Välkommen!
Skaffa Feber+
Ostfyllda Gougères
Dominique Ansel fixar
Har du ätit Gougères någon gång? Det är små ostbollar typ och de är svingoda. Här får vi se när Dominique Ansel fixar till ett gäng sådana som han även fyller med ost, för ost kan man aldrig få för mycket av. Bonusklipp nedan.
90kg
Äpple och kanel i årets Juleskum
Mer juligt än förra årets blåbär
Juleskum är ett sånt där godis som jag äter några bitar av varje år lite för att man måste, men andra verkar älska det. Förra årets smak var inte så juliga blåbär, men i år kör man lite mer traditionsenligt när man bjuder på Juleskum med smak av äpple och kanel. Smaken lanseras redan i början av september men kommer nog dyka upp i mer rimliga butiker under hösten. Det är trots allt bara sensommar än så länge.
128kg
Vi äter i genomsnitt 60 korvar om året
Män äter dock mycket fler korvar än kvinnor
Kantar Sifo har på uppdrag av Circle K undersökt hur svenskarnas korvvanor ser ut i en undersökning. Enligt denna så äter svensken i genomsnitt 60 stycken korvar om året. Det verkar dock vara stor skillnad på korvkonsumtionen mellan män och kvinnor. Enligt undersökningen så åt män i genomsnitt 72 stycken korvar om året medan kvinnornas korvkonsumtion landade på i genomsnitt 47 korvar om året. 7 av 10 svenskar (73%) äter korv minst ett par gånger i månaden och var femte (21%) uppger att de äter korv ett par gånger i veckan. Hur många korvar äter du om året ungefär? Svara gärna på vår enkät nedan
104kg
Det här är Frederikkes Marabou-variant
Lakrits, hallon och karamell
Marabou hade runt nyår en tävling där folk fick föreslå nya varianter på Marabous chokladkakor och sedan dess har vi sett två olika vinnare. Innan har vi fått se den lite experimentella smaken popcorn och fikavarianten brownie, kokos och kaffe. Nu är det dags för den tredje och sista och denna ska bli en permanent smak i utbudet som det verkar. Skaparen är Frederikke och smaken är saltlakrits, kanderade hallon och karamell. – Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar! 136.578 personer deltog i tävlingen som alltså har resulterat i tre vinnare.
78kg
Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet
Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor.
124kg
Sista dagen på McDonalds första svenska restaurang
Vila i frid McDonalds Kungsgatan 4
I söndags stängde McDonalds ner sin första svenska restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen öppnade sina portar 27 oktober 1973 och hade alltså serverat burgare i nästan 48 år när det var dags för stängning söndagen 22 augusti. Jag besökte själv restaurangen för första gången någon gång på 1980-talet när jag som liten semestrade i Stockholm med familjen. Både jag och youtubern Jonas Strandberg tog givetvis tillfället i akt att även besöka restaurangen på dess sista dag i söndags. Jag hann dit precis innan man stängde dörrarna klockan 18:00 och var en av de sista kunderna som fick mig en Big Mac serverad på restaurangen. Redan på måndag morgon började man skruva ner skyltarna utanför restaurangen. Vad det kommer att bli för verksamhet i lokalen framöver finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett klipp från när Jonas Strandberg tog sitt sista meal på McDonalds Kungsgatan 4 och här ovan hittas en bild på mig innan jag gjorde detsamma.
91kg
Hernö gin smaksatt med trattkantareller
Och ängssyra
Varje höst sedan 2016 har det varit dags för Hernö High Coast Terroir Gin i begränsad upplaga. Precis som alltid i Hernös gin så är det enbär, lingon och älgört i, men självklart är det även något annat för att göra årets upplaga lite unik. I år har man valt trattkantareller och ängssyra. – Det som är intressant är att trattkantarell bidrar med kryddiga toner. Dessa balanseras upp bra av fräschören från ängssyra, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin. Spännande! Årets version har premiär 25 augusti, alltså på onsdag, och säljs endast i några hundra flaskor.
77kg
McDonalds första restaurang i Sverige stänger
Idag går en epok graven
Idag, 22 augusti, stänger McDonalds sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Restaurangen var den första McDonalds-restaurangen som öppnade i Sverige och den slog upp sin portar 27 oktober 1973. Anledningen till att restaurangen stänger ner beror på att McDonalds inte anser att nya investeringar i restaurangen kommer att bli lönsamma. Joachim Knudsen, vd McDonalds Sverige, säger i en kommetar: "Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner." Det är den femte restaurangen i Stockholms innerstad som stängs ner sedan 2018. De senaste fem åren har 23 stycken McDonalds-restauranger i stadskärnor runt om i Sverige stängts skriver Fastighetsvärlden. Istället har McDonalds satsat på bland annat drive-thru-restauranger.
83kg
Elijah Wood mumsar starka kycklingvingar
Klarar Frodo hettan?
Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av skådespelaren Elijah Wood som fick svara på intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar.
109kg
Matt Damon mumsar starka kycklingvingar
Klarar Jason Bourne hettan?
Kycklingvingar är brutalt gott om de görs rätt, så nu har jag sagt det. På tal om kycklingvingar så gästades det senaste avsnittet av Hot Ones, där kändisar äter starka kycklingvingar, av skådespelaren Matt Damon.
113kg
Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons
Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar.
94kg
En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug
I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe.
82kg
Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken
Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken.
90kg
David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?
Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar.
103kg
Pang Pang släpper öl med whiskeyvibb
Rolig crossover, typ
Pang Pang har släppt en ny och rätt rolig suröl som de kallar för Tully. När jag först hörde om storyn och sedan smakade den fattade jag ingenting. En öl som lagrats på whiskeyfat som smakar ananas? Hur går det ihop? Men Tully försöker bli kompis med Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish, en whiskey som delvis har lagrats på romfat. Och då är ju en öl som smakar ananas som har lagrats på whiskeyfat rätt logiskt. Eller jag vet inte. Det är ganska så krystat men gott är det. Jag gillar suröl och den här är inte för sur men samtidigt inte för fjösig. Och ananas är en frukt som funkar fint i suröl tycker jag och Pang Pang lyckas hålla ihop det fruktiga med något som faktiskt känns öligt. Tully börjar säljas 19 juli på bolaget och är rackarns dyr, 45 spänn för 250 milliliter vilket motsvarar 60 spänn för en 33:a.
68kg
Ed Sheeran gästar Hot Ones
Perfect
Det är dags för Ed Sheeran att gästa Hot Ones och då får vi se om engelsmannen klarar av att äta starka kycklingvingar samt svara på frågor kring hans karriär och liv.
78kg
Så här skummar man mjölk
För goda kaffedrinkar
James Hoffmann är ett litet kaffegeni som är oerhört nördig. Men han är också bra på att förklara saker och på ett vettigt sätt berätta hur man ska göra något. Här ger han sig på hur man ångar mjölk. Den första regeln som väldigt få baristor verkar ha lärt sig är att mjölken aldrig ska bli varmare än 65 grader. Sen så ska så klart mjölken få bubblor i sig och få en bra textur, men det får ni kolla in videon för att lära er!
100kg
Så gör du stekt ris hemma
Utan wok och annat fuskigt
Stekt ris, eller fried rice, kan vara magiskt gott. Alex har i en serie filmer försökt lära sig hemligheten. I det senaste avsnittet använder han det han lärt sig till att göra en omgång stekt ris fast på ett sätt som man faktiskt kan göra hemma. Som bonus får vi veta hur man ångar jasminris.
98kg
På besök hos Oppigårds
Hej Hedemora!
Briljanta David Kringlund har begett sig till Hedemora för att besöka Oppigårds bryggeri. Här får han så klart träffa grundaren Björn Falkeström och prata om ölkultur och bryggeriet som han har byggt upp från grunden.
127kg
Joshua Weisman lagar IKEAs köttbullar
Fast bättre
YouTube-kocken Joshua Weisman antar sig här utmaningen att tillaga IKEAs köttbullar hemma fast bättre.
40kg
Chokladkakan som tar 150 timmar att göra
Seriös sak
Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på!
117kg
Ett 1776-pack öl tack!
Pabst Blue Ribbon firar nationaldag
Det är snart nationaldag i USA och det måste ju Pabst Blue Ribbon fira. Det gör man genom att skapa ett 1776-pack med öl, helt enkelt för att nationen grundades 1776. Nu kommer tyvärr inte detta att säljas till allmänheten, men man kommer tydligen att släppa ett 99-pack som ska gå att köpa.
80kg
James May lär sig behandla sin wok
Av School of Wok
En klassisk wokpanna kräver lite arbete för att få den så effektiv som möjligt. Här har vi ett klipp där James May får lära sig vad man ska göra första gången man använder sin wok och hur man sedan behandlar den på bästa vis.
90kg
Glassen Sitting Bull får behålla sitt namn
Men får ny förpackning
Det svenska glassföretaget Triumf Glass fick förra året motta en del kritik då vissa ansåg att deras glass "Sitting Bull" fått ett stereotypiskt namn. Nu har företaget utrett namnet på glassen och beslutat sig för att behålla det. Företaget uppger dock att man har designat om glassens paket. När de nya paketen skickas ut från fabriken i september kommer de att ha fått ett nytt utseende. Triumf Glass marknadschef Felix Müntzing säger till SVT Väst: "Det vi upplevde att folk reagerade mest på var användningen av figuren i kombination med förpackningen. Vi har gjort om designen och tonat ned den kopplingen nu." Här ovan kan ni kolla in Sitting Bulls nuvarande förpackning. I SVT Västs inslag nedan syns en bild på den nya förpackning och där kan ni även lyssna på när Felix Müntzing snackar lite om namnet på glassen.
60kg
Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums
Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv.
86kg
Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk
Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen?
91kg
Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination
O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger.
134kg
Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken
Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag.
121kg
Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället
Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så...
250kg
Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?
Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen?
-36kg
Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten
Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University.
78kg
McDonalds första maskot gör comeback i Japan
Donken firar 50 i år i Japan
I år är det 50 år sedan McDonalds slog upp portarna till sin första restaurang i Japan. Detta firar man bland annat genom att återinföra McDonalds första maskot Speedee på en del av snabbmatskedjans förpackningar. Speedee användes som logotyp på en del McDonalds-restauranger fram tills det klassiska "Golden Arches"-M:et blev standardlogotyp för McDonalds-restauranger 1962. Speedee fungerade senare som en slags maskot för restaurangerna men ersattes 1967 av clownen Ronald McDonald. Idag har McDonalds runt 2900 restauranger i Japan och dessa kommer att servera mat i Speedee-förpackningar från i slutet av maj till augusti i olika perioder.
139kg
Brooklyn Brewery släpper Spritz på burk
Geni eller fail?
I dag regnar det och längtet efter en spritz är på rekordlåga nivåer. Men när solen skiner och man är ledig kan det vara fantastiskt med en Aperol Spritz eller en Campari Spritz. Nu kommer det på burk från Brooklyn Brewery och om den är god är det genialiskt, men jag är försiktigt skeptisk. Brooklyns version är inte Aperol spritz på burk utan en maltbaserad produkt som genomgår bryggning. Fördelen med det är att det inte är en sockerbomb på samma nivå som en vanlig spritz, faktiskt halva mängden kalorier. Ska bli intressant att testa!
128kg
Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info
Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor.
84kg
Oves gatukök utsett till årets korvkiosk
Goa korvar på Västkusten
Korvakademien har ännu en gång utsett årets korvkiosk och i år tillfaller den äran Oves Gatukök i Sävedalen lite utanför Göteborg. I nomineringen till att just Oves vann Årets korvkiosk i år står det bland annat: "Denna korvkiosk har hållit högsta klass ända sedan starten i början på 1950-talet. Nu liksom då ringlar sig köerna långa till detta populära gatukök. Dragningskraften står att finna i det som heter ”goa korvar” i kombination med ”gôtt mos”" Korvakademien har funnits sedan 1991 och delar förutom priset till Årets korvkiosk även ut priser till Årets Korvprofil, Årets Korvkrog samt Korvakademiens Hederspris.
216kg
Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det
Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan.
82kg
Tio kylda kaffedrinkar
Perfekt under sommaren!
Kaffe är gott, även på sommaren. Man kan så klart göra en islatte, men det finns en massa andra varianter som man också kan göra. Här får vi se hur man gör en hel hög olika kalla kaffedrinkar, de flesta av dem är väldigt enkla att göra och tål att prövas. I tur och ordning får vi se isespresso, shakerato, iscappuccino, islatte, frappé, cappuccino Freddo, cold brew, nitro cold brew, affogato och espresso tonic. Dricker du kallt kaffe? Vilken är din favorit?
101kg
Göteborg fyller 400 år
Bjuder på halv special och jubileumsbakelse
6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special!
100kg
Pripps lanserar en alkoholfri radler
Alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad
Carlsberg Sverige har lanserat Pripps Radler 0,0% vilket är en alkoholfri ljus lager bryggd med citronlemonad. serveras iskall. Antingen direkt ur burken, eller i ett glas med mycket is och en citronskiva. Johan Kikas, som är marknadschef för alkoholfritt på Carlsberg, hade detta att säga om ölen: "Radler är en dryck som både uppskattas av öldrickare, och de som hellre väljer andra alternativ. I Pripps Radler 0,0% har vi hittat en fin balans mellan det friska och beska, för de som vill ha ett törstsläckande alkoholfritt alternativ som inte är för sött. Ambitionen är att Pripps Radler 0,0% ska bli en ny alkoholfri favorit för många" Radler-öl är rätt populärt i varmare klimat och är oftast bäst när den serveras iskall. Om denna Pripps-variant är drickbar eller ej återstår se då vi ej provat den ännu. Pripps Radler 0,0% släpptes i butik förra veckan och kostar cirka 13 kronor.
116kg
Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod
Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks?
46kg
Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel
Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia.
85kg
Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp
Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta"
289kg
Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten
Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten.
82kg
Idag är det internationella kebabdagen
Åtminstone i Sverige
Idag firas den Internationella Kebabdagen i Sverige vilket gör att det kanske kan vara läge att dra en kebab till lunch eller middag ikväll. Hur internationellt firande av dagens kebabdag är går dock antagligen att diskutera. Enligt Svenska Högtider så firas den Internationella Kebabdagen i Sverige 5 maj på grund av att skaparen av den svenska Facebook-sidan "Internationella kebabdagen" fyller år 5 maj. Hur som helst, en kebab sitter ju oftast rätt fint så oavsett hur internationell kebabdagen kan anses vara så kan det ju vara värt att fira ändå.
112kg
Snart kan vi äta mask till middag
EU godkänner mjölmask som föda
EU har nu godkänt att torkade gula mjölmaskar ska kunna säljas som människoföda i EU:s 27 länder. Det innebär att vi snart kanske kan äta dessa direkt som snacks eller som en av ingredienserna i till exempel kakor, pasta och smoothies. Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat säljs redan i flera EU-länder men efter gårdagens EU-beslut ska det vara fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder. Elva andra typer av insektsbaserad mat väntar på att godkännas i EU och marknaden för insektsbaserad mat spås bli värd runt 4,6 miljarder dollar till 2027.
279kg
Action Bronson besöker New Yorks bästa pizzeria
Ser gott ut!
Klipp från femte säsongen av F*ck Thatx27s Delicious där Action Bronson besöker vad de anser är en av New Yorks bästa pizzerior.
110kg
Kan man göra en måltid av bara potatis?
boil em, mash em, stick em in a stew
Som Sam i Sagan om ringen säger så kan man göra väldigt mycket med potatis. Och i en ny video från NYT Cooking får Sohla El-Waylly utmaningen att laga en måltid med bara potatis.
86kg
Nat lagar mat i mikro
En omelett från helvetet
Kan man laga omelett i en mikro? Jajemensan. Ska man göra det? Tok heller! I en ny video från Natx27s what I reckon får vi reda på varför samt se vad för andra mikrorätter man ska undvika. Nej, tacka vet jag aladåb-rätter.
82kg
Nu är årets första färskpotatis här!
Skeppas till äldreboenden
Ett säkert tecken på att det snart är sommar är att den första färskpotatisen är här. I dag plockades de första potatisarna som är frilandsodlade och det gjordes på Bjärehalvön. I vanliga fall så brukar de första potäterna auktioneras ut men i år är läget lite annorlunda. – Premiärpotatisen kommer att stå rykande nykokt på bordet när 150 personer på vård- och omsorgsboendena Fullriggaren i Helsingborg, Ekparken i Göteborg och Älvsjögården i Stockholm firar Valborg. Förhoppningsvis kan vi också fira att vi går mot ljusare tider, där vi kan umgås med barn och barnbarn och varandra igen, säger AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis De här potatisarna åkte i backen 1 mars. – Vi har fått jobba lite extra för att få fram årets primörer, kan man säga. Det var blöta och två plusgrader i jorden när vi satte potatisen den 1 mars. Nu när 60 dagar har gått har vi väl haft fem dagar med tvåsiffrigt här på Bjäre. Det är ju faktiskt svalt, det måste jag säga. Men vi har jobbat hårt med fiberväv och Swift är en potatissort som tål ganska kall jord, så det har klarat sig. Det känns fint att få leverera färskpotatisen till våra äldre, hälsar potatisodlarna på Bjäre. Jag ser verkligen fram emot att få koka lite färskpotatis och snart finns de i butik!
203kg
Så använder man en AeroPress
Enkelt att göra gott kaffe
I förra veckan skrev vi om att James Hoffmann gått igenom AeroPressen och nu har det kommit en ny video där han helt enkelt förklarar hur han brygger en kopp med den coola manicken. Jag köpte en i förra veckan och måste säga att jag älskar den. Det är enkelt, kaffet blir lent och härligt och det är minimalt med stök. Nedan finns ett antal andra sätt att använda AeroPressen. Skillnaderna är inte så stor, det är mest finlir. I första videon nedan får vi se uppfinnaren själv göra en kopp som har vill att den ska göras.
92kg
Hur är det att äta som en riktigt kräsen person?
Mauri undersöker
Uppdrag: Mat har släppt en ny video och den här gången besöker Mauri tre riktigt kräsna svenskar för att se hur de lever.
80kg
Chokladmousse av gamla avokados
Hmmm....
Att köpa avokados och sedan märka att de fått mogna lite väl länge när man ska göra sin guacamole är alltid lite sunkigt. Men istället för att ignorera dem tycker NPR att du kan göra chokladmousse av dem istället. Blanda dem bara med lite godsaker och kakao sen har du en mousse redo till efterrätten.
84kg
Tutti Frutti fyller 100 år som godis
Firar det med lite nya smaker
I år firar Tutti Frutti 100 som godis och det uppmärksammar Fazer genom att släppa två nya smaker på Tutti Frutti som påsgodis och tre nya smaker för de som föredrar lösgodis. De nya Tutti Frutti-påsarna kommer i en Dumlekola-version och en variant som kallas för "Sunny Fruits". De nya lösgodisvarianterna blir "Tutti Frutti Combos Jordgubb/Banan", "Tutti Frutti Combos Sour" samt "Tutti Frutti Combos Päron/Melon". De nya Tutti Frutti-smakerna kommer att dyka upp i butik under vecka 19. En påse "Dumle Seasonal Tutti Frutti" kommer att kosta cirka 25 kronor medan en påse "Tutti Frutti Sunny Fruits" kommer att kosta cirka 21 kronor.
126kg
Gör din egen gyros
Kör den i kebabsnurra
YouTube-kocken Joshua Weissman släppte i går ett nytt klipp där han visar hur man kan få till en smaskig gyros i hemmet. Nu är det ju så att han kör gyrosen i sån där kebansnurra vilket de flesta sannolikt inte har i köksskåpet men det går ju att köra i ugnen eller grillen också och fortfarande smaka ganska bra.
90kg
Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror
Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök.
178kg
Lär dig göra egna tortillas
Levla upp fredagstacosen
I morgon är det fredag och enligt svensk lagstiftning måste tacos serveras. Om du är less på Santa Marias tortillas och är sugen på att testa något nytt så kan du kika på ChefSteps nya video där vi får lära oss att göra en variant av vetetortillas hemma.
73kg
James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren
AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni?
122kg
Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås
Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv.
93kg
Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!
TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19.
88kg
Sluta göra olika Oreos, tack!
En fejkhälsning från Oreo-chefen
Oreos är rackarns goda och man kan utan problem klämma en hel förpackning på en sittning. Givetvis är det den vanliga versionen som gäller, men Oreo har ballat ur en aning när det kommer till att erbjuda olika varianter av kakan. Så pass att Oreo-chefen* bestämt sig för att tala ut. *Klart det inte är.
83kg
Nästa sida
+
Per månad
39 kr
Betala löpande per månad. Ingen bindningstid .
Starta prenumeration
Per år
299 kr
Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid .
Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig.
Starta gratis provperiod
Engångsköp
349 kr
Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish.
Köp utan prenumeration