m
a
r
5 i dag3 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Sushi med Cody Auger
Ett besök på hans restaurang Nimblefish

Cody Auger driver sushi-restaurangen Nimblefish som ligger i Portland. Här kombinerar han klassisk tillagningsteknik med sina arkitekt-kunskaper och resultaten ser ganska så mumsiga ut. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

50 olika sätt att tillaga bacon på
Det var många det

Och här trodde jag att det enda man kunde göra med bacon var att steka det, tji fick jag. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Allt du behöver veta om gjutjärns-pannor
Bra tips!

I det här klippet berättar Stephen Muscarella från The Field Company allt man behöver veta om gjutjärns-pannor, bland annat att du visst kan diska dem med rengöringsmedel. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Karotter från Le Creuset med Star Wars-tema
May the plommonspäckad fläskkarré be with you

Le Creuset presenterar nu en rätt så kul samling med grytor och karotter med Star Wars-tema. Du kan alltså låta steken koka i Han Solos kista (450 dollar) eller köttfärssåsen puttra under Darth Vaders ansikte. Allting släpps den 1 november och du kan se på länken nedan vad som kommer att erbjudas. Tumnagel
177kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Martin Kellerman har gjort en ny Rocky-bild
Rocky gillar också Pilsner Urquell

Pilsner Urquell och Martin Kellerman har ingått ett samarbete som resulterat i att man på smörgåsbutiken Sandhäxan i Stockholm den 27-28 september kommer att ha en Rocky-utställning. Där kommer Martin att ställa ut ett antal utvalda originalstrippar från Rockys 20-åriga historia och en helt nytecknad illustration (bilden ovan). På plats kommer man att kunna köpa ett signerat exemplar av denna för 3000 kronor, men det finns endast 100 stycken. Läs mer på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram TÄNK SÅHÄR: DET FINNS BARA DEN HÄR HELGEN. TA HÖSTSOLEN. TA EN SVÄNG TILL HÄXAN. TA DEN FÖRSTA KALLA GYLLENE URQUELLEN UTOMHUS. LE OCH SMÅNICKA TILL LITE KLASSISKA KELLERMAN, FAN VAD BRA DOM ÄR ÄNDÅ. SEN HITTAR DU ETT BORD ELLER EN PLATS I FÖNSTRET. TAR IN EN ”ROCKYMACKA”, EN ÖL TILL FÅR DET BLI, O SÅ KÄNNER DU ATT LIVET ÄR FINT ÄNDÅ OCH ATT DU JUST NU INTE ÖNSKAR NÅGOT MER ?? - ?? ROSTAD FRANSKA, MAYO, YELLOW MUSTARD MED PICKLADE SENAPSFRÖN, ISBERGSSALLAD, STEKT FALUKORV, CHEDDAR, CHIPS OCH HÄXANS KETCHUP - ?? @stockholmfood Ett inlägg delat av SANDHÄXAN (@sandhaxan) 24 Sep 2019 kl. 2:41 PDT Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Alton Brown snackar köksprylar
Det här är hans favoriter

Det här måste man ha i köket enligt Alton Brown. Och om du trodde att det handlade om stekpannor eller kokkärl har du fel. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Så här fixar man till en gammal Wok-panna
Intressant om att bränna in stekpannor

Här tar vår vän Alex och fixar till en gammal, sunkig wok-panna. Han tar också en titt på hur man bränner in en panna och varför/hur man ska göra. Intressant för alla som funderar på att börja använda gjutjärn eller kolstål. Tumnagel
141kg
+
Roger Åberg
0

Så här ser det ut om filmen saknar en Gaffer
Intressant om ljusteknik

Visste du vad en Gaffer är? Inte jag heller innan jag såg det här klippet. Det är personen under en filminspelning som ansvarar för den tekniska belysningsutrustningen och ljussättningen. Här får vi se hur det blir om en sådan person saknas. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

59 stycken olika sätt att tillaga ägg på
Kan vara bra att veta

Kokt eller stekt. Så brukar mina ägg se ut. Men det finns givetvis fler sätt att tillaga dessa på, och här visar Bon Appétit hela 59 stycken. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Rubbade stekar över öppen eld
Ett besök på Maydan

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Prime Time besöker Ben och Brent Mellanöstern-restaurangen Maydan där man lagar till all mat över en stor eld i mitten av rummet. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Levi's Engineered Jeans gör comeback
Med en modern twist

Det är nu 20 år sedan Levix27s lanserade sin Engineered Jeans-kollektion där brallorna hade vridna sömmar och för att fira detta kommer man nu i vår och sommar att låta den göra en comeback, om än i ett något modernare utförande. I samband med detta lanseras även Levix27s Engineered Knit där man använder sig av 3D-stickningsteknologi. Med tekniken sparar man material och tid och får en bättre komfort i plaggen. Läs allt om nyheterna i pressmeddelandet nedan. Den gamla reklamfilmen som kördes förr ser ni här nedan. Tumnagel
48kg
+
Bobby Green
0

Komplett brunch i stekpanna
Bakismat ftw!

Här lagar Farideh till sin favorit från förra året och det är i princip allt du behöver för att överleva tillagat i en stekpanna. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Vietnamesisk revbensstek
Ångad, grillad och friterad

I det här avsnittet av Prime Time får vi hänga med Ben och Brent när de spanar in en spännande vietnamesisk rätt. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2018

Esther testar gjutjärnspannor
Hur mycket bättre är den dyrare?

Här får vi se när Esther testar en gjutjärnspanna som kostar 195 dollar och en som kostar 30 dollar - vad är det för skillnad mellan dessa egentligen? Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa

På alla hjärtans dag i år presenterade Circle K att man tagit fram en burgare tillsammans med burgarstället KÄK som artisten Petter varit med och grundat. Detta gjorde på något magiskt vis att Circle K helt plötsligt blev Sveriges största hamburgerkedja och man slog på stora trummor kring nyheten. Men burgaren fick blandade reaktioner, mycket på grund av att köttet inte steks på plats utan bara värms upp. Tydligen är konceptet enligt Circle ändå en succé och nu presenterar man en ny burgare man tagit fram. Den heter HKB pebre och det ska vara en het variant på vanliga HKB (håll-käften-burgaren). Skapelsen har ett sous vide-tillagat kött på 140 gram, briochebröd, dubbel ost, KÄK:s egna dressing och pebre-salsa. Salsan är gjord på cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar. Nyheten går att köpa nu på alla fullservicestationer och med en dryck kostar den 89 kronor. Tumnagel
29kg
+
Bobby Green
0

Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken

Mattillverkaren Garant presenterar nu som första aktör i Sverige en vegansk "blödande" burgare i butikernas frysdiskar. Den heter Juicy Vegan Burger och den har sedan i somras funnits att avnjuta på Urban Delis restauranger i Stockholm. Där har den blivit en succé och man väljer därför nu att även sälja den i vanliga butiker. Burgaren är hundra procent växtbaserad och helt fri från soja. Den innehåller svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein och ska ha en textur som påminner starkt om motsvarigheten som består av kött. Går lika bra att steka som att grilla. Juicy Vegan Burger lanseras den 19 september och du kommer att hitta den på Mat.se, Hemköp, Willys och Tempo. Eftersom Garant i mitt tycke är bäst på hamburgerbröd kanske detta också kan vara bra, vad tror ni? Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

Matgeek smashar burgare
Gör dock fel enligt proffsen

Att smasha sina burgare har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Det innebär att man tar en boll med färs som man rullat ihop, lägger den på en het stekyta och sen pressar bollen med ett ordentligt tryck tills den blir platt. Det gör att alla safter från köttet stannar kvar i burgaren och att man får en härlig "crust" på kanterna. Här får vi se när Matgeek ger sig på att göra just detta. Han lyckas dock inte om man läser kommentarerna på klippet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
57kg
+
Bobby Green
0

Short ribs med Matty Matheson
Så gör han för att få till det

I det senaste klippet från Munchies visar Matty Matheson hur han gör för att fixa till lite short ribs, eller revbensstek som vi säger på svenska. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida