m
a
r
2 i dag2 i går45 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ny rom från Don Papa lanseras i Sverige
Går att beställa nu

För ett år sedan skrev vi om den filippinska premiumrommen Don Papa och nu lanseras deras senaste tillskott här i Sverige. Det är en rom som heter Baroko som ska ha lagrats i tre till sju år på amerikanska bourbon-ekfat. Den ska ha toner av kanderad frukt, citrus, vanilj och honung. En flaska rymmer 70 centiliter, alkoholhalten är på 40 procent och på prislappen står det 399 kronor. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

MZ Barrik - nytt rödvin från Måns Zelmerlöw
Kommer i guldig tunna

I början av året skrev vi att artisten Måns Zelmerlöw lanserat en egen Cava. Nu är det dags för ett nytt rött vin och det heter MZ Barrik. Det är gjort på trenddruvan garnacha tinta från det välrenommerade vinområdet Terra Alta i Katalonien. Vinet ska vara smakintensivt och ha en stor komplexitet. Det kommer i en liten guldig vintunna tillverkad av återvunnen metall och den rymmer tre liter. Så här säger Måns: "MZ Barrik är något helt nytt och väldigt premium. Ett vin på min favoritdruva förpackat i en smäcker vintunna. En lansering som definitivt fyller ett gap i Systembolagets likriktade butikshyllor." Vinet finns att beställa nu och för en tunna får man betala 299 kronor. Alkoholhalten ligger på 14,5 procent. Sedan tidigare har Måns även presenterat MZ Raval som är ett spansk rött vin från DO Terra Alta. Tumnagel
10kg
+
Bobby Green
0

Sia-glass nu utan tillsatt socker
Nytt segment från tillverkaren

SIA Glass lanserar nu det nya produktsegmentet Utan tillsatt socker och det finns två stycken smaker att välja mellan - vanilj och choklad. Båda kommer i 0,75-litersförpackning och istället för socker har man sötat med björksocker och steviolglykosider av stevia. Glassen tillverkas fortfarande på den halländska glassfabriken och är gjord med svensk färsk grädde. Utan tillsatt socker-segmentet har en ljusrosa färg för att vara enklare att urskilja i frysdisken. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0

Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet

Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor. Tumnagel
124kg
+
Hugo Engström
0

Brooklyn Brewery släpper Spritz på burk
Geni eller fail?

I dag regnar det och längtet efter en spritz är på rekordlåga nivåer. Men när solen skiner och man är ledig kan det vara fantastiskt med en Aperol Spritz eller en Campari Spritz. Nu kommer det på burk från Brooklyn Brewery och om den är god är det genialiskt, men jag är försiktigt skeptisk. Brooklyns version är inte Aperol spritz på burk utan en maltbaserad produkt som genomgår bryggning. Fördelen med det är att det inte är en sockerbomb på samma nivå som en vanlig spritz, faktiskt halva mängden kalorier. Ska bli intressant att testa! Tumnagel
128kg
+
Roger Åberg
0

Kopparbergs börjar göra vodka
Smaksatt så klart

Kopparberg är kända för sin cider men förra året gav man sig på att smaksätta gin. Nu är det vodka som står på tur och självklart är det smaksatt. Premiärsmaken är jordgubb och lime. Är man lat funkar det att blanda den med soda och garnera med jordgubbar och lime (så klart) men annars föreslår Kopparberg att man gör en vodka mojito på den. I med mynta, jordgubbar, limejuice och sockerlag i ett highballglas och se till att det blandas. Sedan på med is, vodka och sodavatten. Finns från och med i dag på beställningssortimentet för 249 spänn. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Festis presenterar sommarens smaker
Peach Mango och Kiwi Pineapple

Man kan väl säga att sommaren är någorlunda runt hörnet och inför den så har Festis presenterat två nya smaker som vi kommer att kunna börja avnjuta redan den här veckan. Det handlar om Peach Mango som kommer att ha smak av persika och mango samt den sockerfria Kiwi Pineapple där man kombinerat smaken av kiwi-frukt och ananas. Tumnagel
93kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Vi dricker påskmust som aldrig förr
Dubblering på 15 år

Musten introducerades i början av 1900-talet som ett alkoholfritt alternativ till öl och nu älskar vi musten. Vi trycker i oss 40 miljoner liter must om året nu för tiden och majoriteten av det är runt jul. Men påsken har också tagit plats i statistiken och de senaste åren har drickandet ökat från 4,5 till 10 miljoner liter. Med tanke på att säsongen för påskmust är två veckor och för julmust två månader så är det rätt imponerande siffror. Apotekarnes Påskmust är den som säljer mest och Carlsberg, som gör den musten, säger att det är det sockerfria alternativet som ökar mest. 2019 ökade den sockerfria med 57 procent, förra året 41 procent och i år med 48 procent. Försäljningen har tredubblats på fem år. Carlsberg säger att de har tomt på lagret i Falkenberg så det lär bli rekord i år också. Men det finns miljontals liter hos handlarna så det finns ingen anledning till panik. Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Ny likör från Koskenkorva
Med smak av rabarber

Koskenkorva presenterar nu likören Rhubarb som precis som namnet avslöjar ska ha smak av rabarber, men även granatäpple. Denna hoppar in i familjen som sedan tidigare består av Ginger, Lemon och Salmiakki. Nyheten kan drickas som den är eller användas som bas i drinkar. Alkoholhalten ligger på 21 procent. Flaskan som är på 500 milliliter kostar 149 kronor. Serveringsförslag har ni här nedan. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida