m
a
r
5 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2019

Veganska Regnbågsbitar och Vattenmelonbitar
Nytt från Candy People

Candy People breddar sitt veganska sortiment genom att lansera Sura Regnbågsbitar och Sura Vattenmelonbitar i vegansk form. De ska smaka precis som de andra men alltså passa dig som vill äta på ett annat vis. Lanseras denna vecka på bland annat City Gross, Willys, Hemköp, Tempo, Pressbyrån och 7-Eleven. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Pinchos godisläsk lanseras nu i butik
Finns som Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt

För ett tag sedan lanserade restaurangkedjan Pinchos en egen godisläsk i samarbete med Dirtwater Fox Brewery. Det hela började när man förra året, den 1 april, skrev på sina sociala medier och skojade att man skulle släppa några av kedjans mest populära alkoholfria drinkar på burk. Men folk tog det inte som ett skämt utan uppmanade mest att man skulle göra detta på riktigt. Så blev det och efter att ha sålts på restaurangerna ett tag släpps nu läsken även i vanliga butiker. Smakerna är Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt. Smakerna är veganska, ekologiska, innehåller bara fyra ingredienser, inga färgämnen och ingen av dem har någon koffein i sig. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Maisie Williams besöker Hot Ones
Klarar Arya Stark hettan?

Starksåsprogrammet Hot Ones besöktes nyligen av skådespelaren Maisie Williams som sannolikt är mest känd som Arya Stark i Game of Thrones. Förutom att äta veganska kycklingvingar med olika starka såser pratar de även om djurrättaktivism, hennes roll som entreprenör och så klart Game of Thrones. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö
0

Ny veganost från Valio
Kommer i skivor och som riven

Valio lanserar nu en ny veganost med smak av Gouda. Den kallas för Oddlygood Veggie och kommer både i skivor och i riven form. Den är tillverkad i Norden och ska ha fått många lovord i smaktester. Den ska ha goda smältegenskaper och den rivna lämpar sig därför extra bra att strö på pizzan om man vill ha ett växtbaserat alternativ. Osten består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein och är helt fri från soja och palmolja. Den har även berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium. Ska finnas i butik nu och för den rivna får man betala omkring 20 kronor, skivorna omkring 30 kronor. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0

Virgil Abloh-Matta på Ikea
Släpps den 2 maj

I juni 2017 gick Ikea och modeikonen Virgil Abloh ut och meddelade att de skulle ta fram olika samarbeten. Den 2 maj har den första produkten Sverigepremiär och det är mattan Keep Off vi ser här. Släppet sker klockan 10.00 och man kommer endast att hitta den på fem olika varuhus i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den kommer inte att finnas att köpa på nätet och upplagan är begränsad. Virgil Ablohs egna produktserie för Ikea heter Markerad och den kommer att släppas på utvalda varuhus senare under året. Annat nytt på Ikea-fronten är att man i slutet av april även lanserar en vegansk mjukglass med jordgubbssmak i alla varuhus. Den är gjord av jordgubbspuré och ska smaka som en mix av sorbet och mjukglass. Kommer i bägare eller glutenfritt rån och kostar tio kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Nya vegan-chips från OLW
Kikärtschips Fresh Salsa

Igår fick vi ta del av tre nyheter från OLW och idag kommer ytterligare en. Dessa är dock inte gjorda av potatis utan istället kikärtor. De heter Fresh Salsa och ska ha en smak av solmogna tomater och lök. Chipsen innehåller 14 procent protein och har 40 procent mindre fett än vanliga potatischips. Från och med idag finns de på Hemmakväll. Övriga butiker ska ha chipsen på hyllan vecka 15. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ny vegansk glass från SIA
Gjord på kokosgrädde

SIA Glass presenterar nu Ice Dream som är 100 procent vegansk glass gjord på kokosgrädde. Smakerna är SaltKaramell, KokosPassion, Saltlakrits och Choklad. Stefan Carlsson som är vd på SIA Glass säger följande: "För alla som väljer veganskt har vi en underbar nyhet. Ice Dream är 100% vegansk glass med 200% smakupplevelse. Vi lanserar ett helt nytt varumärke med vegansk glass som smakar lika gott som vår gräddglass. Vi vill ladda varumärket med kvalitet. Tre av fyra smaker är baserade på en mycket fin, mjuk och fyllig kokosgrädde från Sri Lanka. Sedan har vi smaksatt med fler råvaror av hög kvalitet. Chokladen är exempelvis Cocoa Horizons-certifierad, vilket innebär att det är hållbart producerad kakao från plantage till färdig produkt." Förpackningen är på 500 milliliter och nyheterna ska finnas i butik nu. Matgeek har testat och vad han tycker ser ni här nedan. Tumnagel
32kg
+
Bobby Green
0

Vegansk Mac 'n' cheese
Mums!

Här lagar Rachel Ama och Lue Cuttiford till två stycken Mac x27nx27 cheese-rätter och de båda är helt veganska. Ser mycket gott ut! Tumnagel
9kg
+
Bobby Green
0

Hälsans Kök presenterar biffig vegoburgare
Finns att köpa nu

Nu kommer ytterligare ett alternativ för den som vill ha en 100 procent vegansk burgare som liknar kött till både smak och utseende. Denna är från Hälsans Kök och den röda färgen kommer från växtextrakt av rödbetor, morot och paprika. Marmoreringen består av smakbärande bitar av olja som smälter vid tillagningen och gör biffen saftig. Proteinet kommer från soja och vete. Incredible Burger som nyheten heter ska finnas i frysdiskarna nu och kan tillagas direkt från förpackningen eller efter att den har fått tina lite. En burgare väger 113 gram och den innehåller 183 kcal, 9,2 gram fett, 17 gram protein, 5 gram fiber och 1 gram salt per 100 gram. En förpackning som innehåller två stycken biffar kostar 37 kronor. Uppdatering I en tidigare version av artikeln skrev vi att en burgare väger 226 gram, en burgare väger 113 gram och det är två i varje förpackning. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Johan har testat McFalafel
Nyheten i Happy Meal

McDonaldx27s har släppt en vegansk nyhet i sina Happy Meal som heter McFalafel och den har nu Johan som driver Matgeek satt tänderna i, så här tycker han. Tumnagel
17kg
+
Bobby Green
0

Ny vegansk barnburgare hos Max
Och ny Lyxshake

Igår skrev vi om att ett veganskt alternativ är på väg ner i McDonaldx27s Happy Meal. Hamburgerkedjan Max har haft växtbaserade måltider för barn i tio år och presenterar nu en nykomling - Veggie Burger. Det är en växtbaserad burgare med sesambröd, äggfri vegansk majonnäs och sallad. Förutom burgaren släpper man en ny Lyxshake med smaken chokladtiramisu. Den innehåller förutom smak av tiramisu mjukglass, mjölk, chokladsås, crispy chocolate-strössel och vispgrädde. Sist men inte minst får vi reda på att burgaren BBQ Dream gör ett återbesök. Den går att få med nötkött, kyckling eller halloumi. Burgaren som fås i ett briochebröd innehåller lökringar, rökig barbecuesås, mild majonnäs och saltgurka. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Happy Meal i Sverige får veganskt alternativ
Snart släpps McFalafel

För två veckor sedan skrev vi om att McDonaldx27s i Storbritannien lanserat en vegetarisk Happy Meal i form av en wrap. Nu får vi reda på att McDonaldx27s här i Sverige också kommer att börja med något liknande, dock helt veganskt. Här är det istället en falafel som gäller. Vad den heter? McFalafel såklart. Den 22 januari lanseras nyheten som består av kikärtor som är kryddade med persilja, vitlök och spiskummin. Till dessa lanseras två stycken nya dippsåser - en krämig yoghurtdipp med örter och en vegansk sås med smak av grillad paprika. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Impossible Burger 2.0 smakar ännu mer kött
Den köttfria burgaren blir bättre

Om du älskar kött men vill dra ned på det fast ändå äta något som smakar kött är det inte helt lätt. Nu börjar det dock dyka upp alternativ och du som vill sätta tänderna i en blodig burgare har haft Impossible Burger framför dig. Nu har den uppdaterats till version två och den ska nu smaka ännu mer kött än tidigare. Man ska nu även kunna ersätta vanlig köttfärs med detta och få samma känsla på köttfärssåsen ändå. Den nya färsen är gjord med sojaprotein istället för veteprotein som det var tidigare. Det här ska ge mer köttig textur på grejerna. Den första restaurangen som kommer att servera Impossible Burger 2.0 är Border Grill på hotellet Mandalay Bay i Las Vegas och det från och med idag. I slutet av året börjar burgaren att säljas i vanliga mataffärer i USA. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0
2018

McDonald's McVegan fyller ett år
Populär i Stockholm

Nu har det gått ett år sedan McDonaldx27s lanserade sin första veganska burgare McVegan. Folk verkar gilla den och bäst säljer den i Stockholm, på McDonaldx27s Folkungagatan. Man äter den tydligen helst på lördag eller söndagar. André Singh som är franchisetagare för restaurangen som ligger på Folkungagatan säger följande: "Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra gäster en riktigt god, vegansk burgare. Vi ser att allt fler vill kunna variera sig hos oss, vare sig det gäller ett miljömedvetet val eller bara för att det är godare med variation. Och för oss på McDonaldx27s är det viktigt att kunna erbjuda en bred meny med många valmöjligheter, något som våra gäster uppskattar." Har du testat och vad tyckte du i så fall om burgaren? Tumnagel
44kg
+
Bobby Green
0

Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken

Mattillverkaren Garant presenterar nu som första aktör i Sverige en vegansk "blödande" burgare i butikernas frysdiskar. Den heter Juicy Vegan Burger och den har sedan i somras funnits att avnjuta på Urban Delis restauranger i Stockholm. Där har den blivit en succé och man väljer därför nu att även sälja den i vanliga butiker. Burgaren är hundra procent växtbaserad och helt fri från soja. Den innehåller svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein och ska ha en textur som påminner starkt om motsvarigheten som består av kött. Går lika bra att steka som att grilla. Juicy Vegan Burger lanseras den 19 september och du kommer att hitta den på Mat.se, Hemköp, Willys och Tempo. Eftersom Garant i mitt tycke är bäst på hamburgerbröd kanske detta också kan vara bra, vad tror ni? Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

Magnum lanserar sin första veganglass
Släpps denna vecka

För första gången någonsin lanserar nu Magnum en glass även för veganer. De nya glassarna är helt utan animaliskt innehåll och ska alltså öppna upp för ännu en målgrupp. Smakerna är Magnum Classic och Magnum Mandel. De lanseras både i flerpack och som singlar och med start denna vecka börjar de skickas ut till utvalda butiker. Från vecka 38 ska de även finnas i de vanliga matbutikerna. Ett fyrpack kostar omkring 43 kronor och för en singel får man betala 24 kronor. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman tävlar mot kock
Vem kan göra Carpaccio snabbast?

Natalie Portman ligger bakom den nya dokumentären Eating Animals och därför har hon den senaste tiden figurerat i många olika matprogram för att prata om hur hon ser på det här med att äta djur. Nu senast var hon i Bon Appétits kök och tävlade mot kocken Carla om vem som kunde veva ihop en vegansk Carpaccio snabbast. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Gammal buss blev till ett rullande hem
Tre år tog det

Jessie Lipskin surfade runt på eBay och hittade då en gammal GMC-buss från 1966 som hon blev kär i. Hon köpte bussen och spenderade sedan tre år på att förvandla den till ett rullande hem. Så här säger hon om det hela: "My first draw to the alternative sustainable lifestyle was the documentary Garbage Warrior. It really resonated with me. I began to consume everything I could read, more about sustainable lifestyles. Ultimately, a home on wheels seemed like a perfect solution: I could easily explore new places (finding a permanent place to settle, in the short term, was not a priority for me), and I could continue to live a vegan lifestyle. RVs lacked the aesthetic I was going for, so I landed on a vintage bus conversion which could be registered and insured as an RV." Hela renoveringen är dokumenterad på Jessies Instagramkonto. Bussen är nu till salu så är du intresserad är det bara att ta kontakt med Jessie. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Natalie Portman trycker i sig heta kycklingvingar
Veganska sådana

Skådespelaren Natalie Portman är den senaste att hälsa på hos Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Snart dags för Stockholm Burger Fest 2018
Bleecker och Eat Lagom kommer

Nu på fredag och lördag är det återigen dags för Stockholm Burger Fest på Smålandstorget. Här samlas burgarälskare för att frossa i det bästa Stockholm har att erbjuda i burgarväg. Denna gången får man även besök av två Londonbaserade favoriter - Bleecker och Eat Lagom. Toby Lee som är chefredaktör på Burgerdudes.se säger följande: "Vi har rest över hela världen i jakt på den perfekta burgaren, och har recenserat fler än 300 hamburgare från över 50 länder. Därför känns det extra roligt att ta hit London-favoriterna Bleecker och Eat Lagom till vår huvudstad. Stockholm Burger Fest har alltid handlat om att sätta burgaren i centrum, och vi och Barrels har flera spännande festivalburgare, veganska burgare och glassburgare. Det här blir en hamburgerfest utan dess like." På fredag håller man öppet mellan 16-23 och på lördag är det tiderna 13-23 som gäller. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0

Max börjar med milkshakes utan milk
Vi har provsmakat!

Milkshakes är gott men bara om det är riktiga milkshakes. Riktig glass, riktig mjölk och riktiga bär ska det vara. Det närmaste man kan komma detta från snabbmatskedjorna är Max lyxshakes som är riktigt härligt onyttiga. Men de där andra shakerna? De som kommer färdiga ur en maskin och främst är något som barn gillar, är de så goda egentligen? Och behöver de innehålla mjölk? Kanske, kanske inte. Yta är något som är en bristvara i ett snabbmatskök och att ställa in en till milkshakemaskin för att tillgodose folk som inte vill eller kan dricka mjölk är inte på kartan. Men efterfrågan har funnits där länge och Max har velat servera en milkshake utan mjölk. Och nu tycker man att man har hittat en värdig ersättare som är gjord på kokosmjölk och kokosfett. Med start i dag serveras denna på Max restaurang på Hötorget i Stockholm. Och vi har provsmakat. Tre smaker finns precis som tidigare: vanilj, jordgubb och choklad. Utan att vara ett hängivet fan av den här typen av shake, varken från Max eller någon annan, tycker jag att det här är bra saker. Den känns mindre "isig" och mer fluffig än den vanliga versionen. Vaniljen är i min bok inte fantastisk, men de andra två är helt ok. Riktigt ok för att vara den här typen av shake. Och väldigt mättande. Tanken är att man ska ersätta den nuvarande mjölkbaserade shaken med dessa. Men det finns lite hinder på vägen. Man måste veta att den nya basen verkligen fungerar i produktion och framförallt så måste man veta om köparna verkligen gillar det man säljer. Om det praktiskt fungerar och om kunderna gillar det kommer man att börja rulla ut detta till fler restauranger i lugn och ro. Om allt går som det ska kommer alltså den vanliga milkshaken gjord på mjölk att försvinna från Max. För lyxshaken är det annorlunda. Här vill man ha kvar den riktiga versionen gjord på glass, mjölk och bär. Man lägger däremot till vegan-versioner av lyxshaken som istället för glass och mjölk som bas använder den nya shake-basen. Hur smakar dessa då? Inte riktigt lika krämiga och gräddiga som den vanliga versionen, inte riktigt lika syndiga. Lite mer syrliga och lite mer fräscha, vilket ju inte nödvändigtvis är dåligt, bara annorlunda. Och om man inte tål mjölk är det ju ett prima alternativ. Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0

Baileys finns nu som laktosfri och vegansk
Släpps idag

Nu presenteras Baileys Almande - en nyhet som är både vegansk och laktosfri. Den ska smaka samma som Baileys Original och ha samma krämighet. "Baileys är en av de mest uppskattade likörerna och vi ville med denna nya produkt skapa ett utsökt alternativ för de som antingen inte kan, eller valt att inte ha någon laktos i sin kost. Sedan lanseringen av Baileys Almande i USA har vi fått en otrolig uppskattning samt önskemål om att lansera produkten även i Norden. Vi är nu oerhört stolta över att lansera Baileys Almande på den nordiska marknaden." Flaskan går att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med idag och på prislappen står det 249 kronor. Tumnagel
109kg
+
Bobby Green
0

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida