2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Renault är tillbaka i Formel 1 Den nya bilen är presenterad
Renault är tillbaka i Formel 1

I går drog Renault av skynket på deras nya F1-bil och nu är de officiellt tillbaka i cirkusen. En av personerna som kommer att ratta bilen som kallas för RS16 är danske Kevin Magnussen, förutom honom britten Jolyon Palmer och som tredjeförare fransmannen Esteban Ocon. Vdn Carlos Ghosn sa vid avtäckningen följande:
"Vi är övertygade om att motorsporten ger en extra gnista och fascination till både motorsportsentusiaster och vardagsbilister. Formel 1 kommer öka uppmärksamheten och kännedomen kring Renault, speciellt på de marknader där Renault är nykomling. Vårt ökade engagemang och involvering i motorsporten kommer vara kärnan i varumärket Renault och i företagets strategi kring teknisk utveckling."
Läs mer här.

Garaget, Bilen, Renault, Formel 1, F1, Renault Sport Formula One Team, racing, sport, RS16
Visa Pressmeddelande Renault är tillbaka i Formel 1 med danske Kevin som en av förarna

Renault är tillbaka i Formel 1 och som ett av de första teamen visade man upp nya bilen och förarna igår i Paris för världspressen. Danske Kevin Magnussen är en av förarna i teamet.

Med det helt nya fabriksteamet Renault Sport Formula One Team är Renault på väg till toppen i en av motorsportens hetaste klasser; F1. Målet är att återigen nå toppen och vinna världsmästerskapet.

Redan 1977 introducerade Renault turbomotorn i Formel 1 och 1992 vann Renault tillsammans med Williams världsmästerskapet.

Renault har deltagit i mer än 600 Formel 1 lopp och totalt har Renault vunnit mästerskapet 12 gånger som motorkonstruktör, 11 förar-världsmästartitlar och totalt 168 Grand Prix-segrar. I över 40 år har Renault varit dedikerade till Formel 1.

”Vi är övertygade om att motorsporten ger en extra gnista och fascination till både motorsportsentusiaster och vardagsbilister. Formel 1 kommer öka uppmärksamheten och kännedomen kring Renault, speciellt på de marknader där Renault är nykomling. Vårt ökade engagemang och involvering i motorsporten kommer vara kärnan i varumärket Renault och i företagets strategi kring teknisk utveckling”, säger Carlos Ghosn på presskonferensen i Paris där hela Renaults ambitiösa motorsportsstrategi presenterades.

2016 blir året då Renault kommer tillbaka till F1 men också det år då satsningen skall byggas upp, vilket Carlos Ghosn var tydlig med. Renault har som mål att 2017 på allvar börja köra för att nå topplaceringarna.

Förutom danske Kevin Magnussen kommer brittiska Jolyon Palmer och tredjeföraren fransmannen Esteban Ocon att köra för teamet.

Återkomsten till F1 är en del i Renaults nya omfattande satsning inom motorsporten. Renault Sport kommer delas upp i två avdelningar; Renault Sport Racing och Renault Sport Cars.

Renault Sport Racing omfattar alla Renaults motorsportsaktiviteter inklusive Formel 1, Formel E Dams, Formel Renault 2.0, Renault R.S 01 Trophy samt en lång rad andra aktiviteter.

Renault Sport Cars är en utveckling av Renault Sport Technologies som är känt för att utveckla Renaults RS modeller; Mégane och Clio samt GT versionerna av Mégane. Renault Sport kommer utveckla sitt internationella avtryck och växa genom ökade investeringar.

Renault Sport Racing och Renault Sport Cars kommer arbeta tillsammans för att maximera den kommersiella synergin, från bana till väg.

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris som startade 2007 i Norden. Renault S.A. har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.
197kg 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 4 feb 2016, 11:30
Renault är tillbaka i Formel 1 Den nya bilen är presenterad
197kg
0