m
a
r
3 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nya Audi RS6 går som en skållad R8

Nya Audi RS6 går som en skållad R8
Foto: Bobby Green
Garaget / Bilen

Nu i veckan stack jag till München en sväng för att provköra helt nya Audi RS6 och S3 (mer om den bilen i en annan artikel). Det jag visste att jag hade att vänta mig var en fläskig toksnabb kombi, eftersom RS6 nu endast finns i Avant-utförande, och att det i Tyskland finns en väg som heter Autobahn. En kombination som är svårslagen och en plats där man alltså för en gångs skull kan testa en bils toppfart. Om det inte vore för att det regnade förstås...

Inledning

Att dyka genom molntäcket med planet och se att regnet öser ner var ju inte det roligaste direkt, men inte mycket att göra åt. Efter en kort genomgång fick vi springa ut på lekplatsen och välja bilar, jag och min co-driver siktade in oss på en av de få mattlackerade RS6:orna som fanns och hoppade in. Jag började i passagerarstolen för ovanlighetens skull. Vi följde den inprogrammerade rutten och efter en stund var både vi och motorn varma och det var dags att börja testa vad bilen gick för. Dynamic Mode on.

Körkänsla

Som passagerare upplever man ju åkturen på ett något annorlunda vis än som förare. Jag upplevde ett ordentligt sug i magen vid varje gaspådrag, vilket oftast inte är lika framträdande när jag själv är den som sitter bakom ratten. Det märktes redan i Comfort-läget att den här bilen ruvar på mängder av kraft som bara ville släppas lös och givetvis skulle vi bevilja detta. 560 hästar kom sparkandes i ryggen och kraften känns nästan oändlig. Det matar på hela tiden, växel efter växel, tills den åttonde kuggar i och hastigheten bara fortsätter att stiga. Det våtstänkta underlaget gjorde att vi av säkerhetsskäl höll tillbaks lite trots att det var fri fart, men hade det bara varit torrt hade det inte varit några som helst problem att segla upp till toppfarten på 305 km/h. Utan att det hade blivit obekvämt.

Åkturen rakt fram är så fantastiskt väl maskerad och odramatiskt att man snabbt blir oerhört fartblind. Helt plötsligt körde vi i 250 km/h, och samtalade i vanlig samtalston som om vi "fiskörde" i 130 km/h på svensk motorväg. Inte ens motorn gav ifrån sig något ljud, så länge man inte var tung på gasen. Bilen bara sköt fram som en missil på räls. Som väntat. Men det är just det här med fartblindheten, och hur sjukt snabbt man kommer upp i olagliga hastigheter med den här bilen.

Turen fortsatte av från motorvägen och in på lite mindre vägar, och det är här man märker att RS6 Avant är ett stort åbäke. Lite småbyar passerades och man fick på sina ställen hålla koll på var däcken befann sig vid möte, för att repa de där 21 tum stora fälgarna skodda med 285-däck (runtom) var inget någon utav oss ville. På dessa vägar kändes bilen nästan lite för stor, och för snabb. Vid lite mer aktiv körning kommer man helt enkelt upp i fart alldeles för snabbt, och måste då stå på bromsen igen. Och när man väl gör det stannar bilen, direkt. Testexemplaret var utrustad med keramiska bromsar (tillval, 100 300 kronor extra) som tog upp hela utrymmet innanför framfälgarna och som bettade något otroligt bra. Totalt överdrivet att ha ett par såna här bromsar på en bil av denna sort, men det såg fett ut, och funkade riktigt bra.

Trots sin storlek ligger bilen dikt an mot vägen. Det fick mina inälvor känna på när snabba filbyten testades. Det är smått fantastiskt att en kärra med en tjänstevikt på över två ton (-90 kilo jämfört med föregångaren) kan förflytta sig såpass snabbt, utan någon som helst rullning i karossen eller liknande. Som ett magnetsuddi på en whiteboard. Den monstruösa effekten, samma som i R8 GT, är ju också det en smått bisarr sak. Den här bilen gör alltså 0-100 km/h på bara 3.9 sekunder, vilket är samma som för R8 V10 Coupé. Det är lite svårt för hjärnan att ta in. Men det märks när man trycker på. Du trycks framåt av effekten samtidigt som kroppen trycks bakåt i stolen. Och allt detta samtidigt som du är omgiven av massa lyx, sitter i bekväma stolar, kan ha ett gäng ungar i baksätet och shoppingpåsar i bagage-utrymmet. Gotta love 2013.

Motor

Att Audi bytt ut V10:an mot en dubbelturbo-V8:a kanske grämer vissa. Men det är bara att leva med. Och när den nya spisen dessutom är bättre på alla möjliga sätt och vis (förutom då att man inte länge kan säga att man har en V10:a) så finns det ju egentligen inget att klaga på. Visst, den här har 20 hästar mindre än föregångaren, men den både går snabbare, drar mindre och släpper ut mindre. Det kan det vara värt i mina ögon. Förbrukningen har sänkts med 30 % och en RS6 Avant drar nu på pappret så lite som 0.98 liter per mil och släpper ut 229 gram CO2 per kilometer. Siffror som köparen av en RS-modell kanske inte bryr sig överdrivet mycket om, men det är ju en klar förbättring. Motorn är dessutom mindre vilket ger en lägre tyngdpunkt och i sin tur en bättre viktfördelning. De små turbo-snurrorna sitter placerade ovanpå motorn vilket gör att avgasrören fram till dessa kan göras mycket kortare. Det här gör att fläktarna börjar snurra tidigare och man slipper ketchup-effekten. Gasresponsen är blixtsnabb men om man bråkade lite och körde växellådan i manuellt läge på någon av de högre växlarna hände det inte mycket om man tryckte fullt i lägre hastigheter. Då behövdes det ett par sekunder innan motorn vaknade till liv igen. Detta var också märkbart när man inte körde i Dynamic-läget och hade såsat en stund, och sedan trampade fullt. Då var det precis som om att man petade på en sovande björn med en pinne, och det tog några ögonblick innan den började frusta.

Ljudet

RS-modellerna låter alltid trevligt men nu för tiden är ljudet delvis "fejkat". Motorljudet förstärks nämligen via högtalarna då bilen i sig är så bra ljudisolerad. Lite tråkigt tycker jag och i vissa lägen låter det hela lite väl artificiellt. Den här motorn har cylinderavstängning så när man inte trycker på stängs halva cylinderbanken av. Men för att man inte ska skämmas kompenseras ljudet upp så att det fortfarande ska låta som en V8:a. Det gör det inte, utan blir istället något slags konstigt buller istället för skön motorsång. Ett ljud man som tur är inte upplever allt för ofta men när det väl dyker upp är det inte så roligt. Bilen låter mest i Dynamic-läget och då morrar den på riktigt gött. Det går att få till rätt rejäla knallar vid nedväxlingar och vid stadigt tryck på gaspedalen rasar det ner härligt ljud även vid uppväxlingar. Vi tog reda på om det här bara gällde när man satt inne i bilen men som tur är låter den lika trevligt utifrån. Dock är den på tok för tyst vid långsam körning och när man ligger på en högre växel. Här ligger Mercedes med sina AMG-bilar ljusår före, och jag hoppas att tillverkare som Audi och BMW någon gång tar rygg och gör samma med sina prestandamodeller. Jag menar, ljudet finns ju där, så varför dölja det?

Avslutning

Återigen levererar Audi en komplett familjeracer för den som vill kunna åka toksnabbt utan att kompromissa på vare sig komfort eller utrymme. En lyxpralin att nöta hundratals mil i, utan att behöva veckla ihop sin kropp och få skavsår på skinkorna. Utseendemässigt ett stort kliv jämfört med föregångaren, som i sin tur var ganska så lik bilen den efterträdde. Enkelt att beskåda då alla tre generationer fanns uppställda på plats där vi hämtade bilarna. I mina ögon är den första generationen en riktigt kaxig sleeper, den här nya kan du inte gömma dig i. Speciellt inte med full-led-strålkastarna (21 900 kronor extra) som är argare än den där björnen vi väckte förut, ett ansikte man ska passa sig för om det dyker upp i backspegeln.

Bilen går att beställa nu och den kommer till Sverige i juni. Hur många som är sålda är oklart, men bli inte förvånade om de till hösten ändå rullar ett par på gatorna. Eller varför inte banan, sportdiff är nämligen standard i Sverige. Som vi vet så finns det alltid människor med gott om pengar.

Och nej, Quattro-loggan måste man inte ha där nere i grillen, den är tillval. Och den matta lacken kostar nästan 50 000 kronor extra.

Fakta Audi RS6 Avant:

Motor: V8, 4.0 liter, dubbla turbo, 560 hästkrafter, 700 Newtonmeter.
Växellåda: Åttastegad automat.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 3.9 sekunder, toppfart 250 km/h (305 km/h med Dynamic plus-paketet).
Bromsar: Kolfiberkeramiska skivor i dimensionerna 420 millimeter (fram).
Däck: 285/30 R 21 bak och fram.
Mått: Hjulbas 2.91 meter, längd 4.97 meter, bredd 1.93 meter, höjd 1.46 meter, vikt 2 010 kilo, bensintank 75 liter, förbrukning 0.98 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 229 gram per kilometer.
Pris: 1 050 000 kronor.

Läs mer
Visa
Pressmeddelande
Revolutionerande prestanda:

Nya Audi RS 6 Avant
• Kraftfull V8 med dubbelturbo: 4.0 TFSI på 560 hk och 700 Nm
• Lägre vikt för ännu bättre effektivitet och prestanda
• 0 - 100 km/h på 3,9 sekunder – topphastighet 305 km/h

Nya Audi RS 6 Avant levererar revolutionerande prestanda. Bilen har blivit både lättare och effektivare jämfört med föregångaren och prestandan har förbättrats ytterligare. 0 till 100 km/h går på 3,9 sekunder och topphastigheten ligger på 305 km/h. 4.0 TFSI utvecklar hela 560 hk med en imponerande snittförbrukning på endast 9,8 liter per 100 kilometer.

Nya Audi RS6 Avant är en högprestandabil för vardagsbruk. För bilens kompromisslösa sportiga karaktär och egenskaper svarar quattro GmbH, ett helägt dotterbolag till AUDI AG. Företagets RS-modeller utgör själva spjutspetsen i modellprogrammet där förkortningen ”RS” är beteckningen på de mest kraftfulla versionerna i en modellserie. Det innebär quattro permanent fyrhjulsdrift, extremt goda vägegenskaper, en diskret design och full funktion i vardagen. 4.0 TFSI, som introducerades i fjol, är ett perfekt exempel på Audis downsizingteknik i högprestandaklassen. I nya Audi RS 6 Avant levererar dubbelturbo-V8:an med sin cylindervolym på 3.993 cm3
inspirerande kraft i alla körsituationer. Den maximala uteffekten på 560 hk uppnås i varvtalsområdet 5.700 till 6.600 v/min och vridmomentet ligger på 700 Nm hela vägen från 1.750 till 5.500 v/min. Motorresponsen är omedelbar, främst tack vare de två stora turboladdarna med sina dubbla inloppskanaler. Turboaggregaten sitter tillsammans med laddluftkylaren monterade i V:et mellan cylinderbankarna. Topplockens avgassida sitter också de på insidan, och inloppssidan utvändigt. Det här resulterar i en kompakt konstruktion och korta gasvägar med minimala strömningsförluster.Den specifika RS-motorstyrningen bidrar tillsammans med det ostrypta insugssystemet till den resoluta responsen från de 8 cylindrarna. 4.0 TFSI bjuder på ett sportigt, maffigt ljud. Med hjälp av de omställbara klaffarna i avgasröret kan man, när man så önskar,få ljudet ännu fylligare. Som tillval erbjuds också ett sportavgassystem.

Med den kraftfulla V8-dubbelturbon accelererar nya Audi RS 6 Avant från 0 till 100 km/h på klassbästa 3,9 sekunder. I standardkonfiguration är topphastigheten elektroniskt begränsad till 250 km/h. Med Dynamic-paketet (tillval) höjs denna till 280 km/h, och med Dynamic plus-paketet till hela 305 km/h.

Mätt enligt den vanliga europeiska körcykeln, drar RS 6 Avant i snitt endast 9,8 liter bränsle per 100 km. Det standardmonterade start/stopp-systemet och den innovativa temperaturhanteringen bidrar till den låga förbrukningen som sänkts med ca 40 % jämfört med den tidigare modellen.En banbrytande effektivitetsteknologi i Audi RS 6 Avant är det s.k. cylinder-ondemand-systemet (eller kort och gott COD). Då belastningen på motorn endast är låg eller medelhög, kopplar systemet bort insugs- och avgasventilerna till cylindrarna 2, 3, 5 och 8. 4.0 TFSI fungerar då som en 4-cylindrig motor, till dess föraren accelererar tillräckligt kraftigt igen. De verksamma cylindrarnas effektivitet ökar, eftersom arbetspunkterna förskjuts mot högre belastning. Övergången mellan 4- och 8-cylindersdrift tar endast ett par hundradelar av en sekund. Det enda man som förare märker av detta är en indikering på instrumentpanelen. COD-tekniken sänker bränsleförbrukningen enl. ECE med ca 5%. Ännu större besparingar – på ca 10% – är möjliga när man kör i lite lugnare hastigheter. Aktiva motorlager med fasförskjutna motsvängningar kompenserar för de vibrationer som uppstår vid 4-cylindersdrift. 4.0 TFSI är kopplad till en 8-stegad tiptronic-växellåda med extra korta växlingstider. Automatväxellådan har två lägen: D och S. Vill man växla själv kan man använda växlingspaddlarna på ratten eller växelspaken som har en unik RSdesign. De lägre växlarna är korta för verkligt sportig prestanda, medan de långa utväxlingsförhållandena i de högre växlarna sänker bränsleförbrukningen. RS 6 Avant är utrustad med quattro permanent fyrhjulsdrift där själva hjärtat i den vektorbaserade momentfördelningen utgörs av en självspärrande mellandifferential med ett förhöjt spärrvärde. Temperaturen regleras av en oljekylare. Om man så vill, kan sportdifferentialen steglöst fördela motorns drivkraft mellan bakhjulen för att öka smidigheten och stabiliteten ytterligare.

Nya RS 6 Avant är den första RS-modellen från Audi som är utrustad med en speciellt anpassad luftfjädring som standard. Den dynamiska inställningen för den adaptiva luftfjädringen på RS 6 sänker karossen med 20 mm. Systemet kombinerar luftfjädring med dämpningsreglering och anpassar sig efter vägförhållandena, körstilen och det läge som valts på Audi drive select med vilket föraren själv iflera steg kan påverka bilens köregenskaper. Audi erbjuder också det styvare systemet ”sportfjädring plus” med Dynamic Ride Control (DRC) som ett alternativ till den adaptiva luftfjädringen. Systemet består av stålfjädrar och justerbara 3-vägs-stötdämpare som via en central ventil sitter kopplade diagonalt via oljeledningar för minskade karossrullningsrörelser. Ett annat tillval är den dynamiska styrningen som har steglös styrkraft och utväxling. Detta system kan också integreras i Audi drive select och är precis som den standardmonterade elektromekaniska servostyrningen anpassad speciellt för RS 6 Avant.

Bromsarna bjuder på kompromisslös prestanda. De fyra ventilerade bromsskivorna är av en viktbesparande konstruktion och har en vågliknande kontur. Skivorna fram har en diameter på 390 millimeter med svartlackerade 6-kolvs bromsok som även kan väljas röda. Som tillval finns dessutom kolfiberarmerade keramikbromsar med en diameter på 420 mm. Bromsoken är då lackerade i antracitgrått. Den elektroniska stabiliseringskontrollen (ESC) har ett speciellt sportläge och kan även kopplas ur helt.

Nya Audi RS 6 Avant levereras som standard med smidda, högglanspolerade 20"-fälgar med dubbel 7 ekersdesign. Som tillval finns gjutna 21"-fälgar i tre olika utföranden: högglanspolerade silver, polerade svarta, resp. polerade titanlook. Karossen består till 20% av aluminium och innehåller många komponenter av höghållfast stål. Nya Audi RS 6 Avant väger ca 100 kg mindre än den förra modellen. Det förbättrade effekt/vikt-förhållandet bidrar till ännu bättre köregenskaper med högre prestanda och lägre förbrukning.

Ett antal speciella RS-designdetaljer framhäver det distinkta utseendet. Det man lägger märke till först är de matta aluminiumdetaljerna på karossen, den svarta högglanspolerade kylargrillen, stötfångarna, skärmarna, tröskelbreddarna och den stora takspoilern. En diffusor och två stora, elliptiska avgasrör ger bakpartiet dess
speciella karaktär.

Två stylingpaket – Matt aluminium eller Carbon – gör det möjligt att individualisera ytterligare. Nya Audi RS 6 Avant kan fås i nio olika lacker, däribland exklusiva Daytonagrå matt. Tillval från Audi Exclusive erbjuder ännu fler möjligheter till individualisering. Den sportiga och eleganta förarplatsen i nya Audi RS 6 Avant är helt inriktad på föraren. Instrumenten är svarta med vita tavlor och röda visare. Den treekrade multifunktionsratten med sin platta nederdel, de belysta instegslisterna, varvräknaren, MMI-displayerna och förarinformationssystemet pryds alla av ett RSemblem.

En nyhet i förarinformationssystemets RS-meny är växlingsstapeln. Ju högre varvtal, desto fler gröna segment tänds upp. Stapeln går över i rött och börjar att blinka när varvtalet börjar närma sig det röda strecket. Displayer för växelläge, turbotryck och oljetemperatur avrundar tillsammans med en digital hastighetsmätare det speciella förarinformationssystemet för RS 6.

Fotstödet, pedalerna och reglagen på MMI navigation har aluminiumoptik. Den dekorativa ramen runt den infällbara monitorn går i pianolacksvart, och de invändiga dörrhandtagen har en läcker design med dubbla lister – en klassisk RSfiness. Kolfiberinlägg är standard – som tillval finns ytterligare sex material att välja mellan. Det standardlevererade svarta innertaket kan också fås i månsilver eller svart Alcantara.

Sportstolar med utökade sidostöd, integrerade nackskydd och RS 6-emblem är standard. De är klädda i en kombination av svart Alcantara och läder, och mittsektionerna pryds av diamantmönstrade sömmar. Sätena kan också fås klädda i högklassigt, rutmönstrat Valcona-läder i svart eller månsilver. Som tillval erbjuds elmanövrerade deluxsäten med minnesfunktion. Audi RS 6 Avant levereras som standard med två sportigt skålade baksäten. Som tillval finns ett baksäte med plats för tre personer. Lastutrymmet har en volym på upp till 1.680 liter.

Nya Audi RS 6 Avant levereras med en generöst tilltagen standardutrustning bl.a. innehållande xenon plus-strålkastare, LED-bakljus, däcktryckskontroll, belysta instegslister och det vanliga förarinformationssystemet. Med ombord finns även parkeringssystem plus, farthållare, automatisk luftkonditionering med 4 zoner, MMI
navigation plus med MMI touch och Audi sound system med 10 högtalare. Som tillval finns LED-strålkastare med unik design, keramiska bromsar fram och bak, sportdifferential på bakaxeln liksom sportchassi plus med Dynamic Ride Control (DRC). Även Dynamic-, Dynamic plus- och komfortpaketen liksom praktisk taget alla topptillval i modellserien kan också fås till RS 6 Avant. Hit hör en head-up display, de avancerade förarhjälpsystemen och även Bang & Olufsen Advanced Sound System som har 15 högtalare och en total uteffekt på 1.200 Watt. Bluetooth biltelefon online – det perfekta komplementet till MMI navigation plus – ger
tillgång till Internetbaserade Audi connect-tjänster i bilen.
347kg
0

Nya Audi RS6 går som en skållad R8

Red Hot Chili Peppers ger sig ut på turné
Kommer åka världen runt 2022

Rockbandet Red Hot Chili Peppers meddelar nu att de nästa år kommer att ge sig ut på en världsturné. Det här kommer att bli de första nya spelningarna med gitarristen John Frusciante som åter är med i bandet efter ett uppehåll på tio år. Turnén drar igång i juni nästa år men några exakta spelningsdatum och platser har inte avslöjats än. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Crème brûlée-munkar
Mums med gofika!

Fabian Von Hauske jobbar på Wildair och Contra i New York och nyligen var han i Munchies testkök för att vispa ihop något riktigt smarrigt - Crème brûlée-munkar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Ozzy Osbourne släpper gin
På PET-flaska

Umida Group AB har ingått ett samarbetsavtal med Ozzy Osbourne och tillsammans kommer de att släppa en gin. Det är en klassisk London Dry Gin på 47 procent som fått namnet Ozzy Osbourne The Ultimate Gin. 1986 släppte Ozzy plattan The Ultimate Sin så det är det namnet man har lekt med. Ginen kommer i en PET-flaska på 700 milliliter och kommer att kosta 299 kronor. Lanseras på alla Systembolag den 1 december. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Jimmy Kimmel mumsar starka kycklingvingar
Klarar han hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av pratshowvärden Jimmy Kimmel som fick svara på diverse intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
76kg
+
Frode Wikesjö
0

Så blir Maker's Marks bourbon till
Buteljerar 24 miljoner flaskor om året

I det senaste avsnittet av Dan Does åker Daniel till Makerx27s Mark för att se hur deras bourbon blir till. I fabriken som har funnits i 60 år tillverkas 24 miljoner stycken flaskor varje år så det är lite ruljans på grejerna. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0

Lyssna på Guns N' Roses nya singel
Det här är Hard Skool

Efter singeln Absurd i början av augusti är det nu dags för Guns Nx27 Roses att släppa ytterligare en ny låt - Hard Skool. I mitt tycke började den lite segt men sen när Axl drar igång hör man att han i alla fall har kvar lite av det där gamla soundet som vi alla älskar. Just nu är bandet på turné och går allt vägen kommer gänget att uppträda på Sweden Rock nästa år. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så görs produkter för att undvika tullavgifter
Är Converse tofflor?

I denna video från Cheddar kollar man lite på hur företag på ganska finurliga sätt designar sina produkter för att slippa extra tullavgifter som endast gäller för en viss produktkategori. Det ska vara okej att ändra produkter för att passa in under en viss produktkategori, men det är olagligt att på ett uppenbart sätt ljuga om vad en produkt är för något. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström
0

Nytt från Thåström
Tillsammans med Titiyo

Joakim Thåström har släppt en ny singel som heter Papperstunna väggar och på den medverkar Titiyo. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Världsstjärnor deltar i global klimatkonsert
Äger rum på lördag

Nu på lördag kommer Global citizen live att äga rum. Det är en global konsert som ska öka medvetenheten om klimathotet och vara för en jämlik vaccinering. Allt sänds live och det kommer att hållas konserter samtidigt i Lagos, Paris New York, Rio, Sydney och Bombay under ett dygn. Några av artisterna som kommer att uppträda är Jennifer Lopez, Billie Eilish, Coldplay, Ed Sheeran, Elton John, Black Eyed Peas, Duran Duran, Kylie Minogue med flera. Hur du följer spektaklet hittar du på länken nedan. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Virvelvinden försvinner från Liseberg
Har funnits i 92 år

1923 öppnades portarna till nöjesparken Liseberg i Göteborg. 1929 presenterade man åkattraktionen Virvelvinden för alla de som inte som mig har anlag för åksjuka och gärna snurrar runt. Nu, 92 år senare, kommer attraktionen att tacka för sig och plockas bort. I helgen körs den för sista gången och när den är borta kommer två nya än så länge hemliga attraktioner att stå på dess plats. Vad det handlar om kommer att presenteras nu under hösten. Den som vill ta en sista tur med Virvelvinden får göra det gratis. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Liseberg AB (@lisebergab) Tumnagel
46kg
+
Bobby Green
0

En dag i The Mountains liv
Hafþór Júlíus Björnsson är nu boxare

Islänningen Hafþór Júlíus Björnsson är strongman, starkast i världen, skådespelare och före detta professionell basketspelare. Sedan förra året blev det känt att han ska ta sig an en annan gren - boxning. Målet är att knocka strongman-rivalen Eddie Hall och här får vi se lite hur han tränar inför matchen som troligtvis kommer utspela sig tidigt nästa år. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Svenska skor med sula av hampa
Icebug släpper nytt

Icebug är ett svenskt skoföretag som vill att skobranschen ska bli mer hållbar. Nu släpper man en ny skomodell som heter Larvik och den har en sula gjord av hampa. Hampan växer snabbt, binder koldioxid och behöver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Marie Thomasson som är head of demand på Icebug säger följande: "Att hela tiden ifrågasätta standardmaterial för att se om de kan ersättas med nya, innovativa lösningar är vardag för oss. Vi använder sedan tidigare till exempel alger från övergödda sjöar i våra mellansulor, vilket är bra både för planeten och funktionen. Hampa är en slitstark fiber, vilket förstås är eftertraktat när man gör outdoorskor, men det jag personligen gillar mest är att det gör skorna så sköna för fötterna. Hampa andas riktigt bra och reglerar temperaturen så att det värmer när det är kallt och kyler när det är varmt." Ett par blir dina för 1799 kronor. Modellen finns även i 100 procent nubuckläder för 1999 kronor. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Lil Nas X kör Joline
Dolly Parton-klassiker i ny tappning

Lil Nas X besökte nyligen BBC Radio 1 Live Lounge för att där framföra Dolly Parton klassiska dänga Joline. Tumnagel
97kg
+
Frode Wikesjö
0

Vans och ryska Rassvet tar fram sko
Och lite kläder

För första gången har Vans och Rassvet (PACCBET) samarbetat och resultatet är en sko (Vans Skate Bold) i två stycken färgskalor och en premiumkollektion av plagg och accessoarer. Rassvet grundades 2016 av en grupp skateboardåkare och företaget leds av skaparen Gosha Rubchinskiy och proffs-åkaren Tolia Titaev. PACCBET betyder gryning eller soluppgång på ryska och varumärket vill vara "det ledande ljuset för den nya vågen av den ryska skate-scenen". Kollektionen släpps den 23 september. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Gin inspirerad av Natthimlen
Har smak av jasmin och viol

Hendrickx27s presenterar nu den andra upplagan ur serien "Cabinet of Curiosities" och det är Lunar Gin. Den är inspirerad av natthimlen och har smak av jasmin och viol. Här finns även angelikarot, kummin och enbär. Ska dofta tallbarr och kaprifol. Flaskan rymmer 70 centiliter, ginen innehåller 43,4 procent alkohol och för en flaska får du betala 470 kronor. Artikelnumret är 41018. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Triwa presenterar samarbete med Sea Shepherd
Även denna är tillverkad av havsplast

Klocktillverkaren Triwa presenterar nu ett samarbete med Sea Shepherd som är en ideell miljöorganisation som vill skydda och bevara marina ekosystem och djurarter. Klockan är tillverkad av återvunnen plast från haven och är framtagen för att påvisa hur våra hav faktiskt mår. Förra året släppte Triwa klockan Time for Oceans som även den är tillverkad av havsplast. Klockan lanseras den 21 september och kostar 1395 kronor. 15 procent av varje såld klocka skänks till Sea Shepherd. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Ny färdig cocktail från Hernö Gin
Det här är Martinez!

Den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails är Martinez!. Här har man blandat Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter. Det är twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet. Martinez! släpps i en upplaga om 1250 stycken flaskor den 27 september klockan 10.00. Flaskan är på 500 milliliter, alkoholhalten på 35 procent och på prislappen står det 482 kronor. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Beavis and Butt-Head-kläder från Études
Snart på en Wille nära dig

Det franska klädmärket Études presenterar nu en ny kollektion kläder med MTV-ikonerna Beavis and Butt-Head på. Det finns t-shirts, jeansjackor, hoodies, skjortor och kepsar att välja mellan. Priserna sträcker sig från 90 euro till 650 euro och allt som erbjuds hittar ni på länken nedan. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0