Välkommen!
Skaffa Feber+
Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck
Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till.
221kg
Fredrika har fixat Marabous nya smak
Brownie, kokos och kaffe
Förra året höll Marabou en tävling där folket fick ge förslag på nya smaker. I januari släppte man smaken popcorn och nu är det dags för smak nummer två. Det är Fredrika som har kommit på smaken brownie, kokos och kaffe eller as we call it in Sweden - fika! Den nya smaken är på 185 grams-förpackning och kommer i butik 10 maj.
149kg
Kopparbergs börjar göra vodka
Smaksatt så klart
Kopparberg är kända för sin cider men förra året gav man sig på att smaksätta gin. Nu är det vodka som står på tur och självklart är det smaksatt. Premiärsmaken är jordgubb och lime. Är man lat funkar det att blanda den med soda och garnera med jordgubbar och lime (så klart) men annars föreslår Kopparberg att man gör en vodka mojito på den. I med mynta, jordgubbar, limejuice och sockerlag i ett highballglas och se till att det blandas. Sedan på med is, vodka och sodavatten. Finns från och med i dag på beställningssortimentet för 249 spänn.
91kg
Taco Truck släpper fler produkter i butik
Ja tack!
Taco Truck är den foodtruck som startade foodtruck-trenden, i Stockholm i alla fall, och sedan en tid har man lite produkter i vanliga matvarubutiker. Älskar verkligen deras Chipotle Mayo och Chipotle Salsa, rekommenderas varmt. Kommer dessutom i bra förpackning som går att återanvända till dressing och egna såsblandningar. Hur som helst så släpper man nu lite nya produkter. Två olika sorters chips (salted white corn och beet root corn), två sorters kryddmixar (classic space och smokey spice) samt majstortillas finns nu i butik. Priserna är 15 spänn för kryddmixarna, 28 respektive 33 spänn för chipsen och 35 spänn för tortillas. Allt finns att köpa på MatHem och majstorillas finns även att köpa på ICA och Hemköp.
112kg
Veva ihop en hollandaisesås på en minut
Mikael Göransson visar hur
Förra vecka körde vi ett klipp där Mikael Göransson visade hur man redde ihop "världens snabbaste" bearnaisesås. Den här veckan är han tillbaka med ett klipp där han visar hur man kan göra en äkta Hollandaisesås på en minut. Göransson använder sig vare sig av vattenbad eller tekniken med sous vide för hollandaise. Istället har han tagit en stavmixer till hjälp och varför han gör det kan ni kolla in här ovanför.
90kg
Dome är en ny pizzaugn från Gozney
Kan den slå Zio Ciro?
Dome är en ny vedeldad utomhusugn från Gozney. Det första man tänker på när man ser den är kanske antalet goda pizzor man kan göra i den men den funkar självklart även för andra maträtter som kräver lite värme. Ugnens dimensioner är 660mm x 630mm x 732mm och väger ungefär 58 kilo. Dome kommer släppas i två varianter, en som endast är vedeldad och en som man även kan värma upp med gas. Den vedeldade ugnen kostar 1 099 euro medan den som även kan använda gas kommer kosta 1 269 euro. Ugnen lanserades i ett fåtal regioner förra månaden och kommer börja säljas i Europa inom kort. Bonusklipp nedan.
99kg
Folk gillade inte ölen Kitty Butthole
Folk är så känsliga
En kompis till mig beställde en öl med det fina namnet Kitty Butthole, producerad av Skellefteå Bryggeri. Han fick den till butik och hämtade ut den men i kassan blev han stoppat. Han fick helt enkelt inte köpa den eftersom den var säljstoppat på grund av namnet. Vi var så klart tvungna att kolla om det stämde, och det gjorde det. Enligt Systembolaget har det kommit in incidenter till Systembolaget sedan den lanserades förra veckan. Namnet anses väcka anstöt och är nu säljstoppat tills dess namnet är korrigerat. Inget kul ska man få ha. Vad tycker ni, tramsigt eller korrekt?
-271kg
Festis presenterar sommarens smaker
Peach Mango och Kiwi Pineapple
Man kan väl säga att sommaren är någorlunda runt hörnet och inför den så har Festis presenterat två nya smaker som vi kommer att kunna börja avnjuta redan den här veckan. Det handlar om Peach Mango som kommer att ha smak av persika och mango samt den sockerfria Kiwi Pineapple där man kombinerat smaken av kiwi-frukt och ananas.
93kg
I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?
Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT.
97kg
Så gör du McDonalds fiskburgare hemma
Fast god då
Joshua Weissman ger sig här på McDonalds "klassiska" fiskburgare och gör sin egen version. Som till skillnad mot McDonaldsversionen verkar riktigt, riktigt härlig.
72kg
Jeffrey Dean Morgan äter starka kycklingvingar
Klarar Negan hettan?
Nästa kändis att sätta sig i den heta stolen (fast hemifrån) och mumsa på starka kycklingvingar är Jeffrey Dean Morgan och så här såg det ut.
75kg
Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?
Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop.
121kg
Melleruds släpper en Mästarpilsner
Tillsammans med Årets Kock 2020
Det har blivit en tradition att Årets Kock får skapa sin egen öl tillsammans med chefsbryggmästaren i Spendrups utvecklingsbryggeri. Förra året var det Ludwig Tjörnemo som kammade hem titeln och nu presenteras hans öl - Mästarpilsner. Ölen kommer för första gången att släppas i Systembolagets beställningssortiment och detta kommer att ske i begränsad upplaga från den 12 april. Kommer både med alkohol (5,0 %) och som alkoholfri. Pilsnern ska dofta mustig malt och smaka blommigt. "Det har varit en spännande resa. Från alla samtal med bryggmästare Bengtsson till att faktiskt stå och brygga öl i Spendrups utvecklingsbryggeri och ända fram till en färdig öl, klar att servera. Jag har varit helt delaktig från smak, alkoholprocenten, toner och etiketten. Jag är oerhört stolt över Mästarpilsnern och ser fram mot att laga mat som matchar pilsnern fullt ut."
93kg
Vi dricker påskmust som aldrig förr
Dubblering på 15 år
Musten introducerades i början av 1900-talet som ett alkoholfritt alternativ till öl och nu älskar vi musten. Vi trycker i oss 40 miljoner liter must om året nu för tiden och majoriteten av det är runt jul. Men påsken har också tagit plats i statistiken och de senaste åren har drickandet ökat från 4,5 till 10 miljoner liter. Med tanke på att säsongen för påskmust är två veckor och för julmust två månader så är det rätt imponerande siffror. Apotekarnes Påskmust är den som säljer mest och Carlsberg, som gör den musten, säger att det är det sockerfria alternativet som ökar mest. 2019 ökade den sockerfria med 57 procent, förra året 41 procent och i år med 48 procent. Försäljningen har tredubblats på fem år. Carlsberg säger att de har tomt på lagret i Falkenberg så det lär bli rekord i år också. Men det finns miljontals liter hos handlarna så det finns ingen anledning till panik.
148kg
Så gör du en riktigt bra pad thai
Ambitiöst men görbart
Pad thai kan vara fantastiskt och bara helt ok beroende på vart man beställer den. Joshua Weissman visar här upp hur man gör en äkta pad thai hemma och du behöver gå till din lokala asiatiska affär för att hitta lite specialare, men det verkar som att man blir belönad med råge i slutändan. Har du provat att göra pad thai hemma? Blev det bra? Om det blev bra, vilket recept använde du?
90kg
100-timmars-lasagne
Klar till helgen!
Jag måste bli bättre på lasagne och sprang därför på denna goding. Det är Alvin Zhou som verkligen, verkligen tar tid på sig för att göra sin lasagne men det ser och andra sidan magiskt ut. Kanske lite för avancerat för mig just nu, men vackert att titta på och inspirerande. Och kolla äggulorna! Helt sjukt gula. Vilket är ert bästa lasagnetips?
108kg
Ny rökig whisky lanseras på Systembolaget
Bunnahabhain Toiteach A Dhà
Nu lanseras Bunnahabhain Toiteach A Dhà i begränsad upplaga på Systembolaget. Det är en rökig whisky från det anrika whiskydestilleriet Bunnahabhain på ön Islay på Skottlands västkust. Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder "rökig nummer två" och den är uppföljare till originalet Toiteach. Whiskyn ska dofta tjära, choklad, halm och nötter och smaka lakrits, tobak, läder, torkade aprikoser och ha en uppfriskande gräsighet. För en flaska på 700 milliliter får man betala 499 kronor.
115kg
Så får du perfekta ägg
På tre olika vis
Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta.
84kg
Tut i luren! Idag är det våffeldagen!
Hurra!
Löning och våffeldagen?! Kan det bli bättre? Troligtvis inte, så belöna er själva med ett tjog våfflor idag. Gärna dekorerade med grädde, vaniljglass och drottningsylt. Eller varför inte spexa till det med lite kaviar? Inte Kalles då alltså.
102kg
Knasiga burgartillbehör från Amazon
Kock recenserar
Här får vi se när kocken Joe Sasto testar sju stycken olika burgartillbehör man kan köpa på Amazon. Vettiga eller bara skräp?
81kg
Stockholms Bränneri släpper färdig Dry Martini
Tillsammans med Spriteriet
Dry Martini är en av världens mest ikoniska cocktails. Nu har Stockholms Bränneri tillsammans med Charlotta Berggren från Spriteriet tagit fram en skandinavisk tolkning av klassikern som är färdigblandad och redo att avnjutas direkt med lite is, en oliv eller en bit citronzest. Den består av Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth. Calle Wikner på Stockholms Bränneri säger följande: "Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini!" Släpps på Systembolaget den 30 mars och för en flaska på 500 milliliter får man betala 266 kronor.
112kg
Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan.
98kg
Fast Food Chemistry bygger en Big Mac
Består av 54 stycken ingredienser
Om man skulle vilja göra en Big Mac hemma och att den ska bestå av allt McDonaldx27s trycker i burgaren bör man spana in Fast Food Chemistrys video innan.
86kg
Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat
Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00.
-99kg
Brooklyn Brewery släpper Palenque
Syrlig med stänk av lime och salt
Brooklyn Brewery släpper nästa fredag en trevlig öl i Systembolagets tillfälliga sortiment. Endast 840 flaskor kommer att finnas att köpa och Sverige är det enda landet utanför USA som får ölen. Palenque är en syrlig öl som säljs på 750 ml-flaska och som är rätt stark, 8,7 procent. Man verkar ha velat få ner upplevelsen av tequila i en flaska, för i ölen hittar vi key lime, lite salt och så är den lagrad på mezcal-fat. Låter det knäppt och konstigt? Det är det faktiskt inte utan ölen är inte så sur och mezcal-känslan finns där men tar inte över. Jag fick chansen att prova den med Toast Skagen och det funkade fint, typ allt som man gärna lägger till lite citron till fungerar nog den här ölen till. Grillad lax hade nog varit en höjdare. Suröl kan ju verka lite udda och konstigt, men när jag frågar Garrett Oliver, som är bryggmästare på Brooklyn Brewery, om det positiva och negativa med suröl spinner han iväg och kommer fram till att de enda som tycker suröl är konstigt är förståsigpåare som tänker åt andra. Den bittra smaken gillar inga barn, men surt gillar alla barn så den smaken finns där för alla sedan länge enligt Garrett. Jag förstår vad han menar men tänker att på samma sätt som vi växer upp och börjar gilla vissa smaker så växer vi ifrån andra smaker, varav sur är en. Som tur är så är inte Brooklyns Palenque en irriterande sur öl utan frisk och balanserad och ett spännande tillägg till viss mat. Börjar som sagt säljas på bolaget nästa fredag (26 mars) och kostar 149 kronor för en pava.
90kg
Tre nya glasspinnar från 3 Vänner
Ska finnas i butik nu
I slutet på februari förra året presenterade glasstillverkaren 3 Vänner glass på pinne efter att bara ha erbjudit detta i burk tidigare. Då lanserade man smakerna Chokladtryffel, Gräddkola, Mjölkchoklad & Nötter, Choklad, Hallon & Vit Choklad, Nötter & Kolasås (Vegan) och Mintchoklad (Vegan). Nu presenterar man tre stycken nya pinnar och dessa är Mandarin & YogurtChoklad, Kex & Choklad och Lakrits & Hallon. Alla tre nyheter ska finnas i butik från och med denna vecka.
99kg
Action Bronson lagar mat utanför ett gym
Måste dock gymma först
Det har blivit dags för en femte säsong av matlagningsprogrammet F*ck Thatx27s Delicious där artisten Action Bronson står för kockandet. I det första avsnittet drar han till ett gym och fixar lite käk. Först måste han genomlida ett träningspass dock.
88kg
Dakota åt bara Mountain Dew-mat i tre dagar
Inget att rekommendera
Amerikaner i synnerhet verkar väldigt förtjusta i den koffeinhaltiga läskeblasken Mountain Dew och ska ha det till allt. Men i allt? Dakota Deady bestämde sig för att använda läsken att göra mat med och ha i mat under tre dagars tid och så här såg det ut.
62kg
Pistonhead fyller tio år
Firar med jubileumsölen X-edition lager
För att fira att man nu fyllt tio år lanserar Pistonhead jubileumsölen X-edition lager. Det här ska vara en kraftfull lager som ska ha en frisk och tropisk humleblommighet. Ska finnas på Systembolaget nu. Vidare har Pistonhead Foundation dragit igång en presenttävling för att stötta svenskt musikliv. Här ska man motivera varför just du eller ditt crew/kollektiv/band/sammanslutning/innersta cirkel förtjänar den aktuella presenten. Hur tävlingen går till ser ni här.
114kg
Grosshandlar-cook along
Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg
Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs.
96kg
Tut i luren! Idag är det mazarinens dag!
Tantfika hela dagen!
Det bästa med bakverket mazarin är att det har inte bara en utan två dagar tillägnad till sig. Den 10 januari och den 13 mars och det sistnämnda är ju idag. Så om du av någon anledning missade att fira mazarinen i januari kan du göra det idag, förslagsvis genom att sänka ett sexpack av de små liven eller varför inte ge dig i kast med att baka själv? Bonusklipp nedan.
95kg
Tut i luren! Idag är det alla korvars dag!
Ät alla korvar!
Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det alla korvars dag! Detta måste ju givetvis uppmärksammas då korv kan vara en av världens bästa uppfinningar. Själv ska jag lyxa till det med några kokta och smörtungt pulvermos som middag ikväll. Hur firar ni denna episka dag? Bonusklipp nedan.
91kg
Quesabirria-tacos hos La Santa Torta
Ser sjukt gott ut
La Santa Torta är en av Oaklands mest populära food trucks när det kommer till Quesabirria-tacos. Här får marinerat kött koka riktigt länge tills det faller isär, och sen serveras detta på en stekt tortilla med klassiska tillbehör. Ska smaka som det gör i Mexiko och en annan blev ju hyfsat vrålsugen på detta just nu.
95kg
Framtidens jordbruk
Vertikal odling och utan jord
Tekniken går framåt och i framtiden kanske inte jordbruken ser ut som de alltid har gjort. Här får vi en liten inblick i metoder som kanske kommer att ta över mer och mer.
102kg
Ramlösa lanserar funktionsvatten
Berikat med vitaminer och antioxidanter
Ramlösa Funktionsvatten är en nyhet som kommer i tre versioner - Fokus, Vitamin och Balans. De börjar rullas ut i butik från och med denna vecka och det man kan vänta sig är kolsyrat vatten som berikats med vitaminer, antioxidanter och energi från naturen. Thom Ståhl som är varumärkeschef på Ramlösa säger följande: "Konsumenterna efterfrågar ett funktionsvatten som står för det naturliga och hälsofrämjande, och som inte känns konstgjort. Ramlösa har försett svenskarna med naturligt mineralvatten i flera hundra år. Vi är otroligt glada över att presentera tre nya produkter där det funktionella innehållet – från koffein till vitaminer – har naturligt ursprung." En burk som är på 33 centiliter kostar runt 24 kronor.
13kg
Utahs första lagliga whiskey sedan 1800- talet
Kommer snart till Systemet
Nu kommer snart bourbon från det första lagliga destilleriet i Utah sedan förbudstiden till Sverige. Det är High West Destillery som lanserar deras American Prairie Bourbon den 10 mars. Den beskrivs som en komplex blandning av straight bourbon på majs, råg och kornmalt. Lagringen sker på fat i mellan två och tretton år och alkoholhalten ligger på 46 procent. Whiskeyn ska dofta smörkaramell och vanilj och ha smak av ek, torkade frukter, kryddor, läder, nötter och karamelliserade äpplen. Priset för en flaska är 549 kronor.
97kg
O.P. Anderson firar 130 år
Med specialutgåva enligt originalrecept
År 1891 skapades O.P. Anderson Aquavit av Olof Peter Andersons son, Carl August, som en hyllning till fadern. Det är nu hela 130 år sedan. För att fira detta släpper man en akvavit enligt originalrecept i begränsad upplaga och denna kallar man för O.P. Anderson Aquavit 130 Year Anniversary Edition. Den ska passa lika bra på påskbordet som till den väl tilltagna grosshandlarlunchen. Jonas Odland som är Aquavit Master Blender på O.P. Anderson säger följande: "Den stora skillnaden med jubileumsutgåvan är att den har en högre alkoholhalt, hela 44%. Genom åren har man valt att sänka alkoholhalten av olika anledningar, men i ursprungsreceptet, som man faktiskt också kan se i bakgrunden på etiketten av flaskan, är det alltså denna högre alkoholhalt. Att receptet inte rörts på 130 år, bortsett från alkoholhalten, är något som jag är mycket stolt över. Det var en fantastisk kryddblandning som såg dagens ljus 1891 och att ta hand om det receptet är ju att få vårda det svenska dryckesarvet. Det är extra kul att vi sedan några år har ett eget destilleri i Matfors med kryddpannor i koppar som liknar de som ursprungligen användes. Vi använder också bara ekologiska råvaror till O.P. vilket stämmer bra med hur det var 1891 då man inte börjat använda konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel." Finns i Systembolagets beställningssortiment nu och för en flaska på 700 milliliter får man betala 299 kronor.
101kg
Explorer presenterar flädergin
Snart är sommaren här!
Explorer presenterar nu en sommargin som fått smak av fläder. Den ska passa bra både som ingrediens i en cocktail eller som en helt vanlig gin och tonic. Smaken ska förutom fläder vara citronskal och enbär. Alkoholhalten ligger på 37,5 procent. För en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 224 kronor.
112kg
Retrokulor tillbaka i lösvikten
Syrliga och salta kulor
Minns ni de här hårda kulorna som kom i en förpackning om sex stycken där alla låg på rad? Dessa kom från Karamellpojkarna och det fanns massa olika smaker att välja mellan. Nu återlanserar Candy People godiset bland lösvikten fast i tvåpack. Smakerna är syrligt eller salt och de ska finnas ute i butik nu.
192kg
Tut i luren! Idag är det ostbågens dag!
Grattis!
Ostbågens dag är alltid den 5 mars. Idag är det 5 mars och passande nog fredag så att man kan trycka mängder med snacks utan att få dåligt samvete, eller? Grattis alla ostbågsläskare, njut lite extra idag!
81kg
Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken
Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval.
93kg
Fel sätt att laga middag på
Rekommenderas inte
Om du har planerat att laga middag någon gång i ditt liv - gör inte på det här viset då.
78kg
Idag är det Fössta tossdan i mass
Ät prinsesstårta!
Idag är det Smålands alldeles egna nationaldag eftersom det är "Fössta tossdan i mass". Det är den småländska dialekten firas och då får man äta prinsesstårta med massipan, oavsett var i landet man bor. Grattis till oss!
132kg
Fira Rieslings födelsedag med Edward Blom
Håller föreläsning och vinprovning
Institutet Wines of Germany har förklarat den 13 mars 1435 som officiell födelsedag för den tyska druvan Riesling. Det innebär att på lördag nästa vecka så fyller druvan hela 586 år vilket givetvis måste firas. Gastronomen och Tysklandskännaren Edward Blom kommer då att hålla en föreläsning och vinprovning live på Facebook. Vinerna som provas kommer från de fem regionerna där mest Riesling odlas i Tyskland: Rheingau, Pfalz, Mosel, Rhein-hessen och Württemberg. Det hela kommer att äga rum mellan klockan 17.00 och 18.00 på länken nedan.
83kg
Whisky för 465.000 kronor
På torsdag lanserar The Macallan en dyrgrip
Nu på torsdag den 4 mars lanserar The Macallan Red Collection och det är en unik serie med single malt-whisky som endast kommer att sälja i begränsad upplaga. Med i gänget finns en 50-åring som har prislappen 465.000 kronor. Detta är den äldsta och mest exklusiva serien hittills från varumärket och förutom 50 finns även 40- och 60-årig whisky i trion. Gästspelar gör även The Macallan 71 Years Old, The Macallan 74 Years Old och The Macallan 78 Years Old som är de äldsta någonsin i The Macallans historia.
77kg
Kenan Thompson mumsar heta kycklingvingar
På distans
Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson.
82kg
How To Drink testar lite alkoholfri "sprit"
Är det något att ha?
Det har dykt upp flera alkoholfria alternativ till sprit. Ett sånt exempel är gin utan alkohol så att man kan få sig en god GT om det nu skulle vara så att man inte vill ha just procenten. Här får vi se när YouTube-kanalen How To Drink testar några sorter med alkoholfri sprit. Kan du rekommendera någon?
78kg
Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!
Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars.
118kg
Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn
Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång.
84kg
Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition
Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg.
98kg
Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser
Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor.
97kg
Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig
I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren.
83kg
Ny whisky från Macallan
Inspirerad av naturen
Macallan presenterar nu den nya whiskyn The Macallan Edition No.6. Här ska man ha hämtat inspiration från naturen och i synnerhet den berömda floden Spey som omger The Macallan Estate. Det är en single malt som ska ha aromer av färsk frukt, muskot, kola, ek, plommon, apelsiner och kanel. Smakerna beskrivs som kryddiga med inslag av färska frukter, krämig choklad och rostad havre. Släpps på Systembolaget den 4 mars och för en flaska får man betala 1100 kronor.
90kg
Idag är det Internationella Margarita-dagen!
Tut i luren!
Idag är det inte bara start på en ny vecka utan det är även den internationella Margarita-dagen vilket givetvis måste firas. Margarita är en drink som består av tequila, likören triple sec, is och limejuice. Servera gör man i ett saltkantat glas. En populär variant är Frozen Margarita som ni kan se Jamie fixa till i klippet här ovan. Skål!
89kg
Därför försvinner Dumle-klubban!
Kan komma tillbaka i framtiden
I torsdags kom chockbeskedet - den klassiska Dumleklubban läggs ner. En klassiker som många har minnen till, men kanske inte köpt så frekvent. Men dålig försäljning är inte anledningen till nerläggningen enligt Fazer, utan produktionslinjen som har gjort klassikern har helt enkelt nått sitt slut. – Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som recepturen är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr. Den sista Dumleklubban kommer att lämna fabriken under mars månad, men att den försvinner för evigt är faktiskt inte bestämt utan den kan komma tillbaks i framtiden. – Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist. Om det bara är fina ord eller om Fazer verkligen kommer att leverera Dumleklubban i framtiden återstår att se!
68kg
Tut i luren! Idag är det knäckebrödets dag!
Fram med grillkryddan!
Knäckebrödsakademin har instiftat den 19 februari som knäckebrödets dag vilket alltså innebär att det är idag vi firar detta hårda bröd. Så fram med en skiva, smöra ordentligt på "fel" sida så att alla håligheter fylls och drapera sedan brödet med ditt favoritpålägg. Och kom ihåg - om det inte blir tandavtryck i smöret så har du ett för tunt lager på.
110kg
Kavli presenterar Mozzarella på tub
Innehåller tio procent Mozzarella
Kavli presenterar nu Kavli di Mozzarella som är en ny bredbar ost. Man förklarar den som en vidareutveckling av den traditionella mjukosten med en ny kombination av ostar och "grönare" smaker. Den innehåller tio procent Mozzarella och har en fetthalt på 14 procent. Sen är den smaksatt med inspiration från det italienska köket vilket här innebär Tomat och Basilika, Oliv-Tapenade och Grillad paprika. Ska finnas i butik nu och en tub ska kosta runt 37 kronor. Har ni provat?
12kg
Fazer lägger ned Dumleklubba
Har funnits sedan 1945
Inte nog med att det härjar en pandemi, nu meddelar även Fazer att de efter 76 år (!) lägger ned den klassiska Dumleklubban. Så många lördagar man spenderat med den härliga klubban framför Luftens Hjältar eller något annat svinbra tecknat som gick på TV förr. Nu är det väl bara att hamstra på sig en pall antar jag, så att man får njuta i ytterligare några år framöver. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av Fazer Sverige (@fazersverige)
-210kg
Hernö Gin öppnar gin-bar i sommar
Nära Slussen i Stockholm
Vi nämnde i november att Hernö Gin skulle öppna en cocktailbar i Stockholm och nu får vi reda på lite mer om den. Baren kommer att heta Hernö Gin Bar och den kommer att ligga på Hornsgatan 1 i Stockholm. Här kommer man att kunna prova hela utbudet av Hernö Gin och dricka förstklassiga cocktails. Lokalen kommer att vara på nästan 200 kvadratmeter och den ligger i en fastighet från 1913. Golven är av marmor och det finns höga valv och stora fönster med utsikt över Slussen. På entréplan kommer cocktailbaren att finnas och en trappa ner kommer det att finnas en kombinerad bar och provningslokal. Något exakt datum för öppningen får vi inte för tillfället utan man säger bara att stället öppnar under sommaren.
164kg
Four Roses släpper exklusiv bourbon
60 stycken flaskor kommer till bolaget
Destilleriet Four Roses lanserar den 4 mars 2020 Limited Edition Small Batch som är en bourbon. 4400 stycken flaskor kommer att släppas och av dessa hittar 60 stycken till Systembolagets beställningssortiment. Innehållet är buteljerad vid 55,7%, icke kylfiltrerad och består av fyra handplockade batcher som lagrats mellan 12 och 19 år. Dofterna ska vara äpple, apelsinskal, honung och vanilj medan smaken bjuder på aprikos, päron och röda bär. För en flaska får man betala 1800 kronor.
89kg
Nästa sida
+
Per månad
39 kr
Betala löpande per månad. Ingen bindningstid .
Starta prenumeration
Per år
299 kr
Enklast och billigast, bara 25 kronor i månaden. Betala löpande per år. Ingen bindningstid .
Prova 14 dagar gratis innan du bestämmer dig.
Starta gratis provperiod
Engångsköp
349 kr
Slipp återkommande betalningar, betala ett år i taget. Betala med kort eller Swish.
Köp utan prenumeration