

Mobb Deep - Survival of the Fittest
Fredagsklassikern

Som klassiker denna fredag kör vi Mobb Deep med Survival of the Fittest, en låt som släpptes år 1995 och därmed fyller 25 år i år. Bonusklipp nedan. Tumnagel
-19kg
+
Bobby Green
0

George visar hur du gör rökt burgare på Texas-vis
Ge mig!

Burgarälskaren George Motz kör här lite skola där han visar hur du vevar ihop en burgare som ser mycket smarrig ut. Bonusburgare nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ny platta från Run The Jewels
Lyssna på RTJ4 här

Run The Jewels har nu släppt sin fjärde platta som väldigt påhittigt har fått titeln 4. Här hittas bland annat samarbeten med Pharrell Williams, Mavis Staples, 2 Chainz och Zack De La Rocha. Albumet har inspelat i Rick Rubins Shangri-La Studios och i den ikoniska Electric Lady Studios i NYC. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Därför kan du inte stå emot distraktion
Hjärnan ändrar fokus hela tiden

Forskning visar att våra hjärnor är designade för att bli distraherade. Forskare vid Princeton University och University of California har upptäckt att hjärnan ändrar fokus fyra gånger varje sekund. Hela tiden scannar hjärnan omgivningen och tar in information för att se om det finns något viktigare att lägga fokuset på. Det är helt omöjligt att stå emot det och därför blir vi lätt distraherade, även om det inte kanske alltid är så tydligt. Blir du ofta distraherad? Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

De mäktiga platserna i A Clockwork Orange
Och den nya tekniken som användes

I Stanley Kubricks dystopiska film A Clockwork Orange från 1971 får vi hänga med till futuristiska sci-fi-platser som nästan ser fejkade ut. Men faktum är att det inte är några kulisser eller liknande, utan platser som finns på riktigt. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Lär dig trimma skägget via Zoom
Ikväll klockan 20.00

Sitter du inne med ett rejält karantän-skägg som är i behov av trimning? Ikväll kommer barberaren Cari att köra lite skäggtrimskola via Zoom-länken nedan, spana in det så kanske du kan få ordning på din ansiktsbehåring? Klockan 20.00 drar det hela igång så ha trimmern redo! Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Ny möbelkollektion från Bentley
Smakar det så kostar det

2013 började biltillverkaren Bentley att även tillverka möbler och så här ser deras senaste kollektion ut. Här finns en soffa, sängar och fåtöljer för den med tjocka plånböcker. Bara soffan kostar nästan 15.000 dollar innan skatt och för sängen får du hosta upp nästan 12.000 dollar. Det finns två stycken fåtöljer att välja mellan och de kostar 9000 respektive 4200 dollar. Köper du alla nyheter handlar det om 40.000 dollar innan skatt. Tumnagel
33kg
+
Bobby Green
0

Lyssna på öl och Gotland
Ganska lugnande

Igår lanserades Wisby Lager Alkoholfri på Systembolaget och i samband med detta släpptes tre stycken ljudspår på Spotify. De heter Västerhejde, Visby och Djupvik och alla är inspelade med ljud skapade av ölen och Gotland. Pys från kapsylen, kluckande från att man häller upp den och vågornas skvalp. Rätt mysigt att lyssna på faktiskt. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det mjölkens dag!
Fira med ett glas och bullar

På initiativ av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation har man sedan 2001 firat World Milk Day den 1 juni varje år. Och idag är det detta datum så idag firar vi mjölken helt enkelt. Bonusklipp nedan. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Special-Omega för nästa års America's Cup
Lanseras i mars 2021

Omega har för tredje gången utsetts till officiella tidtagare för kappseglingstävlingen Americax27s Cup. Mellan den 6 och 21 mars nästa år går tävlingen återigen av stapeln och för att ladda inför detta presenterar Omega nu en ny klocka. Den heter Seamaster Planet Ocean 36th Americax27s Cup, är i rostfritt stål, mäter 43,5 millimeter och har ett strukturerat gummiarmband. Klockan kommer att säljas i 2021 stycken exemplar och lansering blir i samband med att tävlingen drar igång. Priset ligger på 74.800 kronor. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Gin med smak av passionsfrukt och apelsin
Börjar säljas idag

Idag släpper Kopparberg Gin lanserar en ny gin och den heter Passionfruit&Orange. Här ska det finnas smaker av passionsfrukt och bitter apelsinzest. Blanda den med tonic, is och en skiva apelsin. Flaskan som innehåller 700 milliliter kostar 279 kronor och du hittar den på länken nedan. Sedan tidigare finns även smaken Kopparberg Gin Strawberry&Lime. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Hitta prissänkta viner på Systembolaget
Köp innan de skeppas tillbaka till Europa

Systembolaget har på sätt och vis två verksamheter, en med butiker och saker på hyllan och en med ett stort beställningssortiment där produkterna fysiskt inte finns hos Systembolaget utan hos importörerna. Ibland beställer dessa helt enkelt för mycket av en vara och blir inte av med sitt lager. Det vanliga är då att det skeppas tillbaka ner i Europa och kanske hamnar på en bordershop, men innan dess så sänks priset här på Systembolaget. Systembolaget varken får eller vill berätta om detta, alkohol och REA är två ord som inte fungerar så bra ihop i Sverige. Vinbörsen är en ny tjänst som håller koll på dessa prissänkningar åt oss konsumenter. Man har helt enkelt koll på Systembolagets sortiment och noterar när ett vins pris sänks. Resultatet blir att vi konsumenter kan köpa vin till bra pris, vin slipper skeppas runt på lastbilar och Systembolaget slipper fortfarande ha en REA-skylt på sin hemsida. Win win så att säga. Tumnagel
605kg
+
Roger Åberg
0

Astrid S och Victor Leksell möts på gränsen
Framför låten Svag tillsammans

Astrid S är Norges största kvinnliga artist och Victor Leksell är Sveriges just nu hetaste manlige artist. Här får vi se de båda mötas på gränsen mellan Norge och Sverige och framföra Victors låt Svag tillsammans. Tumnagel
197kg
+
Bobby Green
0

Jam & Spoon - Right in the Night
Fredagsklassikern

Idag är det fredag och då ska man bland annat lyssna på bra musik, gärna högt på en bra anläggning. Denna vecka kör vi klassikern Right in the Night från den tyska gruppen med det fantastiska namnet Jam & Spoon. Bonusklipp nedan. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Historien om glass
Bästa man kan stoppa i sig

Alla älskar väl glass? Det är ju det bästa som finns egentligen. Svalkande, sött och finns i cirka en miljard olika varianter och smaker. Här får vi lära oss lite historia kring denna fantastiska uppfinning. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det National Burger Day!
Fira köttpuckens dag!

Okej, det är inte International Burger Day idag utan National Burger Day. Men det är fortfarande en dag där man hyllar hamburgaren och det vill man ju vara med på såklart. Själv blir det nog ett par patty melts med rökt ost för att fira. Hur firar ni? Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Ny Ben & Jerry’s-glass till serien Space Force
Boots On The Moooo’n

Imorgon har den nya komedi-serien Space Force premiär på Netflix. Och vad äter man till serier? Glass såklart! Därför har Ben & Jerry’s givetvis tagit fram en ny passande smak, och den heter Boots On The Moooo’n. I byttan hittar vi mjölkchokladglass, fudge-kor, mandeltoffee-bitar och en kärna av söt kakdeg. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Enorma kungakronor på Burger King
Ska hjälpa personer att hålla avstånd

Det är läge att hålla avstånd just nu och för att burgarälskare på Burger King inte ska komma för nära varandra har man introducerat gigantiska kungakronor som gör det enkelt att få lite mer utrymme för sig själv. Påhittet kommer från Tyskland och kanske även kommer dyka upp på fler ställen. Burger King i Italien har valt ett lite annat grepp för att hålla isär folk - där har man istället lastat på tre gånger så mycket rå lök på burgarna för att på så vis låta den stinkande andedräkten göra att man håller avståndet. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0